Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • BP: Που θα βρίσκεται η Ευρώπη ενεργειακά το 2035


    Τις προβλέψεις της για τον κλάδο της ενέργειας με ορίζοντα το έτος 2035 κατέγραψε η ΒΡ στην ετήσια έκθεσή της με τίτλο «Energy Outlook 2035».

     

    Όσον αφορά την Ευρώπη, ση φετινή έκθεση η ΒΡ διατυπώνει την πρόβλεψη ότι θα γίνει ως το 2035 η οικονομία με την χαμηλότερη ενεργειακή ένταση παγκοσμίως, ξεπερνώντας την Αφρική από το 2027 και μετά.

     

    Η πρωτογενής ενεργειακή κατανάλωση της Ευρώπης προβλέπεται να μειωθεί κατά 6% ως το 3035, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1984, μέσω των προσπαθειών για εξοικονόμηση ενέργειας. Όσον αφορά το ενεργειακο μείγμα, από 29% θα προσφέρει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ενώ οι ΑΠΕ θα ξεπεράσουν τον άνθρακα και θα συνεισφέρουν 18%.

     

    Ο τομέας του ηλεκτρισμού είναι ο μόνος που θα σημειώσει αύξηση της ζήτησης με 7% ως το 2035, ενώ οι μεταφορές θα υποστούν μείωση 14% και η βιομηχανία 9%.

     

    Οι ΑΠΕ αναμένεται να αναπτυχθούν κατά 136% από το 2013 ως το 2035 και το αέριο κατά 15%, ενώ ο άνθρακας θα περιοριστεί κατά 54% και το πετρέλαιο κατά 23%.

     

    Στον τομέα της παραγωγής, η πρωτογενής παραγωγή της Ευρώπης θα περιοριστεί κατά 5% στην περίοδο που εξετάζεται. Αυτή του άνθρακα θα υποχωρήσει κατά 55%, του πετρελαίου κατά 43% και του αερίου κατά 45%.

     

    Οι ενεργειακές εισαγωγές της Γηραιάς Ηπείρου θα μειωθούν κατά 6% με αυτές του πετρελαίου να υποχωρούν κατά 20%, ενώ αυτές του αερίου θα αυξηθούν κατά 45%. Σημειώνεται, επίσης, ότι μέχρι το 2035, η Ευρώπη θα προμηθεύεται αέριο από πολλούς διαφορετικούς παραγωγούς. Οι εισαγωγές LNG θα τριπλασιαστούν από το 9% της ζήτησης στο 30%.

     

    Τέλος, οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν κατά 25%.

     

    Πηγή: http://www.energypress.gr/news/BP:-Poy-tha-brisketai-h-Eyrwph-energeiaka-to-2035





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.