Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μάστερ τα πενταετή πτυχία των μηχανικών του ΕΜΠ


Michanikos.gr

Recommended Posts

Η απάντηση στην ερώτηση που έκανες αν έχω επισκεφθεί βιβλιοθήκη Αγγλικού ή Αμερικάνικου πανεπιστημίου, είναι ΟΧΙ.

(Το αναγράφω γιατί είδα ότι ανασκεύασες και την εξάλειψες την ερώτησή σου. Για να μην αισθάνεσαι ότι φυμώνεσαι μέσα από το φόρουμ και για την συνεχή ροή της κουβέντας...)

 

Όχι, γιατί είχα την τύχη, την ατυχία, όπως θες ονόμασέ τη να περάσω με επιμονή σε Σχολή της Ελλάδας. Γιατί αν το θέλεις είτε γιατί δεν διέθετε ο πατέρας μου το ανάλογο κονδύλι, είτε γιατί δεν φυγομάχησα από τις πανελλήνιες, είτε γιατί είχα τα προσόντα και εισήχθηκα σε 3 σχολές (1 ΤΕΙ & 2 ΑΕΙ, όλα εντός Αθηνών) στην Ελλάδα, είτε γιατί δεν ήθελα να φύγω από τη βολή της οικείας μου.

Σε καμιά όμως περίπτωση φίλε Agrafiot: 1) Δεν ποσοτικοποίησα από μόνος μου (αν διάβασες όλο το thread από την αρχή, άλλοι το έχουν κάνει) τις σπουδές με τα έτη. Στο κάτω κάτω και αυτό να έχω κάνει.... ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

2) Μπορεί να μη συμφωνούμε όμως ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΑ το επίπεδο της συζήτησης, όπως κάνεις εσύ εκμηδενιστικά.

3) Εγώ παράθεσα κάποιες σκέψεις μου σωστές ή λάθος αυτές έχω, τις δικές σου σοβαρές σκέψεις & προτάσεις ΔΕΝ είδα, γιατί πέρα από τη πλάκα (μόνο έτσι μπορώ να εκλάβω την ανωτέρω δημοσίευσή σου) κάποιες θα έχεις....

 

** Την προέλευσή σου δεν είδα στα στοιχεία σου, ή δεν έχεις προέλευση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 298
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Κοίταξε GRTOPO,

φυσικά και ποσοτικοποίησες τις σπουδές. Αυτό είναι και το πιο σύνηθες λάθος που κάνουν όσοι κριτικάρουν τους αποφοίτους ξένων ΑΕΙ. Δηλαδή προπτυχιακό και Μάστερ σε 3+1 χρόνια, όσα δηλαδή και τα χρόνια των ΤΕΙ, άρα λοιπόν ΤΕΙ και ΑΕΙ αλλοδαπής στην ίδια μοίρα..Τα λέω καλά? Δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να εξετάσει πρόγραμμα σπουδών, επίπεδο διδασκόντων, υλικοτεχνικές υποδομές, εργαστήρια, κλπ κλπ που καθορίζουν το επίπεδο σπουδών. Αφοριστικά ΤΕΙ=ΑΕΙ Αλλοδαπής διότι τα χρόνια είναι ίδια.

 

Και να σου πω και κάτι φίλε grtopo? Τί μαθήματα κάνεις στο ΕΜΠ στα δύο πρώτα εξάμηνα? Εκτός από μαθηματικά τίποτα.

 

Το υπόλοιπο μύνημα φυσικά και είναι χιουμοριστικό, εκτός και αν θέλεις αλήθεια να πατήσεις στο μέτωπο μου καμιά σφραγίδα!

 

Η πρόταση μου είναι ότι αφού είμαστε μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης θα πρέπει τα επαγγελματικά δικαιώματα να είναι εναρμονισμένα σε όλες τις χώρες. Σε μεγαλύτερη κλίμακα δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχει, κατά την γνώμη μου, ένα ευρωπαικό επιμελητήριο, το οποίο να θέτει τις απαιτήσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού στην Ε.Ε. Το επιμελητήριο αυτό θα πρέπει να δίνει οδηγίες για τα προγράμματα σπουδών σε όλα τα Ευρωπαικά Ιδρύματα, αν θέλουν να δίδουν πτυχία μηχανικών.

Τώρα σε πιο τοπικό επίπεδο, έχω να πω ότι επειδή ακριβώς το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό, θα πρέπει τα επαγγελματικά δικαιώματα (επειδή ακριβώς είναι επαγγελματικά και όχι ακαδημαικά) να είναι ανεξάρτητα από τα χρόνια φοίτησης, αλλά να εξαρτώνται από το επίπεδο επάρκειας του καθενός. Εξετάσεις δηλαδή από το επιμελητήριο, σοβαρές όμως, όχι τα σημερινά καραγκιοζιλίκια.

 

Όσο για την προέλευση μου είμαι Έλλην, σπούδασα στο University of Leeds, έκανα μεταπτυχιακό στο Penn State Η.Π.Α.

Link to comment
Share on other sites

Α, και στην Αγγλία, γνωστός μου μηχανολόγος που τελείωσε στο Α.Π.Θ. ξεκίνησε απευθείας διδακτορικό, πράγμα που συνεπάγεται ότι του αναγνώρισαν το πτυχίο ως μάστερ

 

Δεν ισχύει μια τέτοια έμμεση αναγνώριση. Στην Αγγλία μπορείς να κάνεις διδκατορικό κατευθείας αν έχεις second class πτυχίο και πάνω στο bachelor

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το ΤΕΙ Αθηνών είναι 875 θέσεις πιο ψηλά (!!!) στην παγκόσμια κατάταξη από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, τότε λογικά αν θα δίνει MEng η σχολή Μηχ. Μηχανικών της σχολής στην Μακεδονία θα πρέπει και το ΤΕΙ Αθηνών (+Κρητης +Πειραιά) να αποδίδει Meng. Ε;

 

Για αυτό λέω ας μην βαυκαλιζόμαστε με τους τίτλους και τις @@ες τους. Ας εξορθολογιστούν τα ΑΕΙ (εννοώ τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ GRTOPO αν ντεν γκαταλαμπαίνει αλλιώς) και σαν οντότητα (να σταματήσει το μάσημα των κονδυλίων), σαν αριθμός και σαν επ. δικαιώματα. Να ισχύουν οι ίδιοι ΚΑΝΟΝΕΣ για όλους και όχι το ρατσιστικό "εσείς είστε κατώτεροι επειδή έτσι μας αρέσει..."

Link to comment
Share on other sites

"εσείς είστε κατώτεροι επειδή έτσι μας αρέσει..."

 

Κατι τετοιο δεν ισχυει φυσικα...Αλλοι ειναι οι λογοι...

Στο μονο που θα συμφωνησω μαζι σου ειναι για τους μηχανικους απο την αλλοδαπη..(ΔΕΝ εννοω αυτους ππου επελεξαν να σπουδασουν σε σοβαρα πανεπιστημια του εξωτερικου γτ προγματικα το ειχαν ψαξει... αλλα αυτους που πηγαν στο εξωτερικο επειδη δεν περασαν ουτε στην τελευταια σχολη του εσωτερικου...)

 

Φιλε Σταυρο δε βαρεθηκες να υποτιμας κ τον εαυτο σου κ τους υπολοιπους για τους οποιους αναφερεσαι..?? Τοσα ποστ εναντιον τον αποφοιτων ΑΕΙ και των χαμενων δικαιωματων σου... Τοσο πολυ εχθρα δλδ??

Link to comment
Share on other sites

Αχά!!! Έχεις λοιπόν και σοβαρές προτάσεις....

Οι προτάσεις σου όμως αφορούν αυτή τη στιγμή το θέμα Ελληνικών ΑΕΙ με αλλοδαπής.

Η ελληνική πραγματικότητα όμως έχει και τα ΤΕΙ. Για το θέμα αυτό τι προτείνεις??

Σωστά ανάφερες ότι τα 2 πρώτα εξάμηνα τα μαθήματα ήταν γενικής παιδείας και κυρίαρχα τα μαθηματικά και τις φυσικές. Πλην όμως όπως ξέρεις ένα ΑΕΙ πρέπει να παρέχει και γενικότερης έννοιας εκπαίδευση. Από το Ίδρυμα αυτό δεν θα βγούν μόνο Μηχανικοί της καθημερινής εφαρμογής και της πρώτης γραμμής εργοταξίου, αλλά και Μηχανικοί εκπαίδευσης και ακαδημαϊκής - ερευνητικής καριέρας. Επίσης με ο τίτλος Μηχανικού συνοδεύεται από τον επιθετικό προσδιορισμό της ειδικότητας. Θεωρώ πως κάποιος που φέρει τον τίτλο του μηχανικού πρέπει να έχει και εκπαίδευση λίγο πιο ευρεία από το στενό γνωστικό του αντικείμενο, ώστε να μπορεί να συνεργαστεί και με τις άλλες ειδικότητες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επεκταθεί και το εύρος των μαθημάτων και φυσικά ο χρόνος.

Με το σκεπτικό σου, (απ' ότι καταλαβαίνω) είσαι της άποψης ότι τα προγράμματα σπουδών που διδάσκονται στα Ελληνικά Πολυτεχνεία έχουν και την "φύρα" τους, οπότε αν αφαιρεθούν τα "περιττά" αυτά μαθήματα ο χρόνος φοίτησης θα συμπυκνωθεί στα επίπεδα των ξένων πανεπιστημίων, κατά την άποψή σου πάντα.

¨Οπότε είναι αδικαιολόγητη η ανίσωση μεταξύ ελληνικών και αλλοδαπής.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Δεν μπορώ να φανταστώ το τμήμα Τοπογραφίας να διδάσκει μόνο τοπογραφικές εφαρμογές, των Πολιτικών μόνο στατικές κλπ κλπ... παρέχοντας ΜΟΝΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΕΙΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ στους φοιτητές τους.!!

Όσο για το Ευρωπαϊκό Τεχν. Επιμελητήριο .... να είσαι σίγουρος πως κάποτε θα το δούμε και αυτό.... υγεία να έχουμε!

Τελειώνοντας φίλε, μιας και μας είπες και την προέλευση... γιατί πήγες για σπουδές στο Leeds?? Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι, ειλικρινά.

 

@ Stayros,

Προφανώς δεν με διάβασες προσεκτικά και μην ειρωνεύεσαι "αν ντεν γκαταλαμπαίνει αλλιώς". Προσπάθησε να κρατήσεις το επίπεδο της κουβέντας. Αν δεν μπορείς λόγω παιδείας, ψυχοσύνθεσης και ταπεραμέντου .... δεν έχω πρόβλημα να κατεβάσω εγώ το δικό μου (και πίστεψέ με μπορώ έως επιπέδου λιμανιού.. αλλά σε π.μ όχι σε ποστ).

Συμφωνώ με τον εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και τη σταδιακή αναβάθμιση των πτυχιούχων ΤΕΙ στα επαγγελματικά δικαιώματα των ΑΕΙ συν τω χρόνω και την αποδεδειγμένη εμπερία του καθενός και όχι αυτομάτως και συλλήβδην όλων των πτυχ. ΤΕΙ βάφτισή τους ΑΕΙ και εκχώρηση δικαιωμάτων.!!! Στο κάτω κάτω φίλε Σταύρο, οι κανόνες της Ελληνικής πραγματικότητας σου ηταν γνωστοί, όταν έδινες πανελλήνιες και πορεύτηκες με αυτούς... δεν στους άλλαξαν στην πορεία.

 

Αυτά τα ολίγα. Πιστεύω πως όπως επεσήμανε και ο ZaXoYs το θέμα έχει εκτραπεί αρκετά και μετατράπηκε σε καζάνι εν βρασμώ. Προτείνω να κλειδωθεί και να σταματήσουμε να ποστάρουμε διαφορετικά από το θέμα.

Στην τελική φιλοι συμφωνούμε ή διαφωνούμε, οι αποφάσεις λαμβάνονται από αλλους για μας.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί το ΕΜΠ μαζί με τις παρέες του στο ΤΕΕ να νομίζει ότι νομοθετεί αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Επί των λεγομένων σου όμως και για να χρησιμοποιήσω τα δικά σου λόγια θυμίζω το εξής : "Εφόσον με 3.5-4 χρόνια σπουδές, οπουδήποτε στον κόσμο, θεωρούν και βεβαιώνουν ότι σου έδωσαν bachelor....", γιατί άραγε το ΕΜΠ και ΤΕΕ που επικαλούνται την παγκόσμια ή ευρωπαϊκή πραγματικότητα για την πάρτι τους, την απορρίπτουν για όλους τους άλλους και συγκεκριμένα για τα ΤΕΙ και τις ισότιμες σχολές εξωτερικού ?

 

 

 

Ενώ τα βαφτίσια του προγράμματος σπουδών του πολυτεχνείου που είναι διαρθρωμένο ως ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ πρόγραμμα ως ισοδύναμου με master είναι ισοπέδωση προς τα πάνω ???

 

 

 

Η διαφορά των ΑΤΕΙ από το πολυτεχνείο δεν είναι ούτε 2 ούτε 4 χρόνια, αλλά 1 έτος. Αν κάποιοι δεν στρώνονται να διαβάσουν και κάνουν 10 χρόνια στο πολυτεχνείο αυτό δεν σημαίνει ότι το χρονικό αυτό διάστημα προσμετράται στη διαφορά των ετών σπουδών. Υπάρχουν πολλοί φοιτητές του πολυτεχνείου που τέλειωσαν στα 5 χρόνια ακριβώς. Όσοι κάθονται 2-4 χρόνια παραπάνω προφανώς δεν είναι τόσο καλοί φοιτητές.

Και με την ευκαιρία, δεν βλέπω να "λιώνουν" και τόσο πολύ στο διάβασμα όσο θες να μας παρουσιάσεις. Αντιθέτως, βλέπω να "λιώνουν" μια χαρά από τις μπύρες και τις κραιπάλες κάθε Σάββατο στα πάρτυ της ΑΣΟΕΕ και της Γεωπονικής.

 

Στον ιδιωτικό τομέα παίρνεις τα λεφτά που θέλεις-πρέπει:

1) Αν είσαι ικανός να τα ζητήσεις.

2) Αν "τα φέρνεις" στον εργοδότη (σαν τους τραγουδιάρηδες κάτι)

Ενδέχεται να μη χρειάζεται ούτε καν δίπλωμα. Πολύ περισσότερο δεν χρειάζεται "master".

Για το διδακτορικό χρειάζεσαι:

1) "Γλύψιμο"-αντοχή στην αγγαρεία.-

Το παν είναι να ξέρεις να "πλασάρεις" τον εαυτό σου και κατά δεύτερο λόγο να βγάζεις δουλειά.Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες της κακιάς ώρας.

 

Ο μόνος λόγος για τον οποίο είναι δίκαιο να αποκτήσει την πραγματική του υπόσταση το δίπλωμα του Πολυτεχνείου (δεν αναφέρομαι μόνο στο Ε.Μ.Π., με το οποίο έχετε φάει τα λυσσακά σας οι ΤΕΙτζήδες, αλλά σε όλες τις πολυτεχνικές σχολές), είναι αυτά τα ξεφτιλισμένα 200-300 ευρώ το μήνα παραπάνω στο δημόσιο. Έτσι για το γαμώτο ρε παιδί μου και τα 2-3 χρόνια παραπάνω που ξόδεψαν στη νιότη τους οι "τεμπέληδες" (όπως θέλετε να πιστεύετε-λες και πολλοί από εμάς τους υπόλοιπους δεν περάσαμε έστω και για λίγο από ΤΕΙ για να έχουμε μέτρο σύγκρισης).

 

Είναι αστείο πάντως το μένος ορισμένων με το Ε.Μ.Π. (γιατί άραγε καίγονται τόσο αφού "η ευρώπη γελάει" με αυτό; ) και το Τ.Ε.Ε. (να το καταργήσουμε δηλαδή και να δημιουργήσουμε κάποιον άλλο ελεγκτικό και ρυθμιστικό φορέα, μόνο και μόνο για να καταφέρουμε να ευνοηθούν επιτέλους όσοι έμειναν στην "απόξω" τα τελευταία χρόνια).

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το ΤΕΙ Αθηνών είναι 875 θέσεις πιο ψηλά (!!!) στην παγκόσμια κατάταξη από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, τότε λογικά αν θα δίνει meng η σχολή Μηχ. Μηχανικών της σχολής στην Μακεδονία θα πρέπει και το ΤΕΙ Αθηνών (+Κρητης +Πειραιά) να αποδίδει meng. Ε;

 

Για αυτό λέω ας μην βαυκαλιζόμαστε με τους τίτλους και τις @@ες τους. Ας εξορθολογιστούν τα ΑΕΙ (εννοώ τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ grtopo αν ντεν γκαταλαμπαίνει αλλιώς) και σαν οντότητα (να σταματήσει το μάσημα των κονδυλίων), σαν αριθμός και σαν επ. δικαιώματα. Να ισχύουν οι ίδιοι ΚΑΝΟΝΕΣ για όλους και όχι το ρατσιστικό "εσείς είστε κατώτεροι επειδή έτσι μας αρέσει..."

 

Πάσο.................

Link to comment
Share on other sites

Μπήκες εκει που μπήκες με κανα 13 , ο του ΕΜΠ μπηκε εκει που μπήκε με 19 , και θες τα ίδια δικαιώματα?Έλα και εσυ ΕΜΠ να χεις τα δικαιώματα που θές

 

Σε παρακαλώ, μην είσαι ερειστικός - εμπρηστικός και προσβλητικός. Διατήρησε το επίπεδο της συζήτησης! Όσο και αυτό να είναι αλήθεια, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ, δεν μπορώ να παραβλέψω το ύφος σου. Απευθύνεσαι σε συνάδελφο μας (υπό την ευρεία έννοια), συνεργάτη στο πεδίο, στο γραφείο.

Ως mod είμαι υποχρεωμένος να σου επιβάλλω κίτρινη κάρτα.

Ευχαριστώ για την κατανόηση που είμαι σίγουρος ότι θα επιδείξεις.

Link to comment
Share on other sites

@christopografow Ελπίζω να κατάλαβες πως όντως το πρόβλημα είναι πιο πολυσύνθετο από ότι φαινομενικά ακούγεται. Για αυτό λέω εξορθολογισμός είναι η μόνη λύση...

 

@terry Η έχθρα δεν υπάρχει με τα Πολυτεχνεία. Υπάρχει ενάντια στο ρατσισμό και τον ετσιθελισμό που έχει εξαπολύσει η συντεχνία του ΤΕΕ εδώ και δεκαετίες. Ακόμα και εδώ ορισμένοι επιμένουν γκεμπελικά (ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει) να ξεχωρίζουν τα ΤΕΙ από τα ΑΕΙ ενώ είναι γνωστό ΣΕ ΟΛΟΥΣ ότι ΤΕΙ=ΑΕΙ. Εκεί τι έχθρα υπάρχει δηλαδή; Δε σε κάνει να αναρωτιέσε;

 

@tpanag τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι διαφορετικά από τη θέση στο δημόσιο. Εκεί οι κατηγορίες είναι ΠΕ και ΤΕ, και ας εισάγονται όλοι ως ΑΕΙ με τους όποιους μισθολογικούς διαχωρισμούς να παραμένουν (οι ψευδοπροφήτες που έλεγαν ότι με την ανωτατοποίηση θα επέλθει η ισοπέδωση τι λένε για αυτό; ). Επαγγελματικά δικαιώματα σημαίνει ΜΟΝΟ ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα που σπούδασε κάποιος επί 4χρόνια, δικαιωμα που πρέπει να το έχουμε όλοι.

 

@GRTOPO Το πόσο οι γνώσεις που προσφέρουν τα ξένα πανεπιστήμια είναι στείρες φαίνεται από τα μεγάλα έργα πχ Γέφυρα Ρίο-Αντίριο που έπρεπε να έρθουν οι απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων με τις ΣΤΕΙΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ για να δουν γέφυρα οι άμοιροι οι κάτοικοι μετά από τόσα χρόνια. Όσο για τους "κανόνες που ήξερα όταν έδινα πανελλήνιες" δεν μου είπε κανείς πως σπουδάζοντας 3 χρόνια στη Βουλγαρία θα μπορεί κανείς να έχει περισσότερα επ. δικαιώματα από μένα στην Ελλάδα. Και οσονούπο και όλοι οι απόφοιτοι ΚΟΛΕΓΙΩΝ. ΑΡΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, θες δε θες να το καταλάβεις δεν έχει σημασία για τη πραγματικότητα γύρω σου, απλά ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ. Εγώ έχω καταλάβει ότι έχουν αλλάξει και για αυτό φωνάζω για το δίκιο μου. Και το ξαναλέω, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ οι απόφοιτοι τους ας έχουν επ. δικαιώματα δικηγόρου, γιατρού, υπερμηχανικού. Εμένα με νοιάζει αυτός που ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΣΕ ΚΟΛΕΓΙΟ να μην έχει περισσότερα επ. δικαιώματα από μένα.

 

Τώρα όσο αφορά συμπεριφορά του καναπέ και του λιμανιού δεν μασάω πουθενά. Όποιος θέλει εδώ είμαι...

 

Όσο για το Meng καθεαυτό επιμένω, το κράξιμο έχει ξεκινήσει και δεν είναι μόνο από τα ΤΕΙ...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.