Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Pavlo thanks για την express απάντηση

1. οπότε δημιουργώ καινούρια δήλωση με την ίδια συμφωνηθείσα αμοιβή, εκδίδω βεβαίωση και αναμένω τη δυνατότητα να ακυρώσω την παλιά (που είναι σε ισχύ)?

2. δεν έχω αυθαιρεσίες ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, πάω για βεβαίωση απευθείας, οπότε 2 δηλώσεις?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

1) Κάνεις νέες βεβαιώσεις. Δεν δίνεις την εκδοθείσα πουθενά και περιμένεις ενεργοποίηση για ακύρωση.

2) Αν πρόκειται για βεβαιώσεις, μια ανά οριζόντια και συνολικά στη περίπτωσή σου δύο βεβαιώσεις για μεταβίβαση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, θέλω να δώσω μία βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών σε μία μονοκατοικία προ του 55. Το ότι είναι προ του 55 είναι προφανές από τους πέτρινους τοίχους (80εκ) και γενικά από την όψη του σπιτιού. Η ιδιοκτήτρια στο συμβόλαιο αγοράς του 1995 έχει τοπογραφικό που δείχνει τουαλέτα κατ' επέκταση του ισογείου 4τμ, ωστόσο στο τοπογραφικό που συνόδευε το συμβόλαιο του προηγούμενου ιδιοκτήτη του 1980 δεν φαίνεται αυτό το κτίσμα. Περιμένω και αεροφωτογραφία του 1970 (δεν υπάρχει παλαιότερη)...αλλά στην πραγματικότητα ξέρω ότι παλιά υπήρχε μια τούρκικη μέσα σε ξύλινη αποθήκη η οποία χτίστηκε με τοίχους στη δεκαετία 1980-1990. Τι κάνω δίνω βεβαίωση ή όχι?   :confused: 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Σε οριζόντια ιδιοκτησία που έχει τηρηθεί το προβλεπόμενο περίγραμμα και ύψος, τα ανοίγματα κατασκευάστηκαν άλλα αντί άλλων. Το άρθρο 3 του 4178 λέει ότι ελέγχουμε αυθαίρετες κατασκευές καθ' υπέρβαση της δόμησης κάλυψης και ύψους και ήμουν έτοιμος να δώσω βεβαίωση, μέχρι που είδα ότι το ΤΕΕ εκτυπώνει στην βεβαίωση ότι:

Στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο ή αυτοτελή ιδιοκτησία (οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία) δεν υφίσταται αυθαίρετη κατασκευή και δεν έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση και αυτό υφίσταται νομίμως.

Επομένως, καθώς έχουμε αυθαίρετες κατασκευές (τα παράθυρα) δεν δίνουμε βεβαίωση μέχρι να τακτοποιηθούν; Παρακαλώ την γνώμη σας.

 

 

Κανείς για το #1268;

post-2272-0-97276000-1412875248_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καιαιαιαι...

επειδη η αλλαγη οψης εχει σχεση με  τα "κοινοχρηστα"

και,   επειδη μπορει να εχεις και εναν κανονισμο που να λεει "απαγορευεται η αλλαγη των   προσοψεων  χωρις την συναινεση του 100% των συνιδιοκτητων....!!!!!!

 

αντε τωρα να ψαχνεις να παρεις "συναινεση" απο τον απο κατω, που προχτες ειχατε γιορτη και φωναξε το "100"

 

και αντε να εξηγησεις οτι
ετσι ηταν  τα παραθυρα οταν το  αγορασα" εδω και 15  χρονια...οχι μονον τα δικα μου αλλά όοοολης της οικοδομης...

 

"καλο μου   help desk"

 

καλησπερα γεοργιε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ορθότατες απαντήσεις!!!

Και συμπληρώνω:

Κι επειδή μάλλον ουδείς εξ ημών ζητά τη συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών για τέτοιους είδους αυθαιρεσίες (αλλαγή στις όψεις του ακινήτου) τί θα συμβεί αν κάποιος συνιδιοκτήτης στραφεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη που ρύθμισε με αυτόν τον τρόπο;;;;;

Θ' ακυρωθεί η δήλωση;;;;; Έχει έννομο συμφέρον, που μπορεί ν' αποδειχθεί;;;;; Κι ο μηχανικός που έκανε μια τέτοια δήλωση και δεν "απαίτησε" συναίνεση;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστά... κι επειδή οι περισσότερες αυθαίρετες κατασκευές αλλοιώνουν την όψη του κτιρίου, από το κλείσιμο ενός Η.Χ. μέχρι το χτίσιμο ενός ορόφου σε δώμα με αποκλειστική χρήση... κι επειδή ανά πάσα στιγμή κάποιος, μπορεί να προσφύγει και να υποστηρίξει: "δε με νοιάζει τι νομοθετείτε εσείς, εγώ αγόρασα σπίτι σε τριώροφη πολυκατοικία και θέλω να μένω σε τριώροφη κι όχι τετραώροφη" (έννομο συμφέρον). Γι'αυτό είμαι της άποψης ότι ο νόμος αυτός μπορεί να προσφέρει κατοχύρωση πολεοδομικά (στο κομμάτι της νομιμότητας κτίσματος), αλλά στο αστικό κομμάτι ψιλομπάζει... τις καλημέρες μου...

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα , σε 3οροφο κτήριο καταστημάτων/γραφείων έχει γίνει συνένωση 2 καταστημάτων ισογείου σε 1 με Ο.Α και ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τη σχετική αλλαγή και στη σύσταση ΟΙ, θα δώσω μια βεβαίωση για τη συνενωμένη ιδιοκτησία ή 2 ξεχωριστές;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.