Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύρια και μοναδική κατοικία


Recommended Posts

@zavi

Αρχικά και εντελώς φιλικά να σου πω να μη στέκεσαι σε προφορικές απαντήσεις διότι πολύ απλά ΔΕΝ μετράνε πουθενά, ΠΛΗΝ της ψυχολογικής μας αποφόρτισης και της άφεσης αμαρτιών που μας δίνουν για να προχωρήσουμε σε κάποιο θέμα που πολύ απλά έχουμε ενδοιασμό για τον τρόπο χειρισμού του.

Το λέω άσχετα με την περίπτωση για την οποία μιλάμε!

Όταν έρθει έλεγχος τι θα πεις;;;;......Το είπε η Γαρδίκη και η Λεμπέση;;;.......................Προφορικά;

Verba volant, scripta manent !

 

Ήδη σε σένα η ψυχολογική αποφόρτιση και η άφεση αμαρτιών μετουσιώθηκε σε πραγματικότητα και δικαιώνομαι στα παραπάνω διότι έγραψες:

Η προσωπικη μου αποψη συμφωνα με τη διατυπωση του νομου ειναι οτι ΔΕΝ θεωρειται ( ερμηνευω το νομο οπως στην περιπτωση του οικογενειακου συντελεστη) αλλα αφου το λεει η Γαρδικη ΚΑΙ η Λεμπεση, τοτε στ @@ μου.

 

Και συνεχίζω:

 

Της θετω συγκεκριμενο ερωτημα: ζευγαρι κατοικει σε εξολοκληρου αυθαιρετο 90 τ.μ. το οποιο ρυθμιζει με 4014 και το οποιο ειναι στο ονομα του αντρα.

Η γυναικα εχει πληρη κυριοτητα σε αυθαιρετη κατοικια 45 τ.μ. επι γηπεδου μη οικοδομησιμου.

Επί του συγκεκριμένου γιατί έπρεπε να αποφανθεί η Γαρδίκη, αφού είναι ξεκάθαρο και από το νόμο;;;

Η δεύτερη κατοικία είναι 45 τμ, μικρότερη των 70 τμ, οπότε η πρώτη ΠΟΥ τακτοποιείς είναι κύρια και μοναδική, φτάνει να κατοικούν στην 90-αρα.

 

Η λεμπεση το λεει στις σημειωσεις της "θεματα αυθαιρετων αλφαβητικα".

Και ποια είναι η Λεμπέση και από πότε τα γραφόμμενά της έχουν νομική ισχύ;

Το λέω άσχετα με το αν αυτά που λέει είναι όντως σωστά ή όχι.

 

Για να το παρω γραπτως και απο τη ΔΟΚΚ θα περασει η προθεσμια του Νομου

Δεν επρόκειτο να το έπαιρνες ούτε να το πάρεις ποτέ γραπτά από τη ΔΟΚΚ, διότι πολύ απλά η ΔΟΚΚ δεν απαντά ΠΟΤΕ εγράφως σε ιδιώτες παρά μόνο σε δημόσιες υπηρεσίες. Μόνο off the record με την ίδια ισχύ που έχουν τα γραφόμμενα της Λεμπέση όχι ως προς την ορθότητά τους αλλά ως προς την νομική τους ισχύ.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

...

....

Και ποια είναι η Λεμπέση και από πότε τα γραφόμμενά της έχουν νομική ισχύ;

...

Και οφφ δη ρέκορτ… εγώ προσωπικά θα δώσω μεγαλύτερη πολεοδομική βαρύτητα αν ρωτήσω κάτι και γνωματεύσει για αυτό π.χ. ο ΙΑΣΟΝΑΣ και μερικοί ακόμα από τους συνάδελφους μας εδώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε ilias γράφω για τελευταία φορά την άποψή μου καθώς δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να ασχοληθώ παραπάνω με το συγκεκριμένο θέμα:

 

Από τον Οκτώβριο του 2011 ρώτησα σε 3 πολεοδομίες ελεγκτές που ξέρω ότι έχουν @@ τη γνώμη τους για το θέμα της κύριας και μοναδικής κατοικίας. Και οι 3 μου απάντησαν ότι ελέγχεται με τον τρόπου που ελέγχεται και ο οικογενειακός συντελεστής. Με λίγα λόγια, έτσι όπως διαβάζω κ ΕΓΩ το νόμο για τα 70 τ.μ., μιλάει για δικαίωμα σε κατοικία, δεν μιλάει για δικαίωμα σε άλλη κατοικία.

 

Επομένως εγώ το ερμηνεύω λέξη προς λέξη: αν έχεις δικαίωμα σε κατοικία αθροιστικά μέχρι 70 τ.μ., τότε και μόνο τότε θεωρείται ότι καλύπτονται οι στεγαστικές σου ανάγκες. Δηλαδή αν μένεις σε ένα διαμέρισμα 40 τ.μ. που το ρυθμίζεις με 4014 και έχεις άλλο ένα διαμέρισμα 40 τ.μ. στο όνομά σου, τότε ΔΕΝ είναι κύρια και μοναδική κατοικία το πρώτο, διότι έχεις δικαίωμα σε κατοικία αθροιστικά 80 τ.μ.

 

Με λίγα λόγια μπορείς να ρυθμίσεις με κύρια και μοναδική κατοικία αν

1. μένεις επί του ρυθμιζόμενου αυθαιρέτου

2. αν το άθροισμα των τ.μ. που έχεις στο όνομά σου είναι μέχρι 70 τ.μ., είτε μιλάμε για ένα και μοναδικό είτε μιλάμε για 70 διαμερίσματα των 1 τ.μ., εκ των οποίων 70 διαμερισμάτων αν δηλώνεις το 1 με 4014 με το συντελεστή της κύριας και μοναδικής κατοικίας, τα υπόλοιπα 69 ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ.

 

Αυτό καταλαβαίνω εγώ διαβάζοντας το Νόμο, αλλά δεν έχει σημασία η γνώμη μου.

 

Εδώ μέσα λοιπόν στο φόρουμ καθώς και έξω στην πραγματική ζωή, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν άλλη άποψη, όπως η Λεμπέση και η Γαρδίκη. Και επειδή κανείς κυβερνητικός δεν πρόκειται να απαντήσει γραπτώς στο συγκεκριμένο ζήτημα, ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. Δηλαδή όλες τις δηλώσεις του 2011 και του 2012 τις έκανα χωρίς την έκτπωση της κύριας και μοναδικής κατοικίας για ΑΘΡΟΙΣΜΑ επιφανειών ιδιοκτησιών άνω των 70 τ.μ., φέτος αλλάζω τροπάριο και το πάω σύμφωνα με όσα λέτε εσείς οι υπόλοιποι.

 

Από κει κ πέρα τις ευθύνες μου τις ξέρω όπως σωστά αναφέρεις, και τα γράφω όλα στα @@ μου, το χρήμα να ρέει και να πάνε να γ@μηθούν όλοι τους για το ποιός έχει δίκιο στην κύρια και μοναδική κατοικία. Διότι βάσει του κηρύγματος που μου έκανες, εγώ ξέρω ένα μυστικό που εσύ δεν το ξέρεις, ο έλεγχος της κύριας και μοναδικής κατοικίας γίνεται μόνο από το συποθα ή όπως αλλιώς στον π@τσο το λένε, που ακόμη δεν έχει πάρει καμία αρμοδιότητα να ελέγχει δειγματοληπτικά, ενώ στον δειγματοληπτικό έλεγχο που γίνεται από τις πολεοδομίες ελέγχεται μόνο η χρήση, η επιφάνεια και το ύψος και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Επομένως σου ξαναλέω, να ρέει το χρήμα και στ @@ μου, να πάνε να γ@μηθούν όλοι τους.

Edited by ilias
Link to comment
Share on other sites

Zavi η ερμηνεία του συγκεκριμένου εδαφίου είπαμε χρήζει....................ανάλυσης από τον Ύψιστο!

(Λείπει γαμώτο και ο αντιπρόσωπός του Jesus_christ , αλλά τέτοιες μ@λακίες έκανε!).

 

Όσον αφορά στο χρήμα, έχεις φυσικά στο φινάλε απόλυτο δίκιο!

 

Υ.Γ. Κήρυγμα δεν είναι του χαρακτήρα μου να σου κάνω, ξέρεις εξάλλου διαδικτυακά από το 2007..............τι καπνό φουμάρω!

Link to comment
Share on other sites

zavi,

πρωτα πρωτα δεν κατεβηκε τιποτε...

 

θυμαμαι ομως το θεμα σου ...

ειχε ξεκινησει με 70 τμ. ...μετα απο απαντησεις, αλλαξες την ερωτηση σε "αν θα ηταν 73 " και εγινε μια ερωτοαπαντηση και μετα καπου χαθηκε το νημα με αλλες απαντησεις...και νομιζω και εκει εγραφες να...χτισεις τοιχο....

 

Οπως και να εχει..η θεση μου στο φορουμ ηταν εξ αρχης....σαφής,

[βασιζομενη σε εκεινη την ε/α για αυτον που ειχε 60 μ. κυρια και μοναδικη αλλα ειχε και διαμερισμα 90 τμ. όπου διεμεναν τα παιδια του στην πολη που σπουδαζαν.,..]

 

ενα χωρις τεκνα ζευγαρι,

ειτε 60 , είτε 70 ειτε 90 τμ. είτε 150...τμ να ειναι η αυθαιρετη κατοικια... αν ειναι κυρια και μοναδικη ...

παιρνει απαλλαγη ακομα και αν εχει άλλα 69 τμ. αλλου...

αυτα

 

καλη συνεχεια σε ολους

 

.

Link to comment
Share on other sites

...... π.χ. ο ΙΑΣΟΝΑΣ και μερικοί ακόμα από τους συνάδελφους μας εδώ.

 

+1 γιατί με έκανες και ...κοκκίνισα!!!

Link to comment
Share on other sites

Προσθετονται όλα μαζί,ωστε αν το δηλουμενο ειναι 70 τμ.και εχει και διαμερισμα 40 τμ. και ενα άλλο 12 τμ. ή ποσοστα σε διαφορετικα διαμερίσματα και ολα μαζι ξεπερνουν τα 70 τμ. Αρα δεν ειναι κυρια και μοναδική κατοικία και δεν παιρνει μειωτικό συντελεστη.Αν έχει δύο παιδιά δικαιούται άλλα 30 τμ., άρα παλι δεν εχει μειωτικο συντελεστη.

Αν εχει μονο 70 τμ. αλλά και οικοπεδο εστω 300 τμ. με σδ 0,8 τοτε και αυτο μετραει,άρα δεν παιρνει μειωτικο συντελεστή. Παιρνει μειωτικο συντελεστη αν ολα τα υπολοιπα διαμερισματα και το οικόπεδο, ανεξαρτητα που βρισκονται τα 70 τμ. βρισκονται σε δημοτικο διαμερισμα κατω των 3000 κατοικων

α] πρωτα πρωτα εννοεις οτι ολα ειναι μετα το 1955...

 

β] αρα στα 90 καθεται το ζευγος στα 60 οι παππουδες, στα 30 ο γιος με τα CD του και ολα τα λοιπα χρειωδη.....ο τυχερος νεος.!!!!...

 

αν δεν κανει καμμια δηλωση στο Ε2 οτι νοικιαζει καποιο απο αυτα σε καποιον...που σιγουρα δεν κανει......

 

τοτε ειναι κυρια κατοικια ολα

 

Αλλα,

Θα δεις και αν ειναι μοναδικη,

δηλαδη οχι αν εχει στο ιδιο χωριο αλλο ακινητο- αυτα δεν μετρανε

αλλα αν εχει στην "πολη" ενα "μεγαλο,"

οπότε δεν θα ειναι μοναδικη εκει που μενει.

 

[εχει σχετικο παραδειγμα στις ε/α]

 

 

καλη συνεχεια

δυστυχως... προσμετρούνται όλα...

["το αθροισμα της συνολικης επιφανειας ..."]

 

εδω ισχυουν οι -αντιστοιχες- διαταξεις για την απαλλαγη α' κατοικιας...

δλδ αν καποιος εχει κληρονομησει 5 ακινητα με αντιστοιχια ποσοστου, έστω, στα 100 τμ.

 

τοτε δεν παιρνει απαλλαγη για καποιο που θελει να αγορασει ...διοτι προστιθενται ολα...

 

το μονο που τον σωζει ειναι "κατω απο 3000..."

 

Αυτά είναι τα ποστς σου που μπερδεύουν φίλε. Όπως τα διαβάζω εγώ, συμπεραίνω ότι σε κάποια στηρίζεις την αντίληψη που έχω εγώ για τα 70 τ.μ. (ότι το άθροισμα των 70 ξεκινάει από την κατοικία που ρυθμίζεται) και σε άλλα στηρίζεις τα 70 ως άθροισμα των ΑΛΛΩΝ κατοικιών. Βέβαια, με μερικές αναγνώσεις ακόμη, μπορεί να πει κανείς ότι είναι διφορούμενα κ ότι εγώ τα ερμήνευσα λάθος.

 

Όπως κ να χει το πράμα, είσαι το ίδιο ασθενής στη διατύπωση με το νομοθέτη, οπότε μάλλον γι αυτό εσύ τον κατάλαβες αμέσως τί εννοεί, κ εγώ ο ταλαίπωρος τρέχω ακόμη κ δεν φτάνω μέχρι που είπα να πάνε να γ@μηθούν όλοι τους.

 

p.s.: όλα αυτά τα λέω με απολύτως φιλική διάθεση, διότι στ αλήθεια είσαι από τα λίγα μέλη στων οποίων τα ποστς δίνω σημασία. Ύστερα από 5 χρόνια στο φόρουμ κ λόγω του απίστευτου τρόλινγκ, για να διαβάσω το ποστ κάποιου πρέπει να πάρει το μάτι μου το άβατάρ του κατά τη διάρκεια του σκρολ νταουν. Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση αντιπαράθεσης, να εξηγούμαι. Αν είχα, θα το είχες καταλάβει.

 

Με τιμή

[email protected]

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συναδερφοι θα ηθελα την αποψη σας για το παρακατω θεμα.

4 αδερφια κληρονομουν 3 διαμερισματα 56μ2 το καθενα εξαδιαιρετου απο την μητερα τους. Γινεται η αποδοχη κληρονομιας και θέλουν να τα χωρισουν. Εχουν αυθαιρεσίες για τακτοποιηση τα διαμερισματα. Οι 3 από τους 4 δεν εχουν τιποτα αλλο στο ονομα τους . Στις ξεχωριστες δηλώσεις των διαμερισματων (υπαρχει συσταση οριζοντιου) μπορει να μπει κυρια και μοναδική κατοικία? (Μόνο η μια αδερφη δεν πληρή τις προυποθέσεις λόγω του αντρα της) Σηλειωτέον οι 2 από τα αδερφια μένουν στα 2 από τα διαμερισματα από την αρχη του κτιστικε η πολυκατοικια.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα

ιδιοκτητης διαμενει μονιμα σε αυθαιρετη κατοικια 85μ2 εντος Αττικης,

σε εκτος σχεδιου αγροτεμαχιο μη αρτιο και οικοδομησιμο,

Επιπλεον εχει και 3 παιδια, τα 2 διαμενουν μαζι του.

Θελει να κανει τακτοποιηση,

εχει ομως στη κατοχη του μια γκαρσονιερα 31μ2 και καποια αγροτεμαχια στη Κρητη,

Αποτελει κυρια και μοναδικη κατοικια?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Συναδερφοι θα ηθελα την αποψη σας για το παρακατω θεμα.

4 αδερφια κληρονομουν 3 διαμερισματα 56μ2 το καθενα εξαδιαιρετου απο την μητερα τους. Γινεται η αποδοχη κληρονομιας και θέλουν να τα χωρισουν. Εχουν αυθαιρεσίες για τακτοποιηση τα διαμερισματα. Οι 3 από τους 4 δεν εχουν τιποτα αλλο στο ονομα τους . Στις ξεχωριστες δηλώσεις των διαμερισματων (υπαρχει συσταση οριζοντιου) μπορει να μπει κυρια και μοναδική κατοικία? (Μόνο η μια αδερφη δεν πληρή τις προυποθέσεις λόγω του αντρα της) Σηλειωτέον οι 2 από τα αδερφια μένουν στα 2 από τα διαμερισματα από την αρχη του κτιστικε η πολυκατοικια.

Ευχαριστώ

 

Το πως θα τα χωρίσουν είναι δικό τους θέμα δεν ασχολούμαστε εμείς...

Δύσκολα χωρίζονται όμως 3 διαμερίσματα σε 4 άτομα...

 

Προφανώς από ότι, λες τα έχουν εξ αδιαιρέτου.

Άρα, μπορεί να κάνεις τις δηλώσεις στο "όνομα του ενός", ο οποίος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί το κάθε διαμέρισμα ως κύρια και μοναδική, με τη συναίνεση - εξουσιοδότηση των υπολοίπων.

Ο νόμος 4014 αναφέρει χαρακτηριστικά: "....Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί η αυθαίρετη χρήση οι συντελεστές του παραρτήματος λαμβάνονται υπόψη για όποιον από τους συγκυρίους πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις....".

 

Καλημερα

ιδιοκτητης διαμενει μονιμα σε αυθαιρετη κατοικια 85μ2 εντος Αττικης,

σε εκτος σχεδιου αγροτεμαχιο μη αρτιο και οικοδομησιμο,

Επιπλεον εχει και 3 παιδια, τα 2 διαμενουν μαζι του.

Θελει να κανει τακτοποιηση,

εχει ομως στη κατοχη του μια γκαρσονιερα 31μ2 και καποια αγροτεμαχια στη Κρητη,

Αποτελει κυρια και μοναδικη κατοικια?

Ευχαριστω

 

Αν κανένα από τα αγροτεμάχια που έχει δεν είναι π.χ. 10 στρέμματα (να μπορεί δηλαδή, να κτιστεί ακίνητο που να καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του) τότε ΝΑΙ η κατοικία των 85 τ.μ. είναι κύρια και μοναδική.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.