Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Ευχαριστώ για την απάντηση, η αποθήκη φαίνεται στην άδεια προσθήκης (ο φάκελλος της αρχικής άδειας έχει χαθεί), αλλά εφόσον είναι προ του 83 αν έχω καταλάβει καλά από τα προηγούμενα που διάβασα δεν έχω δικαίωμα να δείξω στον πίνακα ότι έχω μετρήσει από την αποτύπωση και ας διαφέρει από την άδεια?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 640
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπέρα συνάδελφοι,

 

ήθελα να ρωτήσω στην κλασσική περίπτωση όπου έχουν γίνει μικρουπερβάσεις αν πρέπει να τις δέιξουμε στα σχέδια για την έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ..;

όσον αφορά στα σχέδια του συμβολαίου έδειξα την υφιστάμενη κατάσταση αλλά άφησα στον πίνακα τα εμβαδά της άδειας όπως παροτρύνει και ο [email protected]...για να μη μου τα επιστρέψει η συμβολαιογράφος πίσω...

 

 

p.s.στη βεβαίωση που παίρνω αναγράφονται αναλυτικά τα εμβαδά οπότε θα γκρινιάξει η συμβολαιογράφος για την ασυμφωνία...και πως να το χειριστώ...πως να το κάνουμε δε θέλω να υπογράφω ότι είναι σύμφωνα με την άδεια αν δεν είναι:???:

 

ευχαριστώ για ό,ποια πληροφορία

Link to comment
Share on other sites

.....αλλά άφησα στον πίνακα τα εμβαδά της άδειας όπως παροτρύνει και ο [email protected]...για να μη μου τα επιστρέψει η συμβολαιογράφος πίσω...

 

 

p.s.στη βεβαίωση που παίρνω αναγράφονται αναλυτικά τα εμβαδά οπότε θα γκρινιάξει η συμβολαιογράφος για την ασυμφωνία...και πως να το χειριστώ...πως να το κάνουμε δε θέλω να υπογράφω ότι είναι σύμφωνα με την άδεια αν δεν είναι:???:

 

Πρώτον, δεν ''παροτρύνω'', προτείνω ''παράκαμψη'' της παγίδας.Κανονικά οι υπερβάσεις πρέπει να νομιμοποιηθούν. Αν μιλάμε για υπέρβαση 10 τ.μ. στα 100 τ.μ. τότε κάνεις αυτό το ''κολπάκι''.

 

Αν μιλάμε για 100 τ.μ. υπέρβαση στα 100 τ.μ., δηλαδή μιλάμε για διπλάσια δόμηση, τότε η υπέρβαση χρήζει νομιμοποίησης ή κατεδάφισης ή παίρνει την ευθύνη ο ιδιοκτήτης να κόψει το λαιμό του να δηλώσει ότι οι αυθαιρεσίες είναι πριν το 1983, και αυτό μόνο στην περίπτωση που η άδεια έχει βγει πριν το 83.Δεν μπορεί π.χ. η άδεια να είναι το 1985 και να δηλώσει ο ιδιοκτήτης ότι οι υπερβάσεις είναι πριν το 1983.

 

Τέλος, για ποιά βεβαίωση μιλάς?Αν σου έχουν ζητήσει να δηλώσεις ότι δεν έχουν γίνει υπερβάσεις, δεν είναι δική σου δουλειά αυτό, καλύπτει η άδεια τα τ.μ.

Αν έχουν γίνει υπερβάσεις, τότε και πάλι δεν δηλώνεις τίποτα.Ας βγάλουν τα μάτια τους.

Τέλος, αν σου ζητάνε κάποια βεβαίωση για τα τ.μ., δεν δίνεις τίποτα.Αρμόδια αρχή για να δίνει τέτοια χαρτούρα είναι η Πολεοδομία.Δεν περιλαμβάνεται αυτή η εκδούλευση στην αμοιβή σου για σύνταξη πίνακα και αποτύπωση, τη χρεώνεις παραπάνω ή ας πάει ο ιδιοκτήτης.

 

Ρε παιδιά μην νιώθετε ένοχοι με την ******* του καθενός συμβ/φου.Ας ζητάει ο καθένας ό,τι γουστάρει, Ελλάδα είναι, τ ακούμε όλα, εσείς θα δώσετε ό,τι προβλέπεται.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

 

Την καλησπέρα μου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

 

[email protected] ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...

επειδή δεν έχω ξανακάνει σχέδια για σύσταση και ελλείψη εμπειρίας μπορεί να με μπέρδεψε ο ιδιοκτήτης...και να μη χρειάζεται κάτι παραπάνω για τη σύσταση.

εξηγώ: όταν πρωτοσυνάντησα το πελάτη μου είπε ότι θέλει σχέδια και πίνακα για σύσταση και να του πάρω τη βεβαίωση περί μη οφειλής του ΤΑΠ που θέλει ο συμβολαιογτράφος για τη μεταβίβαση...

για τη βεβαίωση αυτή από Δήμο μου είπαν ότι θέλουν μόνο λογαριασμό ΔΕΗ, αίτηση και συμβόλαιο, όμως ο ιδιοκτήτης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχει διαφορά στα τετραγωνικά και με την άδεια και με την πραγματικότητα(Δηλώνει λιγότερα-σκέφτομαι μήπως αφορά στο εμβαδόν χωρίς τη τοιχοποιία)...πρέπει για να γίνει το συμβόλαιο να αλλαχθούν αυτά τα εμβαδά στο Δήμο ή όχι; Αν η βεβαίωση που δίνει ο Δήμος δεν κάνει σαφή αναφορά στα τετραγωνικά του ακινήτου ή δε περιγράφει αναλυτικά η συμβολαιογράφος μήπως μπορώ να προχωρήσω στο συμβόλαιο χωρίς περαιτέρω διαδικασίες;

 

ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

AIDIM

 

Ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάει να δηλώσει τα τετραγωνικά της άδειας, κ να πληρώσει πρόστιμο για την τελευταία πενταετία όσον αφορά το ΤΑΠ.Για πόσα τετραγωνικά μιλάς?Αν πρόκειται για 5-10 ο συμβ/φος μπορεί να ''κλείσει τα μάτια'' κ να μην το δει.

 

Αν μιλάς για παραπάνω, ολοταχώς να δηλώσει τα πραγματικά.Τί διαφορές έχει?Είναι καθαρά θέμα συμβ/φου αν θα δεχτεί να συντάξει συμβόλαιο, κ είναι καθαρά θέμα υποθ/κα αν θα μεταγράψει το συμβόλαιο.Εσύ δεν έχεις ευθύνη σε αυτό, ο κάθε ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος να έχει νοικοκυρεμένη την ιδιοκτησία του.

 

Εξάλλου αυτό το συγκεκριμένο δεν είναι δουλειά μηχανικού.Δεν εμπλέκεσαι σε καμία περίπτωση ούτε σε θέματα γκρίνιας, ούτε ευθυνών.Η μόνη σου ευθύνη είναι ο πίνακας να είναι σωστός και η αποτύπωση να μην σε εκθέτει.

 

Αλλά επαναλαμβάνω, τα πάντα είναι σχετικά, κ έχουν να κάνουν με το μέγεθος της απόκλισης της πραγματικότητας, από την πραγματικότητα της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Συνάδελφοι γεια σας,

 

έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τον πίνακα που αφορά τη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.

1. Απ' ό,τι γνωρίζω, δίνονται σε στήλες οι μικτές επιφάνειες κύριων χώρων, βοηθητικών και κοινόχρηστων. Στην περίπτωση αυτή ως βοηθητικοί χώροι ποιοι νοούνται; Οι κατά κτιριοδομικό ή αυτοί που δε μετράνε στη δόμηση ή κάτι άλλο (πχ όπως τα θεωρεί το κτηματολόγιο η εφορία κλπ);

2. Έχει νόημα η ύπαρξη στήλης με τις καθαρές επιφάνειες; Η συμβολαιογράφος μου είπε ότι βάσει αυτών γίνεται μετά η φορολόγηση (τουλάχιστον για τις μεταβιβάσεις).

3. Επίσης, πρέπει οι οριζόντιες ιδιοκτησίες να ακολουθούν τους λειτουργικά ανεξάρτητους χώρους; Πχ μπορεί να φανεί σαν δύο ιδιοκτησίες ένα διαμέρισμα; Ή ένα τμήμα από άλλο διαμέρισμα να ενταχθεί στο γειτονικό;

 

Να σημειώσω ότι όλη η οικοδομή ανήκει τώρα σε ένα άτομο και μετά τη σύσταση θα μεταβιβαστεί στα παιδιά του και ειδικά το 3) το ρωτάω για φορολογικούς λόγους.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Edited by beartuozo
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα,

 

εχω ενα οικοπεδο και θελω να κανω ενα σχεδιο και να το χωρισω σε 2 ισα τμηματα με ισο προσωπο και τα 2

πως μπορω να το σχεδιασω στο autocad;

 

εχω 3 κορυφες ηδη..πως μπορω με αυτες τις κορυφες να ορισω την 4η , ετσι ωστε να μου βγαλει το εμβαδον που θελω;;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έχω κάποιες απορίες για τον πίνακα αναλογιών.

1) το υπόγειο αποτελεί αποθήκη του ενός εκ των 4 καταστημάτων. Μετράει κανονικά στα χιλιοστά;

2) κοινόχρηστο χώρο δεν έχω αλλά έχω ημιυπαίθριο με κεραμοσκεπή, τακτοποιημενο με 4014, υπολογίζεται στα χιλιοστά

3) στην άδεια δεν αναγράφει π'οσα καταστήματα έχει, στο προηγούμενο συμβόλαιο είχα 3, ενώ τώρα 4. Η διαμερισμάτωση είναι παράνομη? Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο εκτος από νέο πίνακα?

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα στο forum έχω την εξής περίπτωση:

Σύσταση του 86 (σε ισόγειο - πρώτο δηλωμενο με τρίτσι ) χώριζε το ισόγειο σε 2 αποθήκες, τον πρώτο σε 2 διαμερίσματα, και τον αέρα εξαδιαιρέτου (τώρα έχουν κτιστεί 2 διαμερίσματα αυθαίρετα).

 

Τα παραπάνω Μοιράστηκαν εξ ισου σε 2 αδέλφια, Α ΚΑΙ Β.

 

Στο ισόγειο κάθε αποθήκη έγινε 2 γκαρσονιέρες (συνολικά 4 )

και θα δηλωθούν στο 4014 μόνο του Α παιδιού (δηλαδή 2), το οποίο στην συνέχεια θέλει να κάνει σύσταση για να τις χωρίσει. Η συμβολαιογράφος μου ζήτησε πίνακα αναλογισμού...

 

Να ακολουθήσω το πρότυπο των downloads ή δεν τεριάζει και αν ναι θα κάνω σύσταση για όλο το κτίριο η μόνο για τη μία αποθήκη που έγινε 2 γκαρσονιέρες?

 

Ελπίζω για την βοήθεια σας συνάδελφοι.

Edited by gmazanakis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.