Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural



  • Και εγεννήθησαν τα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα. Τον τίτλο αυτό πλέον φέρει το ΤΕΙ Πειραιά, όπως ανάφερε χθες μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρός του Λάζαρος Βρυζίδης. Πρόκειται για μετονομασία που υπηρετεί τη μακρά προσπάθεια των ΤΕΙ να βρεθούν στο ίδιο επίπεδο με τα πανεπιστήμια, όπως άλλωστε προβλέπει ο ισχύων νόμος-πλαίσιο για τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

     

    Ειδικότερα, πάντα οι εκπρόσωποι των ΤΕΙ οργίζονται όταν σε ανακοινώσεις φορέων και στον Τύπο γράφεται «ΑΕΙ και ΤΕΙ». Και αυτό διότι αναφέρουν ότι και τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα-ΑΕΙ. Αλλωστε, ο νέος νόμος 4009 του 2001 στο πρώτο του άρθρο αναφέρει ότι «η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς:

     

    • Τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια».

     

    • Τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως “ΤΕΙ”».

     

    Για τον λόγο αυτό χθες ήταν οργίλη η αντίδραση κάποιων διοικήσεων ΤΕΙ της χώρας όταν σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι ο «υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τα Συντονιστικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ και συζήτησε την εφαρμογή των μετεγγραφών...». Η επισήμανση του λάθους προκάλεσε άμεση διόρθωσή του εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας που εξέδωσε νέο Δελτίο Τύπου, το οποίο έλεγε ότι ο κ. Λοβέρδος «συναντήθηκε με τα Συντονιστικά των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ».

     

    Η επιμονή των ΤΕΙ να ονομάζονται ΑΕΙ σαφώς βασίζεται στον νόμο, αλλά ουσιαστικά υποκρύπτει την προσπάθειά τους να μη θεωρούνται «ο φτωχός συγγενής των πανεπιστημίων» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ουσιαστική, βέβαια, αναβάθμισή τους θα γινόταν πράξη εάν μπορούσαν να πραγματοποιούν έρευνα και να απονέμουν αυτόνομα διδακτορικούς τίτλους. Η υφιστάμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει στα ΤΕΙ τη δυνατότητα πραγματοποίησης διδακτορικών προγραμμάτων, παρά μόνο σε συνεργασία με πανεπιστημιακά τμήματα. Από την άλλη, εκ μέρους των τεχνολογικών ιδρυμάτων, έχει κατατεθεί η πρόταση συγχώνευσης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ ανά περιφέρεια.

     

    Πηγή:





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    ... ήταν οργίλη η αντίδραση ...

    Προβλέπω σε λίγο και σ αυτό το θέμα εδώ να γίνει «οργίλη αντίδραση» … και να καταλήξει στα χαλαρά ….

     

     

     

    Μετάφραση «οργίλη αντίδραση» - της επι χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα… 

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Να υποθέσω ότι εμείς του Μετσοβίου που αποφοιτώντας παίρνουμε κατευθείαν βεβαίωση master, θα παίρνουμε διδακτορικό???

    Εντάξει τότε...αξίζει τον κόπο να γίνουν τα ΤΕΙ σε μία μέρα ΑΕΙ στα χαρτιά!!!

    Ρε δεν πάτε καλά...

    • Upvote 4
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Μεγάλος παραλογισμός το όλο κείμενο καθώς αναφέρει:

     

     

    "Ειδικότερα, πάντα οι εκπρόσωποι των ΤΕΙ οργίζονται όταν σε ανακοινώσεις φορέων και στον Τύπο γράφεται «ΑΕΙ και ΤΕΙ»."    

     

    Λάθος που δεν παρέλειψε να κάνει και ο συντάκτης του κειμένου !!!

     

     

    και συνεχίζει

     

     

    "Για τον λόγο αυτό χθες ήταν οργίλη η αντίδραση κάποιων διοικήσεων ΤΕΙ της χώρας όταν σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι ο «υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τα Συντονιστικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ και συζήτησε την εφαρμογή των μετεγγραφών...». Η επισήμανση του λάθους προκάλεσε άμεση διόρθωσή του εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας που εξέδωσε νέο Δελτίο Τύπου, το οποίο έλεγε ότι ο κ. Λοβέρδος «συναντήθηκε με τα Συντονιστικά των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ»."  

     

     

       Και μετά από την καταλυτική τους παρέμβαση κοιμήθηκαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

    Link to comment
    Share on other sites

    Το ότι εμείς του ΕΜΠ θεωρούμαστε master, το λέμε μεταξύ μας; :mrgreen:

     

    Γιατί συμφοιτητής μου (και με MBA παρακαλώ), που πήγε να δουλέψει στην Αυστρία σε εταιρεία, σαν Μηχ. Μηχ., ούτε τον τίτλο ING. δεν του δώσανε... Τόσο πολύ το υπολογίζουν το ΕΜΠ στο εξωτερικό...

     

    Πέρα από την πλάκα, υπάρχει κάτι επίσημο επ' αυτού; Γιατί το ακούω από τότε που αποφοίτησα εδώ και 15 χρόνια...

    Edited by akaliak
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Να πω κάτι άσχετο, αλλά σχετικό.

     

    Όταν σε προσλάβουν σε μια εταιρία και θέλουν να δουλεύεις υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεσαι, σε προάγουν από την 1η μέρα σε στέλεχος.

    • Upvote 5
    Link to comment
    Share on other sites

    Και γιατί φαγώνονται να γίνουν ΑΕΙ... να προλάβουν τις δουλειές των μηχανικών τις μεγάλες;; να πληρώνουν ΤΣΜΕΔΕ χωρίς να έχουν έσοδα;;  ή να έχουν τις μικρότερες πιθανότητες πρόσληψης όπως έγινε πρόσφατα στον ΔΕΔΔΗΕ;; από ΤΕΙ έχεις δικαιώματα για μικρά έργα (που μόνο αυτά τρέχουν) και δεν έχεις και ΤΣΜΕΔΕ! Μήπως ήδη δεν παρακαλάνε πόσοι συνάδελφοι να τους αναγνωρίσει η ΕΕΤΕΜ για να αφήσουν ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ στην μοίρα τους;;

    Edited by dzois1985
    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.