jkanel Δημοσιεύτηκε October 5, 2023 at 01:43 μμ Δημοσιεύτηκε October 5, 2023 at 01:43 μμ Καλησπέρα σας,σε οικόπεδο εντός σχεδίου στην Αττική υπάρχουν 4 κτίρια με άδεια.Δεν έχει γίνει σύσταση καθέτου, αλλά υπάρχει μόνο σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών στα κτίρια . Η καταχώρηση οικοπέδου θα είναι μία και για τα 4 κτίρια;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε October 5, 2023 at 01:53 μμ Δημοσιεύτηκε October 5, 2023 at 01:53 μμ Μήπως έχει γίνει μικτή κάθετη (οριζόντιες επί καθέτων);
ppanag Δημοσιεύτηκε October 7, 2023 at 07:33 πμ Δημοσιεύτηκε October 7, 2023 at 07:33 πμ @jkanel Νομικά δεν στέκει μια οριζόντια σύσταση για τέσσερα κτίρια, εκτός και αν κάπως ενώνονται στατικά ή λειτουργικά (π.χ. κοινό σκέλετό?? κοινό υπόγειο?? Μήπως ακουμπάνε το ένα πάνω στο άλλο ???). Αν όντως έχετε 1 λειτουργική ενότητα κτιρίων με οριζόντια σύσταση τότε ναί περιγράφεται το οικόπεδο ολόκληρο για τα 4 κτίρια... Εδώ όμως είναι που λέω: μην πάρετε την ευθύνη αν δεν είστε σίγουροι... ζητήστε βοήθεια από τον συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει για την ερμηνεία της σύστασης (αν ερμηνεύεται ως κάθετη ή οριζόντια). Έχω δει συστάσεις να γράφουν οριζόντια σύσταση και επί της ουσίας να είναι κάθετη σύσταση (άλλωστε και η κάθετη σύσταση είναι υποενότητα της οριζόντιας... ονομάζεται και οριζόντια σύσταση με το σύστημα των καθέτων). extra tips: 1. στο κτηματολόγιο τι ΚΑΕΚ έχουν ... το προτελευταίο νούμερο είναι μηδέν ή διάφορο του μηδενός??? 2. το τοπογραφικό της σύστασης δείχνει τμήματα οικοπέδων για κάθε κατοικία ή όχι ??? (στις οριζόντιες συστάσεις δεν μπορούν να οριστούν τμήματα οικοπέδου, αλλά μόνο ποσοστά συνιδιοκτησίας) 2
akis73 Δημοσιεύτηκε October 17, 2023 at 08:32 πμ Δημοσιεύτηκε October 17, 2023 at 08:32 πμ Καλησπέρα, έχω 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες επί καθέτου σε αγρ/χιο εκτός σχεδίου. Έχω μπερδευτεί στο ως προς πως πρέπει να τις καταχωρίσω. Φτιάχνω μία κάθετη και εκεί περνάω 7 καταχωρίσεις ως "οριζόντια επί καθέτου"; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Ιουλιανός Δημοσιεύτηκε October 17, 2023 at 08:49 πμ Δημοσιεύτηκε October 17, 2023 at 08:49 πμ @akis73 Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνεις. Καταχωρείς ως ξεχωριστό γεωτεμάχιο την κάθετη που σε ενδιαφέρει. Έπειτα συνεχίζεις με τις οριζόντιες επί της καθέτου. 1 1
dimitris GM Δημοσιεύτηκε October 17, 2023 at 08:49 πμ Δημοσιεύτηκε October 17, 2023 at 08:49 πμ (edited) σωστα. Α) Καταχώριση Οικοπέδου / Γηπέδου: Προσδιορισμός του οικοπέδου ή γηπέδου με αναφορά των κτισμάτων και της σύστασης οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας επί αυτού, εφόσον υφίστανται. α. Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο, αντιστοιχεί μία καταχώ- ριση Οικοπέδου / Γηπέδου. Σε περίπτωση ύπαρξης σύ- στασης καθέτου ιδιοκτησίας, δύναται να γίνει ξεχωριστή καταχώριση για κάθε τμήμα του οικοπέδου ή γηπέδου που αποτελεί κάθετη ιδιοκτησία. Εφόσον έχει συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία επί καθέτου, γίνεται υποχρεωτικά ξεχωριστή καταχώριση Οικοπέδου / Γηπέδου για κάθε κάθετη ιδιοκτησία Edited October 17, 2023 at 08:50 πμ by dimitris GM 1
Patrick Δημοσιεύτηκε November 8, 2023 at 10:54 πμ Δημοσιεύτηκε November 8, 2023 at 10:54 πμ (edited) Καλημέρα, να επιβεβαιωθώ και εγώ με κατι . Εχω οικόπεδο με σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών, η μια κάθετη εχει κτίσμα και η δεύτερη ειναι αδόμητη. Θέλω να εκδώσω ΗΤΚ για την δεύτερη (αδόμητη) . Καταχωρω στο μητρώο μόνο την δεύτερη κάθετη με εμβαδόν της 2ης κάθετης και επιλέγω αδόμητο ...σωστα? Στον τιτλο γραφω πχ ΚΑΘΕΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ -ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ 1 -ΑΔΟΜΗΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ...... ? Edited November 8, 2023 at 10:56 πμ by Patrick
tetris Δημοσιεύτηκε November 8, 2023 at 11:35 πμ Δημοσιεύτηκε November 8, 2023 at 11:35 πμ Αν υπάρχει Κτηματολόγιο στην περιοχή, είναι προτιμότερο να γράψεις : αδόμητη κάθετη ιδιοκτησία με ΚΑΕΚ ************/*/0 1
Patrick Δημοσιεύτηκε November 8, 2023 at 11:36 πμ Δημοσιεύτηκε November 8, 2023 at 11:36 πμ (edited) Το κτηματολόγιο ειναι σε φάση ανάρτησης, και εχει αναρτηθει ολο το οικοπεδο.. Edited November 8, 2023 at 11:49 πμ by Patrick
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε November 8, 2023 at 04:13 μμ Δημοσιεύτηκε November 8, 2023 at 04:13 μμ Αν δεν υπάρχει ακόμη λειτουργούν κτηματολόγιο, το ΚΑΕΚ το αναφέρεις στα σχόλια με την σχετική επισήμανση και το εμβαδόν οικοπέδου και κάθετης βάσει ανάρτησης κτηματολογίου 2
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα