Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/22/2009 in Status Updates

 1. Αισιόδοξος: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο Απαισιόδοξος: Το ποτήρι είναι μισοάδειο Μηχανικός: Το ποτήρι είναι διπλάσιο του απαιτούμενου μεγέθους
  4 points
 2. ωρθωγκραφήα ρε.
  2 points
 3. Είδα πως δεν έστειλα το excel με τα τριγ. σημεία. Η Πάτρα έχει Datum Φ =38 ,15 & Λο= -2,15 N291 Πάτρα ΗΑΤΤ.xlsx
  1 point
 4. Δημήτρη, διαβάζοντας όλα αυτά που γράφεις, έχω καταλήξει ότι κάθε τεχνικό γραφείο, ιδίως όσα ασχολούνται με μεταβιβάσεις, χρειάζεται οπωσδήποτε, έναν δικηγόρο αν όχι σαν πλήρες μέλος, σαν εξωτερικό συνεργάτη/σύμβουλο για γνωματεύσεις (επί πληρωμή φυσικά). Τις περισσότερες φορές απλά μπορώ να παριστάνω, πολύ καλά, ότι κατάλαβα τι είπες. Φαντάζομαι το ίδιο κάνουν κ οι πελάτες, όταν τους εξηγώ τα της ρύθμισης. Θα ήθελα να συνέβαινε το αντίθετο, να καταλαβαίνα πολύ καλά, αντί να το παριστάνω, αλλά δεν! Ακολουθώ...
  1 point
 5. Ένα ΔΓΜ θα υποβληθεί στο σύστημα, το οποίο θα απεικονίζει τόσο την "απότμηση-γένεση" από το μεγαλύτερο, όσο και την προσάρτηση τμημάτων των ομόρων. Επισυνάπτω στοιχεία από αντίστοιχο δικό μου Θα εφαρμόσεις τις οδηγίες του Κτηματολογίου για τη συγκεκριμένη περίπτωση και θα συνεννοηθείς με το δικηγόρο
  1 point
 6. Καλημέρα συνάδελφε ... να δείς πως θα κοκκινίσει (απο πολ. + αρχ. + τοπο) το post που ανέβασα λίγο πριν στο νήμα που συζητάμε Δυστηχώς δεν αρέσουν οι αλήθειες στους έλληνες !!!! Καλή συνέχεια ...
  1 point
 7. Σου χω στείλει π.μ.
  1 point
 8. Συνάδελφε αν ισχύει ακόμα η ζήτηση... https://www.dropbox.com/s/tp5esfyohxhgs48/6456_1.TIF?dl=0 https://www.dropbox.com/s/5jc10f5f859nogd/6456_3.TIF?dl=0
  1 point
 9. Φίλε και συνάδελφε είδα το post σου και σε ενημερώνω ότι ολοκλήρωσα την πρώτη μου ολοκληρωμένη ψηφιακή υπογραφή στο εκχα, αν μπορώ να σε βοηθήσω μου λες είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικά, 6943740020
  1 point
 10. 1 point
 11. Εἷς οἰωνὸς ἄριστος, ἀμύνεσθαι περὶ πάρτης
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Δημοσιεύθηκε η 1η Προκήρυξη του Καθεστώτος «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου
   Υπεγράφη η προκήρυξη για το Καθεστώς Ενίσχυσης «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

   Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο Καθεστώς Ενίσχυσης «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» ορίζεται η 5η Σεπτεμβρίου 2022 και ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών η 5η Δεκεμβρίου 2022.

   Για την υπαγωγή στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης, το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:

   α. 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,

   β. 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,

   γ. 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,

   δ. 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,

   ε. 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

   • 0 replies
  • Δασωμένα αγροί: Βήμα-βήμα η διαδικασία για τους τίτλους ιδιοκτησίας
   Στις Επιτροπές Δασολογίου θα αρχίσουν να φτάνουν οι πρώτες υποθέσεις αποχαρακτηρισμού των δασωμένων αγρών, με το Δημόσιο να προβάλλει ιδιοκτησιακά δικαιώματα μόνο για τις εκτάσεις στις οποίες κατέχει τίτλους. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν περί τις 6,8 εκατ. εκτάσεις που μέχρι πρότινος έμεναν ανεκμετάλλευτες λόγω της εγκατάλειψης των γεωργικών δραστηριοτήτων.
   • 0 replies
  • Παράταση για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου στο «Εξοικονομώ 2021»
   Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση της 3ης τροποποίησης της προκήρυξης του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», με σκοπό τη βελτίωση σημείων και όρων του Οδηγού εφαρμογής και των παραρτημάτων του.

   Στην τροποποίηση προβλέπεται μεταβολή της προθεσμίας υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία πλέον θα ανέρχεται σε 110 ημέρες. Συνεπώς, η προθεσμία υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις αιτήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως καταρχήν επιλέξιμες και λήγουν σήμερα, 19 Ιουλίου 2022, παρατείνεται έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2022.

   Αναλυτικά οι αλλαγές θα αποτυπώνονται στην υπό έκδοση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του προγράμματος.
   • 1 reply
  • Ηλεκτρονικά η δήλωση φόρου κληρονομιάς στην πλατφόρμα MyProperty της ΑΑΔΕ
   Στην ψηφιακή εποχή περνούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι κληρονομιές ακινήτων. Μπαίνει έτσι τέλος στη γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία και τα πήγαινε- έλα στην εφορία. Ωστόσο δεν γλιτώνουν από την ταλαιπωρία της συγκέντρωσης των πιστοποιητικών και εγγράφων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η κληρονομιά.

   Η δήλωση φόρου κληρονομιάς θα υποβάλλεται με λίγα κλικ από το γραφείο του συμβολαιογράφου στην πλατφόρμα MyProperty της ΑΑΔΕ, όπως ισχύει σήμερα για τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων. Η υποβολή της δήλωσης φόρου κληρονομιάς θα ολοκληρώνεται ψηφιακά σε 9 βήματα σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”:

   Ο συμβολαιογράφος συντάσσει τη δήλωση για λογαριασμό του κληρονόμου


   Η δήλωση αποστέλλεται στη θυρίδα του κληρονόμου στο myTaxisnet


   Ο κληρονόμος αποδέχεται τη δήλωση


   Η δήλωση υποβάλλεται αυτόματα και βεβαιώνεται όταν προκύπτει ο φόρος


   Ο συμβολαιογράφος ενημερώνεται αυτόματα για την υποβολή της δήλωσης
   • 0 replies
  • Δασικοί χάρτες: Παράταση έως 31 Ιουλίου για υποβολή αντιρρήσεων
   Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών για 16 ημέρες. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιουλίου 2022. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 και για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει σήμερα, 15 Ιουλίου.

   Η απόφαση ελήφθη λόγω των συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση και οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του ελληνικού κτηματολογίου.
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.