Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jupiter

Members
  • Περιεχόμενα

    66
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Everything posted by Jupiter

  1. Αντί να ασχολείσαι με άρθρα τεχνικής νομοθεσίας και αποτυπώσεις, και να οδηγείσαι σε βιαστικά —ενδεχομένως λανθασμένα— συμπεράσματα, προτείνω να επιλέξεις τον κατάλληλο επαγγελματία, δηλαδή έναν μηχανικό, που θα του αναθέσεις τον έλεγχο του διαμερίσματός σου. Στη συνέχεια θα απευθυνθείς σε συμβολαιογράφο γιατί μόνο αυτός έχει την αρμοδιότητα και την κατάρτιση να κρίνει κατά πόσο χρειάζεται να τροποποιηθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας, αναλόγως των διαπιστώσεων του μηχανικού.
  2. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η ερμηνεία του ΤΕΕ Πελοποννήσου φαίνεται να δικαιολογείται από τη διατύπωση της διάταξης. Η εγκύκλιος, όμως, διαφωνεί.
  3. Αφού έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός, υπάρχει δυνατότητα αποπεράτωσης. Δεν πρόκειται να προστεθεί δόμηση στην ήδη υπάρχουσα. Μάλλον κάτι άλλο εννοεί. Ρώτησέ τον ξανά και άκουσε προσεκτικά ό,τι πει.
  4. Μην βιάζεσαι. Ποια περίπτωση ΕΕΔΜΚ; Υπάρχει υπόλοιπο επιτρεπόμενης δόμησης;
  5. α) Παραμένει στην ίδια κατηγορία σπουδαιότητας Σ2. β) Δεν έχει σημασία η ύπαρξη εσωτερικής κλίμακας. Δεν είναι χώροι συνάθροισης κοινού. γ) Για τη στατική επάρκεια δεν μας απασχολεί ο τρόπος υπολογισμού της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης ως προς τη ρύθμιση. Μας ενδιαφέρει η αύξηση στα κατακόρυφα φορτία και η αλλαγή κατηγορίας σπουδαιότητας. Στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο. 4) Για τη αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης δεν υπάρχει υποχρέωση υπαγωγής. Εάν έχεις λοιπή παράβαση για άλλο λόγο, μπορείς να τη συμπεριλάβεις κι αυτή. Το νέο άνοιγμα σε όψη του κτιρίου είναι παράβαση αναλυτικού. Για τα υπόλοιπα: ναι.
  6. Δεν υπάρχουν δύο ερμηνείες. Γιατί χρησιμοποιείς δύο φορές το 0,25 (που είναι ίσο με το 1/4); Διάβασε την παρακάτω —ιδιαιτέρως χρήσιμη και περιεκτική— δημοσίευση:
  7. Όχι, αφού δεν έχεις καθήμενους πελάτες.
  8. Για το πρώτο· συνυπολογίζονται μόνο οι χώροι που προσμετρώνται στον ΣΔ. Για το δεύτερο· δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρέπει να αθροίζονται τα δεκαδικά.
  9. Εάν η τροποποιητική μειώνει το φόρο που βεβαιώθηκε με την αρχική, η υποβολή γίνεται στη ΔΟΥ. Διαφορετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η επιλογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η μη πληρωμή της δήλωσης δεν συνεπάγεται τη διαγραφή της, ούτε διαγραφή της οφειλής.
  10. Δεν είναι υποχρεωτικό, μπορείς να κατανείμεις τα χιλιοστά όπως επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.
  11. Κατ' αρχάς, υπογραμμίζω ότι η αλλαγή εμβαδού των κοινοχρήστων και του διαμερίσματος σημαίνει τροποποίηση σύστασης, οπότε είναι απαραίτητη η συνεννόηση με τον συμβολαιογράφο. Η συνέχεια, δηλαδή η ρύθμιση της διαμερισμάτωσης, είναι το εύκολο κομμάτι. Ως προς την εξωτερική θερμομόνωση: έγινε η τοποθέτηση; Γράφεις ότι εκδόθηκε ΕΕΔΜΚ, αλλά δεν διευκρινίζεις εάν εφαρμόστηκε.
  12. Αυτά με τους τοίχους τα έκαναν επί ΓΟΚ γιατί η αντίστοιχη διάταξη απαιτούσε ελάχιστο πλάτος εσοχής Δ. Με τον ΝΟΚ δεν υπάρχει τέτοιο όριο.
  13. Σε ρώτησα γιατί η μία θέση ανά διαμέρισμα ισχύει για την Αττική. Ο υπολογισμός γίνεται για κάθε χρήση ξεχωριστά. Στην περίπτωσή σου, απαιτείται μία θέση για την κατοικία και μηδέν για το κατάστημα.
  14. Γενικά, για τους υπολογισμούς ισχύει πως όταν το δεκαδικό μέρος του πηλίκου είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 0,5 προστίθεται μία θέση, ενώ όταν είναι μικρότερο του 0,5 δεν λαμβάνεται υπόψη. Η πολυκατοικία βρίσκεται στο ηπειρωτικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής;
  15. Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2292Β'/18-04-2024 καθορίστηκαν οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας που δεν αντιστοιχούν σε άσκηση εμπορικής δραστηριότητας. Στον πίνακα περιλαμβάνονται οι «Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών· τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις» (71). Όπως και οι: «Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων και μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών» (71.1), «Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων» (71.11), «Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών» (71.12).
  16. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και έπειτα τροποποίηση της σύστασης. Στις εργασίες μπορείς να συμπεριλάβεις και την τοποθέτηση των μετρητών. Αρκεί να πληρούνται οι απαιτήσεις της ΔΕΗ για τη θέση του μετρητή.
  17. Η αφετηρία του συλλογισμού σου είναι εσφαλμένη. Οποιοδήποτε πηγάδι είναι, αναγκαστικά, είτε ενεργό είτε ανενεργό. Αυτό που περιέγραψες είναι ανενεργό και πρέπει να καταχωρηθεί στο Ε.Μ.Σ.Υ., εκτός εάν γίνει πρώην σημείο υδροληψίας. Ενεργό σημείο υδροληψίας είναι αυτό που χρησιμοποιείται έστω και περιοδικά. Ανενεργό είναι εκείνο που δεν χρησιμοποιείται, αλλά οι ιδιοκτήτες του επιθυμούν να το διατηρήσουν ακόμα και ως διακοσμητικό στοιχείο. Δεν θεωρούνται σημεία υδροληψίας τα επιχωματωμένα, δηλαδή μπαζωμένα, πρώην σημεία υδροληψίας.
  18. Δεν σου χρειάζεται κανένας νόμος. Είναι δεδομένο ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει θέση στάθμευσης μπροστά από λεβητοστάσια και δεξαμενές.
  19. Ανήκουν στο άρθρο 29, παρ. 2 και απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας. Στο άρθρο 30 περιλαμβάνονται οι μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές.
  20. Η διαμερισμάτωση ορόφου είναι η διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Τα σχέδια που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σύσταση δεν εμπλέκονται στη διαπίστωση της αυθαιρεσίας. 1) Η αλλαγή θέσης της κουζίνας είναι αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης. 2) Συγκρίνεις τον κατασκευασμένο όροφο με τα σχέδια της άδειας.
  21. Ναι, η ιδιοκτησία είναι μία και ο κάθε συνιδιοκτήτης έχει το ποσοστό του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.