Jump to content

Virtual POS για πιστωτικές κάρτες από ΕΤΕ στα μέλη του ΤΕΕ, χωρίς συνδρομή – πάγια χρέωση


Engineer
 Share

Recommended Posts

Σε συνέχεια πρόσφατων εξελίξεων στην αγορά σχετικά με τις υπηρεσίες πληρωμών – πιστωτικών καρτών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοινώνει νέα ειδική προσφορά της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) προς τους Μηχανικούς μέλη του – ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες εγγεγραμμένες στο βιβλίο Τεχνικών επωνυμιών – για είσπραξη των αμοιβών τους μέσω χρέωσης πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με τη νομοθεσία για υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (όπως POS).

Συγκεκριμένα, η νέα προσφορά αφορά τη δυνατότητα  υποστήριξης είσπραξης μέσω πιστωτικών καρτών μέσω virtual POS ή διαδικτυακού περιβάλλοντος, χωρίς χρήση εξοπλισμού (τερματικό POS) χωρίς χρέωση πάγιου κόστους αλλά με χρέωση μόνο ανά συναλλαγή, αφού προηγηθεί σχετική σύμβαση με την τράπεζα.

Αναλυτικότερα:

Προσφορά Χρέωσης Πιστωτικών Καρτών για Μηχανικούς

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα προσφέρει σε όποια από τα Μέλη του το Επιθυμούν τις εξής δυνατότητες να εισπράττουν την αμοιβή τους μέσω της χρέωσης πιστωτικών καρτών.

Προϋπόθεση για την παρακάτω προσφορά είναι οι Μηχανικοί να διατηρούν επαγγελματικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα και να είναι είτε Μέλη του ΤΕΕ είτε εγγεγραμμένοι στο βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του ΤΕΕ και να επισκεφθούν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας όπου τηρούν τον αντίστοιχο λογαριασμό.

Σύμφωνα με την ΕΤΕ, για την ενεργοποίηση της προσφοράς για κάθε μηχανικό, απαραίτητη είναι η ύπαρξη λογαριασμού όψεως στο όνομα του Μηχανικού. Κατά την επίσκεψη για την υπογραφή της αίτησης/σύμβασης, ο μηχανικός/εταιρεία θα πρέπει επίσης να έχει μαζί του την ταυτότητα του, την έναρξη επαγγέλματος ή/και εκτύπωση ενεργών ΚΑΔ από το taxisnet, την παρούσα προσφορά και να δηλώσει ότι επιθυμεί την υπηρεσία i-bank e-Commerce, με πρόσθετη υπηρεσία τις “Τηλεφωνικές / Ταχυδρομικές Πωλήσεις”.

Οι προσφερόμενες λύσεις δεν εξαρτώνται από την χρήση εξοπλισμού και πάγιου κόστους και είναι οι εξής:

Υποστήριξη εισπράξεως με πληκτρολόγηση των στοιχείων της Κάρτας Πελάτη

Για συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πληκτρολόγηση των στοιχείων της κάρτας του πελάτη, προσφέρονται οι ακόλουθοι δύο τρόποι διασύνδεσης:

 • Mε τη χρήση του virtual POS, σε περίπτωση που ο μηχανικός επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικτυακή εφαρμογή της Τράπεζας.
 • Mε τη χρήση xml, σε περίπτωση που επιθυμεί να λειτουργεί στο δικό του περιβάλλον και να καλεί τη σελίδα της Τράπεζας για την καταχώρηση των στοιχείων της κάρτας.

Υποστήριξη εισπράξεως από το διαδικτυακό τόπο κάθε Μηχανικού

Για συναλλαγές καρτών που θα πραγματοποιούνται στα site των Μηχανικών, προσφέρεται η δυνατότητα διασύνδεσης με το σύστημα της Τράπεζας, για τους σκοπούς της έγκρισης και της εκκαθάρισης των εντολών χρέωσης καρτών.

Συγκεκριμένα προτείνεται,

 • η διασύνδεση του siteτου Μηχανικού με HostedSolution, με δυνατότητα προσαρμογής του stylesheet και εμφάνισης με i-frame model, σε περίπτωση που το επιθυμεί
 • η χρήση της υπηρεσίας pre-register, με την οποία επιτυγχάνεται η εμπειρία για τον χρήστη του one-clickpayment. Η εν λόγω υπηρεσία εξασφαλίζει τη καλύτερη δυνατή εμπειρία του πελάτη και ενδείκνυται για περιπτώσεις που η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω κινητού τηλεφώνου ή Tablet.

Οι χρεώσεις ανά συναλλαγή είναι οι εξής:

Κάρτες Πληρωμών VISA MASTERCARD MAESTRO
Έκδοσης Εθνικής Τράπεζας 0,70% 0,70% 0,70%
Έκδοσης άλλων Τραπεζών 0,70% 0,70% 0,70%

 

Δυνατότητα διαχείρισης των πωλήσεών σε πραγματικό χρόνο

Μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος για το χρήστη, προσφέρεται η δυνατότητα άμεσης και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωσης και διαχείρισης των συναλλαγών, ανεξαρτήτως τύπου συναλλαγής.

 • Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής επιτρέπουν:
 • ασφαλή και ταυτόχρονη πρόσβαση πολλαπλών χρηστών
 • καθορισμό δικαιωμάτων ανά χρήστη
 • πραγματοποίηση επιστροφών και ακυρώσεων
 • παραγωγή εξειδικευμένων reports ανάλογα με τις ανάγκες σας

Μέγιστη ασφάλεια συναλλαγών

Η υπηρεσία i-bank e-Commerce προσφέρεται μέσω ενός πλήρους, πιστοποιημένου συστήματος κατά το διεθνές πρότυπο ασφάλειας PCI DSS. Επιπλέον, για την αύξηση του ποσοστού ασφάλειας προσφέρονται οι ακόλουθες δυνατότητες:

 • Υποστήριξη συναλλαγών 3-D Secure, MasterCard Secure Code και Verified by Visa.
 • Υποστήριξη συναλλαγών με χρήση token, PaymentTokenization, γεγονός που σας επιτρέπει τη διενέργεια επόμενης συναλλαγής χωρίς να ζητούνται εκ νέου τα στοιχεία της κάρτας (oneclickpayment)

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει να διερευνά την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών για την απλοποίηση της εργασίας των Μηχανικών και την μείωση του κόστους άσκησης του επαγγέλματός τους.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 26
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

"απαραίτητη είναι η ύπαρξη λογαριασμού όψεως στο όνομα του Μηχανικού"

Αφού έχουν βάλει μηνιαία συνδρομή στους λογαριασμούς όψεως.

Χάνω κάτι ή μας δουλεύουν;

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία προσπάθεια να βάλω pos στην εθνική ήταν πριν 10 μέρες ( είχα το free pos αλλά από 11/3/20 το κατήργησαν και θέλουν τερματικό) και η υπάλληλος μου είπε ότι δεν είναι διαθέσιμο των 3,90€ και μάλλον σιγά σιγά ούτε το 9,90€ και θα εγκρίνουν μόνο το 18.80€/μήνα ... Θυμωμένος μπήκα στο site να κάνω αίτηση για το 3,90 αφού το έβλεπα σαν προσφορά , όμως δεν το είχε σαν επιλογή εντός της αίτησης... Δεν υπάρχει πλέον το 3,90€..μετά το σημερινό όμως άλλαξαν τα δεδομένα

Link to comment
Share on other sites

Το να έχουν συνδρομή είναι δικαίωμα τους.

Το να βγάζουν ανακοινώσεις όμως ότι είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει έστω και εμμέσως συνδρομή είναι κοροϊδία.

Καλό θα ήταν να το διασαφηνίσει το ΤΕΕ 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο επαγγελματικός plus, δεν έχει συνδρομή.

Είναι ο πρώην λογαριασμός όψεως μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς είναι "πρώην".

Πλέον έχουν τον "Επαγγελματικό plus" (0€/μήνα), που --όπως λες-- όντως δεν έχει συνδρομή και είναι "πολυκαταθετικό προϊόν" για επαγγελματίες και δύο τύπους όψεως τον Basic (2€/μήνα) και τον Prestige (60€/'ετος). Δυστυχώς η ανακοίνωση του ΤΕΕ αναφέρει "...Σύμφωνα με την ΕΤΕ, για την ενεργοποίηση της προσφοράς για κάθε μηχανικό, απαραίτητη είναι η ύπαρξη λογαριασμού όψεως..."

Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά  ...(και γιατί να υπάρχουν δύο νήματα!!!!) θα συνεχίσω στο παρόν νήμα την όποια σχετική συζήτηση,

αν και το είχα προβλέψει αυτό (το περί ... "όψεως")  από την Παρασκευή που έγινε η σχετική ανάρτηση από τον δικηγορικό σύλλογο, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ αφελής κίνηση να δώσουν κάτι κυριολεκτικά εντελώς δωρεάν, εκτός .... αν η "αφέλεια" είναι ο σκοπός είναι να στερήσουν πελάτες από ανταγωνιστές ... και μελλοντικά βλέπουμε το δωρεάν να γίνεται "δωρεάν"  ... εξάλλου δεν νομίζω να είναι και είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται κάτι ... "δωρεάν" ...

 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Nα σημειώσω εδώ πως από το 2003 που άνοιξα λογαριασμό αμοιβών στην εθνική έχω τον εξής "ΑΠΛΟΣ ΟΨΕΩΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ/ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΟΨΕΩΣ ΙΔΙΩΤΩΝ" ο οποίος προς το παρόν δεν έχει καμία χρέωση. Μιας και έφτιαξα το POS της Viva στην παρούσα φάση δεν σκοπεύω να μπω σε διαδικασία να συζητάω τώρα με την εθνική.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις e banking της εθνικής μπορείς να δεις αν ο λογαριασμός σου χαρακτηρίζεται πλέον ως "επαγγελματικός plus"?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.