Μετάβαση στο περιεχόμενο

48 ωρη γνωστοποίηση εργασιών στην Πολεοδομία με το Αρθρο 4 παρ 3 ΝΟΚ


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Καλησπέρα.

 

Στην ΥΔΟΜ Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, πριν από 1,5 μήνα, δεν είχα πρόβλημα αν και χρειάστηκαν 2-3 ημέρες για την παραλαβή της έγγραφης ενημέρωσης.

 

Δυστυχώς σήμερα ενημερώθηκα ότι η ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων δεν δέχεται την έγγραφη ενημέρωση και χορηγεί μόνο έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Έχει ασχοληθεί κάποιος συνάδελφος με αυτή την ΥΔΟΜ για να μας επιβεβαιώσει το παραπάνω;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πλίνθοι και κέραμοι...

Από την (σημερινή - 19-12-2012) εγκύκλιο-τεύχος τεχνικών οδηγιών του ΥΠΕΚΑ γιά τον ΝΟΚ :

"...Καθίσταται σαφές ότι με την έγγραφη ενημέρωση συνυποβάλλονται προς την ΥΔΟΜ και οι τυχόν κατά περίπτωση απαιτούμενες εγκρίσεις άλλων φορέων (π.χ. Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Αρχαιολογική υπηρεσία, δασαρχείο, κλπ),..."

Δηλαδή τι?

  • Θα υπάρχει κάποιος υπάλληλος ο οποίος θα ελέγχει πριν την πρωτοκόλληση εάν έχει όλες τις εγκρίσεις?. Από που προκύπτει ότι η ΥΔΟΜ έχει δικαίωμα να μην το δεχτεί? (σημειώνεται ότι υπάλληλος ο οποίος αρνείται πρωτοκόλληση αίτησης κάνει πειθαρχικό παράπτωμα)
  • Εαν αυτό γίνει μετά την πρωτοκόλληση και λείπει κάποιο χαρτί, τι θα γίνει? αυθαίρετο? (βάσει ποιάς διάταξης - της εγκυκλίου?)

Link to comment
Share on other sites

....

  • Εαν αυτό γίνει μετά την πρωτοκόλληση και λείπει κάποιο χαρτί, τι θα γίνει? αυθαίρετο? (βάσει ποιάς διάταξης - της εγκυκλίου?)

Καθίσταται σαφές ότι όταν διευκρινίζουν γίνεται πιο ασαφές .....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

την έγγραφη ενημέρωση υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος. Είναι μόνο ο ιδιοκτήτης ή μπορεί να είναι και ο ενοικιαστής (αφού έχει την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη) ?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι προσοχή

Εγένετο θαύμα και

από το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ της 19-12-2012 " ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης υπέγραψε την εγκύκλιο «Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών για την εφαρμογή του νόμου 4067/12 (ΝΟΚ)"

φθάσαμε στην σημερινή (21-12-2012) ανάρτηση "Ανακοίνωση της υπ’ αριθ. 63234/1-12-2012 Απόφασης Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ «Έγκριση Τεύχους Τεχνικών Οδηγιών Εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.4067/12)"

Πρακτικά: πλέον ως ΥΑ αποτελεί πολεοδομική διάταξη και η παράβασή της οδηγεί κατευθείαν σε αυθαίρετη κατασκευή.

Δηλαδή: Υποχρεωτικό το υπόδειγμα αίτησης, η υποβολή εγκρίσεων και οι επιπλέον όροι που θέτει (πχ γιά εξωτερική θερμομόνωση Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης - άραγε πριν ή μετά?)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι στο Υπόδειγμα αίτησης για γνωστοποίηση εργασιών του άρθρ. 4 ΝΟΚ στα συνημμένα κατά περίπτωση αναγράφεται η τεχνική έκθεση μηχανικού.

Σε ποιες περιπτώσεις άραγε απαιτείται τεχνική έκθεση και με ποια κριτήρια και ποιος θα το καθορίζει κάθε φορά;

 

Την αίτηση στο οικείο αστυνομικό τμήμα για γνωστοποίηση εργασιών, έχει την υποχρέωση να την υποβάλει ο αιτών της γνωστοποίησης εργασιών ή γίνεται υπηρεσιακά η διαδικασία;

 

Στη περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν προβεί στην εκτέλεση εργασιών μετά από 48 ώρες από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της αίτησης γνωστοποίησης εργασιών, αλλά αργότερα, τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Χάνει το δικαίωμα της εκτέλεσης εργασιών ή μπορεί να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξής τους ;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν γράφει μόνο Τ.Ε., η οποία απαιτείται πάντα αλλά και ενεργειακό πιστοποιητικό. Αυτό τώρα τι είναι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.