Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 42 - Ν. 4495/17] Ισχύς, αναθεώρηση και ενημέρωση οικοδομικών αδειών


Recommended Posts

επίσης όταν ζητάει το παρακάτω, φαντάζομαι εννοεί της άδειας, δεν φτιάχνω είτε κάποιο καινούργιο στέλεχος, είτε συμπληρώνω κάτι πάνω στο παλιό?

Στέλεχος τροποποιούμενης Οικοδομικής Άδειας/Άδειας Δόμησης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Περίπτωση προέγκρισης ηλ. άδειας που εκδόθηκε 05/12/2022 και ισχύει εως 05/12/2023. Σύμφωνα με τη τελευταία τροπ. του ν4495 η προέγκριση ισχύει για 2 έτη. Όταν την είχα εκδώσει η ισχύς ήταν για 1 έτος. Στο e-adeies μου εμφανίζει πως ισχύει εως 05/12/2024 αλλά στο pdf που κατεβάζω βγάζει 05/12/2023, γνωρίζει κάποιος τι ισχύει σήμερα; γτ θέλω να κάνω αναθεώρηση προέγκρισης και δε ξέρω μέχρι πότε έχω περιθώριο.

Link to comment
Share on other sites

Νόμος 5037/2023, Άρθρο 239:

1. Οι προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών της περ. γ) του άρθρου 28 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) που έχουν λήξει ή λήγουν εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, παρατείνονται από τη λήξη τους και για ένα (1) έτος και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαΐου 2023.

Έναρξη ισχύος είναι η 29/03/2023.
Η δική σου προέγκριση λήγει μετά, άρα η ισχύς της δεν παρατείνεται.

Edited by Guthwik
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, κάνω αναθεώρηση επ'αόριστον, έχουν τελειώσει οι όψεις και στέγη, και μέσα στα δικαιολογητικά μου ζητάει χρονικό προγραμματισμό, αφού είναι απ'αόριστον απλά βάζω μια δήλωση που γράφει επ'αόριστον, δεν ξέρω πότε θα θελήσει να κάνει ο ιδιοκτήτης τις εργασίες, σωστά?

αν και στον ΝΟΜΟ 4495/2017, άρθρο 42 βλέπω το παρακάτω:
γ) για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική και εφόσον ο ιδιοκτήτης και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου υποβάλλουν υπογεγραμμένο χρονοδιάγραμμα προόδου της εκτέλεσης του έργου στην αρμόδια Υ.ΔΟΜ.. Στην περίπτωση μεταβολής του χρονοδιαγράμματος, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως την Υ.ΔΟΜ. και τον αρμόδιο επιβλέποντα μηχανικό πριν από οποιαδήποτε έναρξη συνέχιση των εργασιών.

μήπως να βάλω τυπικά 5 χρόνια να είμαι καλυμένη? επίσης για την συνέχιση των εργασιών δεν χρειάζεται μικρής κλίμακας? συνεχίζει κανονικά εργασίες και κάνουμε στο τέλος (όποτε τελειώσει) κλείσιμο της οικοδομής και παραλαβή για σύνδεση με τα δίκτυα, έχω καταλάβει σωστά?

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς χρειάζεται κανονικό και όχι αόριστο!

χρονοδιάγραμμα υπέβαλα και εγώ πρόσφατα γελώντας, για ένα τοιχίο περιτοίχισης 12μ με ύψος 1,2μ (χωρίς κάγκελα και σοβάδες) 

 

image.png.51d07f459965dc9729ed606778ca7a0a.png

υ.γ  χρειάζεσαι και σύνταξη ΣΔΑ -Για το τοιχίο υπέβαλα Υ.Δ ιδιοκτήτη ότι επειδή είναι λιγότερα από 500 κιλά  θα τα παραδώσει ο ίδιος απευθείας σε μονάδα επεξεργασίας (δηλαδή για να γελάσουμε σε σακούλα -σακούλα)  

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια διαδικασία για να μπεί κάποιος συνεπιβλέποντας σε παλιά έντυπη άδεια (σε ισχύ)? Ο υπάρχων επιβλέποντας θα παραμείνει, απλά θα προστεθεί και συνεπιβλέποντας.   

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, λογικά το σύστημα θα σε αφήνει να κάνεις αναθεώρηση έντυπης άδειας για αλλαγή επιβλεπόντων. Θα χρειαστεί ΥΔ του τωρινού επιβλέποντα ότι παραδίδει το 50% της επίβλεψης σε νέο συνάδελφο, αντίστοιχη ΥΔ ότι αναλαμβάνει και τ.ε. της περιγραφής του σταδίου εργασιών. Λογικά όμως θα πρέπει να ανεβάσεις όλες τις έντυπες μελέτες στο σύστημα για να πάρουν barcode.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.