Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • 400 εκατ. ευρώ για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης"


    Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης." Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, "η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν, μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας".

     

    Η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners. Στο μετοχικό κεφάλαιό του φέρεται να συμμετέχουν με συντριπτική πλειοψηφία δύο κρατικά funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, και με μικρό ποσοστό η τουρκική Dogus.

     

    asteras%20arabes.jpg

    Ο Αστέρας Βουλιαγμένης περιλαμβάνει το ξενοδοχείο Arion resort & spa συνολικής δυνα΅ικότητας 123 δω΅ατίων, συγκρότη΅α κα΅πανών συνολικής δυνα΅ικότητας 58 δω΅ατίων, τη ξενοδοχειακή ΅ονάδα The Westin Athens συνολικής δυνα΅ικότητας 160 δω΅ατίων και το ξενοδοχείο Αφροδίτη που παραμένει κλειστό. Αποτελείται επίσης, από την παραλία Astir beach, εστιατόρια πολυτελείας, συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων, βοηθητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα, όπως και χώρους στάθ΅ευσης αυτοκινήτων και ελικοδρόμιο.

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=10611





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Ξέρει κανείς τί κέρδη είχε αυτή η επιχείρηση?
    Γενικά δεν πολυκαταλαβαίνω τη λογική τέτοιων κινήσεων. Φέρνουν ελάχιστα έσοδα στην καλύτερη περίπτωση (αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τρύπες ή για κοινωνικές δαπάνες) ή απλά πάνε στο πηγάδι χωρίς πάτο (λέγε με αποπληρωμή χρέους) και αποχωρίζεσαι οριστικά κάτι που σε διαφορετική συγκυρία μπορεί να φέρει χρήμα. Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα συγκλονιστικό  κομμάτι γης σε υπερβολικά προνομιακό σημείο με bonus το ξενοδοχείο, τις παραλίες, το ελικοδρόμιο, τα αρχαία που δεν αναφέρει το άρθρο...

    Link to comment
    Share on other sites

    ντροπή ! ξεπουλάνε οτι αξίζει και για ψίχουλα . να γιατί θέλανε κρίση .
    ένα αρχιτεκτονικό μνημείο της σύγχρονης Ελλάδας (πριν πιάσουν το τιμόνι οι προδότες) ανήκει σε ξένους πλέον .
    άλλη μια φορά ντροπή μας .

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    αίσχος!  τους το δώσαμε τσάμπα και δώρο μια αποτρίχωση...λέμε! Το είπα στο παρελθόν και το λέω ξανά ..όλοι εκτός από την γενιά του νηπιαγωγείου θέλουμε μεταμόσχευση μυαλού...είμαστε μεταλλαγμένοι τούρκοι...τέλος.

    Link to comment
    Share on other sites

    Ένα μάτσο προδότες και δωσίλογοι ξεπουλούν ότι βρούν έναντι χαμηλών τιμημάτων , όπως έκαναν και οι πρόγονοί τους στην κατοχή ...

     

    Και όλα αυτά τα όνομάζουν success story . Το πραγματικό success story θα αρχίσει να διαφαίνεται όταν απαλλαχτούμε από την ρυπαρή παρουσία τους !

    Link to comment
    Share on other sites

    Απλά επειδή σκάω, ο Ιάσονας πολύ σωστά μίλησε για 2 δις αντικειμενική. Σωστό μεν αλλά κάποια κομμάτια γης είναι μοναδικά. Και η αντικειμενική έχει απλά ένα ενδεικτικό χαρακτήρα εν προκειμένω. Δεν είναι μια έκταση στον κάμπο να πεις ότι πουλάς αυτό αλλά υπάρχει κάτι παρόμοιο δίπλα ή παραδίπλα!
    Τί αντικειμενική έχει η Σαντορίνη πχ?
    Ο Αστέρας έχει την αντικειμενική του χ φορές πάνω από τα ψίχουλα που τον πούλησαν και έχει και μια επιπλέον υπεραξία μοναδικότητας! 

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Η υπόθεση αυτή είναι μιά μεγάλη τροχιοδεικτική για τη μοίρα των ακινήτων στη χώρα : αν τυχόν ρευστοποιηθούν θα γίνει στο 1/5 της αντικειμενικής ...

    Όσο για την υπεραξία του Αστέρα : οι ξένοι επενδυτές την είδαν αλλά φοβούνται τη χώρα ... οι εγχώριοι το ίδιο ... άρα η χώρα (ή η ανικανότητά της) την απορρόφησε ...

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Δε χρειάζεται να φοβούνται τίποτα οι ξένοι επενδυτές...

    Είμαστε μια χώρα με τεράστιο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο και με μία απόλυτα συνεργάσιμη πολιτική ηγεσία.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.