Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ποιες πόλεις στον κόσμο επιλέγουν οι πλούσιοι για να ζήσουν


    Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί τα άτομα με τη μεγαλύτερη καθαρή αξία στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας συμβούλων επενδυτικής μετανάστευσης Henley & Partners.

    Περίπου 345.600 εκατομμυριούχοι κατοικούν στο λεγόμενο «Μεγάλο Μήλο» μαζί με 15.470 πολυεκατομμυριούχους που έχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, 737 εκατομμυριούχους (πλούτος 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο) και 59 δισεκατομμυριούχους, αναφέρει η έκθεση.

    Το οικονομικό κέντρο των Η.Π.Α. αναγνωρίζεται ως η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με διάφορα μέτρα.

    Η έκθεση διαπιστώνει ότι περίπου το 4% των 8,38 εκατομμυρίων πολιτών της Νέας Υόρκης κατέχουν επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία –ακίνητα, μετρητά ή μετοχές– αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ο αριθμός μειώνεται σημαντικά σε 15.470 όταν αξιολογούνται όσοι έχουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

    Ο συνολικός ιδιωτικός πλούτος που κατείχαν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης βρέθηκε να ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός είναι περισσότερος από τον συνολικό ιδιωτικό πλούτο που κατέχουν οι περισσότερες μεγάλες χώρες της G-20.

    Στη δεύτερη θέση το Τόκιο

    Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας Τόκιο κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 304.900 άτομα υψηλής καθαρής αξίας. Σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη, ένα πολύ μικρότερο ποσοστό από αυτούς έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Η έκθεση διαπίστωσε ότι 7.350 άνθρωποι στο Τόκιο είναι πολυεκατομμυριούχοι, 263 έχουν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και 12 είναι δισεκατομμυριούχοι. Η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο – η οποία περιλαμβάνει τη Σίλικον Βάλεϊ – ολοκληρώνει τις τρεις πιο πλούσιες πόλεις, με 276.400 άτομα υψηλής καθαρής αξίας, 12.890 εκ των οποίων είναι πολυεκατομμυριούχοι. Η έκθεση ανέφερε ότι 623 έχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων και 62 δισεκατομμυριούχοι ζουν στην πόλη.  

    Το Λος Άντζελες, το Σικάγο και το Χιούστον είναι οι άλλες Η.Π.Α. πόλεις στην πρώτη 10άδα, καταλαμβάνοντας την 6η, την 7η και την 8η θέση, αντίστοιχα.

    Το Χιούστον έχει επίσης έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους πληθυσμούς εκατομμυριούχων – άτομα με υψηλή καθαρή αξία που έχουν αυξηθεί κατά 6% μέχρι στιγμής εφέτος, σύμφωνα με την έκθεση. Το Ώστιν, το Μαϊάμι, το Γουέστ Παλμ Μπιτς και το Γκρίνουιτς είναι άλλες αμερικανικές πόλεις που καταγράφουν σημαντική αύξηση. 

    Αρωγοί οι κλάδοι γραφείων και Data Centers 

    Η έκθεση το συνδέει με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που μεταφέρουν τα κεντρικά τους γραφεία σε αυτές τις πόλεις. Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και τη στροφή προς την ευέλικτη εργασία, οι εταιρείες χρειάζονται λιγότερο χώρο γραφείων και πολλοί εργαζόμενοι μετακόμισαν σε μικρότερες πόλεις για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να μειώσουν το κόστος ζωής τους. Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα κοινή στον τομέα της τεχνολογίας, με την Oracle και την Tesla να μετακινούνται από την Καλιφόρνια στο Ώστιν και την Hewlett-Packard Enterprise να μετακομίζει στο Χιούστον νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Επιπλέον, αυτές οι πόλεις έχουν γίνει βασικοί προορισμοί για συνταξιούχους, δήλωσε στο CNBC ο Andrew Amoils, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία New World Wealth, ο οποίος συνεργάστηκε στην έκθεση με την Henley & Partners.

    «Η Φλόριντα είναι ένας ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός για συνταξιούχους με υψηλή περιουσία, ειδικά σε εκείνους από τις πόλεις της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ», είπε. Ωστόσο, οι πέντε κορυφαίες πόλεις με τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό εκατομμυριούχων δεν βρίσκονται στις ΗΠΑ. Το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, η Σάρτζα και το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Λουσάκα στη Ζάμπια και η Λουάντα στην Αγκόλα βρίσκονται στην κορυφή. Το πρώτο εξάμηνο του 2022, είδαν αύξηση έως και 20% όσον αφορά τον πληθυσμό τους με υψηλή καθαρή αξία. Η έκθεση αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στην άνοδο των βιομηχανιών πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες έχουν ανθίσει καθώς οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και ενισχύουν τα χρηματιστήρια σε αυτές τις περιοχές.


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/poies-poleis-ston-kosmo-epilegoyn-oi-ploysioi-gia-na-zhsoyn



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.