Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μεγάλο το κόστος χρήσης ανανεώσιμων καυσίμων από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ


    Το Πεντάγωνο ξοδεύει μέχρι και 150 δολάρια το γαλόνι για ανανεώσιμα καύσιμα από άλγη, πολύ περισσότερο από τα 3 δολάρια το γαλόνι για τα παραδοσιακά αεροπορικά καύσιμα.

     

    Αυτή η στροφή από το Πεντάγωνο οφείλεται στη πολιτική του Ομπάμα στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η μεγάλη διαφορά στη τμή οφείλεται στο γεγονός ότι τα εναλλακτικά αεροπορικά καύσιμα παράγονται ως επί το πλείστον από μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δε δύνανται να παράγουν σε εμπορική κλίμακα με μικρό κόστος.

     

    Ο στρατός των ΗΠΑ, με τη στήριξη του Κονγκρέσσου, εστιάζει σε αεροπορικά καύσιμα τα οποία προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές, όπως οι επεξεργασμένοι με υδρογόνο εστέρες και τα λιπαρά οξέα. Το ναυτικό και η αεροπορία έχουν θεσπίσει στόχους όσον αφορά τη χρήση των εναλλακτικών καυσίμων. Είναι πρόθυμοι να αγοράσουν μη παραδοσιακά καύσιμα τα οποία πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

     

    Ο στόχος του ναυτικού είναι να καταφέρει το 50% της παραγόμενης ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ μέχρι το 2020, κάτι που απαιτεί 336εκατ. γαλόνια ανανεώσιμων καυσίμων τόσο για τα πλοία, όσο και για τα αεροπλάνα. Ο στόχος της αεροπορίας είναι να αυξήσει τη χρήση ανταγωνιστικού κόστους εναλλακτικών καυσίμων στο 50% μέχρι το 2025.

     

    Πηγή: http://biomassenergy.gr/articles/news/6243-megalo-to-kostos-xrhshs-ananewsimwn-kaysimwn-apo-tis-enoples-dynameis-twn-hpa





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.