Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης


    Στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε, από τις  17 Οκτωβρίου 2023, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας για την «Έκδοση αριθμού προτεραιότητας για εξυπηρέτηση σε Κτηματολογικά Γραφεία». Η ψηφιακή πλατφόρμα λειτουργεί ήδη για το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων, και Αττικής. 

    Η νέα πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών για τις συναλλαγές τους με τα ως άνω Κτηματολογικά Γραφεία και στοχεύει στη διευκόλυνση των συναλλαγών, εξαλείφοντας τις ουρές αναμονής που δημιουργούνται καθημερινά για τις δια ζώσης συναλλαγές.  

    Η έκδοση του αριθμού προτεραιότητας από τον συναλλασσόμενο απαιτείται για όλες τις υπηρεσίες των Κτηματολογικών Γραφείων  πλην της παραλαβής πιστοποιητικών.  

    Οι πολίτες και επαγγελματίες,  που κάνουν χρήση της εν λόγω εφαρμογής, αφού λάβουν στο κινητό τους τον αριθμό προτεραιότητας θα μπορούν να παρακολουθούν οποιαδήποτε στιγμή μέσω της πλατφόρμας την εξέλιξη της ροής, ώστε να προγραμματίσουν την παρουσία τους στο Κτηματολογικό Γραφείο χωρίς να απαιτείται πολύωρη αναμονή στο χώρο του γραφείου. 

    Πρόσβαση στην υπηρεσία έχει το σύνολο των πολιτών και επαγγελματιών μέσω του ktimatologio.gov.gr, επιλέγοντας την υπηρεσία «Έκδοση αριθμού προτεραιότητας για εξυπηρέτηση σε Κτηματολογικά Γραφεία» με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.  

    Τι πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης: 
    1. Η λήψη αριθμού προτεραιότητας μέσω της πλατφόρμας  ισχύει για το  Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών (με έδρα την Αθήνα), Αττικής (με έδρα το Κορωπί), Πειραιώς και Νήσων (με έδρα τον Πειραιά) και Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 136). 
    2. Η δυνατότητα έκδοσης αριθμού προτεραιότητας μέσω της πλατφόρμας  θα δίνεται, για την επόμενη ημέρα, από τις 15:00 της προηγούμενης ημέρας έως τις 11:30 της ίδιας ημέρας.  
    3. Κάθε πολίτης/επαγγελματίας που προσέρχεται για την εξυπηρέτησή του στο Κτηματολογικό Γραφείο θα πρέπει να έχει εκδώσει ηλεκτρονικά αριθμό προτεραιότητας στο όνομά του, είτε ενεργεί αυτοπροσώπως για δική του υπόθεση, είτε έχει εξουσιοδότηση για να ενεργήσει για λογαριασμό άλλου προσώπου.   
    4. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ενεργών αριθμών προτεραιότητας ανά συναλλασσόμενο  – ΑΦΜ για κάθε Κτηματολογικό Γραφείο είναι τέσσερις (4). 
    5. Πολίτες που προσέρχονται με αριθμούς προτεραιότητας οι οποίοι δεν έχουν εκδοθεί στα δικά τους στοιχεία, δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν. Επίσης, δεν θα εξυπηρετούνται και όσοι δεν έχουν προσέλθει εγκαίρως και έχει παρέλθει ο αριθμός τους.
    6. Το πρόσωπο που έχει εκδώσει αριθμό προτεραιότητας, κατά την έλευσή του στο Κτηματολογικό Γραφείο θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας, εξουσιοδότηση εάν ενεργεί για λογαριασμό κάποιου άλλου, καθώς και τον αριθμό προτεραιότητας.   
    7. Κάθε πολίτης που έχει εκδώσει αριθμό προτεραιότητας και δεν σκοπεύει να προσέλθει στο Κτηματολογικό Γραφείο, οφείλει να τον ακυρώσει εγκαίρως. 

     





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.