Μετάβαση στο περιεχόμενο

avgoust

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    3.537
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    21

Everything posted by avgoust

  1. Καλημερα. Εχω μια περιπτωση μονοκατοικιας με υπογειο. Προφανως δεν υπαρχουν συστασεις κλπ. Στα πλαισια εκδοσης της αδειας , δεσμευτηκε με την γνωστη συμβολαιογρφικη πραξη , η μια υποχρεωτική θεση σταθμευσης στο υπογειο. Οποτε εχω εναν υπογειο αποθηκευτικο χωρο εστω 100μ2 , σε ενα σημειο του οποίου εχει δεσμευθει ενα περιγραμμα 12μ2 ως θεση σταθμευσης. Αυτη πως μπαινει στην ΗΤΚ ?
  2. Δεν έχει ανοίξει η Κ5. Άγνωστο αν και πότε.
  3. @nbr Δεν το έγραψα εγώ. Τη νέα διάταξη παρέθεσα ! Εγώ αν ήμουν νομοθέτης ποτέ δεν θα έγραφα τέτοιες αηδίες για αυθαίρετα προυφιστάμενα του 2011 , ούτε θα έκλεινα την Κ5.
  4. Ερωτηση. Σε κτίριο με άδεια, εκτός από υπέρβαση δόμησης έχω ρυθμίσει και υπέρβαση ύψους < 20% στο νόμιμο τμήμα. Αυτό το "νόμιμο" τμήμα με ΥΥ , στην ΗΤΚ θα καταχωρηθεί στην πράξη της άδειας ή στην πράξη της τακτοποίησης ?
  5. «Άρθρο 125Θ Κυρώσεις 1. Τα αυθαίρετα κτίσματα, κατασκευές και αλλαγές χρήσης που δεν υπάγονται ή δεν έχουν υπαχθεί νομίμως σε διατάξεις περί αναστολής επιβολής κυρώσεων ή δεν αφορούν σε πολεοδομικές παραβάσεις του άρθρου 81, κατεδαφίζονται ή απομακρύνονται υποχρεωτικά." Τι εννοεί με το "νομίμως" ? Με τόσες διαφορετικές απόψεις και περιπτώσεις στις ρυθμίσεις , ποιος θα κρινει το νομίμως ?
  6. Εξωτερικό κλιμακοστάσιο από έδαφος σε πρώτο όροφο , πλήρως ανοικτό , τμήμα του οποίου έχει προσμετρηθεί στον ΣΔ της αδειας ( με ΓΟΚ 85) , πως καταχωρείται στην ΗΤΚ ?
  7. Σε άδεια οικοδομής προσθήκης του 2005 , υφιστάμενο κτίριο στο οικόπεδο αναγράφεται ως προ του55 με βεβαίωση Δήμου που έγινε δεκτή από την πολεοδομία . Δ/μα κάλυψης εχει σφραγίδα ελέγθηκε και το προ 55 εχει προσμετρηθεί στα μεγέθη του οικόπεδου. Σήμερα από τις α/φ προκύπτει ότι το προ 55 της άδειας είναι τελικά μεταγενέστερο του 1955. Πρέπει να ρυθμίστεί ή θεωρώ ότι καλύπτομαι από την άδεια του 2005 ?
  8. Σε δήλωση 4495 που έχει εξοφλημένο πρόστιμο και ανεβασμένα τα απαιτούμενα αρχεία , ποια είναι η πρακτική διαφορά μεταξύ κατάστασης οριστικής υπαγωγής και περαίωσης ?
  9. Ρε παιδιά υπάρχουν 2 πυροσβεστικές διατάξεις με παράλληλη ισχύ. 1) Η μια είναι η γενική , ασχέτως γειτνίασης με δάση κλπ. και αφορά την αποκλάδωση και τον καθαρισμό όλων των οικοπέδων με κτίσμα ή χωρίς , των γηπέδων εντός 100μ από οικισμούς και πόλεις και όλων των γηπέδων με κτίσμα. Αυτή εχει προθεσμία 31 Μαίου για τους ιδιοκτήτες να υποβαλλουν ΥΔ ότι το έκαναν. Δεν έχει έργο μηχανικού. 2) Η άλλη είναι αυτή που συζητάμε εδώ και αφορά τα εντός απόστασης 300μ απο δασικές και χορτολιβαδικες εκτάσεις κλπ. Είναι το ΦΕK 2194B / 10-4-2024 με το οποίo παρατάθηκαν οι αρχικές προθεσμίες ως εξής : 10 Μαΐου 2024: Υποβολή από εξουσιοδοτημένο Διαχειριστή α) Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και β) Τεχνικής Έκθεσης με τα συνοδευτικά της στοιχεία (κάτοψη). Και επειδή δεν υπάρχει ακόμα η πλατφόρμα υποβάλλονται έντυπα στον οικείους Δήμους. 10 Ιουνίου του 2024 : Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υποβάλλει τη δήλωση εφαρμογής των μέτρων πυρασφαλείας. Δεν γνωρίζω ΦΕΚ νεότερης παράτασης και δεν ξέρω που το βρήκε αυτό η civiltech. Αμα δε δω ΦΕΚ δεν πείθομαι.
  10. 15 Μαιου ηταν η προθεσμια υποβολης της τ.ε. με την παραταση. Εκτός αν εχω χασει καποια νεοτερη παραταση. @katrmp Διορθώνω 10 Μαίου ήταν η προθεσμία γι αυτό εγραψα ότι εληξε την Παρασκευη
  11. @katrmp Εληξε την Παρασκευη η προθεσμία υποβολής της τ.ε. @kon141210 Εγω το έκανα ως εξής , στο ένα απόγευμα περιθώριο που είχα από την στιγμή που μου το ανέθεσαν. Αφού συμπλήρωσα το έντυπό αξιολόγησης , με βάση την κατηγορία επικινδυνότητας που προέκυψε , πήγα στο ΦΕΚ και έκανα copy paste τα μέτρα που αντιστοιχούσαν στην κατηγορία μου. Έβαλα και ένα σκαρίφημα με τις ζώνες προστασίας πέριξ του κτιρίου. Επίσης , στην αρχή της τ.ε. έγραψα σε ποια στοιχεία βασίστηκα για την συμπλήρωση του εντύπου αξιολόγησης και έκανα μια γενική περιγραφή του ακινήτου. Ιδανικά θα ήθελα να προτείνω συγκεκριμένα μέτρα και να κάνω πιο λεπτομερές το σχέδιο με τις ζώνες προστασίας αλλά έτσι όπως έγιναν φέτος τελευταία στιγμή δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Απ ότι διαπίστωσα , αν δεν κάνεις αυτοψία και κάποιες μετρήσεις κινδυνεύεις να βρεθείς σε λάθος κατηγορία επικινδυνότητας.
  12. @Roukat Συνάδελφε , ως προς εγκρίσεις άλλων φορέων , επειδή είσαι σε αρχαιολογική ζώνη , για να το δηλώσεις στον 4495 με το αρθρο 106 απαιτούνται και εκεί εγκρίσεις του αρθρου 116 αρχαιολογίας , ΚΕΣΑ ?
  13. Ρε παιδιά αυτό που περιγράφει ως "κάτοψη" στα απαιτούμενα δικαιολογητικά εμένα για τοπογραφικό μου φαίνεται , έστω μη εξαρτημένο. Τι λέτε ?
  14. Aλλο πράγμα είναι τα δικαιολογητικά , που είναι σαφές τι απαιτείται και περιγράφονται στο ανωτέρω ΦΕΚ και άλλο πράγμα οι καταχωρίσεις στοιχείων στα κουτάκια του ηλεκτρονικού συστήματος eadeies .
  15. Ρε παιδιά έχω μπροστά μου και συγκρίνω κάμποσα στελέχη ΕΕΜΚ απο το e-adeies για περίπου ίδια εργασία. Επισκευές η/και χρωματισμοί όψεων με ικριώματα κλπ. Άλλος έχει συμπληρώσει αναλυτικά εμβαδό οικόπεδου και όλα τα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης. Άλλος αναγράφει μόνο τους αριθμούς των αδειών και ρυθμίσεων και τα συνολικά εμβαδά κάθε μιας πραξης Άλλος αναγράφει μόνο τους αριθμούς αδειών και ρυθμίσεων χωρίς εμβαδά. Aλλού βλέπω στην ομάδα εργου υπέυθυνους μετρων ασφάλειας αλλού όχι. Τελικά , από όλα αυτά τα στοιχεία τι στην ευχή είμαστε υποχρεωμένοι να καταχωρούμε κατ'ελάχιστο στο e-adeies για τις ΕΕΜΚ και που το γράφει ?
  16. Σε κτιρια με καθεστως οριζοντιων ιδιοκτησιων , ποιος υποχρεουται στη ληψη μετρων και τι θα γινει αν δεν υπαρχει συμφωνια μεταξυ τους ? Μπορει μια οριζοντια να αναλαβει μονομερως την μελετη και να δεσμευσει τους υπολοιπους ? Ποιος υποβαλει δηλωση εφαρμογης μετρων ?
  17. Τους αριθμούς άδειας και ρύθμισης , τους βάζω στην καρτέλα στοιχεία υφισταμένου ή μήπως ούτε αυτά και απλά ανεβάζω κατευθείαν τα έντυπά τους ?
  18. @ppanag Αρχικά σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Η σύνδεση αφορά διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο . Μια τυπική΄μεζονέτα. Έχει άδεια οικοδομής του 2006 ήδη θεωρημένη για ρεύμα από το 2008 και έχει και μεταγενέστερη ρύθμιση με 4495 σε κατάσταση υπαγωγής για διάφορες υπερβάσεις επί αυτής. Αλλα στοιχεία : Στο οικόπεδο υπάρχει και άλλο κτίριο πολύ παλαιότερο, ρευματοδοτημένο εδώ και δεκαετίες το οποίο έχει προσμετρηθεί στα μεγέθη της άδειας του νεότερου ως προυφιστάμενο του 1955. Ο ιδιοκτήτης όλων είναι ένας και δεν υπάρχει κανενός είδους σύσταση .
  19. Δηλαδή @ppanagστην καρτέλα στοιχεία υφισταμένου καταχωρούμε μεν τις πραξεις αλλά αφήνουμε κενά τα κελιά των εμβαδών όπως παρακάτω ? Η μήπως δεν συμπληρώνουμε καθολου την καρτελα στοιχεια υφισταμενου?
  20. Στην περίπτωση που συνυπάρχουν θεωρημένη άδεια και μεταγενέστερη δήλωση αυθαίρετου. Εκτός της άδειας , για την τακτοποίηση ανεβάζουμε το "πεντάφυλλο" του 4495 ή την βεβαίωση καταβολής 1ης δόσης για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας ?
  21. Oταν ρευματοδοτουμε κτιριο που υπαρχει αδεια. Στην καρτέλα στοιχεία υφιστάμενου , στο πεδίο της άδειας οικοδομής , το εμβαδόν που γράφουμε αφορά όλες τις στάθμες/επιφάνειες ή μόνο ότι μετράει στον ΣΔ ? Παραδειγμα : Εστω άδεια ισόγειος οικία 100μ2 με υπόγειο (αποθηκη) 100μ2 που δεν προσμετραται ΣΔ. Στο εμβαδόν υφιστάμενου βάζω 100 ή 200 ?
  22. "... λευκόδερμης πεύκης ή ερυθρελάτης .... ψυχρόβιων κωνοφόρων ... κουμαριά....κουτσουπιά " Δηλαδή είναι αυτό γνωστικό αντικείμενο πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονα , μηχανολόγου κλπ ? Με την ίδια λογική να πω σε δασολόγο να μου ξεχωρίσει τον S400 από τον B500C
  23. "Προτεραιότητα στις κατεδαφίσεις θα έχουν τα φετινά αυθαίρετα, μετά όλα τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν μετά το 2011 και τέλος, όσα υπήχθησαν σε νομιμοποίηση με ψευδείς δηλώσεις (μάλλον χαμηλά στην ιεράρχηση). " Τι είναι οι "ψευδείς δηλώσεις" ?
  24. 1 στρεμμα = 1000 m2 => 10 στρεμματα = 10.000 m2 2 cm = 0,02m Αρα ογκος 10.000*0,02= 200 m3. Θελεις το λιγοτερο 200 κυβικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.