Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.346


  2. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      9.159


  3. btp

    btp

    Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      25


  4. avgoust

    avgoust

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      3.664


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 08/01/2023 in Δημοσιεύσεις

  1. Καλημέρα δες το ΦΕΚ 1843/Β/2020 για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για έκδοση ΕΕΔΜΚ για την εν λόγω εργασία. Με μία πρόχειρη ματιά δεν φαίνεται να απαιτείται ΣΔΑ, οπότε ορθώς έγραψες ότι θα ανέβει η σχετική ΥΔ στο σύστημα.
    2 points
  2. Στον έλεγχο που κάνουν για την ΕΕΜΚ δεν τους ενδιαφέρει αν οι εργασίες έχουν γίνει εντός της ισχύος της ΕΕΜΚ. Ούτε καν το κοιτάζουν. Σε μένα γράψανε ότι είναι ληγμένη η ΕΕΜΚ την ώρα που γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών του εξοικονομώ, λες και απαιτείται να βγάλεις ΕΕΜΚ για να δουν τα χαρτιά που υποβάλλουμε. Νομίζω υπάρχει γραμμή από την κυβέρνηση (ή από την αναπτυξιακή τράπεζα - αν και μαζί πάνε αυτά) να καθυστερούν οι εκταμιεύσεις. Είναι το μόνο λογικό συμπέρασμα πίσω από αυτή την συμπεριφορά. Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε δημοσιότητα και κοινοβουλευτικός έλεγχος για αυτή την κατάσταση. Ειδικά τώρα που έρχονται και εκλογές.... Καλό θα ήταν να μάζευε το ΤΕΕ τέτοιες υποθέσεις, μην βάλουν στο μάτι πολίτες ή/και υποθέσεις.
    1 point
  3. ΔΕΝ μπορεί ... αλλά τώρα δεν έχει σημασία να σε απασχολεί. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !
    1 point
  4. @Alexander_ / Για την αγορά παγίου (παραθέτω το κείμενο στο οποίο αναφέρθηκε ο συνάδελφος thkera): Για την απόσβεση (ολόκληρο το ποσό): @thkera / Ναι, γίνεται ανά τρίμηνο. Οι αποδείξεις λιανικής μπορούν να διαβιβαστούν για όλη τη φορολογική περίοδο ΦΠΑ που αφορούν. Επιλέγεις μεταξύ τριών τρόπων διαβίβασης· είτε συγκεντρωτικά με ΑΦΜ εκδότη εννέα μηδενικά, είτε ανά ΑΦΜ εκδότη παραστατικού λιανικής, είτε μία μία.
    1 point
  5. Ίσως η συντομότερη λύση απορίας από αρχής του michanikos!!!!
    1 point
  6. βάλε και μία τελική στάση του ανελκυστήρα στο Δώμα.
    1 point
  7. Eκτιμώ ότι μόνο με αυτό το στοιχείο δεν μπορείς να ελέγξεις τη νομιμότητα του χώρου και πόσο μάλλον να βεβαιώσεις ότι πληροί τις προϋποθέσεις Χ.Κ.Χ για την προς αδειοδότηση χρήση. Αναζητάς την λύση ρύθμισης μέσω του Ν. 4495.
    1 point
  8. Βασίλη , η επιμονή σου να ανεβάζεις επί μέρους και ελλιπή τμήματα των ξυλοτύπων θυμίζει το μαρτύριο της σταγόνας. Διότι εσύ ξέρεις πως είναι η μελέτη σου αλλά εμείς όχι. Ανέβασε βρε άνθρωπε έναν πλήρη ξυλότυπο , βάλε και κανα-δυο διαστάσεις ! Επίσης , οι ξυλότυποι δεν συμβαδίζουν με τις κατόψεις που εχεις ανεβασει. Πχ στην κάτω στάθμη σε σημεία που έχεις μεγάλα ανοίγματα στην κατοψη ( Θ24 , Π1 ) ο ξυλότυπος έχει τοιχεία .
    1 point
  9. Χρόνια πολλά! Ελπίζω οι συνάδελφοι που χρησιμοποιούν την ειδική φόρμα καταχώρισης να είναι ενήμεροι για την υποχρέωση καταχώρισης των παραστατικών το αργότερο την επόμενη μέρα από την ημερομηνία έκδοσής τους. Αυτό ισχύει για παραστατικά με ημερομηνία έκδοσης από 1/1/2023 και μετά.
    1 point
  10. α] το 1992 απαγορευθηκε η συσταση καθετων β] υπαρχει πιθανοτητα, λογω κλήρου, να εχει δοθει αδεια απο Νομαρχη/ΕΟΤ κλπ. θα το γραφει στο συμβολαιο μεσα. γ] Οι παρανομες συστασεις, εχουν νομιμοποιηθει με το 98 παρ. 1 του 4495 δ] γραφει στο συμβολαιο οτι στην καθε καθετη, αναλογει σδ ίσος με τα χιλιοστα. Ετσι ειναι το λογικο. ε] για την αποκλιση, δες στο 39 του 4495. ------------------- "σαν την Χαλκιδικη δεν έχει..." παλι θα ξαναέχει
    1 point
  11. - πότε εγινε η συσταση? -έχει μεταγραφεί το συμβολαιο? κατα τα λοιπα, αρθρο 98 παρ. 1..."θεωρουνται εξ υπαρχης εγκυρες και ισχυρες συστασεις κλπκλπ" Οπότε , δεν απαιτειται να εχουν χτισει "ολοι", αλλά να υπαρχει ηδη συσταση, και θα συνδυασθει με το αρθρο 107 παρ. 2 Υπαρχει διαταξη που οριζει οτι, εάν ειναι αδυνατη η αποτυπωση ολων των κτισματων, κανεις σχετικη μνεια. Για το γηπεδο θεωρω οτι πρεπει να γινει πληρης αποτυπωση, αφου εισαι εκτος σχεδιου και χωρις αδεια. και εδω https://www.michanikos.gr/forums/topic/59534-τοπογραφικό-συμβολαίου/?do=findComment&comment=1073799
    1 point
  12. Εφόσον θα βάλεις νεο τοπογραφικό θα πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές για οικοδομική άδεια
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Παράταση έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου
      Παράταση για ένα χρόνο, δηλαδή έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2026, δίνει το κράτος στην εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου. Η εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων διέπεται από τον νόμο 5024/2023, ο οποίος προβλέπει τη διαδικασία μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στο gov.gr. Ωστόσο, η εξαγορά δεν επιτρέπεται σε δασικές εκτάσεις ή άλλες περιοχές που είναι κοινόχρηστα αγαθά, εξαιρουμένων των «πραγμάτων εκτός συναλλαγής», όπως ορίζονται στο Αστικό Κώδικα.
      • 0 απαντήσεις
    • Ο πρώτος εικονικός ψηφιακός βοηθός μουσείου από το ΝΟΗΣΙΣ
      Έχει το ύψος ...μπασκετμπολίστα, όμως η δουλειά του δεν είναι να βάζει καλάθια, αλλά να σχεδιάζει προσωποιημένες περιηγήσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ο λόγος για το διαδραστικό κιόσκι ενημέρωσης, στο οποίο «κατοικοεδρεύει» ο «NOE515», ο εικονικός ψηφιακός βοηθός του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο NOE515, που αποτελεί τον πρώτο εικονικό βοηθό με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) σε μουσείο στην Ελλάδα, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του ΝΟΗΣΙΣ. Αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο ΤΝ, που βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη, προσφέροντας προσωποποιημένη πληροφόρηση και θα αποτελέσει μέρος των δραστηριοτήτων, που το ΝΟΗΣΙΣ θα παρουσιάσει στην 89η ΔΕΘ, στις 6-14 Σεπτεμβρίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.