Jump to content

Leaderboard

 1. dimitris GM

  dimitris GM

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   20,471


 2. tetris

  tetris

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   3,575


 3. sarcs

  sarcs

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   1,018


 4. Ιάμβλιχος

  Ιάμβλιχος

  Core Members


  • Points

   1

  • Content Count

   1,392


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/28/2019 in all areas

 1. Προσοχή!!! μετά από μία κακή εμπειρία που είχα μόλις σε σχέση με τo fespa, ενημερώνω τα μέλη του φόρουμ ότι : από την εταιρεία αρνήθηκαν να μου παράσχουν υποστήριξη σε θέματα του προγράμματος, επειδή έχω παλαιότερη έκδοση. Κατά την αγορά του προγράμματος όμως η εταιρεία υπόσχεται σαφώς ΔΙΑΡΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, και με την παροχή αυτή αιτιολογούσαν τις αρκετά υψηλότερες τιμές από τα άλλα ανταγωνιστικά λογισμικά της ελληνικής αγοράς. Έτσι, μόλις ανακάλυψα προς μεγαλη μου απογοητευση οτι η υποστήριξη τελικά έχει ημερομηνία λήξης και δεν είναι διαρκής όπως υπόσχονται, είπα ν
  3 points
 2. όπως το είπε ο τετρις Εχεις αυτο που οριζει το συμβολαιο την " αποκλειστικη χρηση" και με υψος λιγωτερο απο 2, 20 δεν αποτελει πολεοδομικο μεγεθος, ούτε το γραφεις στο Ε9. αρα δεν αποτελει "ξεχωριστο χωρο"... ειναι σαν το παταρι στα μπανια το αν εσυ εκει αποθηκευεις το Χριστουγενιατικο δεντρο και τα στολιδια του δε το κανει "αποθηκη" [κατα τη γνωμη μου, αφου μονον απο την "γλαβανή" εχεις τροπο να μπεις με καποια σκαλα και μονον εσυ απο το δικο σου διαμερισμα..."περισευε" η αποκλειστικη χρηση.]
  1 point
 3. Δεν είναι ανεξάρτητος χώρος, αλλά είδος δουλείας που ακολουθεί το διαμέρισμα (προσάρτημα). Είναι δηλ. κοινόκτητο και ιδιόχρηστο. Αν λοιπόν δεν έχει πολεοδομικές παραβάσεις και υπερβάσεις, δεν σε ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα.
  1 point
 4. τακτοποιηση εγινε για το υπογειο μονο οχι για την σκαλα Μιλα με το συμβ/φο τι θελουν να κανουν [και οχι τι νομιζουν αυτοι οτι θελουν να κανουν]
  1 point
 5. Ναι, αλλά με την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί σχετική απόφαση νομάρχη ή περιφέρειας. Όταν δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, πάμε με το κάτω όριο (50 μ²)
  1 point
 6. Η θερμομόνωση ίσως δεν επαρκεί για τα νέα δεδομένα (ΚΕΝΑΚ). Αν όμως θελήσεις να επιχρίσεις πάνω στην υπάρχουσα, θα πρέπει να απομακρύνεις προσεκτικά την επιφανειακή παιπάλη (ειδικά στην οροφή) προκειμένου να επιτύχεις επαρκή πρόσφυση, ώστε να μη σου πέσει (κάποια στιγμή) ο σοβάς στο κεφάλι.
  1 point
 7. Δυστυχώς για ότι ζει, αναπνέει και κινείται εμάς φορτώνουν τις ευθύνες. Ρωτάς τι θα γίνει σε συνιδιοκτησίες αν γίνει αν θα αποκαλυφθεί μια τέτοια κατάσταση; Μια μόνο λέξη θα σου πω. "ζούγκλα". Σκέψου μόνο πόσες φορές θέλουν να κάνουν αγωγές ο ένας στον άλλο για ήσσονος σημασίας ζητήματα σε μια πολυκατοικία.
  1 point
 8. να διευκρινισω οτι, το 111/2004 αφορα την Αττικη μονον. Καθορισμός του απαιτουμένου αριθμού θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων αναλόγως των χρήσεων και του μεγέθους των κτιρίων στο ηπειρωτικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής και κατάργηση του π.δ/τος 230/1993 (Α΄94) Για την υπολοιπη Ελλαδα ειναι το φεκ Α 230/96 και ο βασικος νομος ειναι ο 960/79
  1 point
 9. Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι για τις διευκρινήσεις επί του άρθρου 96-Κατηγορία 4 της Εγκυκλίου; Παραθέτω Έχω περίπτωση υπέρβασης δόμησης, στην οποία βάσει της αναλογούσας επιτρεπόμενης δόμησης που προκύπτει με το ποσοστό συνιδιοκτησίας, το ποσοστό υπέρβασης είναι μεγαλύτερο του 40%, άρα Κατηγορία 5. Πρόκειται για την οριζόντια ιδιοκτησία διαμερίσματος του τελευταίου ορόφου. Έλεγξα τους υπόλοιπους ορόφους (εκτός του ισογείου) επειδή πρόκειται για οικογενειακή πολυκατοικία και δεν έχουν υπερβάσεις. Αν πάρω συναίνεση, μπορώ να συγκρίνω την υπέρβαση με τη συνολική επιτρεπόμενη δόμηση του
  1 point
 10. Το 1% υπέρ Ε.Μ.Π. , σύμφωνα και με την αριθ. πρωτ. 3116 / 19 - 01 - 2018 εγκύκλιο του ΥΠΕΝ έχει καταργηθεί ( Ν. 4495 / 2017 )
  1 point
 11. Version v.1

  2,960 downloads

  Αναλυτικός Προϋπολογισμός Έργου με τις τιμές του Ν. 4178/2013
  1 point
 12. 2,146 downloads

  Είναι αυτό το ΑΤΟΕ βάσει του οποίου υπολογίζουμε σήμερα τα ιδιωτικά έργα και αυτό με το οποίο μπορούμε να υπολογίζουμε προϋπολογισμό για τις λοιπές παραβάσεις.
  1 point
 13. Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να σβηστεί τίποτα. Η στατική μελέτη είναι μια. Είτε την πας στην πολεοδομία, είτε την δώσεις για προσωπική χρήση βασίζεται σε κάποιες αρχές και κανόνες που είναι πάντα οι ίδιοι. Ο κλάδος μας από κάτι τέτοιες εκφράσεις (μέλετη πολεοδομίας) έφτασε σε αυτό το χάλι που υπάρχει σήμερα και όλοι νομίζουν ότι το μόνο που χρειάζεται ο μηχανικός είναι απλά για να πάρει το χαρτί της άδειας. Και προφανώς ο Terry δικαίως αναρωτήθηκε.
  1 point
 14. Pavlos33 Προσωπικά, μια φορά είχα μη κατασκευή περίφραξης και το ανέφερα. Ο βασικός λόγος που το έκανα είναι αυτό που ανέφερες παραπάνω. " 5. α) Ο τελικός έλεγχος των κτιρίων της Κατηγορίας Β΄ και Γ΄ διενεργείται μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου " Αυτό το "μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου" είναι κομβικό, διότι η μη κατασκευή σημαίνει μη ολοκλήρωση.... Μετράς ότι δείχνει το σχέδιο, τι εννοείς ? Πληροφοριακά, σε έλεγχο από της ΕΥΕΔ μετρήθηκαν και τα ανοίγματα....
  -1 points
 15. Δε χρειάζεται να έχεις κάποια εναλλακτική γιατί δεν είναι υποχρεωτικό να σχεδιάσεις μια τέτοια κατασκευή και γενικά να ασκείς το επάγγελμα. Όπως επίσης δεν έχεις εναλλακτική στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, του τέλους επιτηδεύματος, της συνδρομής ΤΕΕ κλπ. Θες να κάνεις το μηχανικό; Πρέπει να πληρώσεις αυτά. Επένδυση είναι: δίνεις λίγα με την ελπίδα να πάρεις πολλά. Ποιά άλλη επένδυση είναι τζάμπα; Στην τελική το ότι διασφαλίζονται τα αποκλειστικά επαγγελματικά σου δικαιώματα επί των κατασκευών αξίζει πολύ περισσότερο από το κόστος ενός ευρωκώδικα.. Γενικά όλοι εμείς οι μηχανικοί και ε
  -2 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος με τα παραρτήματα
   Πρώτον, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης υποβολής των αιτήσεων ανά Περιφέρεια, ανακοινώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει 10 μέρες αργότερα, σε σύγκριση με τον έως τώρα προγραμματισμό που προέβλεπε έναρξη της διαδικασίας υποβολής στις 30 Νοεμβρίου. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας -όπου τα προβλήματα με τον κορωνοϊό είναι εντονότερα- θα μετατεθεί στο τέλος.

   Το νέο χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

   Περιφέρεια


   Έναρξη υποβολής αιτήσεων
   Θεσσαλίας


   09.12.2020
   Ηπείρου και Ιονίων Νήσων


   11.12.2020
   Αττικής


   14.12.2020
   Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου


   16.12.2020
   Δυτικής Ελλάδας


   18.12.2020
   Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου


   21.12.2020
   Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


   11.01.2021
   Δυτικής Μακεδονίας  


   13.01.2021
   Κεντρικής Μακεδονίας


   15.01.2021
    
   Πολυκατοικίες


   18.01.2021


    

   Δεύτερον, το απαιτούμενο από τις Πολεοδομίες (ΥΔΟΜ) πιστοποιητικό για να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα (Βεβαίωση νομίμως εκδοθείσας οικονομικής άδειας ή Βεβαίωση τακτοποίησης αυθαιρέτου) δεν είναι υποχρεωτικό στην παρούσα φάση και μπορεί να αντικατασταθεί από μια υπεύθυνη δήλωση, με σχετική αλλαγή που θα γίνει στο πληροφοριακό σύστημα. Η κατάθεση του  πιστοποιητικού καθίσταται υποχρεωτική σε επόμενο βήμα της διαδικασίας, ως προϋπόθεση υπαγωγής.

   Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θεωρούν ότι με τις τροποποιήσεις αυτές αντιμετωπίζεται σημαντικό μέρος των αιτημάτων που υποβλήθηκαν. Από την άλλη πλευρά, σε μια περίοδο ύφεσης σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, αξιοποιούνται με αυτόν τον τρόπο τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να κινηθεί η αγορά. Σε περίπτωση μεγαλύτερης αναβολής κρίθηκε ότι ένα εμβληματικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως είναι το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», θα έμενε ανενεργό σε μια περίοδο κατά την οποία η συμβολή του είναι κρίσιμη για τη μείωση των συνεπειών της ύφεσης και της επανεκκίνησης της οικονομίας.
   • 17 replies
  • ΕΕΤΑΑ: Αιτήσεις για 50 προσλήψεις μηχανικών εκτός ΑΣΕΠ, διάρκειας 2 ετών
   Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης &Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) προκήρυξε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 24 μηνών, συνολικά 50 ατόμων για την κάλυψη αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας της, σύμφωνα με το αρ.131 του ν.4714/2020.

   Εκεί ψηφιστεί ότι οι εν λόγω προσλήψεις εξαιρούνται του άρθρου 21 του ν.2190/1994 ( = είναι ο νόμος του ΑΣΕΠ).

   Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 7η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 15.00 μ.μ.

   Συγκεκριμένα θα προσληφθούν για δύο χρόνια οι κάτωθι ειδικότητες:

   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

   ΠΕ Αγρονόμων – Τοπογράφων, Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Τοπογράφων, ΠΕ Αρχιτεκτόνων, ΠΕ Γεωλόγων, ΠΕ Δασολόγων, Δασολόγων – Δασοπόνων, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργίας, ΠΕ Μηχανικοί Περιβάλλοντος, ΠΕ Μηχανικών Χωροταξίας, ΠΕ Μηχανολόγοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, ΠΕ Μηχανολόγων, Μηχανολόγων – Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕΗλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών, ΠΕ Χημικών Μηχανικών.

   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

   ΤΕ Δασολόγων – Δασοπόνων, ΤΕ Δομικών Έργων/Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕ Ηλεκτρολόγων/Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΤΕ Μηχανικοί Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών/Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, ΤΕ Μηχανολόγων/Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας/Γεωπόνων/Γεωπόνων – Τεχνολόγων, ΤΕΤοπογράφων/Τοπογράφων Μηχανικών/Γεωπληροφορικής.

   Έξι (6) άτομα θα τοποθετηθούν ανά ένα στα έξι (6)Υποκαταστήματα/Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στην Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα,Ιωάννινα, Χανιά και Κομοτηνή.

   Από τα άτομα που θα προσληφθούν έως 10% θα είναι κάτοχοι πτυχίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

    

   Λεπτομέρειες για τα προσόντα και τα κριτήρια αξιολόγησης, στο έγγραφο της Προκήρυξης ΕΔΩ και στην ιστοσελίδα της Ανώνυμης Εταιρείας www.eetaa.gr.
   • 7 replies
  • 2045 Podcast S01 E02: Σύγχρονες πόλεις και αστικός σχεδιασμός
   Ναι, οι πόλεις του μέλλοντος θα είναι πιο μεγάλες, πιο έξυπνες, πιο βιώσιμες. Ποιες όμως είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να προηγηθούν;

   Πώς σχεδιάζονται οι σύγχρονες πόλεις; Οδεύουμε σε ένα μέλλον με πόλεις που θα μεγαλώνουν όλο και περισσότερο σε έκταση και πληθυσμό; Ποιες παραμέτρους λαμβάνει (ή πρέπει να λαμβάνει) ο αστικός σχεδιασμός; Ποιοι συμμετέχουν; Ποιος είναι ο ρόλος της τεχνολογίας; Στο νέο μας podcast αναζητούμε τις απαντήσεις σ’ αυτά και ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

   Στις ερωτήσεις μας (και ελπίζουμε κάποιες από αυτές να αντιπροσωπεύουν και τις δικές σας απορίες) καλέσαμε να μας απαντήσει τη Γιάννα Σταυρουλάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τσάλμερς στο Γκέτεμποργκ. Ως επιστήμονα, που μελετά και ερευνά το συγκεκριμένο πεδίο για αρκετά χρόνια και ταυτόχρονα ως κατοίκου της Σουηδίας για να μας δώσει μια εικόνα για τη διαδικασία που ακολουθείται και τους φορείς που συμμετέχουν στον αστικό σχεδιασμό. Φορείς, από τους οποίους δεν εξαιρούνται και οι ίδιοι οι πολίτες, όπως σημειώνει στη συζήτησή μας η κα Σταυρουλάκη.

   Για την ίδια, η αντιπαραβολή μεταξύ Ελλάδας – Σουηδίας και άλλων χωρών του ευρωπαϊκού βορά έγκειται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα κράτη έχουν έντονη την κουλτούρα του σχεδιασμού. Του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που λαμβάνει υπόψη του όλους τους πολίτες, τη βιωσιμότητα και την κινητικότητα και πλήθος άλλων παραμέτρων. Όπως, όμως σπεύδει να προσθέσει υπάρχουν και στοιχεία από τις πόλεις της Ελλάδας ή του νότου συνολικά που τα αναζητεί πλέον και η άλλη πλευρά.

   Δεν θα τα πούμε όμως όλα από εδώ. Πατήστε το play και περιμένουμε τα σχόλιά σας.

    
   • 0 replies
  • Ηλεκτρονικά η χορήγηση φωτοαντιγράφων οικοδομικών αδειών στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
   Από 1/11/2020 η χορήγηση φωτοαντιγράφων οικοδομικών αδειών θα γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά.

   Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο και διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά από την υπηρεσία. 

   Απαιτείται η εγγραφή σας στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και η εφάπαξ ταυτοποίησή σας είτε δια ζώσης σε ένα από τα 5 σημεία του Δήμου μας (Γρ. Πρωτοκόλλου Δημαρχείου, ΚΕΠ ΔΕ Πανοράματος, ΚΕΠ ΔΕ Πυλαίας, ΚΕΠ ΔΕ Χορτιάτη, ΚΕΠ ΔΚ Φιλύρου), όπου πρέπει να προσέλθετε με την Αστυνομική σας ταυτότητα ή το Διαβατήριο είτε εξ’ αποστάσεως με ηλεκτρονική αποστολή της σκαναρισμένης Αστυνομικής ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στη διεύθυνση [email protected]

   Μια σπουδαία καλή πρακτική, ειδικότερα στις συνθήκες της πανδημίας που διανύουμε. Θα πρέπει να υιοθετηθεί από τους περισσότερους Δήμους στο άμεσο μέλλον.

   Οι αιτήσεις γίνονται από εδώ: https://mycityservices.pilea-hortiatis.gr/home
   • 5 replies
  • Κλήρωση για μια άδεια χρήσης του λογισμικού στατικών μελετών ΡΑΦ κύρια μονάδα + Οπλισμένο σκυρόδεμα + Αποτίμηση κτηρίων Ο/Σ + Ενισχύσεις
   Ο Τεχνικός Οίκος Λογισμικού ΤΟΛ προσφέρει στα μέλη του michanikos.gr μια (1) άδεια χρήσης για το πρόγραμμα στατικών μελετών ΡΑΦ με την εξής σύνθεση: «ΡΑΦ κύρια μονάδα + Οπλισμένο σκυρόδεμα + Αποτίμηση κτηρίων Ο/Σ + Ενισχύσεις».

   Το ΡΑΦ αποτελεί τον κορμό μιας οικογένειας εφαρμογών για την στατική και αντισεισμική ανάλυση και την αποτίμηση και ενίσχυση κτηριακών έργων. Είναι ένα τεχνολογικά σύγχρονο, εξαιρετικά εύχρηστο πρόγραμμα στατικών μελετών με πλήθος χρήσιμων καινοτομιών.

   Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα του ΡΑΦ αποτελεί η διαφάνεια του. Με το ΡΑΦ ο/η μηχανικός, εφόσον το ζητήσει, μπορεί να έχει διαθέσιμη τόση πληροφορία για τα αποτελέσματα της μελέτης του και σε τέτοιο βάθος , ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει και να επαληθεύσει τα αποτελέσματα που λαμβάνει από το πρόγραμμα, ακόμα και με το ‘χέρι’.

   Η οργάνωση και η υλοποίηση του ΡΑΦ βασίζεται στην αρχή της ενιαίας εφαρμογής όλων των δομικών υλικών και κανονισμών σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας και στην αρθρωτή δομή του προγράμματος σε επιμέρους υπομονάδες (υ.μ).

   Η σύνθεση «ΡΑΦ + Αποτίμηση + Οπλισμένο Σκυρόδεμα + Ενισχύσεις», αφορά τόσο το σχεδιασμό νέων κτηρίων, όσο και την αποτίμηση και τις ενισχύσεις υφισταμένων κτηρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

   Η υ/μ «Αποτίμηση» αποτελεί την υπομονάδα του ΡΑΦ που αφορά την αποτίμηση κτηρίων οπλισμένου σκυροδέματος με εφαρμογή των ελαστικών μεθόδων δυναμικής ανάλυσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών ΚΑΝ.ΕΠΕ., ΕΝ1998-3, αλλά και ενσωμάτωση των παλαιότερων αντισεισμικών κανονισμών 1959, 1985 και ΝΕΑΚ 1995.

   Η υ/μ «Οπλισμένο Σκυρόδεμα» αποτελεί την υπομονάδα του ΡΑΦ που αφορά την ανάλυση και το σχεδιασμό νέων κτηρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα, με πλήρη έλεγχο επάρκειας των δομικών τους μελών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς Ευρωκώδικες και ΕΑΚ-ΕΚΩΣ.

    • Upvote
    • Like
   • 402 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.