Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

anestis1

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by anestis1

  1. Πάντως οι λογιστές δεν τσεκάρουν ΠΕΑ στο μισθωτήριο και το περνάνε έτσι, με αποτέλεσμα να μη γίνονται άλλο ΠΕΑ. Και η παράταση για εμάς που δεν δώσαμε εξετάσεις αργεί ανησυχητικά...
  2. Καλησπέρα. Οταν σε ένα κτίριο το κλιμακοστάσιο έγινε σε άλλο σημείο αλλά το περίγραμμα της οικοδομής είναι το ίδιο, τι αυθαιρεσία έχουμε? Διαμερισμάτωση? Έχει αλλάξει ο στατικός φορεάς.
  3. anestis1

    Πρόστιμο Ν.4178/13

    ευχαριστώ, όμως νομίζω υπάρχει λαθάκι δεν υπολογιζει το μειωτικό συντελεστή 0,50 για βοηθητικό χώρο
  4. Όταν έχει εκδοθεί η άδεια νομιμοποίησης πώς μπορεί να οριστικοποιηθεί η δήλωση? Όταν πατάς υποβολή γράφει "προς έκδοση αδείας κλπ". Παλιότερα που είχα παρόμοια περίπτωση και έστειλα φαξ στο ΤΕΕ την οικ. άδεια μου είχαν πει πως παραμένει προσωρινή υπαγωγή η υπόθεση και δεν ασχολούμαι άλλο αφού είμαι νόμιμος. Στην παρούσα περίπτωση ξαναέκανα δήλωση για να δώσω την βεβαίωση (η πρώτη δήλωση ήταν για τη νομιμοποίηση και η δεύτερη για τη βεβαίωση).
  5. Καλησπέρα. Μία ερώτηση που ίσως έχει απαντηθεί αλλά δεν βρήκα τίποτα: Όταν έχει εκδοθεί η άδεια νομιμοποίησης βάσει άρθρ 26 του Ν.4014 για να δώσεις βεβαίωση για μεταβίβαση ποια επιλογή πατάς? Την πρώτη που λέει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες ή τη δεύτερη που λέει πέραν των εξαιρέσεων κλπ?
  6. Εγώ έχω περίπτωση μία τριώροφη οικοδομή με 3 οροφοδιαμερίσματα. Όμως οι κατόψεις είναι τελείως διαφορετικές απο την πραγματικότητα, ακόμα και η θέση του κλιμακοστασίου είναι αλλού!!! Κατά τα άλλα το εμβαδόν και το περίγραμμα είναι τα ίδια. Τι κάνω? Βάζω διαμερισμάτωση στον 4014? 1 παράβαση =500€ για όλη την οικοδομή? Μήπως επειδή είναι οροφοδιαμερίσματα, δεν αλλάζουν τα μ2 κάθε ορόφου ούτε το περίγραμμα και θεωρητικά δεν έχει παρανομία? Επειδή έχω κι άλλες αυθαιρεσίες στο ισόγειο μπορώ να τα βάλω όλα μαζί?
  7. Με το ίδιο σκεπτικό που λέτε πρέπει να βάζουμε ανεπαρκή θερμομονωτική προστασία όταν δεν υπάρχει καθόλου θερμομόνωση, αλλά το τούβλο είναι 25άρι θερμομπλοκ, και όχι αμόνωτο τοίχο, έτσι δεν είναι ?
  8. Υπάρχει και η άλλη άποψη (η πολεοδομία θέλει να ξεκαθαριστεί όπως πάντα) που λέει ότι το πάνω μέρος της σοφίτας να είναι μέχρι 7,50μ κι όχι 9,50μ, οπότε στην ουσία χάνεις έναν όροφο.
  9. Υπάρχει ένα λεπτό σημείο στο ΠΟΛ 1186 που λέει για κατάθεση έγγραφων συμφωνιών των μηχανικών στο ΤΕΕ "μέσω διαδικτύου στον δικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ για την χρήση 2011". Μήπως τελικά πρέπει εμείς να καταθέσουμε τα ιδιωτικά συμφωνητικά στο ΤΕΕ μέχρι τις 28 Σπτεμβρίου σε χαρτί, αφού έχει ανασταλεί η κατάθεσή τους μέσω internet? Το έψαξε κανείς αυτό?
  10. Μηπως γνωρίζει κάποιος/α, σε τριώροφη οικοδομή με 3 οροφοδιαμερίσματα και ατομικους λέβητες πετρελαιου στο υπόγειο, ο καθε λεβητας <45KW και καθε δεξαμενη 1 ton να ειναι σε ξεχωριστο δωματιο για το καθε διαμερισμα, πρεπει να τηρησουμε τις αποστασεις του κτιριοδομικού για καθε δωματιο? μπορει λεβητας και δεξαμενη να ειναι στο ιδιο δωματιο ή για καθε διαμερισμα θελει 2 δωμάτια στο υπόγειο? Ευχαριστω εκ των προτερων, τωρα με ΚΕΝΑΚ και ΝΟΚ και όλα τα καινουρια ξεχασαμε κι αυτα που ξεραμε (ότι ξεραμε τελοσπαντων).
  11. Εγώ έχω μία οριστική ρευματοδότηση σε μονοκατοικία με ΜΕΑ-ΚΕΝΑΚ και η πολεοδομία μαζί με τις φωτογραφίες-υπ. δηλώσεις (η οικ. άδεια ήταν προ ελεγκτών δόμησης) ζητάει και ΠΕΑ να βγαίνει τουλάχιστον Β κλάση. Εγώ έχω την εντύπωση ότι ρεύμα παίρνεις με την παλιά διαδικασία και δεν χρειάζεται τώρα να γίνει ΠΕΑ. Βέβαια λέει ο νόμος ότι χρειάζεται μετά την αποπεράτωση, αλλά δεν λέει παραπάνω πράγματα, ούτε τι ποινές έχεις αν δεν το κάνεις κλπ. Πιστεύω ότι με τη μονοκατοικία αυτός ίσως ποτέ δεν χρειαστεί να βγάλει ΠΕΑ. Εσείς γνωρίζετε κάποια νομοθεσία για το ρεύμα αν θέλει ΠΕΑ?
  12. Δηλαδή αν έγινε λάθος κατάτμηση λόγω μη τήρησης της απόστασης Δ, δεν έχουμε πρόβλημα να δώσουμε βεβαίωση μηχανικού για το κτίριο που κατά τα άλλα είναι νόμιμο και που το μόνο θέμα είναι η απόσταση Δ που πριν την λάθος κατάτμηση ήταν ΟΚ? Πότε είναι σωστή η κατάτμηση με τους όρους δόμησης της εποχής που γίνεται η κατάτμηση ή με αυτούς της δημιουργίας του κτιρίου όσον αφορά την απόσταση Δ? Γιατί αν με τον ΓΟΚ 1955 επιτρεπόταν απόσταση 1,00μ από το όριο και την είχε αφήσει, άρα σήμερα θα ήταν νόμιμος, γιατί με την σημερινή κατάτμηση να πρέπει να αφήσει απόσταση Δ κι όχι 1,00μ?
  13. 'Εχω κι εγώ μία περίπτωση που και η Πολεοδομία δεν μπόρεσε να μου δώσει απάντηση. Θέλω να δηλώσω με τον 4014 μία μικρή αυθαιρεσία και να δώσω βεβαίωση μηχανικού όμως υπάρχει το εξής επιπλέον θέμα: Το 2009 έγινε διαχωρισμός του οικοπέδου συμβολαιογραφικά (για να δωρίσει στην κόρη του το ένα διαιρετό κομμάτι), όμως ο μηχανικός που έκανε τον διαχωρισμό άφησε απόσταση 1,20μ από το κτίριο, ενώ θα έπρεπε να κολλήσει ή να αφήσει Δ. Στην Πολεοδομία είπαν δεν ξέρουν αν μπορώ να θεωρήσω νόμιμο το διαχωρισμό επειδή η οικοδομική άδεια του ισογείου εκδόθηκε το 1971, δηλαδή με ΓΟΚ 1955 που επιτρεπόταν 1,00μ. Το 1974 έγινε προσθήκη ορόφου, όλα νόμιμα, μόνο στέγη που έκανε λαθραία και τώρα θα την δηλώσω με τον 4014, και το 2009 έγινε η κατάτμηση που μου δημιουργεί απορία αν πρέπει να κάνουμε διόρθωση συμβολαίου ή να δώσω την βεβαίωση έτσι. Αν ξέρει κάποιος κάτι θα είναι πολύτιμος για μένα.
  14. Όσο για το σφάλμα που μου βγάζει το πρόγραμμα λέει "επαναρίθμηση απέτυχε. Οι κόμβοι τάδε δεν συνδέονται με το υπόλοιπο δίκτυο", άρα ίσως να μην είναι πραγματικά σφάλμα γιατί βγάζει ξυλότυπους κανονικά.
  15. Ελάτε παιδιά μη μαλώνετε, όλες οι απόψεις είναι δεκτές, ακόμα και κάτι άσχετο μπορεί να οδηγήσει κάπου. Ο πελάτης θέλει να είναι οπλισμένο σκυρόδεμα. Ακόμα και τα μικρά δοκαράκια τα θέλει οπλισμένο σκυρόδεμα, δεν θέλει ξύλινα. Όσο για το αν θέλει άδεια, εγώ έχω σε ακάλυπτο χώρο σε εκτός σχεδίου με χρήση χώρο συνάθροισης κοινού που έχει παραπέρα στο ίδιο αγροτεμάχιο. Ο ΝΟΚ λέει Άρθρο 4 3η για το πού δεν χρειάζεται ούτε μικρής κλίμακας: "Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους υπαίθριους χώρους κατοικιών ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο". Και αναρωτιέμαι: όταν λέει περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο εννοεί μόνο για κατοικίες ή γενικά? Και γιατί εκεί δεν ξαναγράφει "κατοικίες"? Όσο για το ύψος τα 3,00μ που λέει ο ΝΟΚ στον ορισμό της πέργκολας, δηλαδή εγώ απαγορεύεται να κάνω 3,50μ? Αν επιτρέπεται πώς ονομάζεται ο χώρος αυτός και τι άδεια απαιτείται?
  16. Η πέργκολα θα έχει ύψος 3,50μ και θα σκεπαστεί με τέντα, όχι κεραμίδια κλπ. Πέδιλα βάζω 1,10Χ1,10Χ0,40, και υποστυλώματα 30Χ30 σε αποστάσεις ανά 5μ περίπου. Χωρίς συνδετήρια το στατικό πρόγραμμα (Statics) μου βγάζει λάθος για ασύνδετους κόμβους ενώ με συνδετήρια ΟΚ, δεν το κατάλαβα γιατί.
  17. Εγώ θα ήθελα τη γνώμη σας αν σε μία πέργκολα από οπλισμένο σκυρόδεμα στον ακάλυπτο χώρο θα πρέπει να γίνουν συνδετήρια δοκάρια στη θεμελίωση για να συνδέουν τα υπόστυλώματα, ή μήπως είναι υπερβολικό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.