Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


ΥΔΡΑΙΟΥ ΝΤΙΝΑ

Recommended Posts

Δυστυχώς ότι γίνεται υποχρεωτικά και όχι με τη βούληση του ιδιοκτήτη μπαίνει σε μια λογική δημοπρασίας... να βγω στην πιάτσα να βρω το φθηνότερο...  οπότε σίγουρα θα βρει κάποιο ανεύθυνο λαμόγιο να το κάνει με 200€. Έτσι για να πάρει το χαρτί.. 

 

Τώρα πως θα κάνουν με 200€ ενόργανο έλεγχο, αποτίμηση-μελέτη και προτάσεις αποκατάστασης.. 

 

Η μόνη λύση θα ήταν να γίνεται κάποιος, έστω δειγματοληπτικός, έλεγχος των μελετών αυτών.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για τα λοιπά κτίρια της Κατηγορίας ΙΙ, η υποβολή της
ταυτότητας γίνεται κατά τη µεταβίβαση του κτιρίου, οπό-
τε και η σχετική δήλωση για την ταυτότητα προσαρτάται
υποχρεωτικώς στο συµβόλαιο της µεταβίβασης της κυ-
ριότητας, µετά την ηµεροµηνία ισχύος ως ορίζεται στο
άρθρο 62.

 

Αρα αν δεν μεταβιβάσουμε ολόκληρο το κτίριο δεν χρειάζεται.. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Καλό... Δυστυχώς όπως και σε κάθε νόμο υπάρχουν πολλά τέτοια μαργαριτάρια.

Τουλάχιστον διόρθωσαν τη λανθασμένη ημερομηνία για το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής (που είναι βέβαια πετσοκομμένο κατά 15μέρες περίπου).

Edited by adadim
Link to comment
Share on other sites

Την αίτηση υποβάλλει: αα) ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελε στεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαί ρετη χρήση.

Δικαίωµα υπαγωγής έχουν, επίσης, ο ψιλός κύριος, ο επικαρπωτής, ο εργολάβος για τις περιερχόµε νες σε αυτόν συνεπεία εργολαβικού προσυµφώνου ιδιοκτησίες, ο µισθωτής εφόσον έχει το δικαίωµα έκδοσης οικοδοµικής άδειας από τη µισθωτική σύµβαση και επί νοµικών προσώπων ο νόµιµος εκπρόσωπος αυτών, κα θώς και ο φερόµενος ως ιδιοκτήτης επί του οποίου έ- χουν καταλογιστεί πρόστιµα ανέγερσης και διατήρησης, ββ) ο νοµίµως εξουσιοδοτηµένος εκπρόσωπος του ι- διοκτήτη, γγ) όσοι έχουν λάβει έγκριση εξαγοράς, σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 5 και 6 του ν. 3147/2003, δδ) ο συνιδιοκτήτης, σύµφωνα µε τα αναφερόµενα στο ανωτέρω άρθρο.

 

Τι σημαίνει αυτό ; ποιο εννοεί ανωτέρω άρθρο ; εννοεί συνιδιοκτήτες με ποσοστά π.χ. 80% + 20% μπορεί ο ένας από τους δύο χωρίς την συναίνεση του άλλου;

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρωτ. Από τα επίσηµα Πρακτικά της ΙΒ ΄, 18 Οκτωβρίου 2017


 


Άρθρο 102 Μειώσεις και επιβαρύνσεις ενιαίου ειδικού προστίµου και καταληκτική ηµεροµηνία υπαγωγής


1. Για τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάγονται στις διατάξεις για την αναστολή επιβολής κυρώσεων του άρ- θρου 97 του παρόντος, η αίτηση υπαγωγής µαζί µε τα συνοδευτικά της στοιχεία και δικαιολογητικά µπορεί να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστηµα µέχρι τις 8.11.2019. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονοµι- κών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας µπορεί να παρα- ταθεί η ανωτέρω προθεσµία υπαγωγής.


2. Το ενιαίο ειδικό πρόστιµο υπολογίζεται σύµφωνα µε το Παράρτηµα Α΄, και µειώνεται όπου ειδικώς ορίζεται στις διατάξεις του παρόντος. Το πρόστιµο µειώνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) κατά είκοσι τοις εκατό (20%), αν η αυθαίρετη κατα- σκευή ή χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος έως τις 8.4.2018


Link to comment
Share on other sites

Το εχουν κανει αυτο το λαθος και αλλού, στον συγκεκριμενο νομο,

Κανονικα, οταν σε ενα αρθρο αναφερεται "συμφωνα με το ανωτερω αρθρο"

εννοει για αρθρο του οποιου ηδη ο αριθμος εχει ηδη αναφερθει στο ιδιο το αρθρο που διαβαζεις.

 

Στον παροντα νομο, γραφουν "ανωτερω αρθρο" με την εννοια "του προηγουμενου αρθρου"

και εσυ ψαχνεις να βρεις που ακριβως παραπεμεπει οταν λεει

δδ) ο συνιδιοκτήτης, σύµφωνα µε τα αναφερόµενα στο ανωτέρω άρθρο.

 

εδω διαβαζουμε το αρθρο 99   το οποιο   με το "δδ" παραπεμπει στο αρθρο 98.

 

παρακληση,

οταν αναφερεσθε σε διαταξεις, να γραφετε  το σχετικο αποσπασμα [οπως εκανε ο ασπ]

και τον αριθμο του αρθρου...

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομοθέτησαν για τις μεζονέτες. Τα κοτέτσια να πληρώσουν. Πρόστιμα φθηνά για μεζονέτες ακριβά για ισόγειες αποθήκες κοτέτσια αυθαιρετοοικίες. Απαλλαγή ΜΣΕ για μεζονέτες και απαίτηση στατικής επάρκειας για όλη!!! την πολυκατοικία εάν το μπαλκόνι έγινε από 1 μέτρο 1,50. Εύγε.

 

Και σε τι ποσοστό έχει τηρηθεί η μελέτη της άδειας ως προς την διάταξη των στοιχείων του φέρων οργανισμού? Αυτό το ελέγχει ένας μηχανικός που απλά τακτοποιεί έναν ημιυπαίθριο και δηλώνει πως απαλλάσσεται από ΜΣΕ (Στην απαλλαγή ΜΣΕ του 4178 το ελέγχαμε για κτίρια ειδικών χρήσεων) . Έχουν άραγε καταλάβει τι ψήφισαν.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει 1 στο εκατομμύριο να βγάλουν εγκύκλιο που να λέει πως εάν ρυθμίσεις ημιυπαίθριο δεν κοιτάς τα στατικά. Από την στιγμή που απαιτείται ΜΣΕ για κατοικίες είναι ευθύνη του μηχανικού να κρίνει εάν υπάγεται στις εξαιρέσεις ότι και να σημαίνει αυτό. Πήγαινε να ρυθμίσεις ημιυπαίθριο και πες του ιδιοκτήτη πως χρειάζεται επάρκεια γιατί οι κολώνες ξεφεύγουν από τις απειροελάχιστες ανοχές του ΕΑΚ, ΕΚΩΣ ή μη λες τίποτα και πάρε και την ευθύνη για την στατικότητα για τα χρήματα της ρύθμισης του ΄΄ημιυπαίθριου΄΄. 

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.