Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τραγελαφικά σε Δημόσιες Υπηρεσίες και απαράδεκτες συμπεριφορές


giannist

Recommended Posts

για να μην γινει παραξηγηση...δεν μιλαω για την ιδια πολεοδομια αλλα για την δικια μου που ειναι επαρχια. συγγνωμη αν δεν το ειπα απο την αρχη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 323
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

landsurveyor μπράβο φίλε μου. Καλά του έκανες. Όντας θύμα αγενούς συμπεριφοράς από απαίσιο-λιγδιάρη ελεγκτή θέλω να σε συγχαρώ. Και να ξέρεις ότι αυτό που έκανες θα το θυμηθεί την επόμενη φορά που θα πάει να το παίξει μάγκας.

 

Η πλάκα είναι παιδιά ότι στους ίδιους απαράδεκτους τύπους που μας φέρονται απαίσια πάνε συνάδελφοι μας δημοσιοσχετίστες-γλύπτες με τους οποίους είναι όλο χαχα και χοχο...Τι να πω... ?! Εμείς είμαστε οι περίεργοι ή κάτι άλλο παίζει?!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση συνάδελφοι.. ελπίζω να μην τον ξαναβρω σύντομα μπροστά μου. Πάντως το όνομα του και την φάτσα του θα τον θυμάμαι και έχει ο καιρός γυρίσματα...

 

Από ότι έμαθα όμως και από άλλους συναδέλφους είναι πολλοί αυτοί που τον έχουν στην μπούκα..και ότι αυτό σημαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε landsurveyor,

θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση για να μην παρεξηγηθώ από άλλους συναδέλφους, κυρίως δημόσιους υπαλλήλους (αν και μάλλον αυτό έχει γίνει ήδη). Όταν λέω να μην σκύβουμε το κεφάλι σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ να μιλάμε ή να συμπεριφερόμαστε με άσχημο τρόπο, ακόμα κι όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια άσχημη συμπεριφορά όπως αυτή που αντιμετώπισες εσύ. Θα πρέπει να πηγαίνουμε διαβασμένοι και ενημερωμένοι λίγο περισσότερο από τους υπαλλήλους στις πολεοδομίες. Αν δεν έχεις ήδη μια σαφή απάντηση για το ερώτημά σου προτίμησε να θέσεις γραπτό ερώτημα στην αρμόδια υπηρεσία.

Οι υπάλληλοι με αυτή τη συμπεριφορά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Προσωπικά έχω καθημερινή επαφή με δημόσιους υπαλλήλους σε συγκεκριμένη πολεοδομία της χώρας που θα τους χαρακτήριζα αξιόλογους, ευγενέστατους και πολύ μα πολύ εξυπηρετικούς. Ποτέ δεν μου αρνήθηκαν τη βοήθειά τους και τις πολύτιμες γνώσεις τους. Η άσχημη συμπεριφορά και η άρνηση μου έχουν τύχει και εμένα, αλλά ήταν η εξαίρεση...............

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Zena, σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι σαν και αυτόν που αντιμετώπισα τις προάλλες. Έχω και εγώ καθημερινή επαφή με υπαλλήλους σε άλλη πολεοδομία που είναι ακριβώς όπως το περιέγραψες και εσύ και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι συνάδελφοι.

 

Δεν κατηγόρησα γενικά τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά τους υπαλλήλους με απαράδεκτες συμπεριφορές όπως αυτή που περιέγραψα πιο πάνω.

Όσο αφορά την προετοιμασία, όπως εξήγησα είχα κάνει ήδη την έρευνα μου

και δυστυχώς δεν μπόρεσα να καταλήξω σε αποτέλεσμα, δεν πήγα στον "σύμβουλο"

όπως αποκάλεσε τον εαυτό του. Αυτό που του ζήτησα ήταν να κάνει την δουλειά του

και να με βοηθήσει να βγάλω μία άκρη, από την υπηρεσία του θα περάσει μεθαύριο το τοπογραφικό για να βγει οικοδομική άδεια.

 

Σχετικά με την συμπεριφορά προς του υπαλλήλους αυτούς, να ξέρεις ότι είμαι

πολύ ήρεμος και ευγενικός άνθρωπος και ποτέ μα ποτέ δεν ξαναέφτασα σε τέτοιο

σημείο με δημόσιο υπάλληλο και ειδικά και μεγαλύτερης ηλικίας από εμένα. Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου γιατί ξέρω ότι αν έφευγα χωρίς να πω κουβέντα

θα με απασχολούσε στην συνέχεια.

Δεν είμαι σκουπίδι και δεν θέλω να μου συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ούτε σε έμενα

αλλά ούτε και σε εμπειρότερους και μεγαλύτερους από αυτούς συναδέλφους.

 

Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να απομακρύνονται από τις θέσεις τους γιατί

το μόνο που κάνουν είναι να ντροπιάζουν το επάγγελμα.

Link to comment
Share on other sites

Ο ταμίας Δήμου http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=73220&cid=4

σήκωσε 900Κ Ε.

 

Απ' ότι ακούστηκε το χρήμα ξαναγύρισε στο ελληνικό δημόσιο μέσω του ΟΠΑΠ και του KINO!

 

Οπότε αν και μακρυχέρης βοήθησε να αναδιανεμηθούν τα χρήματα που προορίζονταν για το Δήμο και να πάνε στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τα πρακτορεία :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συμφωνώ με τα περισσότερα από τα όσα έχουν αναφερθεί αλλά έχω να σημειώσω τα εξής. Σαφώς και υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" υπάλληλοι. Αυτή τη στιγμή είμαι κι εγώ μια υπάλληλους ΟΤΑ και θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στην δεύτερη κατηγορία αυτών (δούλεψα άλλωστε για αρκετά χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας και την έχω βιώσει για καλά την ταλαιπωρία των Υπηρεσιών). Βέβαια όπως υπάρχουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων υπάρχουν και δυο κατηγορίες ιδιωτών μηχανικών και μη των οποίων η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη.

Θα παραθέσω λοιπόν κι εγώ μια τέτοια περίπτωση.

Ήρθε ιδιώτης μηχανικός (ο παλιός και καλά της περιοχής) στο Δήμο ο οποίος αξίωνε να του δώσω βεβαίωση για το χρόνο δημιουργίας οικοπέδου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με την Εγκύκλιο Κατσηγιάννη, για την έκδοση οικοδομικής αδείας. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δήμαρχο, αρνηθήκαμε την έκδοση της βεβαίωσης. Ο ίδιος βέβαια θεώρησε ότι δεν ήθελα να τον εξυπηρετήσω εγώ.

"Ήρθες στο μέρος μας για να μας εξΥΠΗΡΕΤΕΙΣ και δεν το κάνεις. Είναι μια απλή βεβαίωση που ο Δήμος μέχρι τώρα δεν είχε πρόβλημα να την εκδόσει..." και άλλα τέτοια.

Προφανώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι:

α) το μέρος που δραστηριοποιείται ένας ιδιώτης μηχανικός δεν είναι τσιφλίκι του

β) ο υπάλληλος σε μια Υπηρεσία οφείλει να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι να ΥΠΗΡΕΤΕΙ τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του καθενός

γ) κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστεί. Δεν σημαίνει ότι κάτι που ισχύει για ένα οικόπεδο ισχύει και για όλα.

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" υπάλληλοι. .......Βέβαια όπως υπάρχουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων υπάρχουν και δυο κατηγορίες ιδιωτών μηχανικών και μη των οποίων η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη.

φυσικά και υπάρχουν από που νομίζεις καλόμαθαν οι "κακοί" υπάλληλοι

 

νομίζεις δεν τους βλέπουμε και εμείς καθημερινώς, μπροστά μας γίνονται τα σκηνικά

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δέχτηκα σήμερα το πρωί τηλεφώνημα από το τμήμα της χρήσης γης να τους επισκεφτώ μες στην εβδομάδα για ένα θέμα μου, καθαρά γραφειοκρατικό.

Λέω, μια που είμαι στο κέντρο δεν πάω από εκεί να δω... κλειστή πόρτα με χαρτάκι ότι Τετάρτη δεν εξυπηρετούν.

Ρωτάω δίπλα και μου λένε ότι "είναι μέσα, αλλά την Τετάρτη είναι κλειστά". Παίρνω τηλέφωνο και αναφέρω ότι βρίσκομαι έξω από την πόρτα. Με τα χίλια ζόρια άνοιξε η πόρτα έκατσα μέσα 30 δευτερόλεπτα και η δουλειά τελείωσε, μέσα σε σχόλια ότι κακώς ήρθα ημέρα Τετάρτη.

 

Α! Φεύγοντας είδα και μια ανακοίνωση... 13:30 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

 

Αυτό δεν είναι κράτος.... @!@#^&%# είναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.