Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Να παρατηρήσω ότι όταν δεν πρόκειται για απλή βεβαίωση και περαιώσεις τότε το "5σέλιδο" μετατρέπεται και αυτό σε Βεβαίωση. Ο τίτλος του γίνεται Βεβαίωση Περαίωσης και υπογράφεται από τον Στασινό!

Προφανώς σχεδόν πάντα όταν πρόκειται για δικαιοπραξία βγάζεις και το 5σέλιδο και τη Βεβαίωση της "Πρόσθετα Στοιχεία".

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, Pavlos33 said:

θα πας στην καρτέλα "πρόσθετα στοιχεία" ακριβώς κάτω από το κελί της ημερομηνίας αυτοψίας. Από εκεί θα κατεβάσεις την βεβαίωση. Θα την υπογράψεις-σφραγίσεις και θα την παραδόσεις στην συμβολαιογράφο μαζί με το εξασέλιδο που την συνοδεύει.

Υποθέτω ότι είχε παρέλθει ο χρόνος διμήνου από την αναγραφόμενη ημερομηνία αυτοψίας που είχες καταχωρήσει στη δήλωση υπαγωγής και γι αυτό έφτιαξες νέα βεβαίωση, διαφορετικά θα μπορούσες να την έχεις εξάγει κατευθείαν από την δήλωση υπαγωγής.

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Με έσωσες. Προσπαθούσα να δω τι κάνω λάθος και δεν έβρισκα και άκρη με το ΤΕΕ τηλεφωνικά. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

ακίνητο με τα εξής ποσοστά ιδιοκτητών: 

γιος 75% πλήρης κυριότητα

γιος 25% ψιλή κυριότητα

μητέρα 25% επικαρπία.

Πως βάζω τους ιδιοκτήτες στο σύστημα;;

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, μπορείς βάλεις τον γιο ή την μητέρα με ποσοστό 100% και σημείωση ότι το 100% αφορά είτε 75% ΠΚ είτε 25% επικαρπία ανάλογα την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας, a) Αντί να αναρτήσουμε στο ηλεκτρονικό σύστημα το Τοπογραφικό της Άδειας που ζητείται μπορούμε να αναρτήσουμε ένα πρόσφατο εξαρτημένο τοπογραφικό ?

b) Όταν κάποιος έχει 100% επικαρπία και ένας άλλος 100% ψιλή μπορούμε να βάλουμε ή τον έναν ή τον άλλο? Αυτός με την επικαρπία έχει αναπηρία 67% οπότε αν δηλωθεί αυτός θα υπάρξει έκπτωση στο πρόστιμο για όλες τις αυθαιρεσίες των Φ.Κ.?

Edited by pol_michanikos
Link to comment
Share on other sites

Γειά! Α)Μπορούμε,δεν απαγορεύεται πουθενά και κάποιες φορές επιβάλλεται γιατί από την νέα αποτύπωση έχουν προκύψει διαφορές που θέλουμε να δείξουμε-ωστόσο κατά την γνώμη μου,το σωστό είναι να αναρτηθεί και το Τοπογραφικό της άδειας (όπως το απαιτεί ο νόμος).

Β)Ναι μπορεί η επικαρπώτρια με 67%,ωστόσο αυτή η ομάδα δικαιούται για κύρια κατοικία-δες λίγο τις επεξηγήσεις στην εγκύκλιο 2 για το άρθρο 103 -και εξασφάλισε ότι υπάρχουν και τα υπόλοιπα (εισοδηματικά) κριτήρια.😊

Edited by Pavlos33
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Η Εγκ-2 υπονοεί ότι μπορεί να είναι νέο. Ο Νομοθέτης του 4495 μάλλον είχε στο μυαλό του "σημειώνουμε πάνω στα εγκεκριμένα τις παραβάσεις".

Έχει στην εποχή μας κάποια πρακτικά προβλήματα αυτό αφού συνήθως θα ανοίξουμε διανυσματικό αρχεία και θα αλλάζουμε (τουλάχιστον).

Link to comment
Share on other sites

Eιμαι σε κατασταση ΥΠΑΓΩΓΗΣ, εχω πληρωσει το παραβολο 250 και το ΤΕΕ, και υπαρχει υπολοιπο προστιμου.

Τωρα στην κατασταση ΥΠΑΓΩΓΗΣ θελω να αλλαξω τα φυλλα καταγραφης και να επανυπολογισω τα προστιμα, αλλα δεν μου δινει την δυνατοτητα να τα υπολογισω παλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.