Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χώρος κύριας χρήσης


Recommended Posts

Καλημέρα, πληροφορήθηκα σήμερα από την υπηρεσία υγειονομικού της περιοχής μου, ότι και σε κακοποιημένο χώρο με 4014 κλπ , την βεβαίωση της κύριας χρήσης την δίνει πλέον ο μηχανικός, ενώ μέχρι πρότινος την παίρναμε από την Υπ. Δόμησης, ξέρει κάποιος συνάδελφος αν ισχύει αυτό; Έχει κάποιος να μας παραθέσει την παραπάνω εγκύκλιο;  

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 366
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι το λέει στο άρθρο 25 του Ν.4178/2013.

 

Φυσικά για να δώσεις θα πρέπει ο χώρος να πληροί κάποιες προϋποθέσεις όπως να μην έχει αυθαιρεσίες, να έχει το κατάλληλο ύψος κοκ.

 

Προφανώς εννοείς τακτοποιημένος και όχι κακοποιημένος :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ συνάδερφε... και όσο για το κακοποιημένο (κρίβει μια αλήθεια αν το καλοσκεφτείς) αλλά έπεσα θύμα της αυτόματης διόρθωσης και της βιασύνης μου  :shock:  :smile:  :smile: !

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα, εδώ και δυο εβδομάδες αντιμετωπίζω ενα σοβαρό αλλά παράλληλα τραγελαφικό γεγονός. Προσπαθώ να βγάλω άδεια λειτουργίας υγειονομικού καταστήματος (ΚΥΕ) σε εμπορικό κέντρο. (ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ). Ξεκινάμε απο το γεγονός οτι δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης, αφού δεν αλλάζει στατικά, μηχανολογικά ή θέσεις στάθμευσης. Θέλω να κάνω τις απαραίτητες επενδύσεις σε τοίχους και δάπεδα ώστε να φαίνεται σαν κομμωτήριο. Οι εργασίες λοιπόν αυτές 'ανήκουν' στην 48ωρη άδεια που χρειάζεται να πάρω με μια αίτηση απο την πολεοδομία. Στην αίτηση δηλώνεις ' υπεύθυνα' οτι το κτίριο είναι 'ΝΟΜΙΜΩΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ' μόνο έτσι παίρνεις την άδεια. Ο πελάτης έχει κατασκευάσει όμως πατάρι 100% με εσωτερική σκάλα στο ισόγειο (δεν υπάρχει υπόγειο'. και τώρα έρχεται το καλό. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΩ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 'ΝΟΜΙΜΩΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ'. Μικρής κλίμακας δεν μπορώ να παρω γιατι οι εργασίες δεν περιλαμβάνονται. Οπότε τι κάνω;;;. Η πολεοδομία μου λέει να περιμένω να βγεί εγκύκλιος όπως βγήκε για την μικρής κλίμακας σε τακτοποιημένους χώρους. Μα είμαστε καλά;;; Στο ΥΠΕΚΑ δεν το δέχτηκαν το ερώτημα... Γελάω ακόμα και ο πελάτης πληρώνει ενοίκια.... Τα φώτα σας ρε συνάδελφοι σας παρακαλώ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν θεωρείται ψευδοροφή.

@Vasilis Papadopoulos: το σκεπτικό σου είναι λάθος από την αρχή: δεν πας να βγάλεις "άδεια" ή εγκριση ως εν προκειμένω αν έχεις έστω και την παραμικρή αυθαίρετη κατασκευή...ευτυχώς που σε σταμάτησαν στην Πολεοδομία γιατ΄'ι ακόμη θα έτρεχες....όσο για τον πελάτη πες του να κάστει στα αυγά του...την επόμενη φορά να εφαρμόζει τους νόμους.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα κατάστημα με πατάρι τακτοποιημένο μπορεί να δωθεί βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης και για το πατάρι, εφόσον το πατάρι έχει ελεύθερο ύψος 2,50?

Link to comment
Share on other sites

...

Βασίλη... δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, ... το μόνο που σε σώζει είναι "το πατάρι να έχει φτιαχτεί προ 28/7/11" και να "κάνεις μια τακτοποίηση", δεν έχεις πρόβλημα με το νομίμως υφιστάμενο.

Αν το τακτοποιήσεις... τότε είναι νομίμος υφιστάμενο βάσει Ν.4178/13. Και για τις λοιπές εργασίες δεν θα έχεις πρόβλημα, εφόσον τις προβλέπει ο Νόμος.

Το πρόβλημα με τις πολεοδομίες είναι οτι καμιά φορά πρέπει ... να πηγαίνεις εσύ να τους δείχνεις το Νόμο, αντί να στον δείχνουν αυτοί.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάμε απο το γεγονός οτι δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης, αφού δεν αλλάζει στατικά, μηχανολογικά ή θέσεις στάθμευσης.

Μιά ένσταση σε αυτό, μάλλον δεν είσαι Αρχιτέκτονας ή πολιτικός Μηχανικός.

Εχει καμιά σχέση η χρήση, με τα στατικά, μηχανολογικά, θέσεις στάθμευσης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.