Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Υποδείγματα διαγραμμάτων για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης


    Παρουσιάστηκαν από την Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του ΥΠΕΚΑ τα υποδείγματα διαγραμμάτων δόμησης, τοπογραφικού διαγράμματος εντός και εκτός σχεδίου και το περιεχόμενο αυτών.

     

    Η ανακοίνωση της ΔΟΚΚ/Β - Έγγραφο 2667/17-1-2013 με θέμα "Υποδείγματα διαγραμμάτων για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης" αναφέρει:

     

     

    Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 3 και τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 ν.4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις», για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης απαιτείται - μεταξύ άλλων - και η υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος και διαγράμματος δόμησης.

     

    Με στόχο την ενιαία αντιμετώπιση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες αλλά και προς διευκόλυνση των πολιτών, συντάχθηκαν υποδείγματα των ανωτέρω διαγραμμάτων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν.4030/2011, τα οποία συνοδεύουν το παρόν.

     

    Παρακαλούμε για την ενημέρωση σχετικά των αρμοδίων Υπηρεσιών και την ανάρτηση των υποδειγμάτων στον ιστότοπο του ΥΠΕΚΑ.

     

    Περισσότερα στην ανακοίνωση: Υποδείγματα διαγραμμάτων για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης

     

    Κατεβάστε τα υποδείγματα από εδώ: http://www.michaniko...

     

    http://www.michanikos.gr/files/file/729-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82/





    Kakos_lykos

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    θα μπορούσαν να είχαν κάνει λίγο πιο προσεκτική δουλειά...

    τα υπομνήματα και στα δυο τοπογραφικά (εντός-εκτός) είναι ίδια...

    "γεωτεμάχιο" σε εντός σχεδίου;;;;

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι οδηγίες αφού δεν διευκρινίζουν, εισάγουν την αποτύπωση ομόρων και τον χαρακτηρισμό τους σε ότι αφορά την αρτιότητα για τα οικόπεδα εντός οικισμών.

    Link to comment
    Share on other sites

    Έχω ορισμένες παρατηρήσεις για το υπόδειγμα διαγράμματος δόμησης:

     

    α) Υπάρχουν λάθος διαστάσεις υψών στην τομή.(Εσωτερικό ύψος ισογείου 6μ και υπογείου 5,00 μ.)

     

    β) Στον υπολογισμό της δόμησης του ορόφου αφαιρούνται δυο χώροι σοφίτας με ύψος μικρότερο από 2,20μ ενώ προσμετράται ο χώρος για ύψος σοφίτας >2,20μ.(Λάθος εφόσον στον Ν4067/12 αρθρο 11 παρ. 6 (ιε) αναφαίρετε ότι το μέσο ύψος πρέπει να είναι 2,20μ και όχι όλοι οι χώροι κάτω του 2,20μ)

     

    γ) Σύμφωνα με την τομή και την ανατολική όψη το μεικτό ύψος του ορόφου είναι 2,95μ (άρα δεν υπάρχει τμήμα <2,20μ επομένως το σύνολο της σοφίτας θα έπρεπε να μετράει στον συντελεστή ως τμήμα ορόφου(Δεν γίνεται εφόσον για αγροτεμάχιο 4 στρέμματα μέγιστη δόμσησ 200,00τ.μ.). Μικρότερο ύψος σοφίτας που θα μπορούσε να αφαιρεθεί βάση των υπολογισμών προϋποθέτει τμήμα του ισογείου υπερυψωμένο, πράγμα που δε φαίνεται σε κανένα σχέδιο.

    Η συγκεκριμένη τομή θα έπρεπε να κόβει και το τμήμα της σοφίτας για να είναι ξεκάθαρα τα υψόμετρα.

     

    δ) τα περιγράμματα των επιπέδων δεν είναι στην σωστή κλίμακα και η απαίτηση 1:50 είναι αντίθετη με το φεκ Β 251/13-02-12 στο οποίο αναφέρεται ότι η κλίμακα υποβολής είναι 1:100 ή 1:200 ή 1:500 αναλόγως του μεγέθους του κτίσματος.

    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν νομίζω πως τα υποδείγματα τοπογραφικά διαγράμματα περιέχουν κάτι που όποιος ασχολείται με την σύνταξη τοπογραφικών δεν συμπεριλάμβανε στα διαγράμματα του, αλλά εν πάσει περιπτώσει καλό είναι που βγαίνουν υποδείγματα σιγά σιγά ώστε να υπάρχει ένας μπούσουλας και μια ομοιομορφία.

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Μικρή απορία... Τί σχέση έχουν οι συντεταγμένες ΕΓΣΑ με το διάγραμμα δόμησης;

     

    Επίσης... πάντα αποφεύγω να γράφω υπολογισμούς πάνω στα περιγράμματα γιατί γίνονται δυσανάγνωστα (βλ. περίγραμμα ορόφου)

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.