Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 30 - Ν. 4495/17] Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι 

Κατά την έκδοση της βεβαίωσης του Αρθρου 30  το σύστημα προτείνει ως ημερομηνία λήξης ισχύος την ίδια ημέρα με αυτήν της έκδοσης. Ξέρει κανείς πως μπορεί να αλλάξει αυτό?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα αλλάξει. Ότι πληροφορίες θεωρείς ότι μπορεί να είναι χρήσιμες τις γράφεις στις παρατηρήσεις σου. Δες προηγούμενα ποστ στο νήμα. Έχει αναφερθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι!
Σε ακίνητο προ του '55 και με πιο πρόσφατο τίτλο και τοπογραφικό το 1994, όπου αναφέρεται ως άρτιο και οικοδομήσιμο ενώ σήμερα διαπιστώνω ότι είναι τυφλό και επομένως μη οικοδομήσιμο, εντός παραδοσιακού οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, θέλει ο ιδιοκτήτης να κάνει κάποιες εργασίες του άρθρου 30 για να είναι κατοικήσιμο (είναι κλειστό από το 1994) πάλι.
Κολλάω στο "Σε  περίπτωση  που  απαιτούνται  εγκρίσεις  από  άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα γίνεται ενημέρωση φακέλου με τις παραπάνω εγκρίσεις."

Αν περάσω δλδ από Σ.Α. (που πρέπει να περάσω) δεν μπορώ μετά να πάω με το άρθρο 30; Τι είναι αυτή η ενημέρωση φακέλου σε κτίριο προ του '55;

Edited by eseraidis
Link to comment
Share on other sites

το αρθρο 30 δεν απαιτει αδεια ούτε ΕΕΔΜΚ
κατα τα λοιπα [για την αρτιοτητα/οικοδομησιμοτητα]

δες και την  παρ.1 του άρθρου 1 του ΠΔ 4-11-2011/4-11-2011, ΦΕΚ ΑΑΠ 289/4-11-2011, σύμφωνα δε με αυτή ορίζεται ότι:"Η παρούσα διάταξη δεν εφαρμόζεται σε γήπεδα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος π.δ/τος και στους παραδοσιακούς οικισμούς."

Βλ. και μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 4 του αυτού Π.Δ/τος περί οικοδομικών αδειών.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σας.

Έχω να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά πάνω σε πέργκολα η οποία δεν έχει κατασκευαστεί και τοποθετηθεί. Και για τα φωτοβολταϊκά αλλά και για την πέργκολα θα κοπούν τα αντίστοιχα τιμολόγια εμπορίας και παροχής. Το ερώτημα μου είναι αν πάω με την βεβαίωση του άρθρου 30, για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών, πως χειρίζομαι το ΙΚΑ. Θα ανοίξω καρτέλα και μετά τα προσκομίσω τα τιμολόγια για να μην πληρώσει ο ιδιοκτήτης ένσημα?? Και επίσης εαν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με ποιον τρόπο ανοίγουμε καρτέλα στο ΙΚΑ (δεν έχω ξανασχοληθεί με ένσημα). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε 1η φάση η έγκριση του άρθρου 30 δεν είναι άδεια, απλά είναι μία βεβαίωση που εκδίδεται μέσω του e-adeies και αναφέρει ότι για τις εν λόγω εργασίες δεν χρειάζεται έγκριση από κάποιον φορέα, οπότε αρχικά ξεκαθαρίζεις το συγκεκριμένο. Η πέργκολα εμπίπτει στο άρθρο 30, μόνο αν είναι μέχρι 50 τμ και σε ισόγειο τμήμα ενώ τα φ/β επιτρέπονται μέχρι 100 Kw. Αν ισχύουν όλα τα ως άνω προχωράς με άρθρο 30, όμως αν η πέργκολα θα γίνει πχ. σε δώμα τότε προφανώς αυτό δεν γίνεται με άρθρο 30 και θες εεδμκ και αυτό με προϋποθέσεις. Για το ΙΚΑ/ΕΦΚΑ καλύτερα να πας από το αρμόδιο υποκ/μα να ρωτήσεις τι απαιτείται, δεν βγάζεις άκρη με αυτούς, το κάθε υποκ/μα ζητάει ότι θέλει. Γενικά τους αρκεί μία υ/δ του ιδιοκτήτη ότι οι εργασίες θα γίνουν απο στεγασμένο επάγγελμα και λογικά θα σου ζητήσουν τιμολόγιο για τις εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

Στο σύστημα ζητάει δήλωση αναθεσης/ανάληψης για την βεβαίωση του αρ. 30.

Εμείς τι ακριβως αναλαμβάνουμε πέραν το ότι βεβαιώνουμε ότι δεν χρειάζονται εγκρίσεις από άλλους φορείς?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.