Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Didonis

    Didonis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      8.973


  2. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      9.013


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      18.900


  4. nbr

    nbr

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.769


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 30/09/2024 in Δημοσιεύσεις

  1. αν προσέχατε λίγο τι γράφει ο καθένας θα γινόταν λιγότερο "κουκουρούκου" διάλογος... ο ιδιώτης δεν μπορεί να γνωρίζει τι και πως επηρεάζουν τα κινητά φορτία (πέραν των σταθερών) σε κτίρια σε σεισμούς κλπ.... αλλά θέλει να έχει άποψη και ο arche ούτε καν πήρε είδηση ότι το ερώτημα δεν ήταν αυτού του ιδιώτη και δεν αφορούσε δικό του κτίριο και απλά είπε μια άποψη... Θα έλεγα να μη συνεχίσει το "κουκουρούκου" για να μη πρέπει να κουβαλάμε την σφουγγαρίστρα για καθαρισμό.
    4 points
  2. Θυμάμαι ότι στην φάση από την προανάρτηση μέχρι την ανάρτηση είχαμε υποβάλει αντιρρήσεις (ατελώς) στο τοπικό γραφείο και πολλές από αυτές είδα ότι είχαν ληφθεί υπόψη όταν έγινε η ανάρτηση. Εσένα από τη στιγμή που δεν έχει κάνει δήλωση, θα πρέπει να κάνει. Λογικά δεν διαθέτει ο πελάτης σου τίτλο ή έγινε λάθος (σκόπιμο ή μη) από κάποιον άλλο που επίσης πήγε και δήλωσε με χρησικτησία. Θα πρέπει να συμβουλευτείς το τοπικό γραφείο για το πως θα ενεργήσεις καθώς ήδη έχει δοθεί προσωρινο ΚΑΕΚ από την προανάρτηση. Λογικά θα πρέπει να κάνεις πρώτα τη δήλωση και μετά να υποβάλλεις ένσταση.
    2 points
  3. Τοπογραφικά Διαγράμματα 1:5.000, το βασικό εθνικό υπόβαθρο. Πληροφορίες και γνώσεις για κάθε συνάδελφο Μηχανικό. Μετά από εργασίες τριών ετών ολοκληρώθηκε τεχνικό και επιστημονικό πόνημα, που αναφέρει τα πάντα για το ιστορικό και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για το υπόψη έργο, καθώς και τα νέα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί και θα διατεθούν σύντομα. Στη διάθεσή σας η ψηφιακή του έκδοση. https://www.gys.gr/hmgs-psifiak-ekdosis.html Υγ είναι από την πολύ καλή ιστοσελίδα GrSurveyors στο fb.Οπως το ξαναέγραψα αξίζει να την επισκεφτείτε !
    1 point
  4. Πρόσφατα πήγα σε κτηματολογικό γραφείο επαρχίας να περάσω μεμονωμένη διορθωτική πράξης εφαρμογής, και ακόμα και εκεί μου είπαν να μην πειράξω τα όμορα που είναι εντός αποκλίσεων..Άλλο εμβαδόν είχε η απόφαση, άλλο εμβαδόν διόρθωσα εγώ .Επομένως πιστεύω ότι καλά το κάνουμε, χωρίς όμως να αποκλείω ότι στο μέλλον θα εμφανιστεί κάποιος που θα επιμένει σε θέμα αοριστίας και μας γυρίσει πίσω κάποια αγωγή. μέχρι τώρα δεν εχω συναντήσει πρόβλημα.
    1 point
  5. Καλημέρα, στην αρχική σου τοποθέτηση μιλάς για προγενέστερη άδεια και μετά για "άδεια σε ισχύ". Τελικά τι από τα δύο ισχύει όμως;
    1 point
  6. Αποφ-71680/59/90. Εγκ-59/90. [ ΙΣΧΥΕΙ απο 1.10.1990 ] Εφαρμογή των διατάξεων του κτιριοδομικού κανονισμού σε συνδυασμό με ΓΟΚ/85 για χαρακτηρισμό χώρου ως κύριας χρήσης Οπου η δημιουργία πισίνας στον υπόγειο χώρο, εξυπηρετεί μία κατοικία και μόνο ο χώρος αυτός θεωρείται βοηθητικής χρήσης Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Αρθ.27 παρ.2 του Ν-1557/85 "περί ΓΟΚ". 2. Τις διατάξεις του Αρθ.7 παρ.Ββ του Ν-1577/85 "περί ΓΟΚ". 3. Τις διατάξεις του άρθ.2 παρ.3 της υπ'αρ.3046/304/3.2.89 απόφασης υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ΦΕΚ 59/3.2.89 "περί κτιριοδομικού κανονισμού". 4. Το υπ'αρ.3836/18.6.90 έγγραφο του Πολ/μικου Γραφείου Αχαρνών. 5. Την από 20.7.90 σχετική με το θέμα εισήγηση της καθ' ύλη αρμοδίας Δ/νσης Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών. 6. Την 28/332/5.9.90 γνωμοδότηση του Κεντρικού ΣΧΟΠ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου η δημιουργία πισίνας στον υπόγειο χώρο, εξυπηρετεί μία κατοικία και μόνο ο χώρος αυτός θεωρείται βοηθητικής χρήσης". ΣΧΕΤ-ΝΟΜ Ν-1577/85 Αρθ-27 παρ-2 ( ΓΟΚ/85). Ν-1577/85 Αρθ-7 παρ-Ββ ( ΓΟΚ/85). Αποφ-3046/304/3-2-89 Αρθ-2 παρ-3. Επίσης βάσει του παλιού Κτιριοδομικού κανονισμού (όπως ίσως φαντάζομαι και του Νέου) επιτρέπονται και στα ξενοδοχεία
    1 point
  7. Με το Τοπογραφικό Διάγραμμα διεκδικείς (350 τμ) και με το ΔΓΜ υποδεικνύεις την αλλαγή/διόρθωση/καταχώρηση που πρέπει να γίνει στην βάση του Κτηματολογίου (345 τμ). Τα δύο αυτά δεν έχουν ποτέ την ίδια επιφάνεια (δεν είναι δυνατόν, εκτός αν πρόκειται για μεταγεγραμμένη ΠΕ, αλλά και πάλι). Οι ακριβείς διαστάσεις και η επιφάνεια ενός γεωτεμαχίου θα προκύπτουν πάντα και μόνο από το Τοπογραφικό Διάγραμμα. Από το Κτηματολόγιο θα προκύπτει με ακρίβεια σε ποιόν ανήκει και ποια περίπου είναι η επιφάνεια και η θέση του. Το layer TOPO_PROP δεν έχει μεγάλη σημασία σε ένα ΔΓΜ και υπάρχει κυρίως για τη ταύτιση με το Τοπογραφικό Διάγραμμα (ποτέ δεν συμπίπτουν TOPO_PROP και PST_KAEK). Στο ΔΓΜ έχει σημασία σε ποιο ΚΑΕΚ αναφέρεται η πράξη/διόρθωση για να καταχωρηθεί εκεί. Απλό παράδειγμα: Αποτυπώνεται ένα οικόπεδο 1.000 τμ και ζητείται να γίνει κατάτμηση σε δύο ίσα μέρη. Στο Κτηματολόγιο το γεωτεμάχιο εμφανίζεται 900 τμ: Στο Τ.Δ. κάθε τμήμα θα είναι 500 τμ Στο ΔΓΜ θα ζητείται από το Κτηματολόγιο να εμφανίζει δύο νέα τεμάχια 450 τμ με μόνη αλλαγή το ενδιάμεσο όριο.
    1 point
  8. Σε περίπτωση που είχα ο λογιστής μου και της εταιρείας υπέβαλαν ερώτημα στη ΔΟΥ. Τους απάντησαν ότι το ΦΕΜ 10% υπερισχύει τις παρακράτησης από την εταιρία του 20% όταν υπάρχει υποβολή των σχεδίων σε δημόσια αρχή (4495, ΕΕΜΚ , Άδεια κλπ)
    1 point
  9. @CHRISTINE_VAS Ο προκαταβλητέος φόρος ΦΕΜ (10% ή 4% επί της αμοιβής) καταβάλλεται όταν η μελέτη θεωρείται ή εγκρίνεται από αρμόδια υπηρεσία. Όταν παρέχονται υπηρεσίες σε εταιρεία ή σε επαγγελματία, εάν δεν υπάρχει υποχρέωση ΦΕΜ, διενεργείται παρακράτηση φόρου 20%. Η παρακράτηση είναι υποχρεωτική για καθαρή αξία άνω των 300 ευρώ. Όταν εκδίδουμε παραστατικά προς συλλόγους ή άλλα νομικά πρόσωπα με ειδικά καθεστώτα είναι απαραίτητο να συνεννοούμαστε προηγουμένως. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να βεβαιωθείς κατά πόσον οφείλεται ΦΕΜ ή όχι. Η μελέτη που κατέθεσες εγκρίθηκε από κάποια τεχνική υπηρεσία; Μήπως απαιτείται από το πρόγραμμα απόδειξη πληρωμής του ΦΕΜ; Εάν υπάρχει υποχρέωση καταβολής ΦΕΜ, τότε κακώς παρακρατήθηκε το 20%. Δεν είναι έτσι. Στα παραστατικά προς ιδιώτες δεν γίνεται παρακράτηση 20%. Δεν είναι έτσι. Ο ΦΕΜ έχει προτεραιότητα. Όταν ο πελάτης είναι νομικό πρόσωπο και η αμοιβή υπόκειται σε ΦΕΜ, πληρώνεται ο προκαταβλητέος φόρος και δεν γίνεται παρακράτηση.
    1 point
  10. Δεν είναι θέμα αριθμού επισκέψεων, αλλά τρόπου επίβλεψης. Υπάρχει η κανονική επίβλεψη, και η υψηλή (επιστασία) η οποία πληρώνεται έξτρα. Στη δεύτερη περίπτωση, ο επιβλέπων ελέγχει εξονυχιστικά τα συνεργεία και τα υλικά. Είναι παρών στις σκυροδετήσεις και, γενικά, είναι παρών στο εργοτάξιο σε καθημερινή σχεδόν βάση. Αυτό ακριβώς εννοούσε και ο συν. Didonis. Τα υπόλοιπα (μαζί και το τι νομίζει ο καθένας) δεν μας αφορούν συμπλ. Και για να επανέλθουμε στο θέμα, η ευθύνη του επιβλέποντα για την ορθή τήρηση των διαστάσεων (σε κάτοψη) εξαντλείται στη θεμελίωση. Αν η χάραξή της έγινε σωστά, δεν ευθύνεται για τα μετέπειτα λάθη του μπετατζή.
    1 point
  11. Ποια επιχειρησιακή σύμβαση; Εκείνη που είχε βασικούς μισθούς από το 2011 και τώρα πανηγυρίζουν που πήραν 1,5% αύξηση το 2022 με πληθωρισμό 10%+; Κατάλαβα!😅 1)Συμπάθα με αλλά τα παρακάτω (μερικά απ' όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω)... -Να κάνεις αίτηση Μάιο-Ιούνιο του 2022, όπου να 'ναι να μπαίνει Μάρτης του 2023 κι ακόμη να μην έχουν «αποφασίσει» (λες και δεν ξέρουν ποιους και ποιες), λες κι οι υποψήφιοι περιμένουν τα ΕΛ.ΠΕ. πότε θα τους κάνουν την «τιμή» να τους προσλάβουν, -Να τρέχεις από πίσω τους (ανάλογα πότε θα τους τη βαρέσει να προχωρήσουν τη διαδικασία) ακολουθώντας πιστά τις προθεσμίες που σου ορίζουν (για εξετάσεις, συνεντεύξεις κ.λπ.), χωρίς καμία εξαίρεση και για κανένα λόγο (φαντάζομαι και για notice period τώρα που θα γίνουν προσλήψεις ούτε λόγος), -Να σου λένε «ΑΥΤΟΙ είναι οι όροι, ΑΥΤΑ είναι τα λεφτά κ.λπ. κι ΑΜΑ σ' αρέσουν» χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο διαπραγμάτευσης! ...δε νομίζω ότι συμβαίνουν σε καμία σοβαρή επιχείρηση, ακόμη και στην άθλια αγορά εργασίας της Ελλάδας! 2)Να υποθέσω ότι το ενδεχόμενο να δει κάποιος τη σύμβαση, να μην του αρέσει το περιεχόμενο και ν' αρνηθεί να την υπογράψει δεν παίζει; Μήπως τους δεσμεύουν και με τίποτα ρήτρες ότι αν τυχόν τους πει κανείς «όχι» και τους πληγώσει τον εγωισμό θα τους πληρώνει κι αποζημίωση;
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.