Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Μα εγώ σκέφτομαι να μην τις δείξω καθόλου τις αποθήκες στα σχέδια που θα δώσω στην συμβολαιογράφο.

 

Βέβαια με την τακτοποίηση θα έπαιρνε ο καθένας την αποθήκη του και θα ήμουν και εγώ σωστός.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ με dimitris.

Πρέπει να τακτοποιηθούν-νομιμοποιηθούν.

Ο συμβολαιογράφος ότι του δείξεις, θα ακολουθήσει...μπορείς να χαράξεις και έναν ωραιότατο αιγιαλό σε τοπογραφικό των άλπεων, δεν θα ασχοληθεί παραπάνω...

 

Στραβά μάτια άντε να κάνουμε -κακώς- σε ορισμένες εντός περιγράμματος μικροαυθαιρεσίες...εδώ όμως το πράγμα φαίνεται.

Προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν καν για βεβαίωση.

Στην υγεία τους το κρασάκι..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα στους συναδελφους.

Εχω περιπτωση διαμερισματος που εχει μεγαλωσει το μπαλκονι απο πλατους 0.50 σε 0.90. Οι πλαγιες αποστασεις δεν φαινεται να ειναι εκτος οριων. Επισης ενω στο σχεδιο (του '68) δειχνει περιπου ενα κομματι μεγεθους ενος τμ εντος περιγραμματος διαμερισματος, τελικα αυτο το σπασιματακι δεν εγινε ποτε κ εμεινε μπαλκονι (διαφορετικο μπαλκονι απο εκεινο που μεγαλωσε απο 0,50 σε 0,90).

 

Ποια η αποψη σας για το θεμα; Εγω νομιζω οτι το θεμα του μπαλκονιου ειναι παραβαση, ενω το 2ο που εγραψα μπορει να μην ληφθει υποψη.

Edited by Vasilis_top
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι καλησπερα. οικοδομικη αδεια στο κεντρο της θεσσαλονικης του 73.τοπογραφικο αδειας 84,6 τμ. συμφωνα με συμβολαιο γονικης παροχης του 2008 εμβαδον οικοπεδου 77!!! Κλασσικη περιπτωση της εποχης (σφραγιδα στα σχεδια της αδειας..υποκεινται σε μελλοντικο ελεγχο!!) αφου ρυθμισα τις αυθαιρεσιες πριν κανα χρονο. βαση της αδειας και του τοπογραφικου της σημερα η οικοδομη, τριοροφη παει για μεταβιβαση ...βλεπω συμβολαιο 77 τετραγωνικα το οικοπεδο!! καλυψη που δηλωσα εγω 76,7 τμ... το οικοπεδο και 84,6 που λεει η αδεια και 77 βαση συμβολαιου ηταν αρτιο και οικοδομησιμο...651/77 δηλωση που σκ..τα να κανω και σε τι;;;; στο τοπογραφικο της αδειας που ειναι 84,6 ;;; αφου ο τιτλος εγραφε 77 , αυτοι βγαλαν αδεια με 84,6 ,εβγαλαν καποια περισοοτερα μετρα καλυψης..πως θα το αντιμετωπιζατε εσεις...γιατι απο οτι καταλαβα για να ΜΗΝ μας ζητανε τοπογραφικο εξαρτημενο εντος σχεδιου κατι τετοιες ιστοριες ηθελαν να αποφυγουν!!! και ολα καλα με την τακτοποιηση ..στην βεβαιωση εμεις σαν μηχανικοι τι κανουμε;;; βαση αδειας ολα οκ ..Εμενα τοπογραφικο για τον 4014 δεν μου ζηταει ονομος ,αλλα την βεβαιωση τωρα την δινω;;; Aς μας απαντησουν πρωτα αυτοι που σκαρφιστηκαν αυτη τη γελειοτητα του 4014 καιμεταας ερθουννα ζητησουν και ευθυνες απο μας τους νεους μηχανικους που τρεχουμε να προλαβουμε τσμεδε και φπα και φορολογιες ..θα κατσω εγω χωρις τοπογραφικο να καταλαβω οτι το τοπογραφικο αδειας στο κεντρο της πολης δηλωθηκε ψεματα 6-7 τετραγωνικα παραπανω ενω δεν μου ζητας εξαρτημενο τοπογραφικο γιατην ρυθμιση;;;;!!!! αλλα ελα τωρα και δωσε βεβαιωση ....σε τι οικοπεδο..και ο συμβολαιογραφος που εχει τιτλο ιδιοκτησιας 77 τμ τι θα κανει..

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαίωση αυτή καθ' αυτή δεν αφορά στο εμβαδόν του οικοπέδου. Βεβαιώνεται η αρτιότητα και η μη οφειλή σε γη και χρήμα. Τέλος.

Κατά τα λοιπά, αν η βεβαίωση δοθεί επί εσφαλμένου τοπογραφικού, είναι ένα θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Αλεξη ευχαριστω για την αμεση απαντηση. μπορει να το σκαλιζω υπερβολικα το θεμα ..δεν ξερω απλα προσεξτε ολοι σας με αυτες τις αδειες περιοδου 68-76 νομιζω εκει μεσα εβγαιναν με την σφραγιδα υποκεινται σε μελλοντικο ελεγχο...ειδικα οι πιο νεοι. εχουν κανει στις πιο πολλες οτι να ναι ..ακομα και τοπογραφικο να κανω τωρα νομιζω δεν εχει νοημα αφου θα βγει 77-78 τμ σιγουρα κατω απο το τοπογραφικο της αδειας. Οποτε τα 77 της ιδιοκτησιας φανταζομαι δεν αγγιζονται μιας και το κτιριο τουλαχιστον δεν τα περναει..αν τα περνουσε ακομα πιο ενδιαφερον θεμα..το δικο μου προβλημα ειναι οχι τοσο της δηλωσης 651/77 (που ειναι και αυτο) αλλα ποια η ευθυνη η δικη μας ..βλεποντας στο συμβολαιο 77 και στην αδεια 84,6..αφου η αδεια δεν ανακληθηκε απο το 73 θεωρουμε οτι ολα οκ;; δεν νομιζω..απο την αλλη με αυτη τη λογικη θα επρεπε να το δηλωσει ολο αυθαιρετο ;;;; !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.