Μετάβαση στο περιεχόμενο

plethron

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by plethron

  1. Ήρεμήστε όλοι σας και αφήστε τις υπερβολές. "Παράταση τεσσάρων μηνών στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα θα τεθεί σε ισχύ πριν λήξει η νέα προθεσμία του παλαιού νόμου (8/2) ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί μια μεγάλη χρονικά παράταση προκειμένου να μην υπάρξει κανένα ενδεχόμενο χρονικής απόκλισης της παλαιάς και της νέας ρύθμισης." Πηγή: η Καθημερινή 9:52 (7.10.2016) Είναι ότι πιό λογικό έχει ακουστεί.
  2. Αληθεύει το γεγονός ότι η εφορεία κάνει δεκτά τα μισθωτήρια μέσω taxisnet χωρίς να είναι αναγκαία η προσκόμιση ΠΕΑ?
  3. Σε καμία περίπτωση (ελέγχουμε μόνο δόμηση, κάλυψη, ύψος). Η ΚΑΝΑ δίνει λάθος απάντηση. Το αν υπερβαίνει το 10%,για κτίσματα μετά την ισχύ του Ν.1577/85 έχει να κάνει με την κατηγορία που θα ενταχθεί η παράβαση (πχ 3 ή 4) σε περίπτωση που θέλουμε να ρυθμίσουμε τον εξώστη.
  4. Ιάσονα αναφέρεις "...κι όχι κατ' ανάγκην κατηγορία 5, αλλά στην κατηγορία που ανήκει το "ακίνητο.." , τι εννοείς? Σε ποιά κατηγορία ανήκει το ακίνητο? Σε ποιά άλλη κατηγορία θα μπορούσε να ενταχθεί η παράβαση εκτός της 5 και με ποιό σκεπτικό?
  5. Μή εφαρμογή της φύτευσης και της θέσης στάθμευσης ή των θέσεων στάθμευσης. Κατηγορία 3 και 2 λοιπές παραβάσεις? Υπάρχει περίπτωση να είναι κατηγορία 4 και με ποιό σκεπτικό?
  6. Μιας και τέθηκε το θέμα... Ναι, διδαχθήκαμε εκτός από λίγη στατική και σκυρόδεμα και ολίγη γεωδεσία στο Α.Π.Θ. Θυμάμαι και σιδηρές κατασκευές (υψίκορμα ζευκτά κλπ.). Η/Μ κλπ. Τόση, όση και εσείς αντίστοιχα αρχιτεκτονική. Εκτός κι αν διδαχτήκατε σύνθεση για καμιά 10ρια εξάμηνα, αρχιτεκτονική θεωρία, κριτική της αρχιτεκτονικής θεωρίας, αρχιτεκτονική τεχνολογία, ηχοπροστασία, ακουστική, ειδικά κτίρια (σύνθεση εμπορικών κέντρων, θεάτρων, εκπαιδευτικών κτιρίων, νοσοκομείων, κοκ), χωροταξία, πολεοδομία, εικαστικά, ιστορία αρχιτεκτονικής και τέχνης, πλαστική...... Έχετε όμως το δικαίωμα, σύμφωνα με το νόμο και μόνο (όχι τις γνώσεις, ούτε την παιδεία, το ταλέντο και την ευαισθησία, δεν γνωρίζω αν έχετε ιδέα από τους όρους ''δημιουργία'', ''νέο'', ''διαφορετικό'', ούτε αν έχετε ποτέ σχίσει χιλιόμετρα χαρτί για μία λύση) να σχεδιάζετε και να μορφώνετε το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον εκτρωματικά, υπεύθυνοι αβασάνιστα για την εικόνα, τη λειτουργία και το μέλλον των πόλεων μας...
  7. Οι εξώστες ενός διαμερίσματος ανήκουν στην αποκλειστική χρήση της ιδιοκτησίας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κοινόκτητος ή κοινόχρηστος χώρος. Μη συμβουλεύεσαι ποτέ υπάλληλο της Πολεοδομίας για νομικά θέματα. Ούτε κι έμενα. Επικοινώνησε πάντα με ειδικό, στην προκειμένη περίπτωση συμβολαιογράφο ή δικηγόρο.
  8. Τον καθιστά χώρο κυρίας χρήσης. Δεν είναι αποθήκη, ούτε γκαράζ, ούτε W.C. ούτε μηχανολογικός χώρος για να μπορεί να χαρακτηριστεί βοηθητικός χώρος. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις οι χώροι αυτοί αποτελούν play room με καθιστικό κλπ. και αποτελούν το δεύτερο ''σαλόνι'' του σπιτιού. Η γνώμη μου είναι ότι υπολογίζεται ως υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή 0.5 χωρίς συντελεστή αλλαγής χρήσης. Δες το Η4 (ερωτοαπαντήσεις).
  9. Πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο μηχανικό και να κάνει φωτοερμηνεία 2 ζευγών αεροφωτογραφιών. Συνήθως είναι τοπογράφος με γνώσεις φωτογραμμετρίας. Ο ίδιος (εξειδικευμένος μηχανικός) που θα χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση θα πάρει και το βάρος της ευθύνης. Η φωτοερμηνεία συνοδεύεται απαραίτητα από βεβαίωση του ειδικού μηχανικού.
  10. Α. Εξώστης 0.40Χ4.00 στην οικ. άδεια, κατασκευάζεται στην πράξη 1.50 Χ4.00 (το μήκος σταθερό αλλά το βάθος μεγαλώνει κατά 1.10 μέσα στο δ του πίσω ακαλύπτου). Β. Εξώστης 1.50Χ9.00 στην οικ. άδεια, κατασκευάζεται στην πράξη 2.20 Χ9.00 (το μήκος σταθερό αλλά το βάθος μεγαλώνει κατά 0.70 μέσα στο προκήπιο). Και τα 2.20μ. είναι μέσα στο προκήπιο [μέγιστο επιτρεπτό βάθος 1.60=1/10*(4.00+8.00+4.00)] Το πρόστιμο βγαίνει με αναλυτικό (κατηγορία 13) ως 2 παραβάσεις (τουλάχιστον 2*500€=1000). Με ποιό τρόπο όμως επηρεάζεται το πρόστιμο λόγω εφαρμογής των αυξητικών συντελεστών 8 (παραβίαση πλαγίων αποστάσεων) & 9 (παραβίαση Ο.Γ. σε προκήπιο)? (ΕΡΩΤΗΣΗ Γ9) Υπερβάση δόμησης (αυξητικός συντελεστής 5) εδώ, δεν έχουμε. Οι εξώστες, και στην πράξη, είναι ανοικτοί. Συνάδελφοι πώς κατανοείτε την απάντηση που δίνεται στην ΕΡΩΤΗΣΗ Γ9?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.