Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντελεστής δόμησης Γ.Ο.Κ. '73


Recommended Posts

Πρόκειται να ρυθμιστεί κατάληψη εξώστη (κλείσιμο με τζαμαρία) σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως η οποία είχε ανεγερθεί το 1972 σύμφωνα με το συνεχές οικοδομικό σύστημα. Πρόκειται για γωνιακό οικόπεδο όπου στο τοπογραφικό διάγραμμα της αδείας αναφέρεται ως επιτρεπόμενη κάλυψη στο 85% και πραγματοποιηθείσα 79,79%. Η οικοδομή κολλάει στη ρυμοτομική και σε τμήμα του πίσω ορίου του οικοπέδου. Το ερώτημα μου είναι πως θα χειριστώ σχετικά με τις πλάγιες αποστάσεις την αυθαιρεσία αυτή? Υπάρχει παραβίαση πλαγίων αποστάσεων, τι ίσχυε με το συνεχές σε τέτοιες περιπτώσεις? Τα φώτα σας!

Τοπογραφικό διάγραμμα.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Απαντήσεις 78
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα συνάδελφοι. Βλέπω συχνά στα τοπογραφικά να δίνει άλλο ΣΔ για καταστήματα - γραφεία και άλλο για κατοικία. Όταν έχουμε στο ισόγειο κατάστημα και στον όροφο κατοικία όμως τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Σε δυόροφη οικοδομή που κατασκευάστηκε σύμφωνα με οικ. άδεια του 1976 δηλώθηκαν αυθαίρεσίες εν συνεχεία χώροι που κατασκευάστηκαν καθ υπέρβαση της οικ. άδειας.

Δηλώθηκαν όλοι οι χώροι εκτός απο έναν χώρο προσθήκης κατ' επέκταση  διαστ. 4.00 χ 1.30 μ ο οποίος ο εξωτερικός του τοίχος έχει κατασκευαστεί με υαλότουβλα.

Γνωρίζει κάποιος αν κακώς δεν δηλώθηκε αυτός ο χώρος με τον Ν. του 720/77 ή λόγω της κατασκευής του τοίχου με υαλότουβλο, υπήρχε κάποια διάταξη σύμφωνα με τον ΓΟΚ του 73 που απάλλασσε αυτόν τον χώρο απο την δόμηση και την κάλυψη?

Σημειώνεται ότι αυτός ο χώρος έγινε καθ'υπέρβαση της άδειας του 1976 και κατασκευάστηκε εντός υποχρεωτικής απόστασης Δ (15.00 μ εκτός σχεδίου) απο το όριο του αγροτεμαχίου.

Ευχαριστώ.  

IMG_20201124_225921.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν έγινε μεταγενέστερα είχε κατασκευαστεί κατά το έτος κτίσης του κτιρίου και μαζί με άλλες αυθαιρεσίες τις οποίες αυθαιρεσίες τις δήλωσε ενώ την εν λόγω κατασκευή όχι και ρωτάω αν κακώς δεν την δήλωσε με το Ν. 720/77 η λόγω του ότι η εξωτερική τοιχοποιία είναι με υαλότουβλα ανέφερε ο γοκ του 73 ότι τέτοιοι χώροι δεν μετράει στην δόμηση και την κάλυψη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι! Σε πολυκατοικία με άδεια του '82 υπάρχει εκτός περιγράμματος του κυρίως κτιρίου ανεξάρτητο κτίσμα με αποθήκες. Οι όροι δόμησης είναι Κ=40% και Σ.Δ=1.2. Η κάλυψη δεν έχει εξαντληθεί, ο ΣΔ είναι εξαντλημένος χωρίς να βλέπω να έχουν υπολογισθεί οι αποθήκες. Στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας η μία αποθήκη (που πωλείται) αναφέρεται πως είναι αποθήκη και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης είτε ως κατοικία είτε ως γραφείο με την ευθύνη του τρίτου αγοραστή. Τη στιγμή που δεν έχει υπολογιστεί στον συντελεστή η αποθήκη θα πρέπει να έχει αλλάξει ο συντελεστής σε ευνοϊκότερο ώστε να μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης (και επίσης να υπάρχει υπόλοιπο κάλυψης;). Αν υφίσταται αυτή η δυνατότητα θα πρέπει να αλλάξει η Σ.Ο.Ι. με σύμφωνους όλους τους ιδιοκτήτες; Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

εχει γινει συσταση ΟΙ?

Περιγραφονται και έχουν χιλιοστά αυτες οι αποθηκες?

Σε ποιον ανηκουν?

Σημερα, εχουν χρηση  σαν "αποθηκες"?

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ας τα πάρουμε με τη σειρά

- Στην άδεια φαίνονται οι αποθήκες?

- Αν όχι, έχουν τακτοποιηθεί?

- Η σύσταση πότε έγινε?

τα Πολεοδομικά μεγέθη (δόμηση, κάλυψη, κλπ) ΔΕΝ αλλάζουν κατά το δοκούν

για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης σε ο.ι. (πέραν της νομιμότητας της όλης διαδικασίας), θα πρέπει να τηρηθούν και τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό της πολυκατοικίας

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ! Απαντώ παρακάτω:

εχει γινει συσταση ΟΙ?

ναι κατά την κατασκευή

Περιγραφονται και έχουν χιλιοστά αυτες οι αποθηκες?

Η μία αποθήκη που μας ενδιαφέρει περιγράφεται ως εξής: αποθήκη 29.70 μ2 με ποσοστό συνιδιοκτησίας 4/1000 "η ιδιοκτησία δύναται να χρησιμοποιηθεί είτε ως αποθήκη, είτε ως κατοικία, είτε ως επαγγελματική στέγη πάντοτε όμως υπευθύνη του τρίτου αγοραστού, άνευ ευθύνης της εργολήπτριας και των οικοπεδούχων.

Σε ποιον ανηκουν?

Σε έναν ιδιοκτήτη που το πουλά και θέλει να το αγοράσει πελάτης μου και να το μετατρέψει σε διαμερισματάκι.

Σημερα, εχουν χρηση  σαν "αποθηκες"?

Ναι ήταν πάντα αποθήκες.

- Στην άδεια φαίνονται οι αποθήκες?

Ναι, αλλά δεν μετρούν στη δόμηση

- Η σύσταση πότε έγινε?

Το 1982 όπως και η κατασκευή

Υποθέτω πως αν δεν έχει αλλάξει ο συντελεστής από τότε τη στιγμή που έχει εξαντληθεί δεν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης και φαντάζομαι οτι αν μπορεί να γίνει κύριος χώρος θα πρέπει να αλλάξει και η ΣΟΙ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.