Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 744
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά τις δηλώσεις που τις έχουμε σε προσωρινή υπαγωγή και έχει πληρωθεί το πρόστιμο να τις αφήσουμε έτσι  ή να τις κάνουμε όλες ολοκληρωμένη τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Στον νέο νόμο φαίνεται να έχει αποσυρθεί η διάταξη της παρ.3 του άρθρου 23 του ν.4014/11 (ποιες αυθαίρετες κατασκευές δεν τακτοποιούνται με ν.4014/11 δηλαδή) :

 

" 'Αρθρο 23. παρ.3 

δ) η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί στο εντός του εύρους του εξώστη τμήμα πάνω από κοινόχρηστο χώρο της πόλης. "

 
Δηλαδή πλέον θα  τακτοποιούνται έρκερ ? Όσο και να ψάχνω δεν υπάρχει η διάταξη αυτή στον νέο νόμο.
Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Με το νεο νομο λενε οτι θα νομιμοποιουνται οριστικα οσα αυθαιρετα εχουν υπερβει καλυψη, δομηση μεχρις ενος συγκεκριμενου ποσοστου.

Αυτο θα ισχυει και για την παραβιαση του Δ μεχρι ενος ορισμενου ποσοστου?

 

τα αυθαιρετα που βρισκονται εντος ζωνης ασφαλειας απο οδικα δικτυα θα μπορουν να νομιμοποιηθουν με το νεο νομο ή και παλι μενουν εκτος νομου?

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 2, που αναφέρεται στις απαγορεύσεις υπαγωγής του σχεδίου Νόμου στην παρ.1δ, αναφέρει κάτι σχετικό,

,  

δ) παρά το όριο των διεθνών, εθνικών, επαρχιακών ή δημοτικών ή κοινοτικών οδών εντός ζώνης διάστασης ποσοστού 50% των οριζομένων από τη νομοθεσία περί μέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας, οι οποίοι ίσχυαν κατά την εκτέλεση ή εγκατάστασή τους. Εξαιρούνται αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις σε κτίρια για τα οποία έχει χορηγηθεί νομίμως οικοδομική άδεια, σε μικρότερη απόσταση από τα οριζόμενα με το παρόν, καθώς και αυτοτελείς κατασκευές που συμπεριλαμβάνονται στην παρ.7 του άρθρου 17 του ν.4067/2012 (Α’ 79).

 

Τι εννοεί όμως ?

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ, έτσι το καταλαβαίνω κι εγώ ότι είναι, αλλά με αυτούς που μπλέξαμε δεν ξέρεις ποτέ, μας σερσεμιάσανε εντελώς, πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να με ρωτάω πως με λένε! :shock:

Link to comment
Share on other sites

τα όρια ασφαλείας είναι κάτι σαν "πρασιές" και η λογική τους είναι η διασφάλιση μελλοντικών διαπλατύνσεων (και όχι μόνο βέβαια). σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να έχεις και νομίμως εξαίρεση. (πχ ΔΕΠΑ, ΔΕΗ). τώρα με δεδομένο ότι ανοίγουν τα δημόσια έργα  :smile: και υπάρχουν και λεφτά για απαλλοτριώσεις :grin: και θα γίνουν μέσα στα επόμενα 30 χρόνια πολλά :D είπαν να το χαλαρώσουν λίγο :mrgreen:

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.