Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      26.314


  2. georgegaleos

    georgegaleos

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      6.350


  3. nbr

    nbr

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1.773


  4. thief7710

    thief7710

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      295


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 25/03/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. Ανάμεσα στο οικισμό του Πανοράματος (περιοχή εφεδρ. αξιωματικών ) και αγροκτήματος Πυλαίας στο υψος της περιοχής Αμπέλι ("τοπογράφων") υπάρχει το μεγάλο ρέμα το Τελκί- Ντερέ. Η δυτική πλευρά του ρέματος αυτού κτίστηκε και κτίζει, με "δανική ζώνη" 500μ. από το Πανόραμα. Στο γήπεδο (415950, 4492755) για παράδειγμα βγάλαμε Οικ. άδεια αλλά δεν κτίστηκε ... .για κάποιους άλλους λόγους. Κάνε μία βόλτα στην τεχνική Υπηρεσία του δήμου Πυλαίας. Οι συν εκεί θα σου πουν τα καθ' έκαστα! Ξέρουν από αυτά.
    2 points
  2. 24.713 downloads

    Υπ. Δήλωση Ιδιοκτητών και Εξουσιοδότηση Μηχανικού για τον Ν.4495/2017
    1 point
  3. 22.776 downloads

    Εντυπα ΙΚΑ για Εγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας (ΕΕΜΚ). 1) Πρόσθεσα ένα ακόμα αρχείο "8.Τεχνική Εκθεση I.K.A" που μου έστειλε ο φίλος vagelis_lam
    1 point
  4. σωστα πιο κατω απο εκει όπου ανεφερα, εχει και νεες πληροφοριες https://www.michanikos.gr/forums/topic/7375-ζώνη-των-500-μ-γύρω-απο-οικισμούς/?do=findComment&comment=918718 εν τελει [μολις κουραστηκα να ψαχνω ολα τα θεματα, ηλθε ο καν62 και τα παρεθεσε ολα μαζι τα περι της ζωνης ειναι συγκεντρωμενα εδω απο τον καν62 [να το βαλω και στο αρχειο...για την "αλλη φορα..." https://www.michanikos.gr/forums/topic/7375-ζώνη-των-500-μ-γύρω-απο-οικισμούς/?do=findComment&comment=948908
    1 point
  5. 2.Κατά παρέκκλιση από την προηγούμενη παράγραφο θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα: α) Τα κείμενα εντός της ζώνης των πόλεων, κωμών, και οικισμών, τα οποία είχαν κατά την 24.4.1977 ημέρα δημοσίευσης του από 5.4.77 π.δ/τος (ΦΕΚ 133 Δ`) ελάχιστο εμβαδόν 2000 μ2. δες και την συζητηση αυτη και τις παραπομπες... https://www.michanikos.gr/forums/topic/7375-ζώνη-των-500-μ-γύρω-απο-οικισμούς/?do=findComment&comment=917997 και συμπληρωνω ειπες οτι: Για καλή του τύχη όμως, βρίσκεται εντός της ζώνης 500μ απο οικισμό διανομής Υ.Γ έτους 1968. (άλλου χωριού και όχι από εκεί που ανήκει διοικητικά το αγροτεμάχιο).  δλδ αν ηταν στα Κυθηρα, που ανηκουν διοικητικα στον Πειραια, θα επαιρνες τα 500 μ. απο τα βραχια της Πειραικής????...
    1 point
  6. επομενως... μπορουμε να πούμε "αιωνία του η μνήμη..."
    1 point
  7. νομίζω ότι για αυτό ρωτάει, για να μας τραβηξει την προσοχή, δεν βλέπω άλλο λόγο! Και δε νομίζω να τα πέταξε. Το χωράφι όμως ίσως, ποιος το ξέρει.. Η πέταξε ή κολυμπάει στα άδυτα της γεωαναφοράς μεταξύ LSO2007-9 , LSO2015-17, γοογλε και gps χειρός με κορδέλα. Και η Παναγιά μαζί σας
    1 point
  8. Ακριβώς επειδή μας διαβάζουν και άλλοι θα πρέπει να υπάρχει μια κάποια συνεργασία και ευγένεια μεταξύ μας και όχι ο ένας να προσπαθεί να βγάλει τον άλλο άσχετο η κομπογιαννίτη. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο «είμαι καλός στη δουλειά μου και με εκνευρίζουν οι άσχετοι» και στο «είμαι σνομπ-προσβλητικός χωρίς λόγο»
    1 point
  9. Το τοπογραφικό έγινε με τηλεμετρηση, αεροφωτογραφία, ενόραση;
    1 point
  10. Επικοινωνία με το ΤΣΜΕΔΕ αρχικά να δεις τι αφορά αυτό ... και αν βεβαιωθείς ότι δεν έχει να κάνει με αυτά που πλήρωσες οπότε πρόκειται για κάποια άλλη ξεχασμένη οφειλή στο τ.ΤΣΜΕΔΕ ή είναι αυτά που πλήρωσες και δεν έχει ενημερωθεί η καρτέλα σου οπότε να σου ενημερώσουν την καρτέλα. Το ότι εμφανίζεσαι χωρίς ικανότητα μπορεί να οφείλεται και στα δύο ( 2 τελευταίες που έγιναν αρχές του μήνα και δεν φαίνονται ακόμα ή/και στην ληξιπρόθεσμη που αφορά το 2016 που βλέπεις) edit: Δες και εδώ το (παρόμοιο εν μέρη) θέμα που είχε και η @youla
    1 point
  11. ωραιο εργαλειο αλλα τωρα με τους νεους χαρτες 2015-2016 δεν τους φορτωνει..
    1 point
  12. Αν είναι μόνο αυτή η οφειλή σου που βλέπεις στα ληξιπρόθεσμα, είναι το πιθανότερο λάθος του ΕΦΚΑ ή του ποσού που έστειλε το τ.ΤΣΜΕΔΕ.. Πάρε τηλέφωνο στο τ.ΤΣΜΕΔΕ στις εισφορές και θα σου στείλουν (στο mail σου και στο Fax αν έχεις, δεν είναι ανάγκη να πας από 'κει) το νέο ειδοποιητήριο (με νέο αριθμό ειδοποιητηρίου σε σχέση με αυτό που είχες) με τις προσαυξημένες οφειλές. Θα είναι συνολικά περίπου αν θυμάμαι 2-3€ παραπάνω. Το έκανε προχθές φίλος-συνάδελφος και του έστειλαν (έφυγε και η χαρά του ότι θα πλήρωνε 93€ λιγότερα!!!!) (και στο Mail και στο Fax) το νέο του ειδοποιητήριο και πήγε χθες και το πλήρωσε. (πληρωμή σε ΕΘΝΙΚΗ ή ΑΤΤΙΚΗΣ)
    1 point
  13. Δεν νομίζω πως πρέπει να ασχολείται ο κόσμος με τέτοια θέματα. Είναι απλό και κατανοητό από όλους οι τοπογράφοι ΕΜΠ,ΑΠΘ και πρώην ΤΕΙ Αθήνας είναι αυτοί που έχουν όλο το επιστημονικό υπόβαθρο να εκπονούν τοπογραφικές μελέτες! Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς για να λέμε και πολλοί γίνονται γραφικοί. Το πρόγραμμα σπουδών των σχολών αυτών έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό να παράγει τοπογράφους. Όχι να φτιάχνουν σπίτια (δυοροφη κατασκευή) κλπ. Έτσι και οι ΠΜ ο σκοπός τις είναι άλλος, τώρα αν κάποιοι το 2019 ασχολούνται με ΒΔ του 1900 η όποια άλλη χρονιά θα πρέπει να σκεφτεί πως η εξέλιξη και η επιστήμη προχωράει. Η νομοθεσία δυστυχώς στην χώρα μας δεν είναι σωστή όπως και σε πολλά πράγματα. Το θέμα για μένα δεν είναι αυτό αλλά η ποιότητα μιας μελέτης.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.