Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. Ναι, έχεις δίκιο για τις υπόλοιπες Ο.Ι., ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα, θα ήθελα μια ΤΖ ΕΓΣΑ Χ=477498, Υ=4202193 Παγκράτι. Ευχαριστώ.
  4. Άρα, η άδεια προσθήκης (εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία) προσπαθώντας κατά την προσφιλή πρακτική περασμένων δεκαετιών να "ξεπλύνουν" τις διαφορές χωρίς κάποια περαιτέρω ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση για μένα σωστά έπραξες και βασίστηκες στην αρχική άδεια, πόσο μάλλον όταν στην άδεια προσθήκης παρουσίαζαν διαφορετικά την κατάσταση.
  5. Δεν θα ανεβάσεις κάτοψη σύστασης, διότι δεν έχεις ελέγξει τις υπόλοιπες Ο.Ι . Άρα, πως θα πας να σφραγίσεις και να υπογράψεις σχέδιο όταν δεν το έχεις ελέγξει; Θα κάνεις ό,τι αναφέρω στο προηγούμενο post.
  6. Χαίρετε συνάδελφοι, Σε ισόγειο κατάστημα 73 τ.μ., σύμφωνα με την οικοδομική άδεια του 1983, επιθυμούμε να εκδώσουμε άδεια λειτουργίας για παιδιατρικό ιατρείο. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Απαιτείται αλλαγή χρήσης του χώρου για την άδεια λειτουργίας ιατρείου; Τι ισχύει ως προς την προσβασιμότητα ΑμεΑ; Υπάρχει ήδη μπάρα/ράμπα πρόσβασης. Αν απαιτείται ράμπα, ποια είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση; Οποιαδήποτε βοήθεια ή εμπειρία από παρόμοια περίπτωση θα ήταν πολύ χρήσιμη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλησπέρα. Σε έλεγχο φορολογικών μου ζήτησαν ΕΜΠ 0,5%0 επί του προϋπολογισμού (ΚΩΔ. 11). Στην ΕΤΕ δεν δέχονται το παλιό έντυπο και είπαν να πληρωθεί ηλεκτρονικά. Γνωρίζετε πως πληρώνεται ηλεκτρονικά μέσω ΕΤΕ? Θεωρώ ότι έχει καταργηθεί αλλά προτιμώ να πληρωθεί από το να εξηγώ. Το έχει κάνει κάποιος?
  8. Οπότε, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έχω κατ. 4 με μια Λ.Π., εφόσον η σύσταση συμφωνεί, δεν θεωρείται διαμερισμάτωση. Να κάνω νέα κάτοψη ή μπορώ να ανεβάσω την κάτοψη της σύστασης, αφού αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση μεταξύ των δύο αποθηκών;
  9. Σε ευχαριστώ Pavlo. Εκανα έλεγχο με βάσει την πρώτη άδεια για την οικοδομή που αφορούσε το ισόγειο μόνο και έδειχνε το υπό έλεγχο κατάστημα κατά 20 τμ μικρότερο. Βασίστηκα στα σχέδια της αρχικής άδειας δηλαδή για την καταγραφή των αυθαιρεσιών. Χρόνια μετά με την προσθήκη η κάτοψη του ισόγειου διορθώθηκε ( χωρίς νομιμοποίηση χωρίς αναθεώρηση) απλά καταγράφηκε ορθά.
  10. @gtho Δεν κάνεις τίποτα απολύτως. Κατά τον έλεγχο ακινήτου δεν βρέθηκε η άδεια. Αυτό άλλωστε δηλώνει υπεύθυνα και ο ιδιοκτήτης στην Υ.Δ που προσαρτήθηκε στη δήλωση. Άρα ορθώς έκανες την υπαγωγή. Ενδεχομένως να μην είχες και την πληρότητα σχεδίων (κάτοψη, τομή, δ. κάλυψης κλπ) για να μπορούσες να ελέγξεις το κατάστημα ακόμη και αν έβρισκες την άδεια. Επομένως, θα αναγράψεις κατά τα γνωστά, σε κάθε σειρά τις διοικητικές πράξεις που αφορούν τις προς έλεγχο ιδιοκτησίες σου.
  11. @ioannisioannou Oι απόψεις διίστανται και στο εν λόγω θέμα, το οποίο αφορά και τους μη αυτοτελείς χώρους υπογείων, πατάρια και σοφίτες όπου το γράμμα του νόμου αναφέρει για εντός σχεδίου περιοχές. Από την άλλη, στο παράρτημα Α, παρ.2 για την εφαρμογή του ευμενούς συντελεστή 1, ο νόμος "ταυτίζει" τις περιοχές εντός Ρ.Σ με αυτές των οικισμών. Στην κρίση σου το θέμα, με την ανάλογη τεκμηρίωση. Απάντηση ασφαλής δεν μπορεί να δοθεί. Επιπλέον, μιας που μιλάς για αλλαγή χρήσης, δες ενδελεχώς τι ακριβώς αφορά η αλλαγή αυτή. Μήπως, για παράδειγμα, αφορά αλλαγή με επιβάρυνση του Σ.Δ και εμμέσως δημιουργήθηκε υπέρβαση Σ.Δ λόγω της αλλαγής αυτής; Υ.Γ Προτιμάμε να θέτουμε ερωτήματα συγκεκριμένα με πλήρη περιγραφή και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να απαντηθούν και όχι γενικά.
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε παλαιότερη ρύθμιση που είχα κάνει σε κατάστημα ισογείου βρήκα μεταγενέστερα άδεια προσθήκης ορόφου που το αποτύπωνε ορθώς ως υφιστάμενο. Αποτέλεσμα η ρύθμισή μου βάσει της αρχικής άδειας να φαίνεται περιττή λαμβάνοντας υπόψη την κάτοψη που συνοδεύει την μεταγενέστερη προσθήκη. Πώς να το χειριστώ τώρα εν όψει ηλεκτρονικής ταυτότητας ; Να σημειώσω ότι ο τίτλος της μεταγενέστερης άδειας περιλαμβάνει μόνο τη λέξη προσθήκη , δεν αναφέρεται πουθενά αναθεώρηση ούτε νομιμοποίηση για τα υπάρχοντα απλά οι συνοδευόμενες κατόψεις και το ΔΚ αποτυπώνουν την ορθή εικόνα του κτισματος ως έχει.
  13. Σήμερα
  14. Πέντε δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής (51%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. Ειδικότερα, δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά): Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – CELESTYAL. Κοινοπραξία ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. – BEAUFORT SEA SHIPPING CORPORATION – NEWSPHONE HELLAS S.A. Κοινοπραξία OLYMPIC MARINE S.A. – CRUISE TERMINAL INVESTMENT LIMITED SARL. ISRAEL SHIPYARDS INDUSTRIES LTD. JET PLAN SHIPPING CΟ LTD. Η υποβολή των προσφορών αποτελεί σημαντικό βήμα στη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του τρίτου μεγαλύτερου λιμένα της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής του προοπτικής και την αναβάθμιση των υποδομών του, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και το δημόσιο συμφέρον. Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
  15. Πέντε δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής (51%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. Ειδικότερα, δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά): Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – CELESTYAL. Κοινοπραξία ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. – BEAUFORT SEA SHIPPING CORPORATION – NEWSPHONE HELLAS S.A. Κοινοπραξία OLYMPIC MARINE S.A. – CRUISE TERMINAL INVESTMENT LIMITED SARL. ISRAEL SHIPYARDS INDUSTRIES LTD. JET PLAN SHIPPING CΟ LTD. Η υποβολή των προσφορών αποτελεί σημαντικό βήμα στη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του τρίτου μεγαλύτερου λιμένα της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής του προοπτικής και την αναβάθμιση των υποδομών του, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και το δημόσιο συμφέρον. Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. View full είδηση
  16. Πολύ σωστά. Αυτό αναρωτήθηκα από την παραπάνω δημοσίευση του @Dudu1993 που αναφέρει ότι "Το συγκεκριμένο οικόπεδο που έχω δεν έκανε δήλωση κτηματολογίου". Μήπως γι αυτό το Κτηματολόγιο εφήρμοσε ότι γινόταν αντιληπτό από το Ρ.Σ καθώς δεν του προσκομίστηκε καμία δήλωση ιδιοκτησίας και έτσι βγήκε αγνώστου ιδιοκτήτου;
  17. Καλημέρα, θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να με ενημερώσει ***** για μια τεχνική έκθεση μηχανικού για διαμέρισμα περίπου 55τ.μ μαζι με τακτοποίηση αυθερεσιας; 1. Αναφέρεις "συνάδελφος" ενώ δηλώνεις δασολόγος στο προφίλ σου. Μήπως μπήκες σε λάθος φόρουμ καθώς εδώ είναι φόρουμ μηχανικών; Αν εκ παραδρομής έχεις βάλει λανθασμένη ειδικότητα στο προφίλ σου, να την διορθώσεις σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής 2. Η αναζήτηση μηχανικών, επαγγελματιών και γενικώς πάροχων υπηρεσιών καθώς και αμοιβών παρεχόμενων υπηρεσιών δεν επιτρέπεται σε θέματα του φόρουμ. To μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί καταλλήλως. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ Pavlos33
  18. Συμφωνώ με τον συνάδελφο sdtopo. Θα ξεκινήσεις την διαδικασία σύνταξης Πράξης Αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας, προσκύρωσης, τακτοποίησης όπου θα αναφέρεις τα ΚΑΕΚ ως έχουν. Έτσι κι αλλιώς μετά τη σύνταξη της Πράξης θα πρέπει να συνταχθεί και ΤΔΓΜ για να γίνουν οι χωρικές μεταβολές στο Κτηματολόγιο. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα εγγραφεί ως δικαιούχος ο πραγματικός ιδιοκτήτης από τη στιγμή που δεν υπέβαλε δήλωση. Συμβουλέψου Δικηγόρο γι΄αυτό.
  19. @giwrgos192 Δεν μπορείς να βεβαιωθείς όπως δεν μπορείς να βεβαιωθείς και για πολλά ακόμη στους αυθαιρετονόμους. Ο σκοπός (το πνεύμα αν θες) της παρ. 7 αρ. 98 δεν είναι η ταύτιση με τον προσμετρηθέντα όγκο της Ο.Α και αυτό το καταλαβαίνεις προς το τέλος που αναφέρει ακόμη και για αυθαίρετα υπόγεια. Από εσένα η συμβ/φος θέλει να διαβάσει 2 πράγματα στην τεχνική σου έκθεση. α) ότι καταπατάται κοινόχρηστος χώρος β) ότι βρίσκεται εντός νομίμου κτιριακού όγκου. Δεν σου λέει πουθενα εντός όγκου που προσμέτρησε στον Σ.Ο κατά την άδεια. Όταν πχ έχεις έναν νόμιμο φέροντα οργανισμό πλήρως αποπερατωμένο, τότε αυτός δημιουργεί έναν νόμιμο όγκο ασχέτως αν δεν έχουν χτιστεί οι τοίχοι). Με τα δυο παραπάνω, προχωράει στην τροποποίηση της ΠΣΟΙ.
  20. @Dimitris1450 Kαλησπέρα. Έχεις διαχωρισμό της προβλεπόμενης από την άδεια αποθήκης σε δυο. Για το τυπικό της υπόθεσης μπορείς να το υπάγεις ως μια Λ.Π του άρθρου 100 (για την μεσοτοιχία που κατασκευάστηκε αυθαιρέτως. Ο τρόπος υπολογισμού δεν αλλάζει φυσικά το ότι υπάρχει αυτή η παράβαση. Στο σχεδιαστικό σκέλος, εσύ ασχολείσαι μόνο με την Ο.Ι ενδιαφέροντος και δείχνεις την "Δ.Δ" με την όμορη. Δεν θα σχεδιάσεις όλη την κάτοψη του υπογείου καθώς ούτε εντέλλεσαι για κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και θα σου δοθεί τέτοια δυνατότητα. Άρα, κάνεις κάτοψης της "δικιάς σου" ιδιοκτησίας, δείχνεις την όμορφη που με αυτήν υπήρξε το πρόβλημα, δείχνεις (και για λόγους πληρότητας αλλά και για τοποσταθερά) κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα (αν υπάρχει) και το περίγραμμα του υπογείου χωρίς να δείχνεις την κάθε αποθήκη.
  21. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αμέλησα να αναφέρω ότι έχει γίνει υπαγωγή και πρόκειται να γίνει αποδοχή κληρονομιάς και πώληση ταυτόχρονα εξου και το ερώτημα. Πώς θα μπορούσα να βεβαιωθώ για το τι ακριβώς νοείται ως "νόμιμος όγκος" που αναφέρεται στο άρθρο 98 παρ. 7; Θεώρησα ότι "νόμιμος όγκος" θεωρείται ο όγκος που έχει προσμετρηθεί στην άδεια καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα αναφερόταν σκέτος ο όρος όγκος. Εαν υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει κάνει τέτοια τροποποίηση σύστασης θα με βοηθούσε πολύ.
  22. Καλημέρα, θα ήθελα την άποψη σας, για μεταβίβαση αποθήκης υπογείου σε πολυκατοικία με ΣΟΙ έχουμε τα εξής δεδομένα, στην κάτοψη της άδειας αποτυπώνεται ενιαία με την όμορη αποθήκη, στην κάτοψη της σύστασης αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση μεταξύ των δύο οριζοντίων αποθηκών. Συνεπώς έχουμε διαμερισμάτωση, όμως στο άρθρο 100 ν.4495 αναφέρεται σε όλο τον όροφο, στον οποίο οι άλλες οριζόντιες έχουν διαφοροποιήσεις και κάποιες καταλαμβάνουν και κοινόχρηστο χώρο σε σχέση με την κάτοψη της σύστασης. Το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε υπαγωγή της δικής μας ιδιοκτησίας με διαμερισμάτωση και να ανέβει η κάτοψη της σύστασης, όμως εφόσον αναφέρεται σε όλο τον όροφο, όπου έχουμε 10 οριζόντιες, πως θα αντιμετωπιστεί;
  23. Θα πρέπει να γίνει διόρθωση, διότι αυτό που θέλουν να αποδεχτούν οι κληρονόμοι το κτηματολόγιο λέει ότι ανήκει σε άλλον.
  24. Όχι συνάδελφε @sdtopo στην εν λόγω περιοχή που είμαι το κτηματολόγιο έχει εφαρμόσει κατά πλείστον το ρυμοτομικό σχέδιο. Αντιμετωπίζω ακόμα μια περίπτωση ιδιοκτησίας που πριν τη ρυμοτομία υπήρχε οικόπεδο Ε= 516,00τ.μ. και μετά την εφαρμογή της ρυμοτομίας το οικόπεδο μένει 72,00 τ.μ. . Για την εν λόγω περιοχή έχει γίνει πράξη τακτοποίησης αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει γιατί η εν λόγω ιδιοκτησία δεν αποζημιώθηκε από κανέναν. Κι όμως το κτηματολόγιο εφάρμοσε τη ρυμοτομία παρόλο που η πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού δεν έχει τελεσιδικήσει και έχουν περάσει και 37 χρόνια από την εν λόγω πράξη. Τώρα στην περίπτωση μου, η συμβολαιογράφος θα κάνει αποδοχή κληρονομιάς επικαλώντας χρησικτησία, εγώ αν κάνω τοπογραφικό με ΚΗΔ για όλη την ιδιοκτησία εμβαδού Ε=233,34τ.μ. θα το δεχτούν στο κτηματολόγιο ή πρέπει πρώτα να γίνει διόρθωση ?
  25. Καλημέρα, συνάδελφοι. Στην κατηγορία 4 του 4495 περιλαμβάνονται δδ) αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, εφόσον έχουν συντελεστεί σε περιοχές εντός σχεδίου και με την προϋπόθεση, ότι η εν λόγω χρήση είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής. Η διάταξη αυτή πιστεύετε ότι αφορά και σε οικισμούς;
  26. Για να εφαρμόσει το Κτηματολόγιο το Ρυμοτομικό σημαίνει ότι η Διοίκηση προσκόμισε Πράξη (αναλογισμού, εφαρμογής, απαλλοτρίωσης κ.λπ.) με την οποία τα ρυμοτομούμενα έχουν ήδη αποδοθεί και οι ιδιοκτήτες την αγνοούν. Αν τώρα είσαι σε μοναδική περίπτωση που το Κτηματολόγιο κάνει τοπογραφικό αντί βάση δεδομένων ιδιοκτησιών, τότε στο Τοπογραφικό σου θα γράψεις και τα 3 ΚΑΕΚ (ΟΤ1, ΟΤ2, δρόμος) και θα μνημονεύεις ότι δεν είναι συμβατό με το Κτηματολόγιο και απαιτείται διόρθωση. Τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με Πράξη Τακτοποίησης αν απαιτείται.
  27. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις . Να δώσω περίσσότερες λεπτομέρειες. Το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι κτισμένο ούτε και τα όμορα . Από το εν λόγω οικόπεδο εμβαδού Ε=233,34, με την εφαρμογή της ρυμοτομίας που όπως ανάφερα είναι με τις διατάξεις του Ν.Δ. 1923 μένει ένα οικόπεδο εμβαδού Ε=112,18 στο ένα Ο.Τ. , ένα οικόπεδο εμβαδού Ε=40,32τ.μ. στο απέναντι Ο.Τ. , το οποίο πρέπει να προσκυρώσει και τμήμα κοινόχρηστου χώρου Ε=2,09τ.μ. και ένα τμήμα εμβαδού Ε=80,84τ.μ. το παίρνει ο δρόμος ο οποίος δεν είναι διανοιγμένος . Το συγκεκριμένο οικόπεδο που έχω δεν έκανε δήλωση κτηματολογίου. Όμως τα όμορα, τα οποία και αυτά η ρυμοτομία τα κόβει σε 2 οικόπεδα και θα μπουν και αυτά στην πράξη, έκαναν δήλωση κτηματολογίου για όλο το οικόπεδο , όμως και σε αυτά το κτηματολόγιο εφάρμοσε τη ρυμοτομία παρά τα συμβόλαια που προσκόμισαν μνημονεύοντας όλο το οικόπεδο. Στην πράξη τακτοποίησης, η οποία πρέπει να γίνει θα μπουν και οι όμορες ιδιοκτησίες διότι έχουν το ίδιο θέμα. Το πρόβλημα το δικό μου είναι στο ότι στη σύνταξη του τοπογραφικού, που θα αφορά το ενιαίο οικόπεδο διότι θα πρέπει να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης , τι ΚΑΕΚ θα δηλώσω. Εκεί κολλάω.
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.