Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για το χωροταξικό


    Η κατάθεση του νομοσχεδίου «χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση» ως κατεπείγοντος ανακοινώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης, και όχι μόνο.

     

    Από το νομοσχέδιο έχουν αποσυρθεί οι διατάξεις για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και την ιδιωτική πολεοδόμηση, όπως και κάθε άλλη διάταξη που δεν επείγει, επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ.

     

    «Υπάρχει πρόβλημα με προθεσμίες και με δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους συνομιλητές μας» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ.Βλάχος, δικαιολογώντας τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο, που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις των ευρωδανείων στην Ελλάδα.

     

    «Αυτά που κάνετε είναι αίσχη και αθλιότητες, είναι η κατάλυση κάθε ίχνους Δημοκρατίας, είναι η κατάργηση της Βουλής» ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Την Τετάρτη ψηφίζεται

     

    Η συνεδρίαση της Επιτροπής για το νομοσχέδιο θα γίνει την Τρίτη (στις 10 το πρωί) και την Τετάρτη θα έρθει στο πρώτο θερινό τμήμα για ψήφιση.

     

    Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, η κυβέρνηση προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως συγκεκριμένες δεσμεύσεις της χώρας.

     

    Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε, πρόσθεσε, αποσύρει τις διατάξεις για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τις ιδιωτικές πολεοδομήσεις και κάθε άλλη διάταξη που δεν επείγει, προκειμένου αυτά, δηλαδή το 3ο και 4ο κεφάλαιο του κατατεθέντος νομοσχεδίου, να επανεισαχθούν προς συζήτηση στη Βουλή ως ξεχωριστό νομοσχέδιο με την κανονική διαδικασία.

     

    Οργή της Αντιπολίτευσης για τη διαδικασία

     

    Για κατάλυση κάθε ίχνους της Δημοκρατίας και κατάργηση της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Κλείσατε τη Βουλή λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νομοσχέδια, και τώρα φέρνετε νομοσχέδιο με σύντμηση διαδικασιών και ταυτόχρονα ακούμε με μεγάλη έκπληξη ότι τώρα φέρνετε και άλλο κατεπείγον νομοσχέδιο, το οποίο ακόμα δεν το έχετε καταθέσει και θέλετε να το συζητήσετε αύριο το πρωί στην Επιτροπή» είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς και πρόσθεσε:

     

    «Ποια καθεστώτα το κάνουν αυτό; Πείτε το όνομά τους εσείς κ. Πρόεδρε. Δημοκρατία δεν λέγονται. Διαλέξτε το όνομα εσείς, αλλά πάντως Δημοκρατία δεν είναι».

     

    «Αυτά τα νομοσχέδια δεν μπορούν να δημιουργήσουν νομικά τετελεσμένα» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης τούς κάλεσε να αντιδράσουν.

     

    «Η Βουλή δεν είναι παράρτημα των πιστωτών, της Μέρκελ, του Τόμσεν και των άλλων. Να διαμαρτυρηθείτε, δεν είστε υπάλληλοι της τρόικας, είστε βουλευτές» τους είπε χαρακτηριστικά.

     

    Έντονα αντέδρασε και η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου.

     

    Για «απαράδεκτη, άθλια μεθόδευση» έκανε λόγο και ο Εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. «Καταγγέλλουμε τη διαδικασία. Η κυβέρνηση να τηρήσει τουλάχιστον αυτά που ως αστοί λέτε ότι υποστηρίζετε: δηλαδή την αστική Βουλή», τόνισε.

     

    Έντονη ήταν όμως και η αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη, που ακούγοντας τους χρόνους για την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου ρώτησε χαρακτηριστικά «και θα το διαβάσουμε πότε;».

     

    Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε το νομοσχέδιο «να μείνει τουλάχιστον μία ημέρα» για να ενημερωθούν οι βουλευτές.

     

    Απαντώντας στις επικρίσεις ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, είπε ότι «η οποιαδήποτε επιλογή γίνεται προκύπτει από μία εξωτερική αιτία, που είναι ότι θα πρέπει να έχουν υιοθετηθεί την 1η Ιουλίου και ο επενδυτικός νόμος, που έχει να κάνει με την αποφυγή απένταξης χρηματοδοτούμενων έργων, και τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που ετοίμαζε επί έναν χρόνο ο πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης».

     

    Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

     

    Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Ν.Ταγαράς, «το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Τους τελευταίους μήνες στο ΥΠΕΚΑ όλοι δουλέψαμε για να ολοκληρωθεί μία νομοθετική πρωτοβουλία που απλοποιεί τις διαδικασίες, βοηθά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προστατεύει το περιβάλλον. Θέσαμε ως βασικό στόχο την αποκέντρωση των λειτουργιών και την επιτάχυνση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.»

     

    » Με το νέο θεσμικό πλαίσιο καθορίζονται επακριβώς οι αρμοδιότητες, τα επίπεδα σχεδιασμού και ελέγχου, αποφεύγονται οι αλληλοεπικαλύψεις. Όλα τα αποτελέσματα του σχεδιασμού, οποιουδήποτε επιπέδου, καθώς και οι 'θεσμικές γραμμές' συγκεντρώνονται ηλεκτρονικά σε ενιαία βάση δεδομένων του ΥΠΕΚΑ και αποτυπώνονται στα ψηφιακά υπόβαθρα της ΕΚΧΑ. Αυτό σημαίνει ότι προοδευτικά δεν θα υπάρχουν πλέον επικαλύψεις στο σχεδιασμό, καθώς όλες οι πληροφορίες θα βρίσκονται σε μία βάση δεδομένων και ορίζεται συγκεκριμένη διαδικασία επίλυσης τυχόν τέτοιων διαφορών.»

     

    » Ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός απλουστεύεται και μειώνονται τα επίπεδα σχεδιασμού από επτά σε τέσσερα. Ταυτόχρονα όλες οι διαδικασίες θα έχουν μία κεντρική αξιολόγηση, παρακολούθηση και δέσμευση ολοκλήρωσης σε συγκεκριμένο χρόνο, με οργανωμένο τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο καταπολεμούνται αποτελεσματικά παθογένειες του παρελθόντος με τις αέναες και ατελέσφορες διαδικασίες σχεδιασμού.»

     

    Το σχέδιο νόμου «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση – Βιώσιμη Ανάπτυξη» περιλαμβάνει, μετά την απόσυρση του Γ και Δ κεφαλαίου:

     

    Το Κεφάλαιο Α «Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός», με το οποίο διαρθρώνεται ένα νέο πλαίσιο Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού που απαντά στις ανάγκες της σημερινής Ελλάδας, θεραπεύει ζητήματα και συγκρούσεις κανόνων που έχουν αναδειχθεί μετά την εφαρμογή του προηγούμενου πλαισίου και θέτει τις βάσεις για την πραγματική προστασία του ανθρωπογενούς, φυσικού, πολιτιστικού και οικιστικού περιβάλλοντος με γνώμονα μια ανάπτυξη προς όφελος των επόμενων γενεών.

     

    Το Κεφάλαιο Β «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης», με το οποίο βελτιώνεται το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις χρήσεις γης, το οποίο έχει πλέον καταστεί παρωχημένο λόγω των σημαντικών αλλαγών στον τρόπο ζωής, των νέων μορφών επιχειρηματικότητας και γενικότερα των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών δεδομένων που ο οργανωμένος αστικός και εξωαστικός χώρος καλούνται να ικανοποιήσουν.

     

    Όπως υποστηρίζει ο κ. Ταγαράς: «Το σύστημα χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού στη χώρα μας έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της δεκαετίας του 90 (και δη 1997-1999 που ψηφίστηκαν οι ν. 2508 και ν. 2742 αντίστοιχα). Ήταν απαραίτητο μετά από 15 χρόνια περίπου να το προσαρμόσουμε στις σημερινές ανάγκες της χώρας μας που απαιτούν ευελιξία, ταχύτητα, απλότητα και συνάμα σαφήνεια. Η επιδίωξη του νέου νόμου είναι το τρίπτυχο Λίγα Σχέδια – Σαφείς Κατευθύνσεις – Γρήγορες Διαδικασίες.»

     

    » Το πρώτο λοιπόν που επιτυγχάνουμε είναι η μείωση των επιπέδων σχεδιασμού, δηλαδή των σχεδίων του χώρου, από επτά σε τέσσερα. Εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς «και τι μας πειράζει να έχουμε πολλά σχέδια»; Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε. Σήμερα για την ίδια περιοχή μπορεί να έχουμε κατευθύνσεις και ρυθμίσεις από έξι διαφορετικά σχέδια (Πολεοδομική Μελέτη, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο - ΓΠΣ, Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου - ΖΟΕ, Ρυθμιστικά Σχέδια, Περιφερειακά Πλαίσια, Ειδικά Πλαίσια), τα οποία εγκρίθηκαν σε διαφορετική χρονική στιγμή το καθένα και οι ρυθμίσεις τους πολλές φορές είτε έρχονται σε ευθεία σύγκρουση είτε είναι ασαφείς με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση ως προς το τι ισχύει τελικά τόσο για τη Διοίκηση όσο και για τους πολίτες και κατ’ επέκταση για τους επενδυτές.»

     

    » Το δεύτερο θέμα που επιλύουμε με το σχέδιο νόμου είναι η σαφής κατεύθυνση του κάθε σχεδίου. Δηλαδή σε τι στοχεύει το καθένα από τα τέσσερα επίπεδα που απομένουν, τι συνέπειες έχει στο χώρο. Για πρώτη φορά χωρίζονται τα σχέδια σε αυτά που δίνουν τις στρατηγικές κατευθύνσεις για το πώς θέλουμε μελλοντικά να οργανώσουμε το χώρο (χωροταξικό επίπεδο) και σε αυτά που περιέχουν τους κανόνες (ακριβείς ρυθμίσεις) για το πώς θα δομηθεί ο χώρος (πολεοδομικό επίπεδο) και καθορίζεται ρητά η σχέση μεταξύ τους.»

     

    » Τέλος ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καλούμαστε με το σχέδιο νόμου να ρυθμίσουμε είναι αυτό της μείωσης του χρόνου που απαιτείται για να εγκριθούν τα σχέδια του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Ας μη γελιόμαστε, ακόμη και εάν έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα εάν δεν καταφέρουμε να σχεδιάζουμε γρήγορα δε θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε ένα ξεκάθαρο περιβάλλον στο χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σήμερα για μια μικρή μετατόπιση στη ρυμοτομική γραμμή ενός σχεδίου, για μια άρση απαλλοτρίωσης λόγω δικαστικής απόφασης, για μια απλή αλλαγή χρήσης σε ένα ρυμοτομικό σχέδιο από νηπιαγωγείο σε δημοτικό σχολείο έπρεπε να περάσουν περίπου τρία χρόνια για να εγκριθούν (από το επίπεδο του Δήμου μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος). Με το νέο σχέδιο νόμου που όλα αυτά θα εγκρίνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και με άλλες διαδικασίες θα γίνονται σε διάστημα λίγων μηνών. Επιπλέον, επιταχύνεται η διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης, που σήμερα απαιτούσε από 5 στην καλύτερη περίπτωση έως 20 χρόνια. Φιλοδοξούμε να το μειώσουμε στα 2 χρόνια το περισσότερο».

     

    Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Ταγαρά, σημαντικό βήμα αποτελεί επίσης η ολοκλήρωση μέχρι το 2020, με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, ενός ψηφιακού χάρτη της Ελλάδας όπου θα απεικονίζονται όλες οι θεσμικές γραμμές (δάση, αιγιαλός, περιοχές Natura, αρχαιολογικοί χώροι, αναδασμοί κλπ), που επηρεάζουν σημαντικά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του χώρου.

     

    Σε ότι αφορά τις χρήσεις γης ο κ. Ταγαράς είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για μεταρρύθμιση εάν παράλληλα με το σχεδιασμό δεν εκσυγχρονίζαμε και το σύστημα των χρήσεων γης.»

     

    » Δεν πρέπει να υπάρχει πολίτης ή επαγγελματίας αυτής της χώρας που δεν έχει αντιληφθεί πόσο παρωχημένο είναι πλέον το σύστημα των χρήσεων γης που θεσμοθετήθηκε το 1987. Είναι κρίσιμο και απαραίτητο να εκσυγχρονιστεί και να εξειδικευτεί στις σημερινές ανάγκες, να προστεθούν νέες χρήσεις και λειτουργίες που εμφανίστηκαν την τελευταία 25ετία αλλά και να διορθωθούν στρεβλώσεις που υπήρχαν.»

     

    »Για παράδειγμα δεν επιτρεπόταν μέχρι σήμερα οι φούρνοι και τα κουρεία στην αμιγή κατοικία (παρότι αφορούν καθημερινές ανάγκες των κατοίκων), οι τράπεζες και τα ταξιδιωτικά γραφεία στις περιοχές τουρισμού (παρότι χρειάζονται άμεσα στους τουρίστες), τα επαγγελματικά εργαστήρια στις περιοχές χονδρικού εμπορίου (παρότι σήμερα το εμπόριο, ιδιαίτερα το εισαγωγικό ή εξαγωγικό αλλά και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων, περιλαμβάνει κάποια μορφή μεταποίησης ή συσκευασίας). Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτά ήταν ζητήματα που έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια πριν.»

     

    » Με το νομοσχέδιο όμως προχωράμε ένα βήμα παρακάτω. Προκειμένου να μην εμφανιστούν ξανά τα παραπάνω προβλήματα, να μη χρειαστούν περαιτέρω ερμηνείες και παρερμηνείες (από οποιονδήποτε υπάλληλο ή αξιωματούχο) αντιστοιχίζουμε τους περίπου 6.000 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών με τις χρήσεις γης του νέου συστήματος. Δημιουργούμε μία δυναμική βάση δεδομένων, η οποία ξεκαθαρίζει μία και καλή το τοπίο. Όλοι, πολίτες και επιχειρήσεις, θα γνωρίζουν 'με μια ματιά' ή 'με λίγα κλικ', τί επιτρέπεται και που».

     

    Πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231329332





    dimitris GM

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    "Η επιδίωξη του νέου νόμου είναι το τρίπτυχο Λίγα Σχέδια – Σαφείς Κατευθύνσεις – Γρήγορες Διαδικασίες"

     

    Η δήλωση αυτή ... όλα τα λεφτά ... μου θυμίζει βέβαια λίγο το "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε" ...

     

    Την καλησπέρα μου Δημήτρη ... +1 ... κάποιος να τους προσέχει ...

    Link to comment
    Share on other sites

    ".....σημαντικό βήμα αποτελεί επίσης η ολοκλήρωση μέχρι το 2020, με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, ενός ψηφιακού χάρτη της Ελλάδας όπου θα απεικονίζονται όλες οι θεσμικές γραμμές (δάση, αιγιαλός, περιοχές Natura, αρχαιολογικοί χώροι, αναδασμοί κλπ)......"

    Τα περισσότερα απο αυτά υπάρχουν ήδη (για όσους ασχολούνται και γνωρίζουν). Τι χρειάζεται 6 χρονιά για να κάνουν?

     

    Για αυτό είμαστε τριτοκοσμική χώρα, αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν από δεκαετίες. Αυτά με εξοργίζουν περισσότερο και από τα ξεπουλήματα εκτάσεων.

    Link to comment
    Share on other sites

    Σημειώνω ότι τα κεφάλαια Γ και Δ, απεσύρθησαν από το κατεπείγον και θα επανέλθουν μόνα τους και κανονικά ... θα τα συζητήσουν δηλαδή ...

    Έχουν μέσα φαρμακερές διατάξεις ...

    Τα κεφάλαια Α και Β πάει πέρασαν ...

     

    υγ. ήθελα να ήξερα δε θα ζητήσουν πίσω λεφτά από αυτούς που (τάχα μου) γράφανε το ΝΟΚ ; τουλάχιστον να μαζέψουν για τα αναδρομικά των δικαστικών ...

    Εκείνη η διαμόρφωση περιβάλλοντος μόνο για την απορροή των ομβρίων, που μετά έγινε ±1,00 και μετά από 2 χρόνια ξαναγύρισε στο ±1,50 ... τι πορεία !

    Ευτυχώς βέβαια που διευκρινίστηκε ότι η φύτευση μετράει στον έλεγχο της φύτευσης ...

    Link to comment
    Share on other sites

    αυτο ειναι το σχεδιο νομου

     

    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8456112.pdf

     

    [στο αρθρο 60 εχει   μεταβατικες διαταξεις για 4178, 4067, 3937/11 Δ 538/78

    κλπ ενδιαφερουσες αλλαγες...]

     

     

    Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι......ελεος πραγματικά!!!

     

    Δεν μπορείς να δουλέψεις ετσι! Συνεχώς τροποποιήσεις,εγκύκλιοι και οτι κατεβάσει η "γκλάβα" τους!

     

    Επιτέλους κωδικοποιήστε την πολεοδομική νομοθεσία!!!

     

    Επιτέλους ανεβάστε τη στο site του ΥΠΕΚΑ και να φαίνονται οι όποιες τροποποιήσεις ΕΝΤΟΣ του αρχείου που περιέχει τον καθε νόμο!

     

    Βαρέθηκα παίδες.....βαρέθηκα...

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Μην ασχολείσαι, φωτογραφία είναι, όπως και όλο το "νομοσχέδιο", τρομάρα τους. 

     

    Π.Δ. της 6/17.10.1978:Περί καθορισμού των όρων και περιορισμών δομήσεως των γηπέδων
    των κειμένων εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων και εκτός των ορίων των νομίμως
    υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών. - (Δ' 538).

    ...........

     

    Αρθρον 5.

    Εκπαιδευτήρια - Ευαγή Ιδρύματα. 

     

    1.Επιτρέπεται η ανέγερσις εκπαιδευτηρίων, οικοτροφείων, ασύλων και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων, κατά παρέκκλισιν των διατάξεων του άρθρου 1 του παρόντος Διατάγματος.

     

    2. Παρέκκλισις χορηγείται ως προς τα κάτωθι:

    α) Την ανέγερσιν περισσοτέρων του ενός κτιρίων επί του γηπέδου.

    β) Το ποσοστόν καλύψεως του γηπέδου, το οποίον εν πάση περιπτώσει δεν δύναται να υπερβαίνη τα είκοσι επί τοις εκατόν (20%) της επιφανείας αυτού.

    γ) Τας αποστάσεις των κτιρίων εκ των ορίων του γηπέδου, αι οποίαι δεν επιτρέπεται να μειώνωνται περισσότερον του προβλεπομένου ύψους του κτιρίου και εν πάση περιπτώσει ουχί ολιγώτερον των πέντε (5) μέτρων.

    δ) Τον συντελεστήν δομήσεως του γηπέδου, ο οποίος δεν δύναται να υπερβαίνη τον 0,3. 

     

    ε) η φωτογραφία 

    Link to comment
    Share on other sites

    Τι θἐλει να πεί ο ποιητής στην παράγραφο 9 του άρθρου 60 ?

    ηθελε να προβληματιστουμε...

     

    "καλα....ποιος χρειαζονταν  τόοοοσο πολύ αυτα τα  50 τμ. και χρειαστηκε να γινει  ολοκληρη τροποποιηση "??????

     

     

    υγ

    παντως,

    οπως ειπε και ο kan

    ηδη τα κεφαλαια 3 και 4 εχουν αποσυρθει...για "εκτενη και αναλυτικη  συζητηση" στο μελλον...

    Edited by dimitris GM
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.