Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσπαθώ να κάνω το πρώτο μου διάγραμμα για περιοχή με λειτουργούν κτηματολόγιο και μου έχει τύχει πέριπτωση σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας. Έχω κολλήσει στο πως χρησιμοποιούνται η LINE_XM_VST και η VST_FINAL, οποιαδήποτε βοήθεια σας θα μου είναι πολύ χρήσιμη, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Απαντήσεις 453
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα.

 

Στο layer VST_FINAL θα έχεις όσα κλειστά πολύγωνα όσες είναι και οι κάθετες ιδιοκτησίες που συστήνονται. Προσοχή: το σύνολο των VST_FINAL θα πρέπει να ταυτίζεται με το layer του PST_KAEK και όχι απαραίτητα με το TOPO_PROP ή το VST  (εκτός αν κάνεις και γεωμετρική μεταβολή ταυτόχρονα).

 

Στο layer LINE_XM_VST θα σχεδιαστούν γραμμές οι οποίες θα είναι τα όρια μεταξύ των πολυγώνων VST_FINAL. Π.χ. αν έχεις 2 κάθετες έχεις 2 πολύγωνα VST_FINAL και μια γραμμή LINE_XM_VST που είναι το όριο των 2 καθέτων.

  • Thanks 1
Δημοσιεύτηκε
On 19/9/2025 at 10:24 ΜΜ, pdial901 said:

Το οικόπεδό μου συνορέυει περιμετρικά με εκτάσεις του δημοσίου (ειδικές εκτάσεις). Η διόρθωσή του αφορά την αποκοπή ενός μεγάλου τμήματός του, λόγω του ότι η ιδιοκτησία "έφαγε" περικοπή λόγω νέου ρυμοτομικού σχεδίου, πραξης εφαρμογής κλπ. Οπότε απαιτέιται και η διόρθωσή του στο κτηματολόγιο.

Αν είναι Πράξη εφαρμογής τότε μεταγράφεται και το Κτηματολόγιο ενημερώνεται αυτόματα, και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Αν δεν είναι Π.Ε. και είναι ρυμοτομούμενο, όσο παραμένει στην ιδιοκτησία σου πάλι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Το κτηματολόγιο απεικονίζει τις ιδιοκτησίες ως έχουν σήμερα, όχι τα προβλεπόμενα από το Ρυμοτομικό όταν γίνουν.

Αν πάλι είσαι σε μία τρίτη περίπτωση τότε στο ΔΓΜ μετέχουν μόνο όσα ΚΑΕΚ αλλάζει η επιφάνειά τους και δεν απαιτείται να απεικονίζονται ολόκληρα.

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα ευρύτερο ΚΑΕΚ αγνώστου ιδιοκτήτη και θέλω να κάνω ΔΓΜ για να δηλώσω 2 εσωτερικά οικόπεδα.

Πως ακριβώς θα γίνει;

Αν είχα μόνο ένα, θα έκανα διόρθωση ορίων στο αρχικό ΚΑΕΚ και θα άφηνα ως αποκοπτόμενο όλο το γύρωθεν (ως νέο ΚΑΕΚ), ώστε να απομείνει το δικό μου οικόπεδο.

Πως μπορώ να περάσω όμως και το δεύτερο οικόπεδο; Πρέπει να γίνει και δεύτερο ΔΓΜ φαντάζομαι, αλλά πως θα θεωρήσω το PST_KAEK σε αυτήν την περίπτωση; Υποτίθεται ότι θα προηγηθεί το προηγούμενο ΔΓΜ και θα αλλάξει το PST_KAEK και το ΚΑΕΚ επίσης. 

 

image.thumb.jpeg.4319bec779e27dea36a4c02acf305ee5.jpeg

Δημοσιεύτηκε (edited)

Η κλειστή πολυγωνική PST_KAEK ΔΕΝ αλλάζει και στις δυο περιπτώσεις. Είναι το μπλε περίγραμμα στο σκαρίφημά σου.

Το (ενδεχόμενο) πρόβλημα έγκειται αλλού: Αν τα δυο νέα γεωτεμάχια ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες, μπορεί να γίνει μια αίτηση διόρθωσης?

Edited by tetris
Δημοσιεύτηκε (edited)
On 9/24/2025 at 8:09 AM, tetris said:

Η κλειστή πολυγωνική PST_KAEK ΔΕΝ αλλάζει και στις δυο περιπτώσεις. Είναι το μπλε περίγραμμα στο σκαρίφημά σου.

Το (ενδεχόμενο) πρόβλημα έγκειται αλλού: Αν τα δυο νέα γεωτεμάχια ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες, μπορεί να γίνει μια αίτηση διόρθωσης?

Ευτυχώς είναι του ίδιου. Απλά σκέφτομαι πως θα πιάσουν να καταχωρήσουν το πρώτο οικόπεδο και θα αλλάξουν τα όρια των  ΚΑΕΚ (αφού θα δημιουργήσουν καινούργιο ΚΑΕΚ). Και όταν στη συνέχεια πιάσουν να καταχωρήσουν το δεύτερο οικόπεδο, θα δουν ότι το ΔΓΜ θα περιέχει το PST_KAEK που άλλαξε από το προηγούμενο ΔΓΜ μου. Δεν θα υπάρχει πουθενά DGM_PROP_FINAL που να αποτυπώνει το πραγματικό εναπομείναν ΚΑΕΚ αγνώστου. Για αυτό υπέθεσα ότι ίσως πρέπει στο δεύτερο ΔΓΜ μου, να θεωρήσω πως θα έχουν περάσει τα DGM_PROP_FINAL του πρώτου ΔΓΜ.

Να αναφέρω και ένα άλλο παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητός. Π.χ. κάνουμε κατάτμηση και επιτόπου σύσταση καθέτων, άρα και πάλι 2 ΔΓΜ. Τι pst_kaek θα θεωρήσω στο ΔΓΜ της σύστασης;

Edited by toposa
Δημοσιεύτηκε
On 23/9/2025 at 11:47 ΜΜ, toposa said:

Πως μπορώ να περάσω όμως και το δεύτερο οικόπεδο;

 

Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δεις με το νομικό που θα αναλάβει τη διόρθωση. Αλλά από τη στιγμή που και τα 2 ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο, θεωρώ (και θα έκανα και εγώ) πως θα τα κάνεις και τα 2 στο ίδιο ΔΓΜ (με 2 topo_prop, 3 dgm_prop_final και τα υπόλοιπα συμπαρομαρτούντα).

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι , μπορώ να συντάξω ΔΓΜ σε κλίμακα 1:1000 ?

Διότι πρέπει να κανω ΔΓΜ για αποκοπή τμήματος 5 στρεμμάτων από ΚΑΕΚ 300 στρεμμάτων ( οχι ειδικο ΚΑΕΚ ) και σε 1:500 δεν χωράει στο πλάτος  του Α0.

Βεβαια θα φαινεται πολυ μικρό το αποκοπτόμενο τμήμα. Αλλα δεν βλέπω  τι αλλο μπορεί να γίνει.
 

Δημοσιεύτηκε
On 22/10/2025 at 10:08 ΜΜ, avgoust said:

Συνάδελφοι , μπορώ να συντάξω ΔΓΜ σε κλίμακα 1:1000 ?

Διότι πρέπει να κανω ΔΓΜ για αποκοπή τμήματος 5 στρεμμάτων από ΚΑΕΚ 300 στρεμμάτων ( οχι ειδικο ΚΑΕΚ ) και σε 1:500 δεν χωράει στο πλάτος  του Α0.

Βεβαια θα φαινεται πολυ μικρό το αποκοπτόμενο τμήμα. Αλλα δεν βλέπω  τι αλλο μπορεί να γίνει.
 

Σε αντίστοιχη περίπτωση έχω κάνει το εξής: Πάνω στο ίδιο σχέδιο έχω φτιάξει μία έκδοση που περιλαμβάνει όλη την έκταση σε μεγάλη κλίμακα, και δίπλα ένα άλλο που δείχνει τις λεπτομέρειες σε μικρότερη.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα συνάελφοι,

Είμαι καινουριος στα ΔΓΜ και έχω μία απορία. Σε περιοχή με λειτουργούν κτηματολόγιο (εκτός σχεδίου) έχω την εξής περίπτωση:

Το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί στο κτηματολογίο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το δηλώσει σήμερα. Το ακίνητο εμπίπτει σε 3 ΚΑΕΚ (κυρίως). Η ερώτηση μου είναι: όπως θα δείτε στο σχέδιο που επισυνάπτω το TOPO_PROP μου δεν ''πέφτει'' ακριβώς πάνω στα PST_KAEK στα σημεία με κύκλους που έχω σημειώσει, αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτά. Θα πρέπει το DGM_PROP_FINAL που θα φτιάξω να συμπεριλάβει και τα τμήματα εκτός των PST_KAEK με αντίστοιχα AREA_D και DGM_PROP_FINAL όλων των εμπλεκόμενων ΚΑΕΚ, ή επειδή είμαι εντός αποδεκτής απόκλισης στα σημεία αυτά δεν χρειάζεται να τα συμπεριλάβω και να έχω δύο polyline (TOPO_PROP & DGM_PROP_FINAL) με διαφορετικά εμβαδά αλλά πολύ κοντά το ένα με το άλλο;

Ευχαριστώ και ελπίζω να έγινα κατανοητός

σχεδιο για ερωτημα.dxf

σχεδιο για ερωτημα-Model.pdf

Edited by Κώστας_τοπο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.