michaliseng Δημοσιεύτηκε April 10, 2025 at 09:04 πμ Δημοσιεύτηκε April 10, 2025 at 09:04 πμ Θέλω να κατασκευάσω στέγαστρο που θα βρίσκεται επί δύο γειτονικών οικοπέδων εντός σχεδίου άλλων ιδιοκτητών με ΕΕΔΜΚ. Θα εκδώσω δύο ΕΕΔΜΚ, από μία για κάθε οικόπεδο και απλώς θα ενώνονται τα στέγαστρα ή κάτι άλλο που μου διαφεύγει; Το στέγαστρο θα είναι ένα συνεχές.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε April 10, 2025 at 09:07 πμ Δημοσιεύτηκε April 10, 2025 at 09:07 πμ Aν εννοείς ένα στέγαστρο (υπόστεγο) με ενιαίο φέροντα οργανισμό το οποίο θα "πατάει" ταυτόχρονα και στα δυο οικόπεδα, αυτό δεν επιτρέπεται. Αν χωρίσεις τα υπόστεγα, και ο σκελετός του καθενός είναι ανεξάρτητος, ενδεχομένως (διερεύνησε τις πολεοδομικές διατάξεις και το ΝΟΚ) να μπορούν.
panala Δημοσιεύτηκε April 16, 2025 at 11:23 πμ Δημοσιεύτηκε April 16, 2025 at 11:23 πμ Καλησπέρα, Θέλω να εκδώσω μια ΕΕΔΜΚ θερμομόνωσης με χρήση σκαλωσιάς. Την εγκατάσταση, επίβλεψη της σκαλωσιάς την αναλαμβάνει εταιρία που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό, οπότε σαφώς δεν περνάω τις σκαλωσιές στον Πίνακα 3. Από εκεί και πέρα, πως δηλώνω την σκαλωσιά στην ΕΕΔΜΚ; Δηλώνω απλά στον τίτλο ότι θα γίνει χρήση σκαλωσιάς; ή επιλέγω και την επιλογή θ.χρήση ικριωμάτων και ο πελάτης συμπληρώνει την ΥΔ ανάθεσης προς την εταιρία των σκαλωσιών. Ευχαριστώ πολύ.
subrosaval Δημοσιεύτηκε April 16, 2025 at 01:24 μμ Δημοσιεύτηκε April 16, 2025 at 01:24 μμ (edited) Έχουμε γήπεδο άρτιο κατά το εμβαδόν 7000 τμ Υπάρχει οικοδομική άδεια για κατοικία και έχουν γίνει τακτοποιήσεις με υπαγωγή στον 4495/17 (κατ 5) Υπάρχει πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο αλλά μετά το μπάχαλο της εκτός σχεδίου δόμησης η συγκεκριμένη ΥΔΟΜ δεν εκδίδει άδεια στο συγκεκριμένο ακίνητο (μη απόδειξη κοινοχρησίας του δρόμου λόγω ΣΤΕ) . Άλλη ΥΔΟΜ γειτονικού δήμου εκδίδει κανονικά σε ανάλογα γήπεδα (Ελλάς το μεγαλείο σου). Έγινε αγοραπωλησία και οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να κατασκευάσουν πισίνα compact . Πλέον με τον 1843/2020, για την κατασκευή πισίνας δεν απαιτείται η δήλωση στο τοπογραφικό ότι το γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο στον κανόνα ή κατά παρέκκλιση . Πιστεύετε μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση ΕΕΔΜΚ ; Edited April 16, 2025 at 01:27 μμ by subrosaval
tetris Δημοσιεύτηκε April 17, 2025 at 05:06 πμ Δημοσιεύτηκε April 17, 2025 at 05:06 πμ On 16/4/2025 at 2:23 ΜΜ, panala said: Καλησπέρα, Η εταιρεία-ιδιοκτήτης της σκαλωσιάς θα δώσει πιστοποιητικό/δήλωση συμμόρφωσης προς τους κανονισμούς. Την ευθύνη για τη σωστή εγκατάστασή της την έχει ο μηχανικός (δηλ. εσύ). Στον πιν. 3 θα βάλεις τη σκαλωσιά, και (για την απαλλαγή από ημερομίσθια) θα προσκομιστεί στο ΙΚΑ το τιμολόγιο της εταιρείας 1
ppanag Δημοσιεύτηκε April 17, 2025 at 10:29 πμ Δημοσιεύτηκε April 17, 2025 at 10:29 πμ @panala Δεν επιτρέπεται να γράφεις άλλα στον τίτλο της άδειας και άλλα να επιλέγεις, γιατί θα καταλήξεις με παραπλανητικό τίτλο και παραποιημένη άδεια. Δηλώνεις τις σωστές εργασίες, π.χ. θ. χρήση ικριωμάτων και ζητάς από τον εργοδότη να σου φέρουν δηλώσεις ανάθεσης ΚΑΙ ανάληψης από επιβλέποντα μηχανικό, τον οποίο προσθέτεις στην ομάδα και κάνει αποδοχή. Πολύ σωστά στον Πίνακα 3 δηλώνεις όλες τις εργασίες και τον παραδίδεις στον εργοδότη να κάνει ότι νομίζει με τον ΕΦΚΑ.... είναι δική του δουλειά και ευθύνη.
CADCR118 Δημοσιεύτηκε April 24, 2025 at 08:37 πμ Δημοσιεύτηκε April 24, 2025 at 08:37 πμ Καλημέρα και χρόνια πολλά, θα ήθελα μια γνώμη , έχω να βγάλω μια εεδμκ για κοινόχρηστους χώρους μίας πολυκατοικίας(επισκευή επιχρισμάτων στα στηθαία του δώματος) ξέρω οτι χρειάζεται η συναίνεση των ιδιοκτητών όμως θα ήθελα να ρωτήσω στην καρτέλα της άδειας που συμπληρώνουμε τούς ιδιοκτήτες πρέπει να δηλωθούν όλοι και με τα ποσοστά τους(είναι πολλοί, πάνω απο 15) ή μπορεί μόνο κάποιος εκπρόσωπος π,χ ο διαχειριστής με ποσοστό 100% ή πρέπει να βγεί α.φ.μ πολυκατοικίας; και με το ικα επίσης για το ίδιο θέμα τι κάνω; ευχαριστώ!
akis73 Δημοσιεύτηκε April 24, 2025 at 09:21 πμ Δημοσιεύτηκε April 24, 2025 at 09:21 πμ Καλησπέρα, γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις μπαίνει ο διαχειριστής ή αν δεν υπάρχει, κάποιος εκπρόσωπος κατόπιν απόφασης των συνιδιοκτητών. Προσωπικά στο στέλεχος της ΕΕΔΜΚ θα έβαζα μόνο τον εκπρόσωπο, τα υπόλοιπα τα εξηγείς στην τεχνική έκθεση. Δεν χρειάζεται να βγει κάποιο ΑΦΜ, στο ΙΚΑ θα μπει ο εκπρόσωπος, παλιά ζητούσαν σε κάποια υποκ/τα και άνω του ενός συμβόλαια. 1
Tim22 Δημοσιεύτηκε April 24, 2025 at 06:32 μμ Δημοσιεύτηκε April 24, 2025 at 06:32 μμ Σε συνέχεια όσων είπε αναλυτικά ο Άκης, εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις ζητάω πρακτικό συνέλευσης που αφορά τόσο την συναίνεση για τις εργασίες στις όψεις, όσο και τον ορισμό του διαχειριστή (ή κάποιου άλλου ιδιοκτήτη, αν δεν υπάρχει διαχειριστής) ως εκπρόσωπο της πολυκατοικίας για κάθε διαδικασία σχετικά με την έκδοση της ΕΕΔΜΚ, την απογραφή του έργου στον ΕΦΚΑ, την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών κλπ. και το ανεβάζω στο σύστημα. Στην τεχνική έκθεση περιγράφω ότι εκπροσωπεί τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας βάσει του τάδε πρακτικού και στην ΕΕΔΜΚ βάζω μόνο τον διαχειριστή ως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο/νόμιμο εκπρόσωπο. Για τον ΕΦΚΑ ομοίως, χωρίς κάποιο πρόβλημα.
CADCR118 Δημοσιεύτηκε April 28, 2025 at 07:11 πμ Δημοσιεύτηκε April 28, 2025 at 07:11 πμ (edited) @akis73, @Tim22 Eυχαριστώ πολύ. Edited April 28, 2025 at 07:26 πμ by Pavlos33
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα