Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στις πέντε (5) πιο προσιτές αγορές δευτερεύουσας κατοικίας η Ελλάδα


    Μέσα στις πέντε πιο προσιτές χώρες της Ευρώπης "φιγουράρει" η Ελλάδα η οποία κατά γενική ομολογία διαθέτει ιδανικό κλίμα, νόστιμα τοπικά προϊόντα και χαλαρό τρόπο ζωής.

    Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της Proven Partners, -ειδικοί στο μάρκετινγκ πολυτελών ακινήτων- που κατατάσσει 20 δημοφιλείς προορισμούς με βάση την προσιτή τιμή τους για επενδυτές δεύτερης κατοικίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

    Σύμφωνα με την Proven Partners, η Ελλάδα είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο που αναζητούν δεύτερη κατοικία. Η λίστα έχει δημιουργηθεί εξετάζοντας τις τιμές των ακινήτων, τους φόρους, τις τιμές στην εστίαση, στα premium αυτοκίνητα, το κόστος πτήσης και πιθανά έσοδα από ενοικίαση Airbnb.

    Η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα από 3600 ακίνητα στο JamesEdition και κάθε χώρα έλαβε βαθμολογία προσιτότητας στα 10. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα της λίστας με 8,6.

    greek city times.jpg

    Μεταξύ των χωρών που αναφέρονται, η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα έσοδα ανά διανυκτέρευση από ενοικιάσεις στην πλατφόρμα Airbnb, στα 765 ευρώ την υψηλή περίοδο. Αυτό είναι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο top 10, εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Σε σύγκριση με την Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται πρώτη στην λίστα που δημοσίευσαν οι Greek City Times, τα έσοδα ανά διανυκτέρευση από ενοικιάσεις Airbnb είναι υπερδιπλάσια. Όσον αφορά στις μέσες τιμές για τις πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες, η Ελλάδα έχει επίσης μερικές από τις χαμηλότερες τιμές στον πίνακα – δεύτερη μόνο μετά την Ιρλανδία και (λίγο μόλις) σε σχέση με την Τουρκία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές των καλών εστιατορίων πιθανότατα δεν είναι ενδεικτικές για κάθε περιοχή της χώρας καθώς ορισμένες από τις πιο καλές ταβέρνες μπορεί να έχουν πιο οικονομικά μενού με κάτω των 200 ευρώ.

    Πλεονέκτημα της αγοράς ενός σπιτιού στην Ελλάδα για τους Βρετανούς αγοραστές είναι και το πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μέση καλοκαιρινή πτήση είναι κάτι λιγότερο από 300 ευρώ και διαρκεί τρεις ώρες, καθιστώντας το ένα εύκολο ταξίδι γι αυτούς. 

    Το κόστος ζωής τέλος είναι επίσης αρκετά χαμηλό στην Ελλάδα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ακόμη και οι μεγάλες πόλεις είναι προσιτές, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, σε σύγκριση με το Παρίσι, τη Ρώμη ή το Άμστερνταμ. 

    Επιπλέον σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα, οι αγορές ακινήτων μπορούν να αποφέρουν μεγάλο κέρδος εάν ο επενδυτής επιλέξει να νοικιάσει το ακίνητό του και να έχει ένα σταθερό εισόδημα ειδικά στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά.


    Πηγή: https://ered.gr/real-estate-news/stis-5-pio-prosites-xwres-sta-akinhta-h-ellada



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    2 hours ago, Τρελός Επιστήμων said:

    Εδώ δε φτάνουμε την πρώτη κατοικία, θα κοιτάξουμε τη 2η;

    Μα δεν απευθύνεται σε εμάς το άρθρο, αλλά σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν δεύτερη.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.