Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 106 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα με δυνατότητα έκδοσης άδειας νομιμοποίησης ή κατεδάφισης


Recommended Posts

Μηχανικός είσαι! Δεν είσαι ντετέκτιβ.... Ούτε σε πληρώνει κανένας για να ψάξεις "ιστορικά" το κτίριο... Κάνεις μια αυτοψία κι αποτυπώνεις ό,τι βρεις... Και με ό,τι βρεις πορεύεσαι.... 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 646
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

Άδεια νομιμοποίησης κατα το άρθρο 106 μπορεί να εκδοθεί και για αυθαιρεσίες που κατασκευάστηκαν μετά το 2011? (Οι αυθαίρετες κατασκευές είναι "συννομες", δεν παραβιάζουν πολεοδομικές διατάξεις, όπως Δ, ύψος, δόμηση)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας σχετικά με δήλωση αυθαίρετου στη περιοχή των Λεγραινών. Υπάρχει κατοικία με Ο.Α. του 1961  με υπερβάσεις και διάφορες αυθαιρεσίες (αποθήκες, δεξαμενές  κλπ) εως το 1983- καλά ως εδώ. Στη συνέχεια το 2003 και αφού η περιοχή από το  1998 μπήκε σε ΖΟΕ -όπου οι χρήσεις περιορίστηκαν σε κατασκευές για λουόμενους αθλοπαιδιες κλπ- βγήκε μια επισκευαστική Ο.Α της υπάρχουσας κατοικίας (1961) και κατασκευής πισίνας, όπου φυσικά τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα καταγραφής - δήλωσης των αυθαιρεσιών. Μαζί με την πισίνα χτίστηκε και μια ισόγεια κατοικία το 2004. Θεωρώ ότι η κατοικία αυτή δεν υπάρχει τρόπος να νομιμοποιηθεί. Αν τη δηλώσω θα πρέπει να βγει αδεια κατεδάφισης κάνω λάθος ? αφού η χρήση δεν επιτρεπόταν κατά την ανέγερση του αυθαιρέτου. Σημ:  αυτό είναι σε ΚΑΤ5 που την είχα ανοίξει τότε που ακόμα γινόταν αλλά οι ιδιοκτήτες τώρα προσκόμισαν τα απαραίτητα. 

Επίσης ξέρετε αν πρέπει να περάσει από συμβούλιο αρχιτεκτονικής? 

Ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

On 28/1/2021 at 2:24 ΜΜ, danaikaterina said:

Η υπαγωγή "προς κατεδάφιση" δεν αρκεί για να πραγματοποιηθεί μεταβίβαση γιατί όσο εκκρεμεί η κατεδάφιση δεν μπορεί να προχωρήσει η δήλωση σε οριστική ούτε να εκδοθεί βεβαίωση. Θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί η άδεια, να υλοποιηθεί η κατεδάφιση και στη συνέχεια να γίνει η μεταβίβαση. Εναλλακτικά πρέπει η δήλωση να γίνει "προς τακτοποίηση" να πληρωθεί το 30% του προστίμου για να γίνει η μεταβίβαση και στη συνέχεια ο νέος ιδιοκτήτης να ανοίξει τη δήλωση να το γυρίσει "προς έκδοση άδειας" και να βγάλει αυτός την άδεια κατεδάφισης.

 

@danaikaterina Παραθέτω μία απάντηση που είχες δώσει το 2021 σχετικά με την μεταβίβαση ακινήτου με οικοδομική άδεια αλλά και με αυθαίρετες κατασκευές(ΠΡΟ 1975). 

Η ερώτησή μου είναι αν γίνεται να κάνω δήλωση στο Ν.4495/17, να επιλέξω «Προς κατεδάφιση», να ανεβάσω την άδεια κατεδάφισης, να κλείσω την δήλωση και ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ η κατεδάφιση?

Σύμφωνα με τη συμβολαιογράφο δεν υπάρχει πρόβλημα. 

 

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 10/4/2023 at 4:38 ΜΜ, Roukat said:

Σύμφωνα με τη συμβολαιογράφο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δίκιο έχει.
Εννοείται ότι θα αναφερθεί στο συμβόλαιο πως ο νέος ιδιοκτήτης αναλαμβάνει την κατεδάφιση.

Edited by Jakeplem
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους, 

επειδή δεν έχω καταλάβει την διαδικασία και οι υπάλληλοι της αρμόδιας ΥΔΟΜ είναι δυσεύρετοι για εξυπηρέτηση θα ήθελα μια κατεύθυνση για την διαδικασία. Σε εντός οικισμού οικόπεδο έχω ισόγεια κατοικία με ΟΑ και τακτοποιημένη με τον 4495/2017. Τον Γενάρη ο άνθρωπος έριξε μια βάση λιθόκτιστη σε επαφή με το κτίριο και την σταμάτησε στη μέση γιατί θυμήθηκε να βγάλει άδεια. Πάνω από τη βάση θέλει να κάνει προσθήκη κατ' επέκταση στο υφιστάμενο κτίσμα. 

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Κάνω αίτηση για βεβαίωση όρων δόμησης (κατηγορία 2) και κάνω κλικ στις επιμέρους περιπτώσεις την νομιμοποίηση και ό,τι άλλες εργασίες θα γίνουν σωστά; Επίσης, πρέπει να ανεβάσω κάτι άλλο πέρα από τοπογραφικό, δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης, Πιστοποιητικά ιδιοκτησίας κλπ; Πρέπει να ανεβάσω τεχνική έκθεση με περιγραφή της αυθαιρεσίας και διάγραμμα δόμησης; Ή θα μου ζητήσει ο υπάλληλος κατά τον έλεγχο τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

θα ήθελα την βοήθειά σας.

'Έχω να βγάλω Άδεια Αλλαγής Χρήσης από Κατοικία σε Χώρο Συνάθροισης Κοινού (Φροντιστήριο).

Κατά την αυτοψία στο χώρο, διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες, οι οποίες όμως μπορούν τα τακτοποιηθούν με Άδεια Νομιμοποίησης.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: 

Μπορώ να εκδώσω με 1 πράξη: Νομιμοποίηση και Άδεια Αλλαγής Χρήσης; 

ή

πρώτα εκδίδω τη Νομιμοποίηση και στη συνέχεια την Αλλαγή Χρήσης ;

ή 

μήπως είναι καλύτερα να κάνω Τακτοποίηση αρχικά (μιας και μιλάμε για Κατηγορία 1) και στη συνέχεια Αλλαγή Χρήσης;

περιμένω τις απαντήσεις σας,

ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.