Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χώρος κύριας χρήσης


Recommended Posts

Οριζόντιες έχεις?Στο κτίριο η παράβαση του ύψους που εντοπίζετε?Αν το ύψος των οριζοντίων σου (αν έχεις ) είναι οκ δεν χρειάζεται τακτοποίηση από εσένα αν όπως λές τα υπόλοιπα είναι οκ.Το ισόγειο με τον Α όροφο πως επικοινωνούν?Τσέκαρε τα αυτά 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 366
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οριζόντιες δεν υπάρχουν. Υπόγειο - ισόγειο - Α όροφος επικοινωνούν με εσωτερικό κλιμακοστάσιο. Το κτίριο έχει θεμελιωθεί όλο μισό μέτρο ψηλότερα. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το υπόγειο και να χρεώσει την υπέρβαση ύψους εκεί, άλλος πάλι ότι η υπέρβαση θα χρεωθεί στην επιφάνεια του τελευταίου ορόφου, μιας και δεν υπάρχει σύσταση. Οι όροφοι που θα λειτουργήσουν ως παιδότοπος θα είναι το ισόγειο και ο Α όροφος, με το υπόγειο να παραμένει βοηθητικής χρήσης. Αν θεωρήσουμε ότι η ΥΥ χρεώνεται στο υπόγειο τότε γιατί αυτό να επηρεάζει τη βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης? Από την άλλη το κτίριο είναι χωρίς σύσταση κι έτσι αντιμετωπίζεται όλο ως ένα.

Από ό,τι καταλαβαίνω τηρώντας αυστηρά το γράμμα του νόμου θα πρέπει να γίνει ρύθμιση της αυθαιρεσίας πρώτα. Αυτό με την προκαταβολή από τον πελάτη μου και την αφαίρεση μετά από τα ενοίκια μπορώ να το προτείνω, αλλά μάλλον ξέρω από τώρα την απάντηση..

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Ναι εφόσον δεν υπάρχει σύσταση πρέπει να το αντιμετωπίσεις ως ενιαίο. Καταρχάς συμφωνούμε στο ότι η υπέρβαση υπάρχει. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα καμία βεβαίωση πριν την τακτοποίηση αλλά αυτό είναι δική σου απόφαση.

Αν ψάχνουμε τρόπο να το αιτιολογήσουμε ξερω γω θα μπορούσες ίσως να πεις ότι όπως λες τα εσωτερικά υψη τηρήθηκαν και ότι αυτό προέκυψε απο διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου... που βέβαια κι αυτό να ίσχυε θα έπρεπε να δηλωθεί με αναλυτικό.

 

Δηλαδή ο ιδιοκτήτης προτιμάει να μην το νοικιάσει το κτίριο?? (ορισμένους πραγματικά δεν τους καταλαβαίνω!)

Του πότε είναι το κτίριο; Αν είναι και παλιό ίσως να μη βγαίνει και μεγάλο το πρόστιμο

Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο είναι μετά το 2004. Με ένα παράβολο 2000€ (αν η υπέρβαση ύψους δηλωθεί στο υπόγειο) ή 500€ (αν η υπέρβαση ύψους δηλωθεί στον Α όροφο που είναι κάτω απο 50τμ και ακούγεται πιο δελεαστικό) + την αμοιβή του μηχανικού ο ιδιοκτήτης καθαρίζει. Παρόλα αυτά στο μυαλό του τόσο καιρό όλα ήταν νόμιμα και αγγελικά πλασμένα μέχρι που τον επισκέφτηκα. Δεν νομίζω να δυσκολευτούν ιδιοκτήτης και ενοικιαστής να βρουν μηχανικό που  να αγνοήσει τη συγκεκριμένη υπέρβαση και να μην δείξει καθόλου ύψη στις κατόψεις του δίνοντας την απαιτούμενη βεβαίωση. Anyway θα επιχειρήσω τη λύση της ρύθμισης με τα 500€ παράβολο και βλέπουμε. Thanks για τις απαντήσεις!!

Link to comment
Share on other sites

Πως είσαι σίγουρος ότι το κτίριο έχει βγει πιο πάνω και όχι ότι έχει ξεμπαζωθεί ο περιβάλλων χώρος? 

 

Μεγάλο θέμα και η νομιμότητα για την άδεια λειτουργίας..Δυστυχώς, η γαργάρα πάει σύννεφο και πάντα εσύ είσαι ο περίεργος/φοβισμένος/άπειρος κτλ..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι πραγματικά με έχει κουράσει τρομερά η αντιμετώπιση "τι είναι αυτά που λες; - δεν ξέρεις εσύ". Ειδικά εγώ που είμαι και νέα το βλέπω συνέχεια. Εως ένα βαθμό τους δικαιολογώ. Έτσι τους μάθαμε τόσα χρόνια τώρα πως να τους αλλάξεις μυαλά και νοοτροπία. Το δυστύχημα βέβαια είναι ότι βρίσκονται ακόμα συνάδελφοι που συνεχίζουν να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο. Και δε μιλάω για την περίπτωση που συζητάμε αλλά για πολυ χειρότερα! Δυστυχώς όσο υπάρχουν αυτοί, όσοι προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα έχουν τέτοια αντιμετώπιση. Ειδικά με τις δεδομένες συνθήκες αφραγκίας που υπάρχουν αυτή την εποχή και που ο καθένας ψάχνει πως να μην πληρώσει και όχι πως να κάνει τα πράγματα σωστά (δεν μπορώ να μη δώσω ενα δίκιο σε αυτό)

Τέλος πάντων sorry για την παρένθεση

 

Στο θέμα. Έλεγξε αυτό που πολύ σωστά τόνισε και ο συνάδελφος, μήπως δηλαδή έχεις ξεμπάζωμα και όχι υπέρβαση ύψους και τη βγάλετε με ένα 500ρικο.

 

p.s.Για την άδεια λειτουργίας δεν απαιτείται να καταθέσεις κατόψεις και τομές όπως στα καταστήματα; Δε μου χει τύχει παιδικός σταθμός και δεν ξέρω

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αφού με τη βεβαίωση βεβαιώνεις τη νομιμότητα του χώρου σύμφωνα με την ..Ο.Α

λογικά και εφόσον δεν έχεις ξεμπάζωμα  θα το πας ως υπέρβαση υπογείου (πάει το ..2000!)

 

γενικά σ' αυτές τις περιπτώσεις βεβαιώσων χώρων καταστημάτων  κλπ προστριβές μεταξύ συν/φων 

θα δημιουργούν ακόμη και μικροδιαφορές της στάθμης  δαπέδων -πεζοδρομίων

που συνήθως ακόμη και αν το έδαφος ήταν ελαφρά επικλινές στις Ο.Α στα καταστήματα

τις δείχναμε ως +0,10-0,15 μ

 

και επειδή ο νόμος είναι εισπρακτικός δεν πρόκειται να αυξηθεί η  ανοχή του 2 άντε 5%

Link to comment
Share on other sites

αφού με τη βεβαίωση βεβαιώνεις τη νομιμότητα του χώρου σύμφωνα με την ..Ο.Α

Μα αυτή είναι η βασική απορία μου. Ποιου χώρου βεβαιώνω τη νομιμότητα. Του χώρου που θα γίνει παιδότοπος (ισόγειο - Α όροφος ως χώροι κύριας χρήσης) ή και των αποθηκών του υπογείου (σε περίπτωση που χρεώσουμε την ΥΥ εκεί). Αν μιλούσαμε για βεβαίωση νομιμότητας του Ν.4178 τότε αυτή θα αφορούσε σίγουρα όλο το κτίριο εφόσον είναι χωρίς σύσταση. Εδώ όμως ζητάνε βεβαίωση για τους χώρους κύριας χρήσης. Είναι ίδια η αντιμετώπιση? Δεν μπορεί το υπόγειο με την παρανομία να βγει εκτός?

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Σε πρόσφατες ΒΧΚΧ σε κάβα ζητήθηκε να αναγράφεται το παρακάτω.

Στην 1η περίπτωση ο υπόγειος χώρος δεν χρησιμοποιούνταν

Στην 2η περίπτωση χρησιμοποιούνταν.

post-2272-0-47897300-1464756881_thumb.jpg

post-2272-0-18115800-1464756890_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.