Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Προσοχή ... Τροποποιήσεις σε NOK, αυθαίρετα, εκτός σχεδίου, Συμβούλια Αρχ. μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο


    Στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) και άλλες διατάξεις»

     

    υπάρχει πλήθος διατάξεων που τροποποιούν σημαντικά πολλά άρθρα πολεοδομικής νομοθεσίας ...

     

    Οι συνάδελφοι πρέπει να ενημερωθούν.

     

    Διαβούλευση :

    http://www.opengov.gr/minenv/?p=5436

     

    Κείμενο σχέδιου νόμου :

    http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=IELf6pOaUYU%3d&tabid=785&language=el-GR





    kan62

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δεν πρόλαβε καν να σιτέψει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός και για να βολευτούν οπαδικές ανάγκες ομάδων προέδρων, καναλαρχών, τον τροποποιούν κατά το δοκούν.

     


    Πρόταση στο http://www.opengov.gr/minenv/?p=5428

    Άρθρο 08: Τροποποιήσεις Ν.Ο.Κ.

    1. Αντικαθίσταται το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 4 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) ως εξής:
    «Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από την έκδοση ή αναθεώρηση ή ενημέρωση της άδειας δόμησης για τις εργασίες της παρ.1 του παρόντος άρθρου είτε μετά από την έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για τις εργασίες της παραγράφου 2 και 3 του παρόντος άρθρου. Στις περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαίρετων εργασιών της παραγράφου 3 εκδίδεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας μόνο με την υποβολή τεχνικής έκθεσης».
    2. Στο τέλος της παραγράφου 9β του άρθρου 7 του ν.4067/2012 (79 Α’) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
    «Οικόπεδα τα οποία δεν έχουν πρόσωπο σε εγκεκριμένη οδό, όταν δεν μπορούν δια τακτοποιήσεως να αποκτήσουν πρόσωπο επί εγκεκριμένης οδού, επιτρέπεται να οικοδομούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης εφόσον η έλλειψη του προσώπου δεν έγινε με υπαιτιότητα των ιδιοκτητών ή των δικαιοπαρόχων με δικαιοπραξία εν ζωή ή αιτία θανάτου μετά την ισχύ του νόμου 651/1977.»
    3. Η παρ. 6ιβ1 του άρθρου 11 του ν. 4067/2012 (79 Α’), αντικαθίσταται ως εξής:
    «ιβ. 1. Για ειδικά κτίρια, ο πρώτος υπόγειος όροφος κύριας χρήσης κτιρίου θεάτρου, μουσείου, νοσοκομείου ή θεραπευτηρίου, εκπαιδευτηρίου ή ερευνητικού κέντρου, ανεξάρτητα εκπλήρωσης προϋποθέσεων φυσικού φωτισμού − αερισμού, επιφάνειας ίσης με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο, καθώς και αυτής εκτός του περιγράμματος της ανωδομής σύμφωνα με το εδάφιο β΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 17, εφόσον στο εκτός του περιγράμματος τμήμα εξυπηρετούνται χώροι μηχανολογικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία του κτιρίου ή και απαραίτητων για την υποστήριξη του ενεργειακού σχεδιασμού του κτιρίου της διαχείρισης και εξοικονόμησης νερού και των ΑΠΕ ή και Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), όπως ορίζεται από τους ειδικούς κανονισμούς που διέπουν τις εγκαταστάσεις αυτές.»
    4. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 6δ του άρθρου 11 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) αντικαθίσταται ως εξής:
    «Σε περίπτωση προσθήκης σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που έχουν υπόλοιπο τουλάχιστον 10 τ.μ. καθώς και σε περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε υφιστάμενα κτίρια τα οποία δύναται να ενταχθούν στις διατάξεις του παρόντος, το σύνολο των επιφανειών του υπάρχοντος κλιμακοστασίου σύμφωνα με τα προαναφερθέντα μεγέθη.»
    5. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) ως εξής:
    «…Σε περιπτώσεις κατασκευής φυτεμένων δωμάτων επιφάνειας μεγαλύτερης του 50% της καθαρής επιφάνειας δώματος τα ανωτέρω μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη, ως ισχύουν προσαυξάνονται κατά 1,00 μ. και των στεγών κατά 0,40 μ. και ομοίως σε υφιστάμενα κτίρια στα οποία έχει γίνει εξάντληση ύψους περιοχής.»
    6. Στο άρθρο 15 του Ν.4067/12 (ΦΕΚ 79 Α’) προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
    «8. Επιτρέπεται υπέρβαση του ύψους, όπως αυτό εκάστοτε ισχύει, μέχρι 1,00μ, στις περιπτώσεις όπου το ισόγειο του κτιρίου χρησιμοποιείται κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για στάθμευση αυτοκινήτων. Το ίδιο ισχύει όταν στην πιο πάνω περίπτωση το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστυλώματα (PILOTIS) κατ’ εφαρμογή της παρ.6 ιζ του άρθρου 11 του Ν.4067/12 και ο ελεύθερος ημιυπαίθριος χώρος της διατίθεται αποκλειστικά για στάθμευση αυτοκινήτων.»
    7. Η παράγραφος 1δ του άρθρου 23 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) αντικαθίσταται ως εξής:
    «δ) αν προϋφίσταται του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955 ή εξαιρέθηκε με τις διατάξεις του ν. 1337/1983 ή εξαιρέθηκε οριστικά σύμφωνα με τις διατάξεις του 4178/2013.»
    8. Η παράγραφος 2γ του άρθρου 23 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) αντικαθίσταται ως εξής:
    «Στοιχεία που ορίζονται με τον παρόντα νόμο και δεν είχαν οριστεί κατά το χρόνο κατασκευής του υφιστάμενου κτίσματος όπως είναι οι εσωτερικοί εξώστες (πατάρια), οι σοφίτες κα, κατά την μελέτη της προσθήκης κατισχύουν των διατάξεων του εδαφίου α του παρόντος άρθρου.
    9. Η παράγραφος 3β του άρθρου 23 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) αντικαθίσταται ως εξής:
    «β) Ειδικότερα, η επέκταση καθ’ ύψος επιτρέπεται να εκτείνεται έως το περίγραμμα του κτιρίου, έστω και αν το τελευταίο υπερβαίνει τα όρια του οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου, όπως αυτά καθορίζονται από τον παρόντα νόμο ή από τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν στην περιοχή, μόνο για λόγους ενίσχυσης ή συμπλήρωσης της φέρουσας κατασκευής. Ειδικά για τα κτίρια της παραγράφου 1δ του άρθρου 23 του παρόντος νόμου η επέκταση καθ’ ύψος επιτρέπεται να εκτείνεται έως το νόμιμο περίγραμμα αυτών όπου αυτό ορίζεται ως το τμήμα εκείνο το οποίο δεν αντίκειται είτε στις ισχύουσες διατάξεις είτε σε εκείνες που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής του εάν αυτές είναι ευμενέστερες.»
    10. Αντικαθίσταται η παράγραφος 2 του άρθρου 28 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) ως εξής:
    «2. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, επιλύεται κάθε ερμηνευτικό ζήτημα που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου, καθώς και κάθε διάταξη της κείμενης πολεοδομικής νομοθεσίας, λόγω διαφορετικών ερμηνειών των αρμόδιων υπηρεσιών είτε λόγω διαφωνίας πολίτη προς την ερμηνεία της υπηρεσίας.»

    Edited by Didonis
    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Άρθρο 8 : Τροποποιήσεις άρθρων του ΝΟΚ (ενδιάμεσα διατάξεις που έμμεσα αφορούν στα αυθαίρετα, νομιμοποιήσεις, αναθεωρήσεις).

    Άρθρο 9 : Αρμοδιότητες ΣΑ με τροποποιήσεις του Ν.4030.

    Άρθρο 10 : Εκτός σχεδίου, θέσεις στάθμευσης ...

     

    Όλες οι τροποποιήσεις του ΝΟΚ είναι σημαντικές !

     

    Αυτές που σημειώνω ιδιαίτερα είναι :

    α) η αναθεώρηση κατά ΝΟΚ με υπόλοιπο 10 τμ (αυτό πρέπει να αλλάξει) για κάλυψη αυθαιρέτων ή φορολογική ελάφρυνση και

    β) η δυνατότητα να αμφισβητήσει κάποιος την ορθότητα διατάξεων στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ (βλέπε άρθρο 1.5.β) ...

     

     

    υγ. @didonis, βάλε στο κείμενο και τα άλλα δύο άρθρα 9 και 10... τα μπουμπούκια δεν σιτεύουν ... κάποιος να τα συγχωνεύσει έκανα λάθος ...

    Edited by Didonis
    Link to comment
    Share on other sites

    Άρθρο 09: Τροποποιήσεις διατάξεων περί Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής

    1. Η παρ.1 του άρθρου 21 του Ν.4030/2011 αντικαθίσταται ως εξής :
    «1.Τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής είναι αρμόδια για την γνωμοδότηση επί των αρχιτεκτονικών μελετών στις παρακάτω περιπτώσεις:
    α. Για κάθε οικοδομική εργασία σε κτίρια ή γήπεδα, που βρίσκονται σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε ιστορικούς τόπους, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους και ειδικά κτίρια. Η γνωμοδότηση δεν απαιτείται προκειμένου περί οικοδομικών εργασιών ή τεχνικού ή άλλου έργου στο εσωτερικό υφιστάμενου κτιρίου οι οποίες δεν επιφέρουν τροποποιήσεις των όψεων αυτού.»
    β. Για κάθε οικοδομική εργασία σε κτίρια ή χώρους. που έχουν κηρυχθεί διατηρητέοι ή κατά την κρίση της Υπηρεσίας Δόμησης, του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας μπορούν να χαρακτηρισθούν διατηρητέοι. καθώς και σε κτίρια ή γήπεδα που είναι σε επαφή με κτίριο ή χώρο που έχει κηρυχτεί διατηρητέο.
    γ. Για κάθε οικοδομική εργασία. που παραπέμπεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
    δ. Για κατασκευαστικά έργα διαμορφώσεων κοινόχρηστων ή αδόμητων χώρων. εκτός από τις περιπτώσεις που διενεργήθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.
    ε. Για αρχιτεκτονικές μελέτες που διαφοροποιούνται από τα μορφολογικά στοιχεία και την τυπολογία που επιβάλλεται με ειδικές διατάξεις που έχουν θεσπιστεί ανά περιοχή.
    στ. Για όλες τις περιπτώσεις αδειών κατεδάφισης κτιρίων που ανεγέρθηκαν προ του έτους 1955.
    ζ. Για την διάσπαση του ενιαίου κτιρίου του άρθρου 6 παρ. 1α του από 24.05.1985 Π.Δ/γματος (ΦΕΚ 270 Δ΄/85)
    η. Για την οικοδόμηση σε μη άρτια οικόπεδα του άρθρου 25 του Ν. 1337/1983 (ΦΕΚ 33 Α΄) όπως ισχύει.
    θ. Για την οικοδόμηση με τις διατάξεις περί οικογενειακής στέγης του άρθρου 41 του Ν. 1337/1983 (ΦΕΚ 33 Α΄) ΄) όπως ισχύει.

    2. Στο άρθρο 21 του ν. 4030/2011 (249 Α’), προστίθεται παράγραφοι 4 και 5 ως εξής:
    «4. Με την επιφύλαξη των ανωτέρω περιπτώσεων και μετά την κατάργηση των ΕΠΑΕ κατά το άρθρο 45 παρ. 2.α του παρόντος νόμου, παύει η σχετική διαδικασία ελέγχου των αρχιτεκτονικών μελετών που προβλέπεται από ισχύοντες νόμους και άλλες κανονιστικές πράξεις της διοίκησης
    5. Με απόφαση του αρμοδίου Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δύναται να καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την διαδικασία έκδοσης γνωμοδότησης των Συμβουλίων καθώς και να εκδίδεται τεύχος οδηγιών προς τα μέλη των Συμβουλίων.»

    3. Καταργείται η παρ.3 του άρθρου 25 του Ν.4030/2011και η παρ.4 αναριθμείται σε παράγραφο 3.

    4. Το άρθρο 27 του ν. 4030/2011 (249 Α’),ως ισχύει αντικαθίσταται ως εξής :
    «1. Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής έχει τις εξής αρμοδιότητες:
    α. εισηγείται και γνωμοδοτεί στον αρμόδιο Υπουργό για θέματα που έχουν σχέση με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από σχετικό ερώτημα του Υπουργού,
    β. γνωμοδοτεί σε ειδικές περιπτώσεις και ύστερα από εμπεριστατωμένη αιτιολογία επί των αρχιτεκτονικών μελετών της περίπτωσης ε’ του άρθρου 21 του παρόντος καθώς και των περιπτώσεων του άρθρου 10 του ν.4067/2012, που διαβιβάζονται σε αυτό από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής,
    γ. αποφασίζει επί των ενστάσεων που υποβάλλονται κατά των αποφάσεων των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στην περίπτωση ε’ του άρθρου 21 και των περιπτώσεων του άρθρου 10 του ν.4067/2012.
    2. Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Αιγαίου έχει τις εξής αρμοδιότητες:
    α. εισηγείται και γνωμοδοτεί στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για θέματα που έχουν σχέση με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από σχετικό ερώτημα του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου,
    β. γνωμοδοτεί σε ειδικές περιπτώσεις και ύστερα από εμπεριστατωμένη αιτιολογία επί των αρχιτεκτονικών μελετών της περίπτωσης ε’ του άρθρου 21, που διαβιβάζονται σε αυτό από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής,
    γ. αποφασίζει επί των ενστάσεων που υποβάλλονται κατά των αποφάσεων των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής του άρθρου 21.
    3. Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μακεδονίας – Θράκης έχει τις εξής αρμοδιότητες:
    α. εισηγείται και γνωμοδοτεί στον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης για θέματα που έχουν σχέση με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από σχετικό ερώτημα του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης,
    β. γνωμοδοτεί σε ειδικές περιπτώσεις και ύστερα από εμπεριστατωμένη αιτιολογία επί των αρχιτεκτονικών μελετών της περίπτωσης ε’ του άρθρου 21 καθώς και των περιπτώσεων του άρθρου 10 του ν.4067/2012, που διαβιβάζονται σε αυτό από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής,
    γ. αποφασίζει επί των ενστάσεων που υποβάλλονται κατά των αποφάσεων των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στην περίπτωση ε’ του άρθρου 21 και των περιπτώσεων του άρθρου 10 του ν.4067/2012.».

    5.Η παρ.3α του άρθρου 28 του Ν.4030/2011, ως ισχύει αντικαθίσταται ως εξής:
    ‘’α. Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης’’

     

     


    Άρθρο 10: Τροποποιήσεις ειδικών ρυθμίσεων δόμησης

    1. Η παράγραφος 1 α του άρθρου 6 του Π.Δ/τος της 24/31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ) τροποποιείται ως εξής:
    «α) Επιτρέπεται η διάσπαση του ενιαίου κτιρίου μετά τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και με τις εξής προϋποθέσεις:
    i) Μορφολογικά να αποτελούν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο,
    ii) Όταν το ενιαίο κτίριο αποτελεί σύνθεση περισσοτέρων όγκων, η σύνδεση αυτών επιβάλλεται να έχει πλάτος τουλάχιστον 1,20 μέτρα και να προσμετράται τουλάχιστον σε έναν από τους συντελεστές δόμησης ή κάλυψης.
    iii) Ανεξάρτητα κτίρια επιτρέπονται με μέγιστο αριθμό τρία ανά γήπεδο και με την προϋπόθεση ότι δεν απέχουν απόσταση μεγαλύτερη από δύο Δ, το Δ όπως ορίζεται στο άρθρο 3 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’).»

    2. Στο άρθρο 2 παρ.1 του Π.Δ 111 ΦΕΚ Α/76/5-3-2004 προστίθεται εδάφιο ως εξής:
    «Σε περίπτωση που από την εφαρμογή της παρούσας διάταξης προκύπτουν περισσότερες από τέσσερις (4) απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης για ένα διαμέρισμα ή μία κατοικία, τότε οι επιπλέον των τεσσάρων θέσεις που εξυπηρετούν το συγκεκριμένο διαμέρισμα ή την συγκεκριμένη μονοκατοικία είναι δυνατόν να διατάσσονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ.6 του άρθρου 4 της με αριθ.98728/7722/93(ΦΕΚ 167/Δ/2-3-93) Υπουργική Απόφαση».

     

     

     


     

    υγ. @didonis, βάλε στο κείμενο και τα άλλα δύο άρθρα 9 και 10... τα μπουμπούκια δεν σιτεύουν ... κάποιος να τα συγχωνεύσει έκανα λάθος ...

    Δεν είχα προλάβει να τα διαβάσω.... 

    Edited by Didonis
    Link to comment
    Share on other sites

    4. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 6δ του άρθρου 11 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) αντικαθίσταται ως εξής:

    «Σε περίπτωση προσθήκης σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που έχουν υπόλοιπο τουλάχιστον 10 τ.μ. καθώς και σε περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε υφιστάμενα κτίρια τα οποία δύναται να ενταχθούν στις διατάξεις του παρόντος, το σύνολο των επιφανειών του υπάρχοντος κλιμακοστασίου σύμφωνα με τα προαναφερθέντα μεγέθη.»

     

    Tι ακριβώς λέει ο ποιητής;;

    Link to comment
    Share on other sites

    http://www.opengov.gr/minenv/?p=5433

     

     

    Άρθρο 03: Πυρασφάλεια – Στατική Επάρκεια – Πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α.

    3. Σε περιπτώσεις όπου από την απαιτούμενη μελέτη αποκατάστασης ή/και ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού και προκειμένου να εξασφαλιστεί η στατική επάρκεια των Α.Ε.Π. απαιτείται η εκτέλεση σχετικών οικοδομικών εργασιών, επιτρέπεται τα δομικά στοιχεία των Α.Ε.Π. να επεκταθούν και εκτός του νομίμου περιγράμματος του κτιρίου και όχι πέραν του 1,50 μ.
    4. Εκτός του νομίμου περιγράμματος του κτιρίου (ή των κτιρίων) και καθ΄ υπέρβαση των ισχυόντων πολεοδομικών διατάξεων, δύναται να υλοποιούνται και άλλες κατασκευές που αναβαθμίζουν τις Α.Ε.Π. ή είναι απαραίτητες για τη καλύτερη λειτουργία τους και την ασφάλεια των θεατών, όπως αντηρίδες, στέγαστρα, διαπλατύνσεις εισόδου και πυλώνες φωτισμού.

    ------------------------------------------------

    Προφανώς αυτό αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο. Αν το θέλει μια ομάδα όλα γίνονται. Όταν ζητάμε να αλλάξει κάνα άθλιο άρθρο δε μπορεί να γίνει τίποτα.

    Link to comment
    Share on other sites

    @ΗQ7

    Ότι αν σου βρίσκονται 10 τμ. υπόλοιπο,

    κάνεις αναθεώρηση κατά ΝΟΚ, απορρόφηση ΗΧ και αυθαιρεσιών με το εμβαδόν των κλιμακοστασίων και έτσι έχεις πλήρως νόμιμες ΟΙ χωρίς κοινόχρηστες επιφάνειες για να χρεώνει ο ΕΝΦΙΑ...

    Είναι το επόμενο βήμα πριν την ηλεκτρονική ταυτότητα για προσομείωση της κατηγορίας 4 ...

    Μόνο που το 10 τμ. είναι πολύ ...

    Edited by kan62
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Διαβάζοντας και το αρχικό (προς κατάργηση) εδάφιο, καταλαβαίνω ότι σε περίπτωση νομιμοποίησης σου αφαιρεί το εμβαδόν του κλιμακοστασίου από το σύνολο της δόμησης, ενώ πριν σου έθετε όρο μη ύπαρξης αυθαιρεσιών....

    Link to comment
    Share on other sites

    Ακριβώς και μάλιστα στην περίπτωση της νομιμοποίησης δεν υπάρχει ο περιορισμός των 10 τμ της προσθήκης ...

    Και εκεί βέβαια, αν κάτι που έχεις δε μετράει κατά ΝΟΚ, τα βρίσκεις εύκολα τα 10 τμ ... άρα γιατί να υπάρχει ο περιορισμός ;

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.