Jump to content

killertomato

Core Members
 • Content Count

  1,102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by killertomato

 1. εφόσον υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για το ακίνητο θα πρέπει να το ελεγξει μηχανικός της εμπιστοσύνης σας. Ο πολιτικός μηχανικός που ειδικεύεται στο στατικό φορέα του κτιρίου θα σας ενημερώσει για τις λεπτομέρειες και τη μέθοδο ελέγχου.
 2. δυστυχώς λόγω της πολυπλοκότητας του νόμου για τα αυθαίρετα θα ακούσετε πολλές απόψεις. Οπότε θα πρέπει να βρείτε κάποιον μηχανικό της εμπιστοσύνης σας και να ακούσετε αυτά που θα σας προτείνει για την τακτοποίηση και αφήστε τι λέει ο καθένας.
 3. δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι αφου έχουν υπαχθεί (και ας μην οριστικές υπαγωγές ή εξαιρεμένα) οτι πληρούν το κριτήριο;
 4. συμφωνώ , ασχέτως καθέτου το οικόπεδο μετράει ως μονάδα, άρα θα κολλήσει στο όριο της καθέτου και θα αφήσει δ απο το όμορο οικόπεδο προσοχή το δ = 2.5 + 0.05*ύψος . οπότε αν έχεις ύψος 6μ το δ είναι = 2.5 + 0.05*6 = 2.5+0.3 = 2.8 αν θες να μειώσεις και άλλο το δ και να πας στο 2.5μ δες μήπως μπορείς να ενταχθείς στα χαμηλά κτίρια
 5. έχω και εγώ παρόμοια περίπτωση, θα παω να κάνω αυτοψία πάλι και θα εκδώσω νέες βεβαιώσεις, ίσως ζητήσω μια συμβολική τιμή για τις νεές αποδείξεις που θα κόψω (τα έξοδα μου δλδ). Δεν φταίει ο ιδιοκτήτης, θεωρώ σαν επαγγελματίες πρέπει να βοηθήσουμε
 6. εντάξει διαβάζω το ποστ του pavlos33 και δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Βρισκόμαστε στο 2020 και δεν έχουν σκάνερ! ΣΚΑΝΕΡ η προηγμένη εξωγήινη τεχνολογία για τους λίγους και εκλεκτούς. Και καλά σας έχει χαλάσει το φαξ, δεν έχετε σκάνερ, δεν υπάρχει ένας υπάλληλος εκεί έστω με iphone5 να το σκανάρει ως pdf κατευθείαν απο την κάμερα του κινητού; Λυπάμαι πραγματικά γιατί οι άνθρωποι δείχνουν να θέλουν να βοηθήσουν και δεν τους το επιτρέπει η ίδια η τεχνολογία (ή καλύτερα η άγνοια της)
 7. το φαξ καταργήθηκε πανηγυρικά απο το δημόσιο ... https://luben.tv/stream/196537
 8. ετσι όπως το καταλαβαίνω εγω η λέξη κλειδί είναι το εγγράφεται αυτο σημαίνει επιφάνεια κάλυψης και όχι δόμησης, άλλωστε με τη λογική σου θα μπορούσε να κτιστεί και ενα 5οροφο με 10μ2/όροφο.
 9. εκεί στο ΤΕΕ χώνεψαν το αρνάκι της Πασχαλιάς και αποφάσισαν να γράψουν καμια π@π@ρια για να δείξουν ότι ασχολούνται;
 10. https://www.cnn.gr/oikonomia/story/217052/vroytsis-hlektronika-pleon-i-asfalistiki-enimerotita-1-500-000-mi-misthoton την επόμενη βδομάδα
 11. μα το λεει ξεκάθαρα στο αρθρο 100 παρ .8 " Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος. " μπορείς να ανατρέξεις και στον 4178 αρθρο 23. παρ10 στην εγκυκλιο 3 το αναφερει ακριβώς όπως το έχεις κάνει
 12. χαιρετίζω το αθάνατο Ελληνικό κράτος! Δεν με απογοητεύει ποτέ , όπως και με τους αυθαιρετονόμους κερδισμένοι βγαίνουν οι τελευταίοι και όχι αυτοί που σπεύδουν να τα κάνουν όλα στην αρχή...Κατάφεραν να μας δώσουν το 600€ (εκπτωτικό 800αρι) αφου βασάνισαν και λιγάκι...Τουλάχιστον η ΔΕΗ έβγαλε κανα φράγκο παραπάνω με τους ανοικτούς υπολογιστές.
 13. Ρίξε μια ματιά και εδώ https://www.michanikos.gr/forums/topic/29269-ελεγκτές-δόμησης/page/338/ το έχουμε συζητήσει παλιότερα, ειδικά για εξ'ολοκλήρου αυθαίρετα δεν απαιτείται ΕΔ. Την ίδια άποψη είχε και η ΥΔΟΜ Αγ. Παρασκευής σε αντίστοιχη περίτπωση που είχα.
 14. μια άλλη λύση όσο και αν ακούγεται παράλογη είναι να αγοράσεις μια 50" τηλεόραση με ultrahd 4k και να τη συνδέσεις στον υπολογιστή (μήκος θέασης >70εκ). Πλέον οι τιμές φτάνουν και στα 250€ , είναι σαν τα βλέπεις με μεγεθυντικό φακό και δεν κουράζει καθόλου ενω στην αρχή ήμουν πολυ σκεπτικός. Ιδανική για αρχιτεκτονικό σχέδιο 2d όπου έχεις και γενική εποπτία του σχεδίου χωρίς να κάνεις zoom in/out όλη την ώρα. μια καλή λύση είναι η THOMSON 4K Smart TV 50UE6400
 15. επιλέγεις προς έκδοση άδειας, το παράβολο είναι 250€ και ανεβάζεις όλη τη χαρτούρα θα βγάλεις έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης, όταν βγει περνάς την άδεια στο σύστημα 4495 και στέλνεις τη δήλωση στο ΤΕΕ για έκγριση (είναι τυπικό αλλά θέλει 1-2 μέρες να στο κάνουν δεκτό) δεν απαιτείται ΕΔ (όταν βγάλεις την άδεια δεν υπάρχει επιλογή για κλήρωση ΕΔ)
 16. αμα θες το κάνεις και covid-19 στον τίτλο για να είμαστε ακριβείς
 17. για να μπορέσεις να τις βάλεις σε βραχίονα θα χρειαστεί να έχουν vesa mount , το μοντέλο που δείχνεις έχει σύμφωνα με αυτή τη σελίδα https://www.displayspecifications.com/en/model/db0c1593 βγαίνει η βάση στήριξης και έχει υποδοχη για βίδες με το πρότυπο vesa mount 100*100
 18. για κάποια φεγγάρια την ήθελαν στην έκδοση άδειας , τώρα που γίνεται ηλεκτρονικά η διαδικασία και ξεκαθαρίστηκαν τα έγγραφα που ανεβάζεις δεν απαιτείται. Δεν έχω συναντήσει κάπου αλλού απαίτηση αυτής της βεβαίωσης
 19. μπορείς να δημιουργήσεις μια είσοδο στον ακάλυπτο αν κάνεις ένα πλατύσκαλο στα σκ. 8-12. Θα πρέπει να προσθέσεις κάποια σκαλοπάτια στην αρχή και τέλος της σκάλας αλλά νομίζω έχεις περιθώριο να βγει σωστή η σκάλα. Απο το πλατύσκαλο θα χρειαστείς όμως 7 σκαλοπάτια για να κατεβείς στον ακάλυπτο τα οποία είναι καλύτερη λύση απο το να σκάβεις στο υπόγειο για σκάλα απο εκεί. Ένα θέμα μπορεί να προκύψει απο τις απαιτήσεις για ΑΜΕΑ όπου αναφέρει οτι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλους τους κοινοχρ. ακάλυπτους χώρους (ίσως με την ιδιοχρ. να μπορεί να το παρακάμψεις)
 20. μια άλλη λύση η οποία είναι αποδεκτή (σε κουβέντα που είχα στην ΥΔΟΜ με τον υπάλληλο) είναι να χρεωθεί ο ελεύθερος της πυλωτής στο ποσοστό Ημιυπαιθρίων. Έτσι γλιτώνεις τους περιορισμούς της πυλωτής, επίσης μπορείς να κάνεις είσοδο 40μ2 και στους ημιυπαίθριους χώρους (θα πρέπει να είναι 65μ2 στην περίπτωση σου) πλεον μπορείς και να βάλεις ΘΣ.
 21. απο τον ενημερωμένο ΝΟΚ του συνάδελφου kan62 στο αρθρο 11 παρ ιζ Διακρίνονται δύο περιπτώσεις : α) Σε περίπτωση που έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία και οι οικοδομές των συνιδιοκτητών απέχουν μεταξύ τους την προβλεπόμενη από τον παρόντα νόμο απόσταση, τότε το ποσοστό του ελευθέρου χώρου pilotis ελέγχεται για κάθε οικοδομή ξεχωριστά. β) Σε περίπτωση που οι οικοδομές εφάπτονται στο καθορισμένο κοινό όριο της κάθετης συνιδιοκτησίας, τότε το ποσοστό του ελευθέρου χώρου pilotis ελέγχεται επί του ενιαίου πλέον κτιρίου των συνιδιοκτητών.
 22. θα πάτε στο ΙΚΑ και θα βρείτε την καρτέλα του έργου, στα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν μπήκε και η άδεια οικοδομής της προσθήκης στέγης (αν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.