Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή μηχανικού, Φορολογικά


bt.architecture

Recommended Posts

Σωστός ο tpanag! Στη ΔΟΥ που ανήκω απλά, πολύ απλά, δεν επικυρώνουν 3 αντίγραφα... οπότε erling σου μένουν οι άλλες δύο περιπτώσεις...

Στην Αγ.Παρασκ δεν ζητάνε ΦΕΜ. Σε άλλες περιπτώσεις τους δίνω Φ/Α του ΦΕΜ και δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

Ευτυχώς δεν έχω καμία σχέση μέχρι στιγμής με την πολ. της Παλλήνης (ΑΠΑΠΑΠΑ! φτυσ'τον κορφο σου, Θεός φυλαξοι και άλλα τέτοια χριστιανικά και μη, βοηθήματα)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρωτησω και κατι που νομιζω ειναι το πιο σημαντικο...

 

Απ οτι βλεπω σε ολα τα παραδειγματα σας, αναφερετε ως αμοιβη στην ΑΠΥ τα 286,01ευρω.Αυτο σημαινει πως ΟΛΟΙ ΜΑΣ τοσα παιρνουμε κι απ τους πελατες ε?

Η μηπως οχι? :)

Link to comment
Share on other sites

Μάγκες το πρόβλημα είναι ότι κανείς δε πάει να τακτοποιήσει. Οι αιτήσεις είναι πολύ λίγες. Και όσοι ενδιαφέρονται είναι στο ψάξιμο πόσο? μόνο ρωτάνε. Δεν έχω κόψει ακόμα απόδειξη. Μια υπόθεση όλο κι όλο κι αυτή συγγενή που δεν έβγαλα κιόλας. Είναι ένας (καλή περίπτωση) ο οποίος έχει πολλές περιπτώσεις μαζι και μου λέει ο μηχανικός τι παίρνει? λέω την ελάχιστη θα σου πάρω. Άρα μου λέει επί τόσο βγαίνει τόσο.. Ε, κάπου τόσο λέω. Θα μου το αφήσεις μου λέει τόσο? (κοντά ένα χιλιάρικο παρακάτω όλες οι υποθέσεις). Τι να του πεις τώρα αυτουνού. Να τον πιάσεις από τον λαιμό? Και ναι να του πεις ναι? πάλι άκυρο θα φας, σιγά μη σου δώσει προκαταβολή να σου πει ξεκίνα, θα περιμένεις σαν το κακομοίρη, αφού θα πάει σε άλλον να ρωτήσει για ακόμα παρακάτω και μπορεί και να πει να, ένας άλλος μηχανικός (μπορεί να πει και το όνομα) μου το κάνει με τόσο.

Link to comment
Share on other sites

Μάγκες το πρόβλημα είναι ότι κανείς δε πάει να τακτοποιήσει. Οι αιτήσεις είναι πολύ λίγες. Και όσοι ενδιαφέρονται είναι στο ψάξιμο πόσο? μόνο ρωτάνε.

 

Άστα εχώ βρει κι εγώ το μπελά μου. Έχω φτιάξει μια σελίδα και έχω βάλει τηλέφωνα πάνω (και σταθερό) και επειδή έχουν απεριόριστες κλήσεις πια οι περισσότεροι αποφάσισαν να παίρνουν τηλέφωνα για παρέα φαίνεται... Παίρνει σήμερα ένας τηλέφωνο να ρωτήσει το εξής: "από τους τοίχους ποιοί αφαιρούνται;". Λες και έχει κανένα νόημα η ερώτηση μόνη της ή λες και θα την κάνει μόνος του τη δουλειά και δε μπορεί να του απαντήσει το ερώτημα ο μηχανικός που θα αναλάβει. Να ήταν συνάδελφος τουλάχιστον, μετά χαράς να του απαντήσω. Αλλά να κάνω το helpdesk του υπουργείου δωρεάν δεν παίζει να συνεχίσει. Θα βγάλω τα τηλέφωνα και τελείωσε η ιστορία. Μη σώσει και επικοινωνήσει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Πες του αυτουνού άμα σε χτίσω και σε σένα μες τον τοίχο θα μειωθεί κι άλλο το εμβαδό. Αφαρείται και θα πληρώσεις λιγότερο

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή το θέμα των ρυθμίσεων του Νομου, έχω το εξής ζήτημα:

 

Το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ βγάζει εντολή πληρωμής για 232,53 ευρώ καθαρή αμοιβή μηχανικού για την τεχνική του έκθεση. Δηλαδή η ΑΠΥ και η κατάθεση στην ΕΤΕ πρεπει να είναι τουλαχιστον 232,53+ΦΠΑ.

 

Την επιπρόσθετη δουλειά μου και το τρέξιμο και τα έξοδα σε φωτοτυπίες κλπ για τη διεκπεραίωση του φακέλου προφανώς δε μπορώ να την εισαγάγω στο σύστημα αμοιβών και να τυπωσω αντίστοιχη εντολή πληρωμής.

 

Οπότε έχω την απορια: προφανώς μπορώ να ζητήσω απο τον πελάτη περισσότερα χρήματα για το τρεξιμο και τη διεκπεραίωση του φακέλου, αλλά αυτό μπορώ να το κάνω νόμιμα, δηλαδή πχ να του κόψω ΑΠΥ για 400 και στην ΕΤΕ να καταθέσω τα 400?

 

Ή στην ΕΤΕ θα μου πουν ότι πρεπει να καταθέσω όσα λεεί η εντολή πληρωμής του ΤΕΕ και όχι περισσότερα?

 

Υποθέτω πως επιτρέπεται να πληρωθώ (με νομιμο τροπο) περισσότερα χρήματα απο όσα λέει η εντολή πληρωμής και οτι αυτό είναι το νόημα της ελάχιστης αμοιβής που ορίζει το ΤΕΕ, και ότι η ("διορισμένη" απο το ΤΕΕ) Τράπεζα και η Πολεοδομία θέλουν απλώς να δουν ότι η αμοιβή που θα δηλώσω είναι μεγαλύτερη ή ίση με την ελαχιστη της εντολής πληρωμής του ΤΕΕ. Είναι όντως έτσι?

 

Αντιλαμβάνομαι πως θα ακουστεί αστεία η ερώτηση στους εμπειρους συναδέλφους αλλά είναι η πρώτη μου δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

ofadown:

 

στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, έχεις την επιλογή να δηλώσεις τις ημέρες εργασίας σου στην φόρμα επεξεργασίας του έργου. Αν δηλώσεις μια ημέρα και είσαι μηχανικός κάτω της δεκαετίας θα σου εμφανίσει πράγματι αμοιβή 232,53 ευρώ. Αν θεωρείς ότι έκανες πολύ περισσότερη εργασία, μπορείς κάλλιστα να δηλώσεις 2 ημέρες ή 3 ή όσες νομίζεις εσύ στο σύστημα, έτσι ώστε η αμοιβή σου να είναι διπλάσια, τριπλάσια ή όπως αλλιώς επιθυμείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.