Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 082 - Ν. 4495/17] Κτίρια προϋφιστάμενα του έτους 1955


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Γεια σας, σε ένα οικόπεδο υπάρχει κτίριο προ '55. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται νόμιμο, οπότε δε δηλώνεται Κατηγορία 1 και απλά γίνεται κάποια αναφορά στην Τεχνική Έκθεση ότι είναι προ '55?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να διαβάσεις πολλές χρήσιμες για το ερώτημά σου δημοσιεύσεις στο παρόν θέμα. Ενδεικτικά παραθέτω μια από αυτές (σχετικά πρόσφατη)

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Σε οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 1983 και αφορά προσθήκη σε υπάρχουσα κατοικία προ του '55, στα αρχιτεκτονικά σχέδια της ΟΑ η υπάρχουσα κατοικία (προ του '55) φαίνεται ισόγεια ενώ στην πραγματικότητα είναι διώροφη. Πως το αντιμετωπίζουμε σε αυτή την περίπτωση;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και απο εμένα. για ένα κτίριο που είναι προ του 55 μπορούμε να το βεβαιώσουμε μετά απο αυτοψία και κάτοψη εμείς ή είναι υποχρεωτικό να πάει ο ιδιοκτήτητς στην πολεοδομία και να πάρει βεβαίωση προ του 55?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν εμπλέκεται η Πολεοδομία. Διάβασε προηγούμενες σελίδες του topic. Θα βρεις πολλές δημοσιεύσεις για το ερώτημά σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

κτίριο  προ  55  το  αποδεικνύεις  με  φωτο ερμηνεία  αεροφώτο περιόδου  προ 55  (  φυσικά  δεν  θα έχεις  βρει  σχέδια  και  άδεια,   γιατί  δεν  υπάρχουν  στην  πολεοδομία,  στην Αθήνα  που  ξέρω  ,  ούτε  οι  άδειες  υπάρχουν  )

και  εφόσον  η  γνωμάτευση  του  ειδικού  (  τοπογράφος    κλπ ) είναι καθαρή   δίνεις  βεβαίωση  για μεταβίβαση

προυποθέτει  καλή  αποτύπωση  , ένα  τοπογραφικό  εξαρτημένο  που  θα  χρειαστείς  για  την  μεταβίβαση

εάν δεν έχεις ούτε  σύσταση  ούτε άδεια.

ειδάλλως βρίσκεις  πιο  καθαρή  φώτο  προ  1975  και  το  υπάγεις  στην  κατηγ  1

εάν  έχει  νέες αυθαίρετες  κατασκευές  το  αποδεικνύεις  τμηματικά .     

Πάντα  με  αποδεικτικά  στοιχεία    Ποτέ  στην  τύχη  και  με  βεβαίωση  ιδιοκτήτη

φυσικά  θα  πάρεις  βεβαίωση  πρώτης  ρευματοδότησης  ΔΕΗ  ,  και  Ε-9 (  ότι  δηλώσει ο  ιδιοκτήτης )  να  δεις  τι γίνεται

προ  55  είναι  καθαρό  νόμιμο   έτοιμο  για   μεταβίβαση  .

 

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

Θα προσέθετα λόγω κοινής λογικής δεοντολογίας της επιστήμης μας ότι θα πρέπει και τουλάχιστον μακροσκοπικά να το θεωρούμε ότι είναι δομοστατικά ακέραιο, διότι πολλά γίνονται μέσα σε 65 χρόνια. Δεν απαιτείται συνήθως βέβαια να το βεβαιώσουμε ρητώς.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Για διώροφη μονοκατοικία, ο ιδιοκτήτης στο Ε9 του έχει παλαιότητα 1941. Σε συμβόλαια του 1938 αναγράφεται ότι μεταβιβάζεται διόροφη οικία μετά του οικοπεδου της, όσης εκτάσεως κι αν είναι.

Το 2018 έγινε αποδοχή κληρονομιάς, περιγράφει τους χώρους ανά επίπεδο και εμφανίζει χώρους στο ισόγειο σαν αποθήκες. 

Γενικά, κατά την αποτύπωση που έκανα,  τα τ.μ. έχουν ελάχιστες αποκλίσεις ανάξιες λόγου. Το ακίνητο φαίνεται ότι έχει ανακαινιστεί πρόσφατα χωρίς να έχει αλλάξει δομικά. Οι αποθήκες όμως έγιναν δεύτερη κατοικία.

Τι δηλώνω και πώς;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

 

Link to comment
Share on other sites

οι οδηγιες για το Ε9 λενε οτι

Αναγράφεται το έτος κατασκευής του κτιρίου, όπως προκύπτει από την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή την τελευταία ουσιώδη αναθεώρησή της.

Άδεια αλλαγής μόνο της χρήσης του κτιρίου ή άδειες (μη ουσιώδους) ανακαίνισης που δεν θίγουν τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου (π.χ. άδεια ελαιοχρωματισμού, άδεια πέργκολας, άδεια επισκευής πατωμάτων κ.λπ.) δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της παλαιότητας.
Αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αναγράφεται το έτος κατασκευής, το οποίο προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. προγενέστερος τίτλος κτήσης, έναρξη ηλεκτροδότησης κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που υπάρχουν τμήματα κτίσματος με διαφορετική παλαιότητα, αναγράφεται το κτίσμα σε μια γραμμή και, ως έτος κατασκευής, το έτος της νεότερης οικοδομικής άδειας.
Αν το έτος κατασκευής δεν προκύπτει από δημόσιο έγγραφο ή από τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται το έτος, κατά το οποίο δηλώθηκε το κτίσμα με την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν.3427/2005.
Σε αυθαίρετες κατασκευές ή προσθήκες, οι οποίες νομιμοποιήθηκαν ή τακτοποιήθηκαν, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται το έτος κατασκευής, όπως αυτό αναγράφεται στην έκθεση του μηχανικού, στα έγγραφα της τακτοποίησης. Αν ο μηχανικός αναγράφει εύρος ετών στην έκθεσή του (π.χ. 2008 έως 2011), ως έτος κατασκευής λαμβάνεται η πιο πρόσφατη χρονολογία. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται έτος κατασκευής στην έκθεση του μηχανικού, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται αυτό της τακτοποίησης, το οποίο δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερο του 2011, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται τακτοποίηση κτισμάτων μεταγενέστερης κατασκευής.

- δες τι αλλαγες/προσθηκες εγιναν και αν ειναι "ουσιωδεις"

- ως προς τις αποθηκες λες οτι

"Οι αποθήκες όμως έγιναν δεύτερη κατοικία. "

τι σημαινει "εγιναν"???  Πότε "εγιναν"?

- η αποδοχη προφανως ειναι λαθος, εάν   ηταν ηδη το 2011  κατοικια αρα επρεπε να γινει τακτοποιηση

-ή εγινε μετα  το 2011.. .κατα παραβαση του νομου.

Τι λενε τα Ε9 και οι λογαριασμοί ΔΕΗ για τα ΔΤ και το ΤΑΠ?

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αλλαγές/προσθήκες δεν έχουν γίνει. Και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο έχει μείνει ξύλινο (και ωραίο). Πλακάκια, εσωτερικές πόρτες, αλουμίνια κλπ.

Προσωπικά πιστεύω ότι για να γλιτώσουν φορολογία(?) δήλωσαν το 2018 το ισόγειο αποθήκες. Εκτός κι αν όντως έγινε μετά το 2018...

Γιατί δεν αναφέρονται σε παλιότερο τίτλο ως αποθήκες.

Λογικά και οι αλλαγές των τ.μ. στο Ε9 θα έγιναν πριν την αποδοχή του 2018.

ΤΑΠ, Δημοτικά τέλη κλπ είναι όλα σωστά με το σύνολο των τ.μ. γιατί δεν υπάρχει σύσταση στο ακίνητο.

Άρα μόνο σαν αποθήκες...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.