Μετάβαση στο περιεχόμενο

xtria

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xtria

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Η περίπτωση που ενδιαφέρομαι να ..."σώσω" .. αφορά Οικοδομική άδεια που εκδόθηκε μετά τις 1.3.2012 (Με τις διατάξεις του ΠΔ 8/13-7-93 ΦΕΚ795Δ ...Μεταγενέστερα της ημερομηνίας δυνατότητας υπαγωγής σε Ν.4495… ) και σήμερα είναι σε ισχύ . Ειδικότερα: Κατά την κατασκευή εκτός από αναθεωρήσιμες τροποποιήσεις της αδείας, προέκυψε μετατόπιση του κτιρίου σε θέση που παραβιάζονται οι πλάγιες αποστάσεις (Τριγωνική μεταβολή από 0 έως 0,60 m) Γεγονός που δημιουργεί επιφάνεια Ε=7,0 μ2 . Παλαιότερα αυτές τις αυθαιρεσίες τις αντιμετωπίζαμε με το άρθρο 9 & 8 του 1512/85 με απόφαση ΣΧΟΠ και εξαίρεση από κατεδάφιση (Με ανάλογη επιβολή και πληρωμή προστίμου) . ..ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ εστιάζεται στο γεγονός αν ...ΣΗΜΕΡΑ... (Μετά και ανεξάρτητα από τις διαδικασίες αυθαιρέτων..) εξακολουθεί να ισχύει η διαδικασία αυτή... ή υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα. Η δική μου άποψη την οποία θέλω να ενισχύσω είναι πως εξακολουθεί να ισχύει αυτή η διαδικασία και σήμερα (Με επικαιροποιημένα τα όργανα των αποφάσεων φυσικά). Η άποψή μου θεωρώ ότι ισχυροποιείται απο το ...αρθρο 82 παρ. 2γ του Ν.4495 που αναφέρεται ότι εξαιρούνται απο την απαγόρευση τα ακίνητα που .... γ) έχουν εξαιρεθεί απο την κατεδάφιση σύμφωνα με τις διατάξεις ... ... .. ή των παρ. 8 και 10 του άρθρου 9 του Ν.1512/1985 .
  2. ... αφού κατά την αυτοψία δεν υπάρχει κτίσμα ... σε ποια αυθαιρεσία αναφέρεσαι ??? και .. γιατί δεν είναι δυνατή η χορήγηση βεβαίωσης ΑΔΟΜΗΤΟΥ .. ???
  3. Μήπως αναφέρεσαι στο προσδιορισμό του τελικού ποσοστού στο ΙΚΑ και την οριστικοποίηση του, βάσει των τελικά εκτελεσθέντων εργασιών (εστεγασμένων ή μή επαγγελμάτων ?) και όχι στον Τελικό λογαριασμό της Υπηρεσίας (για το οποίο πήρες πλήρη εικόνα απο το συνάδελφο georgegaleos) για το κλείσιμο του έργου ? Αν είναι έτσι Πρέπει με την Τελική Επιμέτρηση (Βάση των εγκεκριμμένων ΑΠΕ) και το πρωτόκολλο Οριστικής παραλαβής που θα καταθέσεις στο ΙΚΑ να γίνει επαναπροσδιορισμός του Τελικού ποσοστού , σε συσχετισμό με τις κατατεθείσες ΑΠΔ και τους αντίστοιχους πίνακες ΙΚΑ (ορισμού των ποσοστών για κάθε είδος εργασίας). Να έχεις υπ΄όψη σου ότι είναι ανεκτή απόκλιση της τάξεως 10-20 % για το Τελικό κλείσιμο. Συνήθως Προτελικός και Τελικός Λογαριασμός συνταυτίζονται και διαμορφώνουν λογαριασμό μικρού ποσού ώστε να μην καθυστερεί απο τις διαδικασίες του ΙΚΑ η χορήγηση της αντίστοιχης βεβαίωσης (Έχει ήδη εσπραχθεί απο τους προηγούμενους λογαριασμούς το μεγαλύτερο μέρος),έστω και με μικρή απόκλιση απο τα προβλεπόμενα της Νομοθεσίας.
  4. Αλήθεια οι επιτροπές προσδιορισμού των συντελεστών αναθεώρησης με ποιόν τρόπο τους προσδιορίζουν ? Γνωρίζει κανείς? Μάλλον χωρίς αναφορά σε ιδιαίτερες αναλύσεις και έλεγχο διαφοροποίησης των τιμών. Γι΄αυτό ενδεχομένως να υπάρχει ενδιαφέρον-απαίτηση για προβολή διαφορετικού τρόπου αποκατάστασης των τιμών λόγω ανατιμήσεων κλπ. Πράγματι στο #8 θίγεται το πρόβλημα αλλά πρακτικά ... πως θα αντιμετωπισθεί και πότε?
  5. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με το περιεχόμενο των Λογαριασμών που συντάχθηκαν. Δεν ανταποκρίνονται μάλλον στην πραγματικότητα εκτέλεσης του έργου. Προβληματισμός : Η Αναθεώρηση έχει σχέση με την πραγματικότητα ή είναι πλασματική προκειμένου να γίνει εκταμίευση .Σε σωστό έλεγχο του Λογαριασμού τι θα συμβεί ? Μην ξεχνάμε ότι οι Λογαριασμοί είναι Ανακεφαλαιωτικοί και υπάρχει η δυνατότητα της υπηρεσίας για σύνταξη Αρνητικού Λογαριασμού. Άποψη μου είναι 1) Αν ξεκαθαριστεί το θέμα με συνεργασία της Υπηρεσίας, αυτοί να υποδείξουν τον πιό πρόσφορο τρόπο , τον οποίο όμως θα πρέπει να ελέγξεις άν περπατάει και δεν σου δημιουργηθεί παρακάτω μεγαλύτερο πρόβλημα. Η εμπειρία έχει δείξει γενικά ότι με τις ''Αλχημείες'' , είσαι ""ευάλωτος"" . 2) Αν Ξεκινήσεις διαδικασίες διάλυσης (προφανώς με αντίθεση της υπηρεσίας) θα πρέπει να επανέθει η εργολαβία στην Νομιμότητα με ανασύνταξη Λογαριασμών και στην συνέχεια .......Ενδικοφανείς διαδικασίες (Ενσταση-Αιτηση Θεραπείας-Προσφυγή με προεργασία και αναφορά και σε διατάξεις Αδικαιολογητου Πλουτισμού _ Σίγουρα καθοδήγηση και συνεργασία με Δικηγόρο,γνώστη των Δημοσίων έργων). Πάντως γενικά δεν πρέπει να ξεφεύγεις απο τα προβλεπόμενα στην Νομοθεσία γιατί στην συνέχεια τις περισσότερες φορές είσαι εκτεθειμένος. Πάντως η μη υπογραφή σύμβασης θα σε καθυστερήσει αλλά δεν θα σε εμποδίσει στην είσπραξη Τελικά. Με προβληματίζει όμως ο γενικότερος μέχρι και σήμερα χειρισμός και διατηρώ επιφυλάξεις για την σύνταξη και έγκυρη έγκριση Αναλυτικών Επιμετρήσεων και ΠΠΑΕ . Αυτά για την ώρα. Καλό κουράγιο.
  6. Ο ΑΠΕ είναι υποχρέωση της υπηρεσίας και συντάσεται απ΄αυτήν κακώς αναφέρεται. Κατα την γνώμη μου 1) Ακολουθείς τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την διάλυση της εργολαβίας λόγω μή πληρωμής εγκεκριμένων λογαριασμών (Άρθρο 62 παρ.2β). Εννοείται ότι έχουν τηρηθεί αυστηρά και με έγγραφα πρωτοκολλημένα στην υπηρεσία όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες προθεσμίεςκλπ. Στην συνέχεια η υπηρεσία ή θα το αποδεχθεί με πράξη της ή θα την απορρίψη .Αν γίνει αποδεκτό δες τα προβλεπόμενα απο την Νομοθεσία. Αν απορριφθεί για λόγους που θα επικαλεσθεί η υπηρεσία,συνεχίζεις με ενστάση-Αίτηση θεραπείας-Προσφυγή. Παράλληλα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για διάλυση της εργολαβίας(αρθρο 62 παρ.8 ξεκινάς διαδικασίες παραλαβής χωρίς να περιμένεις παρέλευση απαιτούμενου χρόνου συντήρησης . 2) Με τις διατάξεις της Κωδικοποιημένης Νομοθεσίας για την αναγνώριση της τοκοφορίας των λογαριασμών απαιτείται απαραίτητα όχληση.Ετσι στο Τελικό Λογαριασμό περιλαμβάνεις τόκους μόνον άν έχεις υποβάλλει όχληση.Άν δεν έχεις υποβάλλει πρέπει να κινήσεις διαδικασία διεκδίκησηςΑποζημίωσης με επίκληση αδικαιολόγητου πλουτισμού ανεξάρτητα. Απο δική μου εμπειρία πάντως, ύστερα χρονοβόρες διαδικασίες έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας και υποχρέωνε τον Δήμαρχο να υπογράψει την Σ.Σ. (Είναι άλλωστε επιβεβαιωτική διοικητική πράξη η υπογραφή,αφού σου κοινοποιήθηκε εγκεκριμμένος ΑΠΕ προς εφαρμογή.) Είναι σίγουρα πολύ καλό που έχεις υπογραφές-εγκρίσεις επιμετρήσεων, ΠΠΑΕ. Πάντως όλα θα εξελίσονται σταδιακά και ανάλογα θα ενεργείς γιατί τα ενδεχόμενα και οι προβληματισμοί είναι ατέλειωτοι.Σίγουρα χρειάζεσαι Νομική καθοδήγηση που πρέπει να εξασφαλίσεις και μάλιστα με ιδιαίτερη γνώση στα Δημόσια έργα. Καλή τύχη και κουράγιο. Εχει δρόμο το θέμα και εκεί συνήθως βασίζεται η αρνητική στάση των υπηρεσιών (Τζάμπα μάγκες).
  7. Γιατί δεν γίνεται Φορολογική Κοινοπραξία που θα γίνει εισφορά-εκχώρηση του έργου απο τον φερόμενο Ανάδοχο με έκδοση ισόποσων τιμολογίων της Κ/Ξ κλπ. ώστε η όλη φορολογική διαχείριση να γίνεται απο την Κ/Ξ ,να είναι καθαρή χωρίς προβλήματα αλλά και τα τυχόν κέρδη ή ζημιές να μοιράζονται αναλογικά ? Μόνον έτσι εξασφαλίζεται η διανομή κερδών και η διαχείριση των εξόδων. (Προφανώς Κατασκευαστική Κ/Ξ λόγω ποσοστού συμμετοχής δεν είναι επιθυμητή.)
  8. Η συμμετοχή σε εταιρεία συνεπάγεται και αντίστοιχες ευθύνες (Οκονομικές και ποινικές) κατα την διαχείριση.Επομένως η τυχόν συμμετοχή σου χωρίς ουσιαστική αρμοδιότητα στη διαχείριση και τις αποφάσεις (φυσικά με ανάλογο οικονομικό αντίκρυσμα) μάλλον πιθανούς κινδύνους εγκυμονεί και μάλιστα χωρίς κάλυψη. Όπως μή καταβολή εισφορών σε Ασφαλιστικούς φορείς, Εφορεία,απέναντι σε προμηθευτές κλπ. ...Ατυχήματακλπ . Μην σε κολακεύει η συμμετοχή και η ταμπέλα,αν δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος των δραστηριοτήτων που όπως καταλαβαίνω δεν υπάρχει.Ως εκ τούτου....ΚΡΑΤΕΙ...οι καιροί χαλεποί και πονηροί.Μόνον με συμμετοχή ως Ετερρόρυθμο μέλος Ε.Ε. και υπο προυποθέσεις δεν υπάρχει ευθύνη.
  9. ΕΡΩΤΗΜΑ Επιτρέπεται επίκληση της χρησικτησίας σε οικόπεδα που προέρχονται απο αυθαίρετη κατάτμηση κληροτεμαχίων ? ή έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της επικύρωσης της ανώμαλης δικαιοπραξίας?
  10. Ας ληφθεί υπ΄όψη ότι Υποχρέωση του Αναδόχου ΔΕΝ είναι να εκδόσει την Άδεια αλλά η βοήθεια-προετοιμασία της σύνταξης-οργάνωσης του φακέλου των δικαιολογητικών που πρέπει να ζητηθούν απο την Υπηρεσία που έχει και την αποκλειστική ευθύνη (Να μην γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε συνεπευθυνότητα στην όλη διαδικασία) για την έκδοση Αδειών. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας με τις Υπηρεσίες αυτού του επιπέδου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.