Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ποινή φυλάκισης & χρηματικό πρόστιμο για παράνομη ανέγερση αυθαιρέτου


    Ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν ημεδαπό που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό για παράνομη ανέγερση αυθαιρέτου εντός ιδιωτικού δάσους!

    Ο κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα στην θέση Παναγιά Τσαμπίκα – Ψηλή εντός τμήματος κτηματομερίδας της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου να ανήγειρε κτίσμα στις αρχές Απριλίου 2017 εμβαδού 7 τ.μ. από οπλισμένο σκυθρόδεμα, ξύλα και λαμαρίνες που χρησιμοποιείται για δεξαμενή νερού.


    Πηγή: https://www.dimokratiki.gr/14-07-2020/katadiki-imedapoy-gia-anegersi-aythairetoy-se-idiotiko-dasos/



    da-mi

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δε νομίζω να προβλέπεται να κατεδαφίζεις αυτοβούλως κατασκευές που θα απαιτούσαν άδεια (και ταυτόχρονα αυτό να κλείνει την υπόθεση). Ίσως στηρίχτηκαν στο Ν4495.94.8.β) "Για την εκτέλεση εργασιών δόμησης, χωρίς οικοδομική άδεια ή κατά παράβαση αυτής, στα ρέματα, στους βιότοπους, σε παραλιακά δημόσια κτήματα, στους αρχαιολογικούς χώρους και σε δάση και αναδασωτέες εκτάσεις οι εντολείς ή ιδιοκτήτες των αυθαίρετων κατασκευών, καθώς και οι μηχανικοί αυτών τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ μέχρι εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.".

    Αλλά αν είναι έτσι γιατί γλίτωσε το 10χίλιαρο;

    Edited by curzondax
    Link to comment
    Share on other sites

    Το άρθρο 94 παράγραφος 3 δεν τον καλύπτει?Επίσης αν είναι δεξαμενή δεν μπορεί να θεωρηθεί πολεοδομικη παράβαση?Αφού γράφει μάλιστα και δάσος μεν αλλά ιδιωτικό. Και κάτι άλλο θα υπάρχει που δεν το αναφέρει. Εδώ άλλοι σκοτώνουν και τρώνε 5 χρόνια....

     

    Αλλά μάλλον επειδή  θα πήγε αυτόφωρο που λέει παραπάνω ο συνάδελφος. Αλλα και πάλι με την αυτοβούλως κατεδάφιση ειδικά για τόσο μικρή αυθαιρεσία θα έπρεπε μονο χρηματική ποινή και όχι 30 μήνες . Δλδ ,ας μας πει ο Δημήτρης, αν  γίνει πχ καταγγελία  ,αυτοψία  βεβαιωθει αυθαιρετο  ο ιδιοκτήτης αν κατεδαφισει αυτοβούλως δεν απαλλάσσεται από ποινικές κυρώσεις?

     

    Edit Ξέχασα ότι έχει εγκύκλιο που λέει ότι δεν θεωρείται πολεοδομικη παράβαση σε δάσος κτλ

    Edited by Elounda
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.