Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. kan62

    kan62

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      4.432


  2. pirsogiannis

    pirsogiannis

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1.732


  3. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.323


  4. ΝΙΚΟΣΤΡΙ

    ΝΙΚΟΣΤΡΙ

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.652


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 03/01/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Καλώς όρισες, και καλή σταδιοδρομία Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης: 1. Στο εργοτάξιο θα έχεις την ευκαιρία να δεις την υλοποίηση των θεωρητικών γνώσεών σου. Θα έχεις επίσης την ευκαιρία να αποκτήσεις γνώσεις που κανένα σχολείο δεν μπορεί να σου δώσει. Μέσα από σκληρές, ενίοτε, συνθήκες θα μπορέσεις να γνωρίσεις τα όρια και τις δυνατότητές σου στο επάγγελμα. Θα έχεις τη χαρά να βλέπεις τα στάδια υλοποίησης ενός έργου από το μηδέν έως την πλήρη ολοκλήρωση και λειτουργία. Επίσης, η ενασχόληση στο εργοτάξιο, δεν αποκλείει τη δουλειά γραφείου, μιας και είναι απαραίτητη για πολλές εφαρμογές (επιμετρήσεις, πρόγραμμα δ.ε., κλπ). Η νομοθεσία των δ.ε. είναι πολύ πιο απλή από την Πολεοδομική. Από την άλλη, οι συνθήκες στο εργοτάξιο είναι πιο σκληρές από αυτές του γραφείου, δεν υπάρχει συγεκριμένο ωράριο, και συγκεκριμένη περιοχή εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, η ενασχόληση στο εργοτάξιο, δεν συνιστάται για κάποια που επιθυμεί να δημιουργήσει οικογένεια άμεσα. 2. Το γραφείο προσφέρει σαφώς καλύτερες συνθήκες εργασίας μιας και θα είσαι σε προστατευμένο, από τις καιρικές συνθήκες, περιβάλλον. Το ωράριο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι σταθερό όπως επίσης και ο χώρος εργασίας. Θα μπορέσεις να αποκτήσεις γνώσεις που δεν πήρες στη σχολή (ΚΕΝΑΚ, έκδοση αδειών, σχετική νομοθεσία, κλπ). Επίσης, η συγκεκριμένη ενασχόληση, δεν εμποδίζει τη δημιουργία οικογένειας μιας και οι συνθήκες είναι πιο ομαλές. Από την άλλη, θα αργήσεις πολύ να αποκτήσεις εμπειρία εργοταξίου, κι αυτή (αν) μόνο σε ιδιωτικά οικοδομικά έργα. Η Πολεοδομική νομοθεσία (έτσι όπως την έχουν κάνει) είναι άβυσσος, και θα χρειαστείς πολύ χρόνο για να την κατανοήσεις. Τα αυθαίρετα και η ταυτότητα ακινήτου, δεν είναι σοβαρές δουλειές για μηχανικούς πλην όμως, στη αναβροχιά καλό και το χαλάζι. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις δικό σου γραφείο, θα χρειαστείς (για τα πρώτα χρόνια) τη βοήθεια κάποιου έμπειρου (και σωστού) συναδέλφου. Και, φυσικά, γνωριμίες στην πιάτσα, ώστε να ξεκινήσεις το δικό σου πελατολόγιο. Σε κάθε όμως περίπτωση, να έχεις για οδηγό την ποιότητα της δουλειάς και την εντιμότητά σου. Μη φοβηθείς να ρισκάρεις, και μην απογοητεύεσαι από τα λάθη σου διότι είναι ανεκτίμητες εμπειρίες. Λάθη κάνουμε ακόμη κι εμείς, με 40+ χρόνια στο κουρμπέτι... Καλή σταδιοδρομία λοιπόν, κι εδώ είμαστε για οτιδήποτε μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι
    2 points
  2. Στο παρόν νήμα θα συζητούνται θέματα σχετικά με το Άρθρο 116 (Αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακό οικισμό) του Ν. 4495/17.
    1 point
  3. Καλή χρονιά Βασίλη και χρόνια υγιή και τυχερά για την ονομαστική σου εορτή!!!
    1 point
  4. εγώ ΙΑΣΟΝΑ τη θεωρώ αυθαιρεσία κοιν/στων (ως υπαγόμενη στις όψεις)
    1 point
  5. Γεια σου συναδέλφισσα, καλό θα είναι να βρεις εργασία σε ένα γραφείο που θα συνδυάζει και τα δυο. Μπορεί να πιστεύω και γω ότι όπως λένε το εργοτάξιο είναι σχολείο, καθως και γω όσο δούλευα υπάλληλος μόνο εργοτάξιο έκανα, αλλα πιστεύω επίσης ότι αν και σχολείο σε βγάζει σαν μηχανικό αγράμματο τελικά με πολλή πρακτική γνώση και πρακτικά σε καθιστά για πάντα υπάλληλο = δούλο ή καλύτερα ανελεύθερο, θα έλεγα. Ιδιαίτερα εαν έχεις σκοπό κάποια στιγμή να έχεις το δικό σου γραφείο, όπως έχω πλεον και γω, σου προτείνω να δώσεις μεγαλύτερη βάση στο γραφείο παρά στο εργοτάξιο. Και αυτό διότι θα μάθεις διαδικασίες που δεν θα μάθαινες ποτέ στο εργοτάξιο και αυριο μεθαυριο ως ελευθερος επαγγελματιας αυτες θα σου ζητηθούν από τη μεγάλη μάζα του κόσμου (πχ τακτοποιήσεις, τοπογραφικά, ενεργειακα πιστοποιητικά, άδειες, ταυτότητα κτηρίου κλπ κλπ). Το πιο πιθανό είναι να βρεις μια κακοπληρωμένη θέση ή μετρίως αμοιβόμενη, οπότε θα σου συνιστούσα να κανεις κουράγιο 2-3 χρόνια και μετα να φύγεις και να ανοίξεις δικό σου γραφειο. Να προσέξεις ένα μόνο. Εκεί που θα πας αυτός που θα σε πληρώνει ως νεα υπάλληλο να έχει διάθεση να σου δειχνει και να σου μαθαίνει. Έχει μεγάλη σημασία με ποιον θα αρχίσεις τη δουλειά. Μην δελεαστείς από μια θέση με καλό χρήμα που θα σε κρατάει στάσιμη στη γνώση και επομένως θα είσαι μονίμως εκβιάσιμη με απόλυση αν διεκδικείς περισσότερα. Καλή σταδιοδρομία εύχομαι και υπομονή. Και αν απελπιστείς κάποια στιγμή, υπάρχει και το εξωτερικό. Λυπάμαι και είναι ντροπή που το λέω, αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που το κράτος που τη διαφεντεύει, ως ελεύθερο επαγγελματία, σε θεωρεί a priori κλέφτη και σου απαγορεύει να εργαστείς και να πλουτίσεις (φόροι, γραφειοκρατία, δαιδαλώδεις νομοθεσία και διαδικασίες, κλπ κλπ) όπως κάνει πχ ο μέσος Αμερικάνος και ας μην έχει σπουδάσει τιποτα.
    1 point
  6. μια χαρα τα εγραψες , απλα θα συπληρωσω ενα δυο πραματακια που τα συνάντησα κ με ζόρισαν .... 1 : Πριν ξεκινησετε την διαδικασία ρωτήστε τον πελάτη σας εάν είναι εγγεγραμμένος στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας εαν οχι , κλικαρετε την ανάλογη επιλογή στο gov .κ συνεχιστε την διαδικασία όπως το λέει ο vassis στο 1ε . 2 : Αφου πεσουν οι τζιφρες , την κατεβάζετε στον δικο σας Υ/Η κ απο εκεί στην πλατφόρμα της ΔΕΔΔΕΗ . 3: Μόλις την ανεβασετε , η ΔΕΔΔΗΕ θα σασ στειλει ενα sms στο κινητό σας με τον Αύξων Αριθμό καταχώρησης της υδε , γραψτε αυτον τον αριθμο πανω στον φακελο της υδε που εχετε στο Υ/Η. Με αυτόν τον αριθμό θα μπορέσετε να βρείτε την ΥΔΕ σας εάν υπάρξει κάποιο κώλυμα στο χάος που λέγετε ΔΕΔΔΗΕ.
    1 point
  7. Η επισκευή δεν είναι σίγουρα ορθή. Επιπλέον είναι απαραίτητος η εύρεση της παθογένειας πριν την επισκευή. Υπό προϋποθέσεις η επισκευή μπορεί να χαρακτηριστεί και επικίνδυνη.
    1 point
  8. Καλημέρα συνάδελφοι, ψάχνοντας στο σχεδιάζοντας για όλους τις ελάχιστες διαστάσεις για WC ΑΜΕΑ, βρήκα τα παρακάτω σχέδια: Εγώ ενδιαφέρομαι για WC ΑΜΕΑ σε βιομηχανικό κτίριο, το οποίο προφανώς και δεν έχει κάποια απαίτηση για ντούς, όμως στο σχέδιο του σχεδιασμού WC δεν υπάρχουν οι ελάχιστες διαστάσεις της κάτοψης. Γνωρίζει κανείς ποιές είναι αυτές? Βρήκα επίσης αυτό: https://www.e-nomothesia.gr/kat-periballon/antiseismikos-kanonismos/upourgike-apophase-upen-desedp-65826-699-2020.html ....το οποίο όμως υπάρχει στις "Τεχνικές οδηγίες προσαρμογής υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών για την προσβασιμότητα αυτών σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία."
    1 point
  9. Η βεβαίωση που πρέπει να δίνουμε είναι αυτή που ο νόμος λέει και όχι αυτή που νομίζει ο καθένας. Τις είπε ο Παύλος τις λεπτομέρειες ... Να προσέξουμε και λίγο το επάγγελμα και το ρόλο μας γιατί όπως πάμε θα το διαλύσουμε με το τι πάει στον καθένα. Ας κοιτάξουμε λίγο από απόσταση γιατί διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε καμήλες.
    1 point
  10. ι. Για κτίρια κατοικιών ένας υπόγειος όροφος επιφάνειας ίσης με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο (κάλυψη κτιρίου), προοριζόμενος για βοηθητικές χρήσεις, με την προϋπόθεση ότι η οροφή του σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει το 1,20 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους. Ο όροφος αυτός δύναται να έχει κύρια χρήση στο σύνολό του ή μερικώς, εφόσον αποτελεί λειτουργικό προσάρτημα αυτοτελούς κατοικίας ή κατοικιών και προσμετρηθεί το 50% της επιφάνειας του χώρου της κύριας χρήσης στο σ.δ. (στον υπολογισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται βοηθητικοί χώροι για την εξυπηρέτηση του υπογείου της κατοικίας όπως αποθήκες, χώροι υγιεινής, σάουνα ή χώρους σπα, διάδρομοι, κλιμακοστάσια, ανελκυστήρες). Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύουν οι απαιτήσεις περί φυσικού φωτισμού και αερισμού. Στις περιπτώσεις κτιρίων κατοικιών που έχουν κύρια χρήση στον υπόγειο όροφο μπορεί να κατασκευάζεται επιπλέον ένας ή περισσότεροι υπόγειοι όροφοι προοριζόμενοι για βοηθητικές χρήσεις, όπως αποθήκες, χώροι υγιεινής, σάουνα ή χώρους σπα, διάδρομοι, κλιμακοστάσια, ανελκυστήρες. Η μέγιστη επιφάνεια των παραπάνω βοηθητικών χρήσεων ισούται με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο (κάλυψη κτιρίου) και δύνανται να τοποθετούνται και σε επεκτάσεις υπογείων σύμφωνα με το άρθρο 17. Το λεβητοστάσιο και η αποθήκη του επιτρέπεται να βρίσκεται κατ’ επέκταση του υπογείου χώρου κύριας χρήσης κατοικίας, αρκεί να αποτελεί ανεξάρτητο πυροδιαμέρισμα και να έχει έξοδο προς ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου ανεξάρτητη του υπολοίπου χώρου του υπογείου.
    1 point
  11. Καλά κονιάματα όπως προείπα, υπάρχουν αρκετά των καλών εταιριών. Σου στέλνω ένα pm των καλών (προσωπική μου άποψη) εταιριών. Το κτίριο είναι 45 ετών, αν δεχθούμε (που έτσι είναι) ότι ο σχεδιασμός του ω/σ είναι τα 50 έτη για τις συνήθεις κατασκευές (βλέπε συνήθη κτίρια κατοικιών κλπ), καταλαβαίνεις ότι το κτίριο είναι γηρασμένο. Αν είσαι και κοντά στην θάλασσα, ακόμη χειρότερα. Η άποψη μου είναι αν αντέχει η τσέπη έλεγχο σκυροδέματος και χάλυβα με εργαστηριακά για να δούμε πού βρίσκονται. Αν δεν έχουν απωλέσει ιδιότητες, κάνουμε τοπικές αποκαταστάσεις και συνεχίζουμε στα περαιτέρω. Μέτρηση υγρασίας στο υπόβαθρο, και αν έχουμε υγρασία χρήση προιόντων κρυσταλλικής δομής (κονιάματα τροποποιημένα είναι και αυτά) για να το στεγνώσουμε, τσεκάρισμα αν το δώμα μας έχει κλίση απορροής ομβρίων επαρκή, λήψη απόφασης αν θα κάνουμε υγρομόνωση ή θερμουγρομόνωση και τί είδους δώματος έχουμε βατό/μη βατό κλπ. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά που εξασφαλίζουν σχετικώς καλή διαπνοή, πχ αντιπαθώ τα ασφαλτόπανα (προσωπική άποψη) και για μόνο υγρομόνωση επί ω/σ θα επέλεγα ένα καλό επαλειφόμενο τσιμεντοειδές. Μετά μπαίνουμε σε ποιο ειδικά ζητήματα: δεν έχω κλίσεις, τί να κάνω? ποιο θερμομονωτικό υλικό? ποιο υγρομονωτικό? κλπ. Υπάρχουν αρκετά θέματα στα φόρουμ να δεις, ή ανοίγεις ένα καινούριο. Ελπίζω να βοήθησα.
    1 point
  12. Καλημέρα. Τί εννοείς προστατευτικό της sika? Υποψιάζομαι αναστολέα διάβρωσης.. Όταν λες ότι το "κονίαμα έκανε ρωγμές λόγω του βάθους 4cm" τί εννοείς? Επισκευαστικά κονιάματα υπάρχουν πολλά, όλων των επωνύμων και καλών εταιριών, για δομητικές αποκαταστάσεις βάσει του προτύπου EN1504-3 πρέπει να είναι κλάσης R4 (είναι η κατηγοριοποίηση των επισκευαστικών κονιαμάτων αυτή), το κάθε ένα έχει προδιαγραφές σε τί πάχη και με τί όρους μπορεί να εφαρμοστεί . Αν διαβάσεις όμως τις προυποθέσεις εφαρμογής όλα απαιτούν στεγνό και καθαρό υπόβαθρο. Μπορεί να ακούγονται σαν δύο απλές λέξεις αλλά δεν είναι. Κανένα επισκευαστικό δεν μπορεί να αναπτύξει αντοχές αν εφαρμοστεί σε υγρό υπόβαθρο (για το σκυρόδεμα όριο σχ.υγρασίας για τέτοιες εφαρμογές είναι 4-4.5%) ή βρώμικο. Οι οπλισμοί που βλέπω εγώ δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, δεν είναι μόνο η διάβρωση, ο χάλυβας φαίνεται σαν να έχει ψαθυροποιηθεί. Αν "τσακίσεις" τον χάλυβα με το δάχτυλο σου σπάει? αν ναι, τα πράγματα είναι ζόρικα. ο χάλυβας κανονικά πρέπει να διερευνηθεί τί αντοχές έχουν απομείνει, αλλιώς είναι σαν να προσπαθείς να αναστήσεις τον πεθαμένο. Λύσεις από το ιντερνετ δεν μπορούν να δωθούν σε όλα. Καλύτερα είναι να φέρεις μηχανικό γνώστη των μονώσεων (και έμπειρο) και να δει το κτίσμα σου από κοντά. Θα συνεκτιμήσει την ηλικία, την γενική κατάσταση (που εμείς δεν βλέπουμε) και θα σου φτιάξει μια τεχνικο-οικονομική πρόταση που να είναι πιο ρεαλιστική. Θα σε προλάβω και θα σου πω μην πας απευθείας σε μάστορα που θα έχει το "θαυματουργό υλικό" ούτε να πειραματιστείς μόνος σου. Πάρε γνώμη ενός ειδικού και ακόμη και αν δεν μπορεί να εφαρμοστεί η βέλτιστη λύση (που πιθανολογώ δεν θα μπορεί λόγω κόστους, γιατί ξαναλέω η πρώτη εικόνα που βλέπω δεν μου αρέσει), τουλάχιστον πάλεψε το όσο μπορείς προς την βέλτιστη λύση.
    1 point
  13. 3. Για τον έλεγχο της δυνατότητας μορφολογικής και αισθητικής ένταξης των αυθαίρετων κατασκευών ως προς το σύνολο του κτιρίου και του δομημένου περιβάλλοντός και των σχετικών δικαιολογητικών, συνιστάται από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης τετραμελής επιτροπή ανά περιφερειακή ενότητα που συνεδριάζει στην έδρα αυτής και αποτελείται από : α) έναν αρχιτέκτονα του Τοπικού Παρατηρητηρίου ως Πρόεδρο, με τον αναπληρωτή του, β) έναν αρχιτέκτονα της Υπηρεσίας Δόμησης της περιφερειακής ενότητας, με τον αναπληρωτή του, γ) έναν αρχιτέκτονα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τον αναπληρωτή του, δ) έναν αρχιτέκτονα εκπρόσωπο του ΣΑΔΑΣ, με τον αναπληρωτή του, ε) έναν πολιτικό μηχανικό, εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με τον αναπληρωτή του. Θα έμπαινε και στα αστεία - ανέκδοτα ... γιατί θυμίζει το παλιό : "θα συστήσουμε μια τετραμελή επιτροπή με πέντε μέλη" ... Όμως δεν είναι ανέκδοτο, αν σκεφτείς ότι το ε) έμεινε από απροσεξία της δακτυλογράφου μετά από παρέμβαση των αρχιτεκτόνων για αλλαγή του "πενταμελής" σε "τετραμελής"... Ας περιμένουμε το ΦΕΚ με τις διορθώσεις για να φύγει και αυτό ...
    1 point
  14. Έχουν μείνει από παλαιότερο νομοσχέδιο. Εννοεί τα : αίτηση, παράβολο και έντυπο υπολογισμού και σήμερα μεταφράζεται σε : των εδαφίων α, ι και ια του άρθρου 99.
    1 point
  15. Εντελώς ενδεικτικά, από 40-50 χγρ/μ2 για συνήθη ύψη (5-6μ + 1.50 μ. στέγη). Καθαρό βάρος σκελετού και τεγίδων, χωρίς πάνελ, γωνίες, υδρορροές κλπ.
    1 point
  16. Καλημέρα, καλό καθαρισμό των σαθρών και μετά τρίψιμο και καθαρισμός στα σίδερα. Υστερα αναστολέας διάβρωσης και επισκευαστικό κλάσης "R4" σε κανονικές θερμοκρασίες < 22 C. Έκανε αυτοψία ΠΜ και μου είπε ότι δεν είναι σε επικίνδυνα σημεία και ότι η επισκευή είναι σωστή. Την επισκευή την έκανα μόνος μου.
    -1 points
  17. Θεωρώ ότι, δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις που δύναται να γίνει μονομερής τροποποίηση της ΣΟΙ.... Θα σας απαντήσει με ασφάλεια ο συμβολαιογράφος σας! Προφανώς, η οποιαδήποτε διαδικασία Θα πάρει αρκετό χρονικό διάστημα, ίσως και περισσότερο από 6 μήνες....
    -1 points
  18. Καλημέρα, Πριν την μόνωση της ταράτσας μου αποφάσισα να επισκευάσω κάποια σημεία που ακούγονταν "κούφια" με το σφυρί. Αφού έφτασα στα σίδερα και τα έτριψα, έβαλα προστατευτικό της Sika και μετά έκλεισα με επισκευαστικό κονίαμα της Alchimica Building "F". Το πρόβλημά μου είναι ότι το κονίαμα έκανε ρωγμές λόγω του βάθους 4cm μάλλον. Οταν πήγα να το ξανασπάσω μετά από 3 ημέρες ώστε να επαναλάβω την διαδικασία μου φάνηκε πολύ εύθραυστο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω πάλι "τσιμέντο άμμο χαλίκι" και ένα ασταρι για γέφυρα; Υπάρχει κάποιο άλλο κονίαμα που να έχετε δουλέψει και να έχει μεγάλη αντοχή; Βρήκα μέσα στο forum το "Ceresit CD 26".
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων
      Με νέα Εγκύκλιό του ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42966/1311 19.04.2024 παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Η εγκύκλιος αναφέρει:

      Σε συνέχεια της (2) σχετικής Οδηγίας προς του δήμους της χώρας, με την οποία επισημάνθηκαν αφενός η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (σχετ.1) και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι δήμοι στο πλαίσιο των προβλέψεων του εν λόγω κανονισμού, και μετά από πληθώρα ερωτημάτων που υποβλήθηκαν επί της εφαρμογής του κανονισμού από δήμους και πολίτες ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής
      του, διευκρινίζονται τα εξής:

      Α. Γενικά:

      Ο κανονισμός αποσκοπεί στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην ενίσχυση του βαθμού πυρασφαλείας των ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Στόχος είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του κοινού, του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και των ακινήτων με περιορισμό της συμβολής τους στην μετάδοση της φωτιάς. Σημαντικός παράλληλα στόχος του κανονισμού είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία του κοινού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, οι οποίοι έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

      Β. Πεδίο εφαρμογής:

      Ο κανονισμός αφορά σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών.
      • 9 απαντήσεις
    • Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» - Αναλυτικά οι όροι του προγράμματος
      Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Ανακαινίζω -Νοικιάζω».

      Το πρόγραμμα επιδοτεί την ανακαίνιση και επισκευή 12.500 κενών ακινήτων, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ιδιώτες, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για εκμίσθωση. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιηθεισών δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα υλικά όσο και τις εργασίες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή έως 2.000 ευρώ.

      Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

      δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή


      οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ


      η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.




      Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση του Προγράμματος ορίζεται η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

      • 0 απαντήσεις
    • Παράταση της προθεσμίας για την προσβασιμότητα χωρίς φραγμούς για ΑμεΑ του ΝΟΚ ως 30.04.2024
      Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/33888/542 (1)

      Τροποποίηση της υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/139606/1662/30.12.2022 απόφασης «Παράταση των προθεσμιών των παρ. 4 και 10 του άρθρου 26 “Προσβασιμότητα χωρίς φραγμούς για τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα” του ν. 4067/2012 “Νέος Οικοδομικός Κανονισμός”» (Β’ 7028)

      Άρθρο 1

      Τροποποίηση του άρθρου 1 της υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/139606/1662/30.12.2022 απόφασης

      Το άρθρο  1 της υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/139606/1662/30.12.2022 (Β’  7028) απόφασης, όπως είχε τροποποιηθεί με την υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/34068/570/29-3-2023 (Β’ 2018) απόφαση, τροποποιείται ως προς τον χρόνο λήξης της παράτασης και διαμορφώνεται ως εξής:

      «Παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 30ή.04.2024 η προθεσμία του δεύτερου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 26 του ν. 4067/2012. Για το ίδιο διάστημα παρατείνεται η αναστολή κυρώσεων για τα ανωτέρω αναφερόμενα κτίρια.».

      Άρθρο 2

      Τροποποίηση του άρθρου 2 της υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/139606/1662/30.12.2022 απόφασης

      Το άρθρο  2 της υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/139606/1662/30.12.2022 (Β’  7028) απόφασης, όπως είχε τροποποιηθεί με την υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/34068/570/29-3-2023 (Β’ 2018) απόφαση, τροποποιείται ως προς τον χρόνο λήξης της παράτασης και διαμορφώνεται ως εξής:

      «Παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 30ή.04.2024 η καταληκτική προθεσμία αναστολής κυρώσεων του τέταρτου εδαφίου της περ. (α) της παρ. 10 του άρθρου 26 του ν. 4067/2012 και, αντιστοίχως, η προθεσμία ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαμορφώσεων του πέμπτου εδαφίου της ίδιας περίπτωσης και η καταληκτική ημερομηνία αναστολής του έκτου εδαφίου, που αφορά στην υποχρέωση της παρ. 3 του άρθρου 59 του ν. 4495/2017 (Α’ 167).».

      Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ-ΔΕΣΕΔΠ-33888-542_2024.pdf
      • 1 απάντηση
    • Ανάρτηση δεκαεφτά (17) συχνών ερωτήσεων και απαντήσεων για το πρόγραμμα Εξοικονομώ Επιχειρώ
      1.  Θέματα Επιλεξιμότητας Αιτήσεων

      1.1.  Η Επιχείρηση μας δραστηριοποιείται σε διαφορετικούς τομείς και έχει δηλωμένους στην Εφορία τους αντίστοιχους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ). Πρέπει όλοι οι ΚΑΔ να είναι επιλέξιμοι με βάσει το παράρτημα 5 του Οδηγού ούτως ώστε να μπορούμε να κάνουμε αίτηση στο Πρόγραμμα;

      Όχι δεν είναι απαραίτητο εφόσον η δραστηριότητα των επιλέξιμων ΚΑΔ πραγματοποιείται σε εγκαταστάσεις που είναι διακριτές από αυτές των μη επιλέξιμων και το επενδυτικό σχέδιο αφορά μόνο σε αυτές. Σε αυτήν την περίπτωση στο πληροφοριακό σύστημα δηλώνεται τουλάχιστον ένας επιλέξιμός ΚΑΔ.
      • 0 απαντήσεις
    • Μελέτη ΙΟΒΕ: Οι τάσεις, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ανάπτυξης των Κατασκευών στην Ελλάδα
      Η μελέτη που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων - ΤΜΕΔΕ και το ΙΟΒΕ, καταγράφει τη μεγάλη ανάπτυξη που έχει σημειώσει ο κλάδος των κατασκευών, με αύξηση του αντικειμένου κατά 84% από το 2017 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, υπογραμμίζει τις μεγάλες προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου τα επόμενα χρόνια με ώθηση από τους υψηλούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Όπως εκτιμά το ΙΟΒΕ,τα έργα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 σε συνδυασμό με τις ιδιωτικές επενδύσεις (περιλαμβάνοντας τις επενδύσεις σε κατοικίες) θα κινητοποιήσουν κατά την περίοδο 2024 – 2026 συνολικά πόρους άνω των 52 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενης και της τραπεζικής χρηματοδότησης.

      Έτσι οι επενδύσεις σε Κατασκευές –κυρίως στις υποδομές– εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν σημαντικά το μερίδιό τους στο ΑΕΠ την περίοδο 2024 - 2026.
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.