Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η μελέτη μου και οι παρατηρήσεις της


ΚΑΝΑ

Recommended Posts

Ανεβάζω όλα τα σχέδια μελέτης μου,

http://embedit.in/yhejgUhI9D

http://embedit.in/L3S76UTNVy

http://embedit.in/BEzLaianRt

http://embedit.in/OtMGPHcsWg

http://embedit.in/G2zO8c78Lu

http://embedit.in/MN9tJl5tjy

και λίγο με ενδιαφέρει αν τα αντιγράψει κάποιος ή όχι (μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα, το δηλώνω από εδώ μέσα-το αναφέρω γιατί το έθιξε ήδη συνάδελφος πιο πάνω-και ούτε και πιστεύω ότι είναι τέλεια αλλά πιστεύω ότι βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των προδιαγραφών)

Αλλού είναι το πρόβλημα μου (και δεν είναι η αντιγραφή τους ή όχι)

Το πρόβλημά μου είναι ότι μου έρχεται εμετός με τις παρατηρήσεις που δέχθηκα από τον ελεγκτή - που βρίσκεται ..50χιλ μακριά μου (δεν θέλω να αναφέρω ειδικότητα και δεν νομίζω ότι έχει και σημασία, εξάλλου δεν τα έχω με καμία ειδικότητα, παντού υπάρχουν και ελλιπείς νομίζω και όπως θα διαπιστώσετε αποκρύβω και τα egsa πιο κάτω)

Που είναι οι εξής:

1. Στο τοπογραφικό (υπάρχει σχεδιαστικό σφάλμα στη διαστ 0,82μ κατά 10εκ και στην 10.97 κατά 40εκ –συμφωνεί πάντως το ολικό μήκος της νότιας πλευράς και ούτε επηρεάζει την κατασκευή-και αυτό έγινε λόγω τροπ/σεων που μου ζητήθηκαν σε πρώτη φάση)

2. Στάθμες στις τομές και όψεις σύμφωνα με το μηδέν του τοπογραφικού-δηλαδή ζητάει ο ελεγκτής να μην φαίνεται το 0,00 στο δάπεδο του ισογείου αλλά το 4.7.. αν θυμάμαι καλά –γιατί δεν θέλω ούτε να τα δώ τα σχέδια πια)

3. Έχω την εξάρτηση οικοπέδου στο βόρειο πρόσωπο παρά του ότι έχω και συντεταγμένες εγσα στην αρχική μελέτη –τώρα μου ζητάει και την εξάρτηση του νότιου προσώπου-που δεν την ζήτησε εξ αρχής

4. Να βάλω όλες τις στάθμες περιβάλλοντος χώρου-τοίχων περίφραξης και λοιπά-παρά το γεγονός ότι στην αιτιολογική έκθεση αναφέρω ρητά ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε σε κανένα σημείο να μην υπερβαίνει το 1 μέτρο από το ψηλότερο σημείο του οικοπέδου

5. Δεν φαίνονται όλα τα σενάζ που έχω σε ενδεικτικό σχήμα των στατικών που αφορούν γενική περίπτωση διωρόφου

6. Φραγή χιονιού (το έβαλα σε πρώτη φάση-είναι μια γραμμή στην κάτοψη της στέγης-χωρίς περιγραφές ή παραπάνω απαιτήσεις –τον καλύπτει λέει αυτό και μόνο)

Υπόψη ότι το οικόπεδο έχει ιδιόμορφες κλίσεις –που απεικονίζονται εξ άλλου-σε όλα τα σχέδια

Πέστε μου σας παρακαλώ, πώς να ενεργήσω;

 

To έκανα μεταφορά απο το θέμα "δοκιμή για rdf"

Link to comment
Share on other sites

Βρίσκεις την νομοθεσία που διέπει τις προδιαγραφές των σχεδίων, προσαρμόζεις - αν δεν το έχεις κάνει ήδη - τα σχέδια στις απαιτήσεις της νομοθεσίας, απαιτείς να σου δώσει τις παρατηρήσεις εγγράφως και απαντάς με αιτιολογική έκθεση βασισμένη στη κείμενη νομοθεσία. Αν συνεχίσει το βιολί του αρχίζεις επαφές με την ιεραρχία (προϊστάμενο-διευθυντή-γενικό διευθυντή κοκ) μέχρι να βγάλεις άκρη.

Link to comment
Share on other sites

σε σχέδια αδείας επιτρέπεται τόσο χρώμα?

ρωτάω γιατί δεν έχω ξαναδεί

θα συμφωνήσω πάντως ότι τα σχέδια του συναδέλφου είναι όμορφα

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σας και σ' ευχαριστώ όλους

Έκανα την ανάρτηση όχι για να αποσπάσω επαίνους,

αλλά από την εκ βάθους αγανάκτηση μου

Θα ήθελα σας παρακαλώ, και μάλιστα πολύ, διαβάζοντας και τις παρατηρήσεις, να μου πείτε αν ευσταθούν, (λαμβάνοντας υπ’ όψη το ιδιόμορφο του οικοπέδου μου - οπότε θα τα ξαναπιάσω στα χέρια μου) ή αν είναι όντως πέρα για πέρα, μέσα στο γραφειοκρατικό πνεύμα μερικών υπαλλήλων, που νομίζουν ότι με τυπικότητες διαφυλάσσουν κάτι

και να με συμβουλέψετε πώς να κινηθώ

Και πάλι σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή. Αν πήγαινες σχέδια της πλάκας, να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη, θα είχες ξεμπερδέψει...

 

Αν και αυτά που ζητάει είναι αστεία και δεν αξίζει για τέτοια να ταλαιπωρεί συνάδελφο, κατά την ταπεινή μου γνώμη δικαίως τα ζητάει... Φυσικά κάποιος άλλος μπορεί να τα προσπερνούσε μη δίνοντας σημασία.

Link to comment
Share on other sites

Άτυπος νόμος: δείχνεις μόνο όσα απαιτούνται για τον έλεγχο, απλά, απέριττα και χωρίς πολλές πολλές "σχεδιαστικές "λεπτομέρειες"".

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τώρα που ξαναείδα τα σχέδια θα σου πω ότι:

1) Πρέπει να συμβαδίζει η γραμμή με την διάσταση αυτής. Δηλαδή θα πρέπει το γραφικό μήκος να είναι ίδιο με το μήκος που αναφέρει η διάσταση αυτής. Νομίζω ότι αυτό είναι αυτονόητο, έτσι δεν είναι;

2) Επίσης αυτό με τις στάθμες φαίνεται λογικό. Αφού όλα τα ύψη μετρούνται από την αφετηρία μέτρησης υψών είναι λάθος να αλλάζεις αυτή την αφετηρία σε κάθε επιμέρους σχέδιο.

3) Κανονικά νομίζω ότι το κτήριο πρέπει να εξαρτηθεί πλήρως ώστε να γίνει σωστή χάραξη χωρίς περιθώρια σφαλμάτων. Εντάξει σύμφωνα με το πως δουλεύουν σήμερα οι Πολεοδομίες ίσως να είναι υπερβολή αλλά όταν παρουσιάζεις σχέδια που αγγίζουν το τέλειο γιατί να μην ζητήσει ο υπάλληλος το τέλειο;

4)Και αυτό επίσης μπαίνει στη λογική του 3. Πώς θα ξέρει ο μάστορας πόσο να σηκώσει το τοιχαλάκι;

5)Αφού κάνεις τόσο κόπο στα υπόλοιπα σχέδια τί πας και του κολλάς "γενικές περιπτώσεις διωρόφου";

6) Εδώ δεν θα εκφέρω άποψη, ο κάθε ελεγκτής ζητάει ό,τι του καπνίσει ούτως ή άλλως.

 

Πάντως από την μικρή μου εμπειρία έχω να πω ότι όσο πιο καλή είναι η προεργασία τόσο περισσότερα ζητάει ο υπάλληλος. Για παράδειγμα μου έχει τύχει να ζητήσει ο υπάλληλος αναγραφή των πράξεων από τις οποίες προκύπτει το εμβαδό του κάθε Η/Χ στο ΔΚ ενώ όλα τα επιμέρους εμβαδά είχαν υπολογιστεί αναλυτικά σε κάθε όροφο. Γιατί αυτό; Γιατί δεν βρήκε κάποιο άλλο σφάλμα στο ΔΚ. Σε άλλη άδεια που έβγαλα "φρόντισα" να κάνω κάπως πιο πρόχειρη δουλειά και το υπολογιστικό κομμάτι το πέρασε εντελώς στο ντούκου - ο ίδιος υπάλληλος πάντα. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι υπάλληλοι έχουν μια δασκαλίστικη νοοτροπία και σε βάζουν να κάνεις πράγματα που δεν έχουν νόημα πέραν της εξάσκησης και της τελειοποίησης. Όπως περίπου μας διόρθωναν οι καθηγητές στη σχολή στα μαθήματα του ΓΟΚ ή και αλλού. Τέλος πάντων μιας και έφτασες μέχρι εδώ και δεδομένης της ποιότητας των σχεδίων σου εγώ θα σου έλεγα να κάνεις τις διορθώσεις που θέλει και να τελειώσει εκεί η υπόθεση. Πέραν των παρατηρήσεων που έχει κάνει προσπάθησε να προβλέψεις και μελλοντικές του διορθώσεις που να απορρέουν από το μέχρι τώρα σκεπτικό του...

 

ΥΓ: Έχω σχεδόν την πεποίθηση επίσης ότι υπάρχει πλαφόν ραντεβού για την έκδοση της άδειας. Ό,τι και να γίνει δηλαδή υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός επαφών, τον οποίον έχουν προαποφασίσει οι υπάλληλοι, που θα πρέπει να έχεις μαζί τους για να προχωρήσουν σε έκδοση της άδειας. Αποκλείεται πχ στην οικεία μου Πολεοδομία να εκδόσεις άδεια σε λιγότερο από 3 ραντεβού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.