Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;


ΙΑΣΟΝΑΣ

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

η αλήθεια έχουν πέσει στην αντίληψή μου κάτι 'φρέσκα' προπαγανδίστικα posts. Οι πάντες είναι φρικαρισμένοι, ο διχασμός δεδομένος και το κέρδος από το δημοψήφισμα αμφίβολο κατά τη γνώμη, έστω κι αν βγει ΟΧΙ που επιδιώκουν αυτοί που το οργάνωσαν.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αntiermitianos πολλά + για τη συνεισφορά σε σοβαρή συζήτηση ασχέτως προτιμήσεων ψήφου για τους αναγνώστες

..

εγώ πάντως το χαβά μου

Link to comment
Share on other sites

...

Ζήτησα να μάθω ΠΟΙΟΙ απο τους 97,121 εγγεγραμένους ψήφισαν, όχι τι ψήφισαν.

Αν γίνεται να το μάθουμε, καλώς....

Δεν το γνωρίζω.

Και να το γνώριζα δεν θα έλεγα ποιοί και πόσοι κι αν ψήφισαν ή μη.

 

Απ όσο ξέρω εγώ και από τους ελέγχους  που κάνουμε είναι σπάνιες οι περιπτώσεις διπλογραφιών.

 

Γενικά για οποιαδήποτε από τις λειτουργίες που αφορά το michanikos ας μη τα γράφουμε μέσα στα θέματα διότι τα χαλάμε. Έχουμε ειδική ενότητα για να μπουν ερωτήσεις για τις λειτουργίες και τις δυνατότητες της πλατφόρμας.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Από ασφαλείς πληροφορίες στις μονάδες με ελικόπτερα οι πιλότοι εξασκούνται πυρετωδώς σε touch and go, με εντολές Καμμένου.

 

Δεν θα ειναι αρκετό πανακο μου μετά το κούρεμα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι κάποιοι ζούνε σε συννεφάκια ευρωπαϊσμού. Αλήθεια νομίζετε ότι με το ναι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις;

ΝΑΙ = Μοντέλο Κύπρου και μάλιστα για να το φχαριστηθεί και ο χερ Σόιμπλε θα είναι και χαρντκορ από το πρώτο ευρώ για να γουστάρετε.

 

Ή για να το θέσω και αλλιώς ΝΑΙ = vae victis

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Άμα δε πάρουμε λεφτά, το κράτος δε θα πληρώσει μισθούς, συντάξεις και τις λοιπές δαπάνες του. Ούτε κούρεμα καταθέσεων χρειάζεται, ούτε αλλαγή νομίσματος. Δηλαδή υπάρχει το εξής οξύμωρο: το να υποστηρίξεις την άμεση μείωση των κρατικών δαπανών (με το όχι) τιμωρείται από τους δανειστές με το να σου κουρέψουν τα λεφτά. Και να σου λένε να πεις ναι σε μια πολιτική που στην ουσία χαϊδεύει το έλλειμμα, εφόσον δε το διορθώνει επί τόπου. 

Εμένα μου φαίνεται ότι απλά θέλουν να έχει πελατεία το μαγαζί τους, παρά να τους εξοφλήσουμε.

Στην ουσία οι δύο δρόμοι είναι:

1) Ψηφίζεις "ναι". Αποδέχεσαι ανάμεσα στ' άλλα προπληρωμένο φόρο 100% (για μας τους ελεύθερους επαγγελματίες) και μείωση αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. Οι συνθήκες όμως που τροφοδοτούν και επαναδημιουργούν το έλλειμμα και το χρέος παραμένουν. Ίσως μας εντάξουν στον ESM που είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Δλδ μεταθέτουν τη χρεοκοπία των τραπεζών και του κράτους λίγο πιο μετά. 

2) α. Ψηφίζεις "όχι". Αρνείσαι τα παραπάνω χωρίς να σημαίνει ότι τα απέφυγες διότι τελικά μπορεί να γίνει μια νέα συμφωνία από την παρούσα κυβέρνηση με χειρότερα μέτρα αλλά με εισαγωγή στον ESM οπότε θα μας το παρουσιάσουν για επιτυχία.

     β. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η χώρα παραμένει στην ευρωζώνη αλλά το κράτος δεν θα μπορεί να δανειστεί από καμία εμπορική τράπεζα. Ένα πιθανό σενάριο είναι να τυπώσει ομόλογα IOU (I Owe You - "έχεις λαμβάνειν") και να πληρώνει με αυτά τους προμηθευτές του. Έχει συμβεί και στο παρελθόν κάτι τέτοιο. Τα IOUs στην αρχή (όσο διαρκούν τα αποθέματα ρευστότητας και είσπραξης φόρων) δεν θα είναι παράλληλο χρήμα αλλά ομόλογα. Στη συνέχεια θα γίνουν χρήμα. Τα IOUs πιθανόν να έχουν και τη μορφή μιας ηλεκτρονικής κάρτας αγοράς αγαθών.    

Εγώ είμαι υπέρμαχος της δρχ. Το θέμα το ψάχνω δύο χρόνια. Γι' αυτόν τον λόγο δεν προτρέπω κανέναν να με ακολουθήσει πριν το ψάξει. Ψάξιμο σε μια βδομάδα με άγχος και τρομοκρατία δεν γίνεται. Είναι όμως βέβαιο (για μένα) ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε στη δρχ υπό αυτές τις συνθήκες.

Να υπενθυμίσω τι είχε πει λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές ο αείμνηστος Γ. Ζερβός επιστήμων και δημοσιογράφος με "Δ" κεφαλαίο: Θα αφήσουν τον κο Τσίπρα να βγει και να αναλάβει κυβέρνηση το πολύ για 6 μήνες. Στη συνέχεια, μόλις αποτύχει, θα τον ρίξουν και θα επανέλθουν οι ίδιοι (οι σημερινοί της Ν.Δ. του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ κλπ) και θα παραστήσουν τους εθνοσωτήρες. Και άντε μετά να τους ξεφορτωθούμε από πάνω μας.  

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ανάγκη πραγματισμού. Η συγκυρία είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας. Δυστυχώς διακρίνω ότι γίνεται χρήση της ξενοφοβίας και του εθνικισμού προς επηρεασμό  εν θερμώ.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ανάγκη πραγματισμού. Η συγκυρία είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας. Δυστυχώς διακρίνω ότι γίνεται χρήση της ξενοφοβίας και του εθνικισμού προς επηρεασμό  εν θερμώ.

Ακριβώς 

Κι αυτός ο πραγματισμός επιβάλλει να "μπούμε" στο μυαλό των δανειστών ώστε να καταλάβουμε πώς σκέπτονται.

Αποτέλεσμα NAI: Η συγκεκριμένη πρόταση γίνεται συμφωνία (μνημόνιο), και όλα πάνε κατ΄ευχήν. Η επίλυση του πραγματικού προβλήματος(=βιωσιμότητα) παραπέμπεται στις καλένδες

Αποτέλεσμα ΟΧΙ:

 1. Βρίσκεται μια μέση λύση, ώστε και οι δύο πλευρές να είναι ικανοποιημένες.  

 2. Εμμένουν στις θέσεις τους:

    2α. Η κυβέρνηση αρχίζει το σκληρό παιχνίδι (με αναζήτηση δανειστών εκτός ΕΕ και απειλή για πτώχευση). Αρχίζουν να ακούγονται "διαλλακτικές φωνές" εντός ΕΕ(*) και πάμε σε συμφωνία 

    2β. Οι δύο πλευρές μένουν αμετακίνητες, η πτώχευση επισημοποιείται, τα ομόλογα που έχουν φορτωθεί οι κυβερνήσεις είναι άνευ αντικρίσματος.  

Το 2β είναι εφιαλτικό σενάριο και για τις δυο πλευρές (περισσότερο βέβαια για εμάς), διότι:

 a. Οι Ευρωπ. κυβερνήσεις θα πρέπει να εξηγήσουν στους λαούς τους (εδώ κολλάει ο παραπάνω αστερίσκος) γιατί τα έχασαν όλα, ενώ μπορούσαν να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι, τη στιγμή μάλιστα που αυτό έχει επισημανθεί και από το  ΔΝΤ. 

 b.  Η Ευρωπαϊκή συνοχή τίθεται εν αμφιβόλω κι ενισχύονται οι ευρωσκεπτικιστικές τάσεις. Η διάλυση της ΕΕ είναι προ των πυλών.(**)

 c. Ως "παράπλευρη" αλλά όχι αμελητέα απώλεια, θα είναι και η μη εξόφληση του ΔΝΤ.

 

Επειδή από όμως από πόκερ και ανώτερα οικονομικά δεν σκαμπάζω, προσπαθώ να σκεφτώ όπως ένας μέσος άνθρωπος

Γι αυτό (και όχι λόγω έμφυτης αισιοδοξίας, που δεν έχω άλλωστε) πιστεύω πως δεν θα οδηγηθούμε σε ακραίες λύσεις αν τυχόν επικρατήσει το ΟΧΙ.

 

(**) Διότι όπως, πολύ σωστά, επισημαίνει ο Στίγκλιτς, η ΕΕ είναι ένωση οικονομικών συμφερόντων. 

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εμείς το ξέρουμε.

Αν το μέλος που έβαλε την ανάρτηση είχε επιλέξει να είναι εμφανές τι ψηφίζει ο καθένας τότε θα το βλέπαμε.

Δεν το επέλεξε δεν το βλέπουμε.

Και να μου ζητούσε τώρα κάποιος να το αλλάξω αυτό (άσε που δεν ξέρω καν που είναι το σχετικό κουμπάκι εδώ που τα λέμε) δεν θα το έκανα.

Διότι ο καθ ένας που ψήφισε ψήφισε με μια συνθήκη εξ αρχής. Ότι η ψήφος του παραμένει μυστική και τέλος.

 

Οπότε αφού δεν είναι εμφανές το ποιος τι δεν έχουμε και το ποιοι ψήφισαν.

 

Όντως αυτό ήταν ένα θέμα που με απασχόλησε όταν έφτιαχνα τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση......

Θεώρησα σωστό να μην φαίνονται τα ονόματα των μελών που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση κι αυτό τελικώς έκανα.

Ίσως ήταν και μια λεπτομέρεια για να προσελκυστούν περισσότερα μέλη να το κάνουν.

Ίσως είναι και μια "καλύτερη προσομοίωση" της πραγματικότητας....

Εξάλλου πάντα υπάρχει η δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν την όποια άποψή τους, απλώς ...γράφοντάς τη.

Η συμμετοχή μου τόσα χρόνια στο παρόν site μου επιτρέπει να θεωρώ ότι, η παρούσα δημοσκόπηση ίσως είναι από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή δημοσκοπήσεις στο michanikos.gr

Link to comment
Share on other sites

tetris νομίζω ότι το σκεπτικό σου πρέπει να το διαβάσει ο καθένας γιατί θεωρώ ότι αναλύεις όλες τις περιπτώσεις. Ο καθένας ανάλογα με το τι πιστεύει για τους «έξω» θα επιλέξει και τι θα ψηφίσει. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολλά τα λεφτά για να τα χάσουν οι Ευρωπαίοι οπότε μετά το ΟΧΙ θα υπάρξει συμφωνία περίπου σαν αυτή που μας είπαν με κάποια δωράκια προς εμάς συν το κούρεμα χρέους συν χρηματοδότηση για την ανάπτυξη.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.