Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζώνη των 500 μ. γύρω απο οικισμούς


Recommended Posts

Σωστά, το "αυξάνουν" της παραγράφου 10 το εκλάμβανα ως "ευνοούν", αλλά είναι αυτό που λες ότι πλέον ισχύει το δυσμενέστερο (10 στρ). Μετά από αυτό πιστεύεις ότι ουσιαστικά δεν έχει νόημα να ρωτήσω στην πολεοδομία, αφού το γήπεδο τριών στρεμάτων δεν είναι πλέον άρτιο, σωστά; Που θα ρωτήσω δηλ και για άλλους λόγους (π.χ. αν είναι σε natura)..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Το σάιτ αυτό το τσεκαρα μόνο για Κτηματολόγιο. Αλλά τελικά και εγώ μέσω κτηματολογίου βρήκα την απάντηση, από το λινκ για πιστοποίηση, που έχει φυσικά τον ίδιο χάρτη με αυτόν που παραπέμπεις. Έστειλα και στη ΥΔΟΜ ερώτηση, αν και δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο πέρα από αυτά που συζητήσαμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα tetris, ορίζεται γύρω από τα παλαιά κτίσματα.

Μια ερώτηση ίδιου θέματος. Γήπεδο εντός ζώνης εμβαδού 2,5 στρ., ο μόνος τίτλος ιδιοκτησία που υπάρχει είναι του 1995 (γονική παροχή), και μέσα σε αυτό αναφέρεται ως 4,5 στρ περίπου και ότι ο παρέχων το απέκτησε από κληρονομιά του πατέρα του που πέθανε το 1920 βάση τάδε βεβαίωσης.

Όπως γνωρίζουμε ισχύει το εξής:

δ) βρίσκονται εντός της ζώνης των πόλεων, κωμών και οικισμών και είχαν κατά την 24η.4.1977, ημέρα έναρξης ισχύος του από 5.4.1977 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 133), και ελάχιστο εμβαδόν: δύο χιλιάδες (2.000) τ.μ.

Υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί ότι εμπίπτει στην παρέκλιση αυτή ως προ του 1977 λόγω χρόνου θανάτου 1920;

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι , όταν μια περιοχή εντάσσεται σε σχέδιο , σήμερα ας πούμε ,
θεωρούμε ότι ταυτόχρονα δημιουργείται ζώνη 500μ πέριξ των ορίων της ένταξης  ,
όπου εφαρμόζεται  η γνωστή  παρέκκλιση του ΦΕΚ270Δ'  Αρθρο 1 παρ 2.α
( Αρτιότητα 2000m2 προ 1977 ) ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Στην παρακάτω φωτογραφία που είναι απόσπασμα οριων οικισμού ,οικισμός ο οποίος ουσιαστικά είναι δυο χωρία Πάνω και Κάτω αλλά με κοινό όριο ,αναφέρεται στις απογραφές 1920-28 σαν ένα βέβαια,  οι ζώνες 500 λαμβάνονται και από τα 2 συνεκτικά τμήματα(δεν υπάρχουνε καθορισμένα συνεκτικά πέραν μιας περιβάλλου σας οπότε όπως ορίζεται στην  νομοθεσία το συνεκτικό) κατ εμέ. Κάποιος συνάδελφος έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο? 

image.thumb.png.41df2e5fdc0ccdfd6c96b3d49ef7f331.png

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σας . Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω θέμα :

Σε οικισμό 'Ροιδο''που δημιουργήθηκε με ΦΕΚ  το 1912 στην Ζακυνθο χωρίς να αναφέρεται οριοθέτηση το 1955 με ΦΕΚ μετονομάζεται σε Αμπελόκηποι και το 1986 με νέο  ΦΕΚ γίνεται η οριοθέτησή του.  Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ΖΩΝΗ 500μ από το όριο καθώς είναι οικισμός προ του 1923 αλλά δεν έχει συνεκτικό τμήμα οπότε το όριο του είναι αυτό που δημιουργήθηκε το 1986?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Η ζώνη νοείται ως προς τα όρια που είχε με την προγενέστερη οριοθέτηση (ως προϋφ. του 1923)

Εάν δεν υπάρχει τέτοια οριοθέτηση, συνήθως η ζώνη είναι κύκλος ακτίνας 500 μ από κάποιο κεντρικό σημείο (εκκλησία, πλατεία, κλπ)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Βραχάσι Λασιθίου. Ο οικισμός είναι προϋφιστάμενος του '23, αφού φαίνεται σε απογραφές προ του '23, χωρίς όμως να έχω βρει ΒΔ που να καθορίζει ως τότε ρυμοτομικό σχεδιο. Με το υπ' αριθμόν 529/Δ/1986-06-13 ΦΕΚ, καθορίζεται όριο του οικισμού αυτό που φαίνεται στα επισυναπτόμενα στο ΦΕΚ και μάλιστα κατονομάζεται ως "περιβάλλουσα συνεκτικού τμήματος οικισμού".

Έχω περίπτωση ακινήτου (προσωπική υπόθεση) που είναι οριακά εντός των ορίων που καθορίζει το ΦΕΚ (έχω σημειώσει με κόκκινη κουκίδα επί του διαγράμματος την θέση του ακινήτου εν προχείρω, πάντως τα όριά του δεν τέμνονται με αυτά της περιβάλλουσας) αλλά προφανέστατα είναι εκτός του παλαιού τμήματος του προ '23, δηλ του τμήματος όπου υπάρχουν όλα τα παλαιά σπίτια.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Εφ' όσον εμπίπτει στα όρια που καθορίστηκαν με το εν λόγω ΦΕΚ, θεωρείται εντός ή εκτός σχεδίου; Αν είναι εκτός, ανεξαρτήτως του ότι υπάρχει ΖΟΕ που υπερισχύει των περί ζωνών, θεωρητικά ρωτώντας, θα μετρούσα απόσταση για να ελέγξω αν είναι εντός ζώνης, από το όριο του παλαιού τμήματος;

Κάθε διευκρίνιση ευπρόσδεκτη, μια και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στα πολεοδομκά!

ΥΓ: Το ακίνητο είναι ~700μ2 (οπότε, αν είναι εκτός, με τον Ν. 4759/2020 δεν έχει αρτιότητα. ), ο οικισμός στάσιμος, ενδιαφέρων, παραδοσιακός, μεσαίος, και κάτω των 2000 κατοίκων.

163499FS000529-1986E2.tif

Edited by ΠαναγιώτηςΡ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.