Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

28 λεπτά πριν, ekechagi said:

Και εάν δεν τις δηλώνει;

Ας κάνει τροποποίηση το Ε9 να τις δηλωσει τώρα με το σωστό εμβαδόν + χρονολογία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

διαμέρισμακαι ισογειο κατάστημα σε οικοδομη με Αδεια με εκδοση 1981  και θεώρηση για ΔΕΗ 1987, ε9 δηλωμενα 1987. Παλαιότητα ; ΚΑΤ 2  η ΚΑΤ 4;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα, υπάρχει ένα στέγαστρο που στην περίοδο 2007-2009 του χάρτη Κτηματολογίου φαίνεται άκτιστο. Το έτος 2011 για αυτήν την περιοχή δε διατίθεται. Έπειτα στο χάρτη google earth έτους 2015 φαίνεται κτισμένο. Άλλο ενδιάμεσο έτος αεροφωτογραφιών δεν υπάρχει.

Ο ιδιοκτήτης δε θυμάται τίποτα και το μόνο άλλο αποδεικτικό που υπάρχει είναι ένα τοπογραφικό έτους Οκτώβριος 2011 όπου φαίνεται κτισμένο.

Μπορεί με κάποιο τρόπο να αποδειχθεί ή να δηλωθεί ότι έγινε μέχρι τον Ιούλιο του 2011?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

σ εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο ανεγέρθηκε διώροφο με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 1982.

Στο στέλεχος δεν έγινε καμία θεώρηση.

Στην αυτοψία διαπίστωσα αυθαίρετη κατασκευή υπόγειου και ότι το κτίσμα κατασκευάστηκε σε διαστάσεις μεγαλύτερο, ενώ τεκμαίρετε από τον τρόπο κατασκευής και σύνδεσης του στατικού φορέα του κτηρίου ότι πρόκειται για υπερβάσεις που έγιναν αρχής εξ αρχής της κατασκευής του κτηρίου.

Η οικοδομή έχει ηλεκτροδοτηθεί.

Το ερώτημα είναι απουσία τελικής θεώρησης θεωρούμε ότι υπάρχει οικοδομική άδεια για τις επιφάνειες και τα εμβαδά που προέβλεπε αυτή ότι θα ανεγερθούν και θεωρούμε υπερβάσεις τα επιπλέον τ.μ. με χρονολογία κατασκευής τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

θεωρούμε ότι υπάρχει οικοδομική άδεια : ΝΑΙ

θεωρούμε υπερβάσεις τα επιπλέον τ.μ. : ΝΑΙ

χρονολογία κατασκευής τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας; ΟΧΙ : Αεροφωτογραφίες ή άλλα δημόσια έγγραφα  π.χ. καταστάσεις ΙΚΑ ή βεβαίωση ΔΕΗ

Edited by venezia
Διόρθωση κειμένου
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση, το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2008, όπου δηλώνει την κατοικία με χρόνο ανέγερσης το 1982 (και την επιφάνεια της οικ.άδειας) ισχύει για απόδειξη παλαιόητας κατά την γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

Ε9 και EΦΟΡΙΑ...


Οι άνθρωποι είναι ψυχάκηδες.
 

Έχουμε το ΦΕΚ 2146 Β / 24-5-2021 περί τροποποίησης και βελτίωσης διατάξεων που αφορούν φορολογητέα αξία μεταβιβαζομένων από οποιαδήποτε αιτία ακινήτων.
 

Και λέει , πολύ ωραία, ότι για τα αυθαίρετα υπολογίζουμε με βάση την παλαιότητα που γράφουν τα φύλλα καταγραφής κλπ στο τέλος γράφει και αυτό :

“Σε περίπτωση επέκτασης υπάρχοντος κτίσματος, η παλαιότητα υπολογίζεται χωριστά για κάθε τμήμα, ανάλογα με τον χρόνο κατασκευής του, που αποδεικνύεται κατά τα ανωτέρω”


Τώρα ..κρατηθείτε.


Σύμφωνα με την εφορία (σημερινή απάντηση) τα ανωτέρω ισχύον ΜΟΝΟ στις μεταβιβάσεις και ΔΕΝ έχουν εφαρμογή στο Ε9 όπου ως έτος κατασκευής μπαίνει αυτό της τελευταίας προσθήκης !!!

Αν έχουμε λοιπόν ένα σπίτι πχ 100 τετραγωνικών του 1970 και μία προσθήκη αυθαίρετη 10 τετραγωνικών του 2010 , στο Ε9 δηλώνεται οοολο το 2010.
Αν όμως πάω να το πουλήσω ΤΟΤΕ θα εφαρμοστεί το παραπάνω και θα υπολογιστεί ξεχωριστή αξία για τα διαφορετικής χρονικής κατασκευής τμήματα.

Οι άνθρωποι είναι ………   ( δικό σας ) !!!

 

ΥΓ. Και ο λογιστής και εγώ τους αγνοήσαμε.

 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Δεν είμαι μηχανικός και παρακαλώ θα ήθελα τη άποψή σας για την απόδειξη του χρόνου της αυθαιρεσίας σε ακίνητο. Πρόκειται λοιπόν για μια υπόγεια (έτσι αναφέρεται στην άδεια, στο συμβόλαιο αναφέρεται ως ημιυπόγειο) βοηθητική αποθήκη σε πολυκατοικία που ανεγέρθη με άδεια του 1962. Στο υπόγειο της πολυκατοικίας βάσει της άδειας έχουν κατασκευαστεί μόνον βοηθητικές αποθήκες, όπου όμως οι περισσότερες από αυτές ποτέ δεν λειτούργησαν ως αποθήκες, μα άλλες ως καταστήματα και άλλες ως διαμερίσματα. Η εν λόγω αποθήκη το 1964 πήρε ρεύμα ως κατάστημα, μα πολύ σύντομα λειτούργησε ως διαμέρισμα. Οι τότε ιδιοκτήτες δεν άλλαξαν το ρεύμα από κατάστημα σε κατοικία. Αυτή τη στιγμή η αποθήκη είναι κενή και έχει γίνει διακοπή στο ρεύμα. Το ακίνητο θα ενταχθεί στον νόμο για τα αυθαίρετα ως κατοικία.

Το ερώτημα που θέτω προς εσάς, είναι αν μπορεί να ενταχθεί στον νόμο για τα αυθαίρετα ως κατοικία με αποδεικτικό του χρόνου της αυθαιρεσίας την σύνδεση με τη ΔΕΗ το 1964, η οποία όμως σύνδεση είναι για κατάστημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.